telefoonnummer klantenservice 088 10 30 800
ma. t/m vr : 09:00 - 17:30 uur zaterdag : 10:00 - 16:00 uur
Naar 'mijn reis' omgeving

Stedentrip 4 dagen Luxemburg

vanaf € 149,-
8,5 Zeer goed!
64 beoordelingen
Een reis met een uitstekend programma, goed georganiseerde reis met een voortreffelijke chauffeur die alle zaken op zijn duimpje kent en gidsen met een goed verhaal.
Lees alle ervaringen
 • Vervoer per comfortabele touringcar
 • Verblijf o.b.v. logies en ontbijt
 • Ontdek Luxemburg Stad, UNESCO Werelderfgoed
 • Bezoek Namur, Dinant, Trier en Vianden
 • Stadsrondrit Trier en -wandeling Luxemburg voordelig bij te boeken
LET OP: Wij adviseren u dringend alleen gevaccineerd met ons op reis te gaan i.v.m. de verscherpte maatregelen. Een volledige vaccinatie betekent in de meeste gevallen dat de laatste prik minimaal twee weken geleden gezet moet zijn. Ook een bewijs van herstel na een corona-infectie volstaat op de meeste bestemmingen. Kijk hier voor de actuele richtlijnen.
Uw reisgezelschap
Kies uw gewenste vertrekdatum
* Onder voorbehoud van annuleringen en wijzigingen i.v.m. covid-19.
 • Boek veilig en vertrouwd online Wij zijn aangesloten bij het SGR & ANVR
 • Boek nu, betaal later Wel zo fijn. Betalen wanneer het u uitkomt, zonder bijkomende kosten.
 • Persoonlijke klantenservice Onze medewerkers staan u graag te woord bij vragen

Donderdag: Namur en Dinant

Via één van onze servicelijnen reist u naar ons centrale overstappunt. Na een kopje koffie of thee rijden we naar Namur. Hier kunt u de citadel beklimmen waarvandaan u een prachtig uitzicht over de stad en de rivieren de Maas en de Samber heeft. Vergeet ook zeker niet het Belfort van Namur te bezoeken, de klokkentoren van dit bouwwerk staat namelijk op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. In de loop van de middag rijden we naar Dinant, waar u ook een prestigieuze citadel vindt. Deze is in de 18e eeuw door de Nederlanders gebouwd. U kunt ook een bezoek brengen aan het huis van de uitvinder van de saxofoon, Adolphe Sax, die in deze stad geboren is.

Vrijdag: Trier

Na het ontbijt vertrekken we richting de Romeinse stad Trier, één van de oudste steden van Duitsland. U heeft de mogelijkheid om deel te nemen aan een stadsrondrit o.l.v. een gids. Zo bekijkt u de vele culturele schatten die de stad rijk is, zoals de beroemde Porta Nigra, de Dom en de Kaiserthermen. Een bezoek aan het amfitheater van Trier, waar rond het jaar 100 na Christus gladiatorengevechten gehouden werden, mag natuurlijk niet ontbreken. In de middag krijgt u de tijd om deze mooie stad zelf te ontdekken.

De stadsrondrit dient bij boeking te worden doorgegeven.

Zaterdag: Luxemburg Stad

Vandaag staat een bezoek aan de stad Luxemburg op het programma. Deze stad is zeer strategisch gebouwd op de steile Bockrots en in de stadswal ziet u nog de oude verdedigingswerken, de kazematten. Wist u dat deze stad sinds 1994 op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat? Vanaf het oude centrum van de stad heeft u een geweldig uitzicht over het groene dal van de lager gelegen stadsdelen. Ook hier heeft u de mogelijkheid om de stad te ontdekken tijdens een stadswandeling o.l.v. een gids. De middag is ter vrije besteding. U kunt bijvoorbeeld genieten op een terrasje of een wandeling maken door het groene dal van de stad.

De stadswandeling dient bij boeking te worden doorgegeven.

Zondag: Vianden en terugreis

Na het ontbijt nemen we afscheid van het hotel en rijden naar de laatste stad die wij bezoeken tijdens deze stedentrip: Vianden aan de oevers van de Our. Hier kunt u een bezoek brengen aan de Feodale burcht, die hoog boven de stad uittorent. Een echte aanrader is om de stoeltjeslift naar de Belvédère, dat aan de rivier de Our op 450 meter hoogte gelegen is, te nemen. Aan het begin van de middag rijden we terug naar Nederland. Op ons centrale overstappunt kunt u nog genieten van een goed verzorgd afscheidsbuffet (niet inbegrepen, te reserveren bij uw chauffeur). Daarna keert u met één van onze servicelijnen weer huiswaarts.

N.B. in voorkomende omstandigheden kunnen er wijzigingen optreden in het dag-tot-dag programma.

Deze reis wordt uitgevoerd in samenwerking met onze partner Bolderman.​nl.

Hotel Ibis Esch Belval 3*

Het hotel is gelegen in het centrum van Esch-Belval, vlakbij het muziektheater Rockhal en naast het winkelgebied Plaza. Het hotel beschikt over een moderne bar, een lift en gratis wifi. De kamers zijn voorzien van badkamer met douche en toilet, telefoon, radio en televisie.

