Stedentrip 4 dagen Luxemburg

vanaf € 199,-
Excl. € 40,- kosten per boeking o.b.v. 2 personen.
8,4 Zeer goed!
186 beoordelingen
Een reis met een uitstekend programma, goed georganiseerde reis met een voortreffelijke chauffeur die alle zaken op zijn duimpje kent en gidsen met een goed verhaal.
Lees alle ervaringen
 • Vervoer per comfortabele touringcar
 • Verblijf o.b.v. logies en ontbijt
 • Ontdek Luxemburg Stad, UNESCO Werelderfgoed
 • Bezoek Namur, Dinant, Trier en Vianden
 • Stadsrondrit Trier en -wandeling Luxemburg voordelig bij te boeken
Uw reisgezelschap
Kies uw gewenste vertrekdatum
Prijzen zijn exclusief € 40,- kosten per boeking o.b.v. 2 personen. Deze kosten worden in de kassabon naast de prijzen gespecificeerd. Getoonde prijzen zijn per persoon en op basis van bezetting in een 2-persoonskamer.
* Onder voorbehoud van annuleringen en wijzigingen.
 • Boek veilig en vertrouwd online Wij zijn aangesloten bij het SGR & ANVR
 • Boek nu, betaal later Wel zo fijn. Betalen wanneer het u uitkomt, zonder bijkomende kosten.
 • Persoonlijke klantenservice Onze medewerkers staan u graag te woord bij vragen

Donderdag: Namur en Dinant

Met één van onze servicelijnen reist u naar ons centrale overstappunt. Na een kopje koffie of thee rijden we naar Namur. Hier kunt u de citadel beklimmen waar vandaan u een prachtig uitzicht heeft over de stad en de rivieren de Maas en de Samber. Vergeet ook zeker niet het Belfort van Namur te bezoeken, de klokkentoren van dit bouwwerk staat namelijk op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. In de loop van de middag rijden we naar Dinant, waar u ook een prestigieuze citadel vindt. Deze is in de 18e-eeuw door de Nederlanders gebouwd. U kunt ook een bezoek brengen aan het huis van de uitvinder van de saxofoon, Adolphe Sax, die in deze stad geboren is.

Vrijdag: Trier

Na het ontbijt vertrekken we richting de Romeinse stad Trier, één van de oudste steden van Duitsland. U heeft de mogelijkheid om deel te nemen aan een stadsrondrit o.l.v. een gids (bij te boeken optie). Zo bekijkt u de vele culturele schatten die de stad rijk is, zoals de beroemde Porta Nigra, de Dom en de Kaiserthermen. Een bezoek aan het amfitheater van Trier, waar rond het jaar 100 na Christus gladiatorengevechten gehouden werden, mag natuurlijk niet ontbreken. In de middag krijgt u de tijd om deze mooie stad zelf te ontdekken.

Zaterdag: Luxemburg Stad

Vandaag staat een bezoek aan Luxemburg-Stad op het programma. Deze stad is zeer strategisch gebouwd op de steile Bockrots en in de stadswal ziet u nog de oude verdedigingswerken, de kazematten. Wist u dat deze stad sinds 1994 op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat? Vanaf het oude centrum van de stad heeft u een geweldig uitzicht over het groene dal van de lager gelegen stadsdelen. Ook hier heeft u de mogelijkheid om de stad te ontdekken tijdens een stadswandeling o.l.v. een gids (bij te boeken optie). De middag is ter vrije besteding. U kunt bijvoorbeeld genieten op een terrasje of een wandeling maken door het groene dal van de stad.

Zondag: Vianden en terugreis

Na het ontbijt nemen we afscheid van het hotel en rijden naar de laatste stad die wij bezoeken tijdens deze stedentrip: Vianden aan de oevers van de Our. Hier kunt u een bezoek brengen aan de Feodale burcht, die hoog boven de stad uittorent. Een echte aanrader is om de stoeltjeslift naar de Belvédère, dat aan de rivier de Our op 450 meter hoogte gelegen is, te nemen. Aan het begin van de middag rijden we terug naar Nederland. Op ons centrale overstappunt kunt u nog genieten van een goed verzorgd afscheidsbuffet (niet inbegrepen, te reserveren bij uw chauffeur). Daarna keert u met één van onze servicelijnen weer huiswaarts.

Landkaart: Stedentrip Luxemburg

N.B. in voorkomende omstandigheden kunnen er wijzigingen optreden in het dag-tot-dag programma.

Hotel Ibis Esch Belval 3*

Het hotel is gelegen in het centrum van Esch-Belval, vlakbij het muziektheater Rockhal en naast het winkelgebied Plaza. Het hotel beschikt over een moderne bar, een lift en gratis wifi. De kamers zijn voorzien van badkamer met douche en toilet, telefoon, radio en televisie.

