Stedentrip 4 dagen Londen

vanaf € 249,-
Excl. € 40,- kosten per boeking o.b.v. 2 personen.
  • Vervoer per comfortabele touringcar
  • Verblijf in een 3* hotel o.b.v. logies en ontbijt
  • Inclusief overtochten per boot
  • Big Ben, St. Paul's Cathedral en Piccadilly Circus
  • Aanschouw de wisseling van de wacht bij Buckingham Palace
Let op: Voor deze bestemming heeft u een geldig paspoort nodig (identiteitskaart is niet geldig).
Uw reisgezelschap
Kies uw gewenste vertrekdatum
Prijzen zijn exclusief € 40,- kosten per boeking o.b.v. 2 personen. Deze kosten worden in de kassabon naast de prijzen gespecificeerd. Getoonde prijzen zijn per persoon en op basis van bezetting in een 2-persoonskamer.
* Onder voorbehoud van annuleringen en wijzigingen. Reist u samen met een ander gezelschap? Dan adviseren wij u 1 boeking voor het hele gezelschap te maken, zodat u in hetzelfde hotel zult verblijven.
  • Boek veilig en vertrouwd online Wij zijn aangesloten bij het SGR & ANVR
  • Boek nu, betaal later Wel zo fijn. Betalen wanneer het u uitkomt, zonder bijkomende kosten.
  • Persoonlijke klantenservice Onze medewerkers staan u graag te woord bij vragen

Donderdag: Heenreis

Met één van onze servicelijnen komt u aan op ons verzamelpunt in Zeeland (Noord-Brabant), waar u de gelegenheid heeft om een kopje koffie of thee te drinken. Aansluitend rijden we naar de ferry in Calais (of Duinkerken) voor de overtocht naar Engeland. In de namiddag komen we aan bij ons hotel in de omgeving van Londen.

Vrijdag: Stadstour, wandeling Mayfair en St. James en optionele avondtour

We beginnen vandaag met een stadstour door Londen, waarbij we vele bezienswaardigheden en prachtige gebouwen zullen zien. In de middaguren kunt u deelnemen aan een wandeling o.l.v. een Nederlandssprekende gids door Mayfair en St. James (niet inbegrepen). ‘s Middags kunt u de stad op eigen gelegenheid verder bezichtigen. Bij voldoende deelname wordt er nog een mooie avondtour georganiseerd (niet inbegrepen). Na deze uitgebreide dag in Londen rijden we terug naar ons hotel.

Zaterdag: Shops en pubs in Londen

Deze dag kunt u geheel naar eigen idee invullen. Uw chauffeur rijdt weer naar het centrum van Londen, waar u heerlijk kunt shoppen in het be­ken­de warenhuis Harrods of in één van de vele andere winkels die Londen rijk is. Een wandeling langs de vele bezienswaardigheden of een bezoek aan een museum is zeker ook aan te raden. En natuurlijk kunt u gezellig een drankje drinken in één van de vele pubs. 

Zondag: Terugreis

Alweer de laatste dag van onze stedentrip. Na het ontbijt rijden we naar de ferry in Dover voor de overtocht. We rijden via België terug naar Nederland. Eenmaal bij ons verzamelpunt aangekomen kunt u genieten van een goed verzorgd afscheidsbuffet (niet inbegrepen, te reserveren bij uw chauffeur). Aansluitend keert u met één van onze servicelijnen weer huiswaarts.

Landkaart: Stedentrip Londen

N.B. in voorkomende omstandigheden kunnen er wijzigingen optreden in het dag-tot-dag programma.

Holiday Inn Hotel 4* Stevenage

Dit hotel is gelegen in het plaatsje Stevenage, iets ten noorden van Londen. Het hotel beschikt over een receptie, lounge, bar, restaurant, lift en kleine fitnessruimte. De kamers zijn allen voorzien van een badkamer met bad of douche en toilet, haardroger, telefoon, flatscreen-televisie, radio, kluisje en koffie- en theezetfaciliteiten. Wifi is gratis in het hotel.

King Charles Hotel 3*

King Charles Hotel ligt in het hart van Medway, op 10 minuten lopen van het stadscentrum van Gillingham. Het hotel beschikt o.a. over een restaurant, bar en een lift. Uw kamer is voorzien van o.a. televisie en badkamer met douche en toilet.

Engeland

Oppervlakte: 130.395 km² (ca. 3x Nederland)
Inwoners: 51.446.000
Hoofdstad: Londen
Regeringsvorm: Constitutionele monarchie
Religie: 72% Anglicaans, 8% Rooms Katholiek, 2,5% Islamitisch
Valuta: Britse pond sterling (GBP)
Elektriciteit: 240V, stekkers type G, u heeft een verloopstekker nodig wanneer u Nederlandse stekkers wilt gebruiken in Engeland
Taal: Engels
Tijdzone: UTC 0, één uur eerder dan in Nederland
Reisdocumenten: Voor deze bestemming heeft u vanaf 1 oktober 2021 een geldig paspoort nodig, uw paspoort dient geldig te zijn tot terugkomst in Nederland.