De actuele coronamaatregelen zullen vermeld worden in uw reispapieren.

Luxemburg

Oppervlakte: 2.586 km²
Inwoners: 582.291
Hoofdstad Luxemburg
Regeringsvorm: Parlementaire monarchie
Religie: Katholiek
Valuta: Euro (€)
Elektriciteit: 220V, stekkers type C en F, geen verloopstekker nodig
Taal: Duits, Frans en Luxemburgs
Tijdzone: UTC+1, zelfde tijdzone als in Nederland
Reisdocumenten: Paspoort of identiteitsbewijs geldig tot terugkomst Nederland


Eten en drinken
De Luxemburgse keuken laat invloeden van verschillende landen zien. Vooral Franse en Duitse invloeden zijn bij veel gerechten te herkennen. Typisch Luxemburgse gerechten zijn huesenziwwi (hazenpeper), judd mat gaardebaunen (geroosterd varkensvlees met tuinbonen) en fierkelsjhelli (speenvarken in gelei). Traditiegetrouw is bier één van de belangrijkste, als religieus geziene, dranken. In elk dorp of elke stad was een bierbrouwerij. Op dit gebied is veel veranderd, op dit moment zijn er nog maar vijf brouwerijen over.

Flora en Fauna
Natuurliefhebbers gaan graag naar het noorden van Luxemburg. De beboste bergen bepalen hier het aanzicht. Bebouwing en de aanleg van wijngaarden aan de Moezel hebben de natuur in het zuiden veranderd. In het zuiden zijn ook mediterrane planten te vinden. De vele bebossing in Luxemburg zorgt voor een groot aantal verschillende diersoorten. Er leven veel roofvogels, maar ook edelherten en wilde zwijnen. Bij de mediterrane planten in het zuiden leeft de mediterrane muurhagedis.

Geschiedenis
In 963 vestigde de Ardense graaf Siegfried zich in Luxemburg, het begin van de geschiedenis van Luxemburg. De graaf woonde in de burcht Lucilinburhuc. De burcht werd later uitgebreid tot een sterk fort, waardoor graafschap Luxemburg ontstond. De graafschap is in handen geweest van Duitsland, België en Frankrijk. Uiteindelijk werd het in 1867 onafhankelijk verklaard. De groothertog was op dat moment echter een Nederlandse koning. Toen koningin Wilhelmina aan het hoofd van Nederland kwam, koos Luxemburg een eigen staatshoofd. Op economisch vlak heeft Luxemburg zich in de loop der jaren sterk ontwikkeld. Was het eerst een arm boerenland, tegenwoordig behoort het tot de rijkste economieën van Europa. De aansluiting bij verschillende samenwerkingsverbanden, zoals de Benelux, de EU en de NAVO heeft hieraan bijgedragen.

Prijsniveau
De prijzen zijn over het algemeen vergelijkbaar met die in Nederland. De prijzen voor benzine en sigaretten liggen echter lager dan in Nederland.

Leuke feitjes
 • De grootste traditie van Luxemburg is de processie van Echternach, elk jaar op de dinsdag na Pinksteren. De deelnemende Christenen vormen rijen van vijf en zijn verbonden met elkaar met witte zakdoeken. De deelnemers springen van het ene been op het andere en gaan voor- en zijwaarts, op de maat van de muziek.
 • Luxemburg is een van de meest welvarende landen ter wereld. Het land heeft het hoogste bbp per hoofd van de bevolking. 

Opstapplaatsen

Effeweg.nl heeft meer dan 60 opstapplaatsen door heel Nederland. Vanaf uw opstapplaats wordt u per touringcar naar ons verzamelpunt gebracht.

Voor deze reis is het verzamelpunt Zeeland (Noord-Brabant):
Restaurant Het Witte Huis | Reekseweg 7| 5411 RB Zeeland (Noord-Brabant)

Klik hier voor een overzicht van onze opstapplaatsen via Zeeland

Tijdens het maken van de boeking kunt u een keuze maken uit de opstapplaatsen welke op uw vertrekdatum van toepassing zijn. De definitieve opstaptijd die bij de gekozen opstapplaats hoort ontvangt u in uw reisbescheiden, welke u circa een week voor vertrek ontvangt. Wij adviseren u een kwartier voor de opstaptijd aanwezig te zijn.

Stedentrip 4 dagen Luxemburg

61 reizigers bevelen deze reis aan
8,5 Gemiddelde beoordeling
Zeer goed!
64 beoordelingen
 • Algemene beoordeling 8,4
 • Prijs/kwaliteit verhouding 8,4
 • Vervoer per touringcar 8,2
 • Chauffeur 8,8
 • Reisprogramma 8,4
 • Accommodatie 8,5
 • Contact met Effeweg.nl 8,6
Telefoonnummer klantenservice 088 10 30 800
Openingstijden
ma. t/m vr. uur
zaterdag uur
Gedetailleerde gegevens
Postadres
Effe Weg B.V.
Den Hulst 134
7711 GT Nieuwleusen
E-mail info@effeweg.nl
Tel. +31 (0)88 10 30 800
KvK 05077081
BTW nr. NL814069538B01
IBAN NL71 RABO 0325 6913 12
17:09:42 | 0,21 | effeweg | NMT-WEB-119 TourWeb © NetMatch