telefoonnummer klantenservice 088 10 30 800
ma. t/m vr : 09:00 - 17:30 uur zaterdag : 10:00 - 16:00 uur
Naar 'mijn reis' omgeving

Singlereis 8 dagen Polen

 • Geen toeslag 1-persoonskamer
 • Verblijf in goed hotels o.b.v. halfpension (ontbijt en diner)
 • Bezoek het historische Wroclaw
 • Ontdek het schitterende Krakau, de Wawel heuvel en de Joodse wijk
 • Bezoek de oudste zoutmijn ter wereld: Wieliczka
 • Dagexcursie naar Auschwitz-Birkenau bij te boeken
 • Vervoer per luxe Comfort Class touringcar
Uw reisgezelschap
Kies uw gewenste vertrekdatum
Bovenstaande prijzen zijn exclusief € 25,- reserveringskosten per boeking, € 2,50 Calamiteitenfonds per boeking t/m 9 personen, € 5,- consumentenbijdrage SGR per persoon.

* Onder voorbehoud van annuleringen en wijzigingen.
 • Boek veilig en vertrouwd online Wij zijn aangesloten bij het SGR & ANVR
 • Boek nu, betaal later Wel zo fijn. Betalen wanneer het u uitkomt, zonder bijkomende kosten.
 • Persoonlijke klantenservice Onze medewerkers staan u graag te woord bij vragen

Zaterdag: Heenreis

Vanaf onze verzamelplaats rijden we richting Berlijn, waar we aan het eind van de middag zullen arriveren. Nadat u heeft kunnen genieten van het diner, rijden we over de beroemde straten en langs een aantal kenmerkende bezienswaardigheden naar ons hotel aan de rand van Berlijn, waar we de komende nacht zullen verblijven.

Zondag: Aankomst Polen

Zodra we de Poolse grens zijn overgestoken, wordt al snel duidelijk dat we ons in het katholieke Polen bevinden: het enorm grote Christus-Koning-beeld is van verre te zien. Afgezien van de sokkel is dit beeld nog groter dan het beroemde Christus-beeld in Rio en enige tijd de hoogste ter wereld. Via Poznan en Lodz rijden we naar Warschau, waar we de komende 2 nachten zullen verblijven.

Maandag: Warschau

Vandaag bezoeken we de hoofdstad van Polen: Warschau. O.l.v. een gids (voordeelpakket) maken we een stadstour. Het hart van de binnenstad ligt rondom de Rynek, het marktplein. De oude stad ligt aan het einde van een lange boulevard, ook wel de Koninklijke Weg genoemd met prachtige paleizen en kerken. ’s Middags kunt u de stad op eigen gelegenheid bekijken. In het oude gedeelte van de stad vindt u veel kleine straatjes met leuke restaurants en cafés. U kunt een rit maken met paard en wagen of met de lift naar de 30e verdieping van het cultuurpaleis voor een prachtig uitzicht. Ook het Lazienki park en de gerenoveerde winkelstraat Nowy Swiat zijn een bezoekje waard. De littekens van de Tweede Wereldoorlog worden op indrukwekkende wijze weergegeven in het Opstand-museum en het Ghetto-museum.

Dinsdag: Częstochowa

We verlaten Warschau en rijden zuidwaarts richting Krakau. Onderweg maken we diverse stops, waaronder in de bedevaartsplaats Częstochowa. De stad is vooral beroemd vanwege het Paulinerklooster op de berg Jasna Góra. In de barokke kloosterkerk bevindt zich de zwarte madonna van Częstochowa, het belangrijkste religieuze icoon van Polen. We vervolgen onze reis naar Wieliczka, nabij Krakow. Na aankomst kunt u genieten van het diner