Eten en drinken
Engeland staat bekend om het traditionele Engelse ontbijt, bestaande uit gebakken spek, ei, toast, witte bonen in tomaten saus en worstjes. Zoals dit ontbijt al doet vermoeden, zijn Engelsen stevige eters. Ook typisch Engels, en overal verkrijgbaar, is Fish & Chips. Dit is gefrituurde vis met aardappelslierten. Bier is een populaire drank in Engeland en dan met name de pint, een groot glas van iets meer dan een halve liter. Anders dan in Nederland wordt bier in Engeland zonder schuimkraag gedronken. Reden hiervoor is dat ze zoveel mogelijk bier voor hun geld willen. Toch is niet bier, maar thee de meest gedronken drank in Engeland. Engelsen drinken per jaar zo’n 4 kilo thee! Een kop echte English tea mag dus niet ontbreken tijdens een bezoek aan Engeland.

Flora en fauna
De flora in Engeland vertoond veel diversiteit. De gebieden hebben hun eigen kenmerken. Dover heeft bijvoorbeeld de krijtrotsen, Oost-Engeland biedt grote weidse vlakten en in East Anglia zijn lange, brede stranden te vinden. Drie kwart van Engeland wordt voor de landbouw gebruikt. Het is dan ook niet opmerkelijk dat er buiten de grote steden om veel groen is. Op het platteland staan nog veel traditionele boerderijen.

Het afwisselende landschap zorgt ook voor een diversiteit in fauna. Er leven veel knaagdieren en insecten, net als in Nederland. Maar op de vlaktes leven ook nog wilde paarden. Vogelaars kunnen hun hart ophalen in Engeland. Er zijn namelijk erg veel verschillende zang-, roof- en zeevogels.

Geschiedenis
De eerste inwoners kwamen met duizenden tegelijk naar het eiland, voornamelijk uit Nederland, Duitsland en Denemarken. Deze mensen werden Angelen genoemd. Al snel werd de macht van Engeland uitgebreid, doordat het land kolonies veroverde. Een gevolg hiervan is dat Engels nu één van ’s werelds belangrijkste talen is. De afzondering van de Curch of England van de rooms-katholieke kerk is één van de redenen waardoor Engeland zich steeds verder afscheidde van de rest van Europa. Het land is wel lid van de Europese Unie, maar houdt zijn eigen karakter. Voorbeelden zijn het rijden aan de linkerkant, maar ook door de Euro niet in te voeren.

Prijsniveau
De prijzen liggen hoger dan in Nederland.

Leuke feitjes:
  • Anders dan in Nederland, is men er in Engeland van overtuigd dat een zwarte kat geluk brengt. Een witte kat zou juist ongeluk brengen.
  • Zoals bij iedereen bekend is, wordt in Engeland aan de linkerkant van de weg gereden. Toch geldt wel de regel dat rechts voorrang heeft.

Reisverhaal Lineke

Een impressie van mijn 4 daagse Londen reis. Van de overtocht, (dag 1). Stadstour (dag 2), we zijn niet meegeweest met de stadswandeling omdat we naar het Hard Rock Cafe zijn geweest (er zijn er zelfs 3 in Londen), met een taxi gereden en uitgezet bij M&M's world on Leichester Squere (braaf geweest en niets gekocht) avondtour die echt super was met de lichtjes. Op dag 3 gingen we naar een punt waar je een heel mooi uitzicht had, weet even niet meer hoe het heet maar was best een eind wandelen, van daar uit hebben we een metrolijn gepakt en na 1 halte overgestapt op een dubbeldekker bus en heerlijk vooraan bovenin gezeten (kun je lekker veel zien) naar Islington Green om de statue of streetcat Bob te bezoeken (boeken van Bob de straatkat, waargebeurd verhaal) ook de boekwinkel bezocht waar James zijn eerste signeer sessies heeft gehad samen met Bob. In dat stadsdeel nog een mooi overdekt winkelcentrumpje bezocht, een krantje gekocht van een dak en thuisloze jongeman (deze verkocht ook James voordat hij Bob gevonden had en Bob hem, maar ook samen verkochten ze dit krantje) Toen we richting onze bus wilden gaan bleek de metrolijn die we moesten hebben er uit te liggen (closed down) er stond eigenlijk op de bord iets in de trant van dat hij afgesloten zou worden. Toen weer met buslijn 341 terug naar Waterloo station, maar dat bleek best nog een heel eind van Waterloo place af te liggen, dus de metro in, 2 haltes mee en toen moest er nog een eind gewandeld worden maar we waren op tijd. De laatste dag was een vroegertje, om 05.15 ontbijt, om 05.45 de koffers in de bus en uiterlijk om 06.00 uur vertrek. Al met al een hoop gedaan, een hoop gezien. We hadden voor deze periode van het jaar super mooi weer (soms best koud maar daar kun je je op kleden). Op dit moment sneeuwt het in Londen. Ik vind deze reis een aanrader en ik heb in 2023 nog 2 in het vooruitzicht. De 4 Alpenlanden met de Berniner Express en de Highlights van Zuid Engeland.

Telefoonnummer klantenservice 088 10 30 800
Openingstijden
ma. t/m vr. uur
zaterdag uur
Gedetailleerde gegevens
Postadres
Effe Weg
Vendelier 61-B
3905 PD Veenendaal
E-mail info@effeweg.nl
Tel. +31 (0)88 10 30 800
KvK 30060880
BTW NL 826428782 B01
IBAN NL71 RABO 0325 6913 12
20:37:44 | 0,05 | effeweg | GCP-NMT-WEB-101 TourWeb © NetMatch