telefoonnummer klantenservice 088 10 30 800
ma. t/m vr : 09:00 - 17:30 uur zaterdag : 10:00 - 16:00 uur
Naar 'mijn reis' omgeving

Singlereis 8 dagen Hongarije

 • Geen toeslag 1-persoonskamer
 • Verblijf in een prima 3* hotel
 • Halfpension (ontbijt en diner)
 • Maak kennis met Balatonmeer en omgeving
 • Natuurtocht Donauknie, met imposante Basiliek Esztergom en sfeervol Szetendre
 • Dagtocht Poesta voordelig bij te boeken
 • Dagtocht Boedapest met gids voordelig bij te boeken
 • Vervoer per luxe Comfort Class touringcar
Uw reisgezelschap
Kies uw gewenste vertrekdatum
Bovenstaande prijzen zijn exclusief € 25,- reserveringskosten per boeking, € 2,50 Calamiteitenfonds per boeking t/m 9 personen, € 5,- consumentenbijdrage SGR per persoon.

* Onder voorbehoud van annuleringen en wijzigingen.
 • Boek veilig en vertrouwd online Wij zijn aangesloten bij het SGR & ANVR
 • Boek nu, betaal later Wel zo fijn. Betalen wanneer het u uitkomt, zonder bijkomende kosten.
 • Persoonlijke klantenservice Onze medewerkers staan u graag te woord bij vragen

Zaterdag: Heenreis

Vanaf onze verzamelplaats rijden we via een fraaie route naar ons overnachtingshotel in Duitsland. Onderweg maken we diverse stops. ’s Avonds arriveren we in ons hotel voor een diner en overnachting.

Zondag: Aankomst Hongarije

Na het ontbijt vervolgen we onze reis naar Hongarije. Aan het eind van de middag arriveren we bij ons hotel in Tatabanya, waar we de komende 5 nachten zullen verblijven.

Maandag: Natuurtocht Donauknie

Nadat u hebt kunnen genieten van het ontbijt vertrekken we per touringcar voor een mooie natuurrondrit. We volgen de ronding van de Donau, ook wel Donauknie genoemd. In de Donauknie vindt u tal van leuke dorpjes en een schitterende natuur. Via een mooie route rijden we naar Esztergom, waar u een bezoek kunt brengen aan de prachtige basiliek, de grootste van Hongarije. De kathedraal is gebouwd naar het voorbeeld van de Sint Pieter in Rome. In de middag zetten we koers richting het pittoreske dorpje Szentendre, waar u op eigen gelegenheid rond kunt kijken en kunt wandelen langs de Donau. ‘s Avonds keren we terug naar ons hotel voor een heerlijk diner.

Dinsdag: Boedapest

Vandaag maken we een dagtocht naar Boedapest (bij te boeken optie). We maken o.l.v. een Nederlandssprekende gids een uitgebreide stadsrondrit langs de bekendste bezienswaardigheden. We passeren het Vissersbastion, de Matthiaskerk, het Heldenplein en de Kettingbrug. Tussendoor worden er voldoende stops gemaakt, zodat u volop de gelegenheid krijgt om foto’s en video-opnamen te maken. Na de stadsrondrit heeft u nog voldoende tijd om de stad op eigen gelegenheid te verkennen. U kunt ook een boottocht over de Donau maken, waarbij u het grote parlementsgebouw van Boedapest zult passeren.

Woensdag: Dagtocht Poesta of vrije dag

Vandaag kunt u genieten van een vrije dag of reserveren voor de dagtocht Poesta (bij te boeken optie). De Poesta is het graslandschap van de Grote Hongaarse Laagvlakte. Een uitgestrekt natuurreservaat met traditionele boerderijen, typische waterputten en kuddes runderen en schapen. We rijden richting Kerekegyhaza. Bij aankomst wordt u ontvangen door een ‘cisko’, een traditionele paardenhouder, met een typisch Hongaarse brandy. De cisko begeleidt u met het klappen van de zweep naar de tribune, vanwaar u een geweldige paardenshow kunt bekijken. Per koets maakt u daarna een ritje over de Poesta, waarbij we een stop maken bij een traditionele boerderij. U wordt ontvangen met citermuziek. De boer geeft u tekst en uitleg over het leven op de Poesta in vroegere tijden. U kunt een kijkje nemen in de slaapkamer en stallen met typische wolvarkens. Ook zijn de plaatselijke produkten hier te koop. Per koets rijden we terug naar het restaurant, waar u kunt genieten van een echte poestamaaltijd. De bekende goulashsoep is vernoemd naar de koeienherders. Het zigeunerorkest zorgt voor een leuke muzikale noot!

Donderdag: Balatonmeer

Vandaag maakt u kennis met het Balatonmeer en de plaatsen erom heen. We rijden allereerst naar het schiereiland Tihany. Vanaf het hoogste punt op het eiland, bij de barokke abdijkerk, heeft u een prachtig uitzicht over het meer. In het oude centrum met de kleine straatjes vindt u vele souvenirwinkels. We vervolgen de route naar Balatonfüred, het kuuroord met de koolzuurhoudende bronnen. Via Herend rijden we terug naar het hotel. In Herend kunt u een bezoek brengen aan de porselein-fabriek. De fabriek levert nog aan veel buitenlandse vorsten. In het museum zijn vele kostbare en fraai bewerkte voorwerpen van porselein te bewonderen.

