Singlereis 8 dagen Wenen

vanaf € 699,-
Excl. € 40,- kosten per boeking o.b.v. 2 personen.
  • Geen toeslag 1-persoonskamer
  • Vervoer per luxe Comfort Class touringcar
  • Verblijf in een 3* hotel o.b.v. halfpension (ontbijt en diner)
  • Optioneel voordeelpakket: Schönbrunn, Seegrotte en concert in Wenen
Uw reisgezelschap
Kies uw gewenste vertrekdatum
Prijzen zijn exclusief € 40,- kosten per boeking o.b.v. 2 personen. Deze kosten worden in de kassabon naast de prijzen gespecificeerd. Getoonde prijzen zijn per persoon en op basis van bezetting in een 2-persoonskamer.
* Onder voorbehoud van annuleringen en wijzigingen.
  • Boek veilig en vertrouwd online Wij zijn aangesloten bij het SGR & ANVR
  • Boek nu, betaal later Wel zo fijn. Betalen wanneer het u uitkomt, zonder bijkomende kosten.
  • Persoonlijke klantenservice Onze medewerkers staan u graag te woord bij vragen

Zaterdag: Heenreis

Vanaf het verzamelpunt rijden we naar Duitsland. Aan het einde van de middag arriveren we bij ons overnachtingshotel en gaan we aan tafel voor het diner.

Zondag: Melk en aankomst Wienerwald

We vervolgen onze reis naar Oostenrijk en maken onderweg maken we een tussenstop in Melk. Het stadsbeeld wordt gedomineerd door de enorme benedictijnenabdij, één van de mooiste barokabdijen van Oostenrijk. Vele eeuwen was deze abdij een belangrijk religieus en cultureel centrum. Mozart heeft het Stift tweemaal bezocht gedurende zijn leven. Aan het begin van de avond arriveren we bij ons hotel waar we de komende 5 nachten zullen verblijven.

Maandag: Wenen en slot Schönbrunn

Vandaag kunt u o.l.v. een Nederlandssprekende gids voor het eerst kennis maken met de magie van Wenen. De stadsrondrit begint bij het slot Belvedere dat beschouwd wordt als het mooiste paleis van de barok. Het ligt in een fantastisch park. Vervolgens rijden we over de Ringstrasse, een prachtige boulevard met vele historische gebouwen en gaan verder via de Opera naar de bekende winkelstraten. U ziet het bontgekleurde Hundertwasserhaus. Met zijn asymmetrische ronde vormen, terrassen, gras op het dak en gouden koepels is dit het opvallendste gebouw van Wenen. Ook de Donau en het Prater staan op het programma. Na de middag kunt u deelnemen aan de excursie naar het schitterende Slot Schönbrunn met het slotpark (bij te boeken optie). Het meer dan 1.400 vertrekken tellende slot was eens de residentie van de beroemde keizer Frans Jozef en keizerin Maria Theresia.

Dinsdag: Neusiedler See

Deze dag staat een dagtocht naar de omgeving van de Neusiedler See op het programma. Dit op-één-na-grootste meer van midden-Europa ligt deels in Oostenrijk en Hongarije. De invloeden van beide landen zijn goed zichtbaar in deze regio. Cultuur en natuur vormen dan ook een perfecte mix voor deze dag. We rijden allereerst naar Eisenstadt, de voormalige residentieplaats van de vorstelijke familie Esterházy, hier kunt u het gelijknamige barokpaleis bezoeken en het aangrenzende park bezoeken vanwaar u een prachtig uitzicht heeft over de omgeving. Via een mooie route langs de Neusiedler See rijden we naar Mönchhof, waar u het dorpsmuseum kunt bezoeken. In dit openluchtmuseum kunt u het traditionele dorpsleven van Mönchhof herbeleven. Aan het einde van de dag wordt u weer teruggebracht naar het hotel waar een diner voor u klaarstaat.

