Stedentrip 4 dagen Hamburg en Lübeck

  • Vervoer per comfortabele touringcar
  • Verblijf in Hotel Holst 3* Superior
  • Halfpension (ontbijt en diner)
  • Bezoek Hanzesteden Bremen, Lübeck en natuurlijk Hamburg
  • Avondexcursie St. Pauli en Reeperbahn voordelig bij te boeken
Uw reisgezelschap
Kies uw gewenste vertrekdatum
Prijzen zijn exclusief € 40,- kosten per boeking o.b.v. 2 personen. Deze kosten worden in de kassabon naast de prijzen gespecificeerd. Getoonde prijzen zijn per persoon en op basis van bezetting in een 2-persoonskamer.
* Onder voorbehoud van annuleringen en wijzigingen.
  • Boek veilig en vertrouwd online Wij zijn aangesloten bij het SGR & ANVR
  • Boek nu, betaal later Wel zo fijn. Betalen wanneer het u uitkomt, zonder bijkomende kosten.
  • Persoonlijke klantenservice Onze medewerkers staan u graag te woord bij vragen

Donderdag: Heenreis en vrije tijd

Met één van onze servicelijnen reist u naar ons centrale overstappunt waar u een kopje koffie of thee kunt nuttigen. Na de overstap zetten we koers naar Hamburg. Na aankomst heeft u vrije tijd voor een eerste indruk van deze geweldige stad. Aan het eind van de midddag rijden we naar ons hotel in Hamburg-Rosengarten aan de zuidkant van de stad. U wordt hier hartelijk welkom geheten met een welkomstdrankje, waarna het diner volgt.

Vrijdag: Stadstour Hamburg en avondexcursie St. Pauli en Reeperbahn

Na het ontbijt staat een hele dag Hamburg op ons programma. O.l.v. een Nederlandssprekende gids kunt u een stadsrondrit maken door Hamburg. We zien tijdens deze rondrit schitterende villa’s, het Raadhuis uit 1897, de St. Michaeliskirche, prachtige parken en we vergeten natuurlijk de bekende Reeperbahn niet. Vervolgens rijden we langs de haven en ziet u waarom Hamburg ook wel Speicherstadt, oftewel pakhuizenstad, wordt genoemd. De middag is ter vrije besteding. U kunt gaan winkelen, een havenrondvaart maken of een bezoek brengen aan het grootste miniatuur modelspoorwegmuseum ter wereld.

's Avonds kunt u mee op avondexcursie naar St. Pauli en de Reeperbahn. Met een Nederlands- of Duitssprekende gids wandelt u door de spraakmakende wijk St. Pauli, die vroeger toebehoorde aan de werkende klasse en havenarbeiders: veel industrieën vestigden zich in de buurt van de havens aan de Elbe. Tegenwoordig is St. Pauli de uitgaanswijk van Hamburg met vele bars, kroegen en theaters. Daarnaast is St. Pauli de laatste decennia uitgegroeid tot een plek voor creativiteit en tolerantie, wat duidelijk zichtbaar is in het straatbeeld. Uiteraard zien we tijdens deze excursie ook het station Landungsbrücken en lopen we over de beroemde Reeperbahn, de ‘Wallen van Hamburg’.

De stadstour Hamburg en de excursie St. Pauli en Reeperbahn dienen bij boeking te worden doorgegeven.

Zaterdag: Hanzestad Lübeck

Hanzestad Lübeck is vandaag onze bestemming. De historische binnenstad met haar talloze monumenten is een grote toeristische trekpleister. Het raadhuis op de markt behoort zelfs tot één van de mooiste van Duitsland. U kunt  in Lübeck een haven- of kanaalrondvaart maken, wandelen door smalle straatjes en hofjes, uitgebreid winkelen, een bezoek brengen aan het Marsepeinmuseum of genieten van een drankje of hapje in één de vele restaurants of cafés. Aan het eind van de middag zijn we weer terug in ons hotel.