Luxemburg

Oppervlakte: 2.586 km²
Inwoners: 582.291
Hoofdstad Luxemburg
Regeringsvorm: Parlementaire monarchie
Religie: Katholiek
Valuta: Euro (€)
Elektriciteit: 220V, stekkers type C en F, geen verloopstekker nodig
Taal: Duits, Frans en Luxemburgs
Tijdzone: UTC+1, zelfde tijdzone als in Nederland
Reisdocumenten: Paspoort of identiteitsbewijs geldig tot terugkomst Nederland


Eten en drinken
De Luxemburgse keuken laat invloeden van verschillende landen zien. Vooral Franse en Duitse invloeden zijn bij veel gerechten te herkennen. Typisch Luxemburgse gerechten zijn huesenziwwi (hazenpeper), judd mat gaardebaunen (geroosterd varkensvlees met tuinbonen) en fierkelsjhelli (speenvarken in gelei). Traditiegetrouw is bier één van de belangrijkste, als religieus geziene, dranken. In elk dorp of elke stad was een bierbrouwerij. Op dit gebied is veel veranderd, op dit moment zijn er nog maar vijf brouwerijen over.

Flora en Fauna
Natuurliefhebbers gaan graag naar het noorden van Luxemburg. De beboste bergen bepalen hier het aanzicht. Bebouwing en de aanleg van wijngaarden aan de Moezel hebben de natuur in het zuiden veranderd. In het zuiden zijn ook mediterrane planten te vinden. De vele bebossing in Luxemburg zorgt voor een groot aantal verschillende diersoorten. Er leven veel roofvogels, maar ook edelherten en wilde zwijnen. Bij de mediterrane planten in het zuiden leeft de mediterrane muurhagedis.

Geschiedenis
In 963 vestigde de Ardense graaf Siegfried zich in Luxemburg, het begin van de geschiedenis van Luxemburg. De graaf woonde in de burcht Lucilinburhuc. De burcht werd later uitgebreid tot een sterk fort, waardoor graafschap Luxemburg ontstond. De graafschap is in handen geweest van Duitsland, België en Frankrijk. Uiteindelijk werd het in 1867 onafhankelijk verklaard. De groothertog was op dat moment echter een Nederlandse koning. Toen koningin Wilhelmina aan het hoofd van Nederland kwam, koos Luxemburg een eigen staatshoofd. Op economisch vlak heeft Luxemburg zich in de loop der jaren sterk ontwikkeld. Was het eerst een arm boerenland, tegenwoordig behoort het tot de rijkste economieën van Europa. De aansluiting bij verschillende samenwerkingsverbanden, zoals de Benelux, de EU en de NAVO heeft hieraan bijgedragen.

Prijsniveau
De prijzen zijn over het algemeen vergelijkbaar met die in Nederland. De prijzen voor benzine en sigaretten liggen echter lager dan in Nederland.

Leuke feitjes
 • De grootste traditie van Luxemburg is de processie van Echternach, elk jaar op de dinsdag na Pinksteren. De deelnemende Christenen vormen rijen van vijf en zijn verbonden met elkaar met witte zakdoeken. De deelnemers springen van het ene been op het andere en gaan voor- en zijwaarts, op de maat van de muziek.
 • Luxemburg is een van de meest welvarende landen ter wereld. Het land heeft het hoogste bbp per hoofd van de bevolking.

Reisverhaal Antje

Een aanrader! Samen met Ria. Vier dagen Luxemburg met topchauffeur/reisleider Patrick.

Stedentrip 4 dagen Luxemburg

177 reizigers bevelen deze reis aan
8,4 Gemiddelde beoordeling
Zeer goed!
186 beoordelingen
 • Algemene beoordeling 8,4
 • Prijs/kwaliteit verhouding 8,4
 • Vervoer per touringcar 8,5
 • Chauffeur 8,8
 • Reisprogramma 8,3
 • Accommodatie 8,2
 • Contact met Effeweg.nl 8,5
Telefoonnummer klantenservice 088 10 30 800
Openingstijden
ma. t/m vr. uur
zaterdag uur
Gedetailleerde gegevens
Postadres
Effe Weg
Vendelier 61-B
3905 PD Veenendaal
E-mail info@effeweg.nl
Tel. +31 (0)88 10 30 800
KvK 30060880
BTW NL 826428782 B01
IBAN NL71 RABO 0325 6913 12
11:07:29 | 0,22 | effeweg | GCP-NMT-WEB-101 TourWeb © NetMatch