Vrijdag: Vertrek Hongarije

Deze dag beginnen we aan de terugreis naar Nederland. Na het ontbijt nemen we afscheid van ons hotel en rijden via een mooie route richting Duitsland. Onderweg zullen diverse stops gemaakt worden. Aan het eind van de middag komen we aan bij het overnachtingshotel, waar een heerlijk diner voor u klaarstaat.

Zaterdag: Terugreis

Na het ontbijt vervolgen we de terugreis. Teruggekeerd op onze verzamelplaats krijgt u de gelegenheid om iets te eten, alvorens u met onze servicelijn naar uw opstapplaats gebracht wordt.

Landkaart: Hongarije

N.B. in voorkomende omstandigheden kunnen er wijzigingen optreden in het dag-tot-dag programma.

Hotel Árpád 3*

Hotel Árpád 3* heeft een perfecte ligging zo naast de hoofdstad van Hongarije, Boedapest. Het hotel beschikt over een restaurant en een sauna. De kamers zijn comfortabel ingericht en beschikken over een bureau en een eigen badkamer met douche en toilet.

Hongarije

Oppervlakte: 93.024 km²
Inwoners: 9.874.784
Hoofdstad: Boedapest
Regeringsvorm: Republiek
Religie: Rooms-katholicisme
Valuta: Forint (HUF)
Elektriciteit: 220V, stekkers type C & F, geen verloopstekker nodig
Taal: Hongaars
Tijdzone: UTC +1, dezelfde tijdzone als Nederland
Reisdocumenten: Paspoort of identiteitsbewijs geldig tot terugkomst Nederland
 
Eten en drinken
Hongarije kent een boerenkeuken, met een goede reputatie. Er wordt echter veel varkensvet gebruikt, een echte dikmaker. Daarnaast wordt er veel gebruikt gemaakt van kruiden, vooral paprikapoeder is populair. Een typisch Hongaars gerecht is goulash. Hongarije is daarnaast ook een belangrijke wijnproducent. De kwaliteitswijnen zijn afkomstig uit 22 wijngebieden. Andere Hongaarse dranken zijn Barackpalinka (abrikozenjenever) en Unicum (kruidenbitter, uit vele kruiden gebrouwen).

Flora en Fauna
Hongarije is erg zuinig op de natuur. Er zijn verschillende grote natuur- en nationale parken. Daarnaast zijn er vele beschermde natuurgebieden waarin de oorspronkelijke planten- en dierenwereld bewaard blijft. Hongarije kent een zeer gevarieerd landschap. In het oosten is de Grote Laagvlakte met de bekende poesta’s en kleine dorpjes met daar omheen uitgestrekte natuur. In het noorden zijn er juist woeste bergen en rivieren. In de beschermde gebieden zijn onder meer veel vogels, salamanders en otters te vinden. Maar ook leven er de Hongaarse grijze runderen, verschillende soorten varkens en bijzonder pluimvee. In de bosgebieden leven vooral wilde zwijnen, otters en vossen.

Geschiedenis
Hongarije werd lange tijd door de Kelten bezet, dit begon al lang voor Christus. De Romeinen veroverden het land in het jaar 10 en hadden eeuwenlang de macht over het gebied. In het jaar 1000 werd de Hongaarse staat opgezet en werd de eerste koning, István I, gekroond. Het communisme viel en het volk ging officieel over tot het christelijke geloof. Het land is ook nog gedurende 150 jaar in handen van Turkije geweest. Tijdens WO II werd Hongarije bezet door Duitsland. Uiteindelijk kwamen de Sovjets aan het eind van WO II als bevrijders. Het bleek echter om een overname te gaan en Hongarije werd aan het Oostblok toegevoegd. De Hongaren kwamen hiertegen in opstand, maar dit eindigde tragisch. Wat weer duidelijk maakte dat de Sovjets de macht hadden. In 1989 werd Hongarije uiteindelijke een vrije, democratische republiek. Sinds 2004 behoort het land tot de Europese Unie.

Prijsniveau
De prijzen in Hongarije liggen lager dan in Nederland.

Leuke feitjes
 • Het metronetwerk van Boedapest was de eerste metrolijn op het Europese vasteland. Hij werd op 2 mei 1896 geopend. Alleen Londen had eerder zijn eigen ondergrondse vervoer.
 • Hongarije heeft in de afgelopen eeuwen elf verschillende hoofdsteden gehad. Er moet wel bij vermeld worden dat Hongarije in die eeuwen deel uitmaakte van verschillende landen.
Telefoonnummer klantenservice 088 10 30 800
Openingstijden
ma. t/m vr. uur
zaterdag uur
Gedetailleerde gegevens
Postadres
Effe Weg B.V.
Vendelier 61-B
3905 PD Veenendaal
E-mail info@effeweg.nl
Tel. +31 (0)88 10 30 800
KvK 05077081
BTW nr. NL814069538B01
IBAN NL71 RABO 0325 6913 12
12:38:12 | 0,65 | effeweg | GCP-NMT-WEB-102 TourWeb © NetMatch