Woensdag: Wienerwald

Na het ontbijt rijden we door het mooie Wienerwald, vroeger het jachtgebied van de adel, nu het recreatiegebied van de inwoners van Wenen. Allereerst maken we een stop in Heiligenkreuz, bekend vanwege zijn cisterciënzerklooster, het oudste van Oostenrijk. We rijden via Mayerling en Hinterbrühl terug naar ons hotel. In het jachtslot in Mayerling vermoordde Rudolph, de zoon van Frans Jozef en Sisi, zijn geliefde waarna hij zichzelf van het leven beroofde. De middag kunt u naar eigen inzicht besteden. Een aanrader is een bezoek aan Baden, dat u snel en gemakkelijk per openbaar vervoer kunt bereiken. Het mondaine Baden is al sinds de Romeinse tijd een beroemd kuuroord, waar staatshoofden, keizers en musici als Beethoven en Mozart kwamen kuren. De rijkdom is nog altijd terug te zien in de statige gebouwen, beelden en prachtige parken, wat de stad nog altijd een chique karakter geeft en een vermelding op de Werelderfgoedlijst van UNESCO heeft verdiend.

Donderdag: Seegrotte en Wenen

Vanochtend kunt u naar eigen inzicht besteden, of een reservering maken voor een ochtendexcursie naar de Seegrotte (bij te boeken optie). Met een lokale bus rijden we naar het grootste ondergrondse meer van Europa: de Seegrotte. U maakt een rondvaart door deze unieke grot, die door natuurlijke bronnen wordt gevoed, maar ooit dienst deed als gipsmijn. Hierdoor heeft het zowel een natuurlijke, als menselijke oorsprong. Aan het eind van de ochtend wordt u teruggebracht naar het hotel. Na een heerlijke warme lunch in het hotel, gaan we vanmiddag terug naar Wenen, waar u de middag en avond geheel naar eigen inzicht kunt besteden. Maak een wandeling door de sfeervolle oude stadskern en breng een bezoek aan de gotische Stephansdom. De straten rond de Dom vormen het levendige centrum van Wenen met terrassen, koffiehuizen en talloze winkels. Geniet op één van de vele terrasjes, bestel een ‘Torte’ bij hotel Sacher of bezoek één van de vele musea die Wenen rijk is. We blijven tot in de avond in Wenen, waar u op eigen gelegenheid kunt dineren. In de avonduren heeft u de mogelijkheid om één van de klassieke concerten in Wenen bij te wonen (bij te boeken optie).

Vrijdag: Passau

Helaas nemen we vandaag afscheid van Oostenrijk. Na het ontbijt zetten we koers richting Duitsland en maken we op de Duits-Oostenrijkse grens een korte stop in Passau, de driestromenstad waar de Inn, de Ilz en de Donau samenkomen. Hier hebt u de mogelijkheid het grootste kerkorgel ter wereld te bezoeken in de kathedraal. Na dit bezoek rijden we naar ons overnachtingshotel in Zuid-Duitsland.

Zaterdag: Terugreis

Via Frankfurt en Keulen rijden we naar Nederland. Onderweg maken we enkele stops en op het verzamelpunt heeft u de gelegenheid om nog iets te eten, voordat u met onze servicelijn naar uw opstapplaats wordt gebracht.

Landkaart: Singlereis Wenen

​N.B. in voorkomende omstandigheden kunnen er wijzigingen optreden in het dag-tot-dag programma.

Hotel Holzinger

Even ten zuiden van Wenen, aan de rand van het Wienerwald staat in het dorp Möllersdorf Hotel Holzinger. Het station van Möllersdorf bevindt zich op korte loopafstand van het hotel, van waar u snel en gemakkelijk Baden en Wenen kunt bereiken. Het hotel beschikt over een bar, restaurant en Wifi. Het hotel beschikt niet over een lift. Uw kamer is voorzien van TV en eigen badkamer met bad of douche en toilet.
 