Zondag: Bremen en terugreis

Na het ontbijt beginnen we aan onze terugreis en houden we een stop in Bremen. De stad ligt aan weerszijden van de Wezer, de rivier waaraan de oude hanzestad waarschijnlijk zijn ontstaan te danken heeft. De stad staat ook bekend als geboortestad van de wereldberoemde ‘Bremer Stadtmusikanten’ uit het sprookje van de gebroeders Grimm. Het Roland-beeld op het marktplein en het oude raadhuis van Bremen staan sinds 2004 op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Na dit bezoek vervolgen we onze reis naar ons centrale overstappunt in Nederland, waar u kunt genieten van een goed verzorgd afscheidsbuffet (niet inbegrepen, te reserveren bij uw chauffeur). Aansluitend keert u met één van onze servicelijnen weer huiswaarts.

Landkaart: Stedentrip Hamburg en Lübeck

N.B. in voorkomende omstandigheden kunnen er wijzigingen optreden in het dag-tot-dag programma.

Hotel Holst 3* Superior

Het hotel ligt op circa 30 km van Hamburg in het prachtige heuvellandschap van de gemeente Rosengarten. Het hotel beschikt over diverse restaurants, een bar, terras en een lift. In de groots aangelegde tuin kunt u heerlijk wandelen, schaken of tafeltennis spelen. Tijdens uw verblijf kunt u gratis gebruik maken van het Rooms-Osmaanse thermen landschap met 2 Finse sauna’s, 2 aroma cabines, stoombad, zwembad en fitnessruimte. De kamers zijn voorzien van douche of bad, toilet, föhn, telefoon, televisie en een zithoek en bieden een fraai uitzicht op de omgeving of de tuin.

Duitsland

Oppervlakte: 357.121 km²
Inwoners: 80.854.408
Hoofdstad Berlijn
Regeringsvorm: Parlementaire republiek
Religie: Katholiek / Protestants
Valuta: Euro (€)
Elektriciteit: 220V, stekkers type C & F, geen verloopstekker nodig
Taal: Duits
Tijdzone: UTC+1, zelfde als Nederland


  

Eten en drinken
Duitsland is het walhalla voor bierliefhebbers. In het land zijn meer dan 1.300 bierbrouwerijen gevestigd, wat neer komt op maar liefst 40% van alle bierbrouwers ter wereld. Jaarlijks wordt in Duitsland zo’n 100 miljoen hectoliter (10.000.000.000 liter) bier gebrouwen. Naast de bieren zijn ook de Duitse wijnen, en dan vooral de witte wijnen, bekend. In het zuiden en zuidwesten van het land, uitgezonderd Saale-Unstrut en Saksen, liggen de meeste wijngebieden. Wie naar Duitsland gaat, kan niet om de Wurst heen. Elke regio heeft een eigen worst. Daarnaast zijn de bekende Kaiserbrötchen (harde broodjes) erg gewild.

Flora en fauna
Duitsland bestond aan het begin van de jaartelling voor maar liefst 80% uit bos. Bebossing is erg belangrijk voor het Duitse landschap. De hoeveelheid bossen liep echter snel terug, rond 1800 bestond nog maar 20% van het land uit bebossing. Inmiddels gaat het weer de goede kant op. Hedendaags nemen bossen zo’n 30% van de totale oppervlakte in. De dierenwereld in het noorden en westen is te vergelijken met die van Nederland. In het oosten en zuiden leven ook andere dieren, zoals wolven, die in Nederland niet te vinden zijn.

Prijsniveau
Winkelen in Duitsland is meestal voordeliger dan in Nederland. Dat komt door het 2% lagere Btw-tarief en de grotere Duitse afzetmarkt, waardoor goedkoper geproduceerd kan worden.

Leuke feitjes:
  • Duitsland ligt in het hart van Europa en grenst aan maar liefst 9 landen. Het is daarmee het Europese land met de meeste buurlanden.
  • In 1916, tijdens WO I, voerde Duitsland als eerste de zomertijd in. Dit werd vooral gedaan om het steenkoolgebruik te verminderen, omdat ze steenkool hard nodig hadden voor de oorlog.
Telefoonnummer klantenservice 088 10 30 800
Openingstijden
ma. t/m vr. uur
zaterdag uur
Gedetailleerde gegevens
Postadres
Effe Weg
Vendelier 61-B
3905 PD Veenendaal
E-mail info@effeweg.nl
Tel. +31 (0)88 10 30 800
KvK 30060880
BTW NL 826428782 B01
IBAN NL71 RABO 0325 6913 12
11:18:22 | 0,16 | effeweg | GCP-NMT-WEB-101 TourWeb © NetMatch