telefoonnummer klantenservice 088 10 30 800
ma. t/m vr : 09:00 - 17:30 uur zaterdag : 10:00 - 16:00 uur
Naar 'mijn reis' omgeving

Super Summer Deal - 3 Dagen Berlijn

  • Vervoer per Tourist class touringcar
  • Inclusief overnachting en ontbijt
  • Brandenburger Tor!
  • Checkpoint Charlie!
  • Berlijnse muur!
Voor de 3-daagse stedentrips maken wij gebruik van de overstaplocatie in Eindhoven (P+R Meerhoven - Sliffertsestraat 304)
Uw reisgezelschap
Kies uw gewenste vertrekdatum
Bovenstaande prijzen zijn exclusief € 25,- reserveringskosten per boeking, € 2,50 Calamiteitenfonds per boeking t/m 9 personen, € 5,- consumentenbijdrage SGR per persoon en op basis van bezetting in een 2-persoonskamer.

* Onder voorbehoud van annuleringen en wijzigingen.
  • Boek veilig en vertrouwd online Wij zijn aangesloten bij het SGR & ANVR
  • Boek nu, betaal later Wel zo fijn. Betalen wanneer het u uitkomt, zonder bijkomende kosten.
  • Persoonlijke klantenservice Onze medewerkers staan u graag te woord bij vragen

Super Summer Deal - 3 Dagen Berlijn

Berlijn, de trotse hoofdstad van Duitsland, is natuurlijk wereldwijd bekend geworden door de val van de Muur. De stedelijke gebouwen worden afgewisseld met stadsparken, dierentuinen en winkelcentra. Berlijn is dan ook de stad van architectuur, cultuur en natuur. Momenteel is Berlijn één van de meest bezochte Europese steden en dat is natuurlijk niet voor niets!

Dag 1: Heenreis en bezoek Berlijn

Op de eerste dag vertrekt de touringcar vroeg in de morgen vanuit Eindhoven, P+R Meerhoven, zodat we aan het eind van de middag in Berlijn arriveren. Via een mooie route rijden we naar het centrum van deze stad. Hier heeft u korte tijd vrijaf voor een eerste indruk van de stad. Vervolgens rijden we naar ons hotel.

Dag 2: Stadsrondrit en vrije tijd

Na het ontbijt vertrekken we naar het centrum om een stadsrondrit te maken. Indien u niet meegaat, kunt u in overleg met de chauffeur in het centrum worden afgezet. De stadstour Oost en West-Berlijn gaat langs bezienswaardigheden zoals de Brandenburger Tor, Alexanderplatz, Checkpoint Charlie, de Gedächtniskirche, Unter den Linden en de Reichstag. Onderweg zullen er diverse stops gemaakt worden en krijgt u volop de gelegenheid om foto’s te maken en rustig rond te kijken. Ook is er deze dag nog de gelegenheid tot het maken van een boottocht over rivier de Spree. Ter afsluiting kunt u een avondtour maken. Hierbij wordt ook de Fernsehturm aangedaan. Deze toren is 365 meter hoog! U kunt tot een hoogte van 200 meter komen vanwaar u een schitterend uitzicht heeft op de stad.

De stadstour dient bij boeking te worden doorgegeven.

Dag 3: Terugreis

Na het ontbijt vertrekken we richting Nederland. Onderweg hebt u de gelegenheid om iets te eten alvorens u met onze servicelijn naar uw opstapplaats wordt gebracht.

Landkaart: Super Summer Deal Berlijn

N.B. in voorkomende omstandigheden kunnen er wijzigingen optreden in het dag-tot-dag programma.

Hotel Havel Lodge 3*

Dit traditionele hotel is rustig gelegen aan de noordkant van Berlijn in een bosachtige omgeving. Het hotel beschikt over een receptie, eetzaal en bar. Er is geen lift. Alle kamers zijn voorzien van een badkamer met bad of douche en toilet, haardroger, telefoon en televisie. Gratis wifi in het hotel.

Opstapplaatsen en vertrektijden

Wanneer u deze 3-daagse stedentrip heeft geboekt krijgt u ongeveer een week voor vertrek uw reisbescheiden. Hierin staat de definitieve opstaptijd. De verzamelplaats/overstaplocatie voor deze reis is P+R in Meerhoven (Sliffertsestraat 304, Eindhoven).

De definitieve vertrektijd ontvangt u in de reispapieren.
Opstaplocatie Opstaptijd
Route voor deze 3-daagse reis.
Hoogeveen
Zwolle
Amsterdam Zuid
Utrecht
Apeldoorn
Rotterdam Capelse Brug
Arnhem
Breda
Den Bosch
Eindhoven, P&R Meerhoven

Bestemming

Oppervlakte: 357.121 km²
Inwoners: 80.854.408
Hoofdstad: Berlijn
Regeringsvorm: Parlementaire republiek
Religie: Katholiek / Protestants
Valuta: Euro (€)
Elektriciteit: 220V, stekkers type C & F, geen verloopstekker nodig
Taal: Duits
Tijdzone: UTC+1, zelfde als Nederland


  

Eten en drinken
Duitsland is het walhalla voor bierliefhebbers. In het land zijn meer dan 1.300 bierbrouwerijen gevestigd, wat neer komt op maar liefst 40% van alle bierbrouwers ter wereld. Jaarlijks wordt in Duitsland zo’n 100 miljoen hectoliter (10.000.000.000 liter) bier gebrouwen. Naast de bieren zijn ook de Duitse wijnen, en dan vooral de witte wijnen, bekend. In het zuiden en zuidwesten van het land, uitgezonderd Saale-Unstrut en Saksen, liggen de meeste wijngebieden. Wie naar Duitsland gaat, kan niet om de Wurst heen. Elke regio heeft een eigen worst. Daarnaast zijn de bekende Kaiserbrötchen (harde broodjes) erg gewild.

Flora en fauna
Duitsland bestond aan het begin van de jaartelling voor maar liefst 80% uit bos. Bebossing is erg belangrijk voor het Duitse landschap. De hoeveelheid bossen liep echter snel terug, rond 1800 bestond nog maar 20% van het land uit bebossing. Inmiddels gaat het weer de goede kant op. Hedendaags nemen bossen zo’n 30% van de totale oppervlakte in. De dierenwereld in het noorden en westen is te vergelijken met die van Nederland. In het oosten en zuiden leven ook andere dieren, zoals wolven, die in Nederland niet te vinden zijn.

Prijsniveau
Winkelen in Duitsland is meestal voordeliger dan in Nederland. Dat komt door het 2% lagere Btw-tarief en de grotere Duitse afzetmarkt, waardoor goedkoper geproduceerd kan worden.

Leuke feitjes
  • Duitsland ligt in het hart van Europa en grenst aan maar liefst 9 landen. Het is daarmee het Europese land met de meeste buurlanden.
  • In 1916, tijdens WO I, voerde Duitsland als eerste de zomertijd in. Dit werd vooral gedaan om het steenkoolgebruik te verminderen, omdat ze steenkool hard nodig hadden voor de oorlog.
Telefoonnummer klantenservice 088 10 30 800
Openingstijden
ma. t/m vr. uur
zaterdag uur
Gedetailleerde gegevens
Postadres
Effe Weg B.V.
Vendelier 61-B
3905 PD Veenendaal
E-mail info@effeweg.nl
Tel. +31 (0)88 10 30 800
KvK 05077081
BTW nr. NL814069538B01
IBAN NL71 RABO 0325 6913 12
17:12:36 | 0,27 | effeweg | GCP-NMT-WEB-101 TourWeb © NetMatch