Oostenrijk

Oppervlakte: 83.871 km²
Inwoners: 8.711.770
Hoofdstad: Wenen
Regeringsvorm: Federale Republiek
Religie: Katholiek
Valuta: Euro (€)
Elektriciteit: 220V, stekkers type C & F, geen verloopstekker nodig
Taal: Duits
Tijdzone: UTC+1, zelfde tijd als in Nederland
Reisdocumenten: Paspoort of identiteitsbewijs geldig tot terugkomst Nederland
 
Eten en drinken
In Oostenrijk wordt vaak simpel gegeten. Meestal wordt gestart met soep, gevolgd door een stuk vlees en een eenvoudige salade. Het meest bekende gerecht uit de Oostenrijkse keuken is natuurlijk de schnitzel. Ook typisch Oostenrijkse gerechten zijn de Wiener Kaffee met Apfelstrüdel of Sachertorte. Wijn is ook populair in Oostenrijk. Er worden niet alleen internationale wijnen gemaakt, maar ook wijnen van eigen druiven.

Flora en Fauna
Oostenrijk behoort tot de meest bosrijke landen van Europa. De oppervlakte bestaat voor ongeveer 38% uit bebossing. De verschillen in hoogtes zorgen voor veel verschillende soorten begroeiing. Tot 800 meter hoogte zijn er vooral veel akkers en weiden. Op grotere hoogte, vanaf 800 meter, zijn voornamelijk loofbomen (in de lagere gebieden) en naaldbomen (in de hoger gelegen gebieden) te vinden. Vanaf 1.800 meter hoogte beginnen de alpenweiden, welke in de winter bedekt worden door een dikke laag sneeuw. In de lente ziet het er juist kleurrijk uit, want dan bloeien de felgekleurde bloemen.

In de Oostenrijkse bossen leven veel herten, zwijnen, reeën en dassen. Heel sporadisch wordt er een beer gezien, maar dat komt zelden voor. Op grotere hoogte leven steenbokken, gemzen, Alpenmarmotten en sneeuwhazen. De lammergier, Europa’s grootste roofvogel, leeft ook in dit gebied.

Geschiedenis
Gedurende de historie van Oostenrijk werd het land bewoond door een heel aantal verschillende volken, zoals de Romeinen, Hummen, Lombarden en Franken. In 1806 werd het Keizerrijk Oostenrijk opgezet, nadat het Roomse Rijk werd afgeschaft. Vanaf 1867 vormde Oostenrijk een dubbelmonarchie met Hongarije, welke bleef bestaan tot het eind van WO I. Toen werden Hongarije en Oostenrijk weer gescheiden. Na hun volk te hebben geraadpleegd sloten Vorarlberg, Burgenland en Karinthië zich aan bij Oostenrijk. Het huidige Oostenrijk was hiermee ontstaan. Oostenrijk verenigde zich in 1938 in het Derde Rijk. Nadat de Nazi’s zich overgaven, kwam Oostenrijk in handen van de geallieerden. Oostenrijk werd in 1955 weer een opzichzelfstaand land, voorwaarde hiervoor was dat het land in het vervolg neutraal bleef.

Prijsniveau
De prijzen zijn vergelijkbaar met die in Nederland.

Leuke feitjes
  • Oostenrijk is twee keer zo groot als Nederland, maar heeft de helft van het aantal inwoners.
  • Oostenrijk heeft meer dan 800 bergen hoger dan 3000 meter. Van de oppervlakte van het land ligt slechts een derde deel lager dan 500 meter.
Telefoonnummer klantenservice 088 10 30 800
Openingstijden
ma. t/m vr. uur
zaterdag uur
Gedetailleerde gegevens
Postadres
Effe Weg
Vendelier 61-B
3905 PD Veenendaal
E-mail info@effeweg.nl
Tel. +31 (0)88 10 30 800
KvK 30060880
BTW NL 826428782 B01
IBAN NL71 RABO 0325 6913 12
22:08:58 | 0,22 | effeweg | GCP-NMT-WEB-102 TourWeb © NetMatch