Woensdag: Krakau en zoutmijn Wieliczka

Het hart van Krakau wordt gevormd door de Rynek Glówny (Grote Markt) en de Rynek Maly (Kleine Markt). De Rynek Glówny is een van de grootste en mooiste marktpleinen van Europa. In de vroegere Joodse wijk Kazimierz keert de oude sfeer terug in de vele restaurants vanwaar jiddische muziek weerklinkt. Aan de overkant van de rivier Wisla vindt u de originele metaalfabriek van Schindler en de wijk waar de film Schindler’s List is opgenomen. Met een lokale gids (voordeelpakket) wandelt u deze ochtend langs de vele bezienswaardigheden van de stad. ’s Middags brengen we een bezoek aan de zoutmijn Wieliczka (voordeelpakket). Het is één van de oudste mijnen ter wereld nog in werking. U kunt deelnemen aan de rondleiding langs standbeelden van historische figuren die uitgehouwen zijn in het rotsachtige zout. Verder ziet u een ondergronds meer en worden er oude werktuigen getoond ter illustratie van de historie van de zoutwinning.
 
De excursie Zoutmijn Wieliczka is helaas niet geschikt voor mensen die slecht ter been zijn, in verband met de ca. 350 treden die aan het begin van de route afgedaald moeten worden.

Donderdag: Vrije dag of bezoek Auschwitz-Birkenau

Vandaag kunt u op eigen gelegenheid Krakau bekijken of deelnemen aan de excursie naar het voormalig concentratiekamp Auschwitz-Birkenau (voordeelpakket). Vanaf 1942 werd dit één van de grootste vernietigingskampen voor Europese Joden. Als erkenning van het historische belang en als gedenkteken voor allen die daar leden en stierven, is het museum inmiddels opgenomen op de UNESCO Werelderfgoedlijst. O.l.v. een gids maakt u een indrukwekkende wandeling over het terrein met de ruïnes van de barakken, crematoria en officiersgebouwen. In het Nederlands Paviljoen is een speciale tentoonstelling over de vervolging en deportatie van Joden in Nederland.

Vrijdag: Vertrek Polen en Wroclaw

We laten Wieliczka achter ons en zetten koers richting Duitsland. Rond het middaguur maken we een stop in Wroclaw. Deze prachtige stad is verdeeld over 12 eilandjes in de rivier de Oder, die met elkaar verbonden worden door 112 bruggen. Liefkozend wordt de stad om deze reden ook wel het ‘Venetië van Polen’ genoemd. Rondom het prachtige centrale marktplein vindt u vele kleurrijke gebouwen als het gotische raadhuis en diverse restaurants, terrasjes en winkels. Op het kathedraaleiland Ostrow Tumski lijkt de tijd te hebben stil gestaan. In de loop van de middag vervolgen we onze reis naar ons overnachtingshotel in omgeving Dresden.

Zaterdag: Terugreis

Na het ontbijt vervolgen we onze terugreis. Op het verzamelpunt krijgt u de gelegenheid om iets te eten, alvorens u met onze bekende servicelijnen naar uw opstapplaats gebracht wordt.

Landkaart: Polen

N.B. in voorkomende omstandigheden kunnen er wijzigingen optreden in het dag-tot-dag programma.

Best Western Hotel Portos, Warschau

Het Best Western Hotel Portos ligt in het zuiden van Warschau. Het centrum is per openbaar vervoer snel en gemakkelijk te bereiken. Het hotel beschikt over een restaurant, bar, wifi en een lift. Alle kamers zijn uitgerust met een badkamer met douche en toilet en tv.

Hotel Dworek Emilii, Wieliczka

In het dorp Wieliczka, even buiten Krakau, ligt het keurige hotel Dworek Emilii. Dit hotel is voorzien van o.a. een restaurant, bar, tuin/terras, wifi en lift. Uw nette kamer is voorzien van tv, telefoon en badkamer.

Polen

Oppervlakte: 311.888 km²
Inwoners: 38.523.261
Hoofdstad: Warschau
Regeringsvorm: Republiek
Religie: Katholiek
Valuta: Zloty (PLN)
Elektriciteit: 220V, stekkers type C & E, geen verloopstekker nodig
Taal: Pools
Tijdzone: UTC+1, zelfde tijdzone als Nederland
Reisdocumenten: Paspoort of identiteitsbewijs geldig tot terugkomst Nederland
 
Eten en drinken
In de Poolse keuken zijn invloeden van Rusland, Tsjechië, Duitsland en Oostenrijk op te merken. Bij de meeste maaltijden wordt soep gegeten. Daarnaast zijn veel Polen verzot op geurig gerookt vlees en haring. Typisch Poolse gerechten zijn bigos (verschillende soorten vlees met gekookte kool en paddenstoelen), pierogi (ravioli, in allerlei variaties), golabki (met rijst en vlees gevulde koolbladeren met tomatensaus) en grzybowa (wilde-paddenstoelensoep met noedels). Qua drank is pure wodka populair in Polen. Ook met kruiden verrijkte wodka’s worden veel gedronken. Een traditioneel Poolse drank is mede honingwijn. Deze wijn wordt niet veel meer gedronken, maar wordt nog wel gebrouwen.

Flora en Fauna
Door de wereldoorlogen en droogleggingen sinds de 13e eeuw is veel bebossing in Polen verdwenen. Zo’n 27% van de oppervlakte bestaat nog uit bos. Er zijn een groot aantal nationale parken en reservaten opgezet, om een deel van de bebossing in de oorspronkelijke staat te kunnen behouden. De staatsbossen bestaan voor zo’n 80% uit naaldwouden, waar vooral de grove den en lariks groeien. De overige bossen zijn loofwouden, met voornamelijk eiken, beuken en berken. De dierenwereld heeft een Midden-Europees karakter met een aantal noordelijke invloeden, zoals de eland. In Bialowieza, een woud op de grens van Polen en Wit-Rusland, leven wisenten (ook wel Europese bisons) in het wild, waardoor het woud wereldberoemd is. Langs de Mazourische meren zijn broedende knobbelzwanen, kraanvogels en zwarte ooievaars waar te nemen. Op het Tatragebergte, waar Polen aan Slowakije grenst is een nationaal park waar onder andere gemzenrassen, bruine beren, wolven, wilde katten, lynxen en Alpenmarmotten leven.

Geschiedenis
De Poolse geschiedenis begint in het jaar 966. De destijdse vorst van het land, Mieszko I bekeerde zich tot het christendom. Hij bracht verschillende Slavische volken samen op een laagvlakte tussen twee rivieren, de Oder en Wisla. Boleslaw de Dappere, de zoon van Mieszko I, kwam als eerste koning aan de macht. Hij bezorgde de jonge staat Polen een stevigere positie. Polen heeft in de tweede wereldoorlog veel schade opgelopen. Het herinneringskamp Auschwitz attendeert hieraan. Sinds de val van de Berlijnse muur, doet Polen steeds meer afstand van het communistische tijdperk.

Prijsniveau
De prijzen in Polen liggen lager dan in Nederland.

Leuke feitjes
 • De naam van het land, Polen, is afgeleid van ‘pole’. De Poolse betekenis van dit woord is ‘vlakte’. Zoals de naam al zegt, is het grootste deel van Polen vlak.
 • De zoutmijn van Wieliczka, vlakbij Krakau, is één van ’s werelds oudste mijnen die nog in werking is. De mijn is vanaf de 13e eeuw onafgebroken in werking geweest.
 • Wie kent de polonaise nou niet? Maar veel minder bekend is dat dit uit Polen komt.
Telefoonnummer klantenservice 088 10 30 800
Openingstijden
ma. t/m vr. uur
zaterdag uur
Gedetailleerde gegevens
Postadres
Effe Weg B.V.
Vendelier 61-B
3905 PD Veenendaal
E-mail info@effeweg.nl
Tel. +31 (0)88 10 30 800
KvK 05077081
BTW nr. NL814069538B01
IBAN NL71 RABO 0325 6913 12
00:41:34 | 0,33 | effeweg | GCP-NMT-WEB-102 TourWeb © NetMatch