telefoonnummer klantenservice 088 10 30 800
ma. t/m vr : 09:00 - 18:00 uur zaterdag : 10:00 - 16:00 uur
Naar 'mijn reis' omgeving

Singlereis 8 dagen Dolomieten, Levico Terme

  • Inclusief vervoer, verblijf, ontbijt en diner
  • Vervoer per Comfort Class touringcar
  • Natuurtocht Dolomietenweg
  • Gardameer
  • Optie: dagtocht Venetië
TIP: Reist u alleen, of wilt u een 1-persoonskamer? Pas dan eerst hieronder uw reisgezelschap aan voordat u een vertrekdatum selecteert. 
Uw reisgezelschap
Kies uw gewenste vertrekdatum
*Onder voorbehoud van annuleringen.
  • Boek veilig en vertrouwd online Wij zijn aangesloten bij het SGR & ANVR
  • Boek nu, betaal later Wel zo fijn. Betalen wanneer het u uitkomt, zonder bijkomende kosten.
  • Persoonlijke klantenservice Onze medewerkers staan u graag te woord bij vragen

Dag 1 Heenreis

Vanaf het verzamelpunt rijden we naar ons overnachtingshotel. Onderweg maken we de nodige stops. Aan het einde van de middag arriveren we bij ons overnachtingshotel en gaan we aan tafel voor het diner.

Dag 2 Aankomst Levico Terme

Na het ontbijt vervolgen we onze reis. In de loop van de middag komen we in het kuuroord Levico Terme, waarvan veel van het historische centrum bewaard is gebleven: het Habsburgse park van de termen, de heuvel met zijn gelijknamige fort, colle delle Benne, de kerk van San Biagio met schilderingen uit de veertiende eeuw, de ruïnes van Castel Selva, de hoogvlakte Vezzena, de vestigingen Busa Verle en Pizzo Levico, de termen van Vetriolo en het skigebied Panarotta. Gelegen aan het Levicomeer is dit een prima standplaats voor leuke excursies in de omgeving.

Dag 3 Gardameer

Het Gardameer is het grootste meer van Italië en heeft een omtrek van maar liefst 160 kilometer. Het landschap heeft een schilderachtig karakter vanwege het diepblauwe water, de oleanders, citroenbomen en cypressen. We maken een mooie rondrit langs de oevers van het meer en eindigen in Riva, de meest noordelijke stad aan het meer. Vanuit deze plaats kunt u met de boot naar Limone. Na uw bezoek begrijpt u waarom Limone zoveel toeristen trekt. Het oude deel van het stadje, tussen het meer en de kustweg is een wirwar van smalle steegjes en straatjes, vol winkeltjes. De brede kade langs het meer is een fraaie boulevard met vele terrassen voor een heerlijke espresso of maaltijd. Bij terugkomst heeft u tijd om Riva, met zijn pittoreske centrum en mooie haven te bezichtigen.

Dag 4 Vrije dag of dagtocht Venetië

Een bezoek aan de prachtige stad Venetië mag in deze reis natuurlijk niet ontbreken. De wereldberoemde stad is gebouwd op maar liefst 118 eilandjes, die met elkaar verbonden worden door 400 bruggen! Met de boot bereikt u eenvoudig het historische centrum van de stad. Bekijk het Dogenpaleis, de Rialtobrug, de San Marco basiliek en rust uit tussen de duiven op het bekende San Marcoplein.
Een gondeltocht door de kanalen langs de pastelkleurige huizen en bruggen van deze romantische stad is een onvergetelijke ervaring.

De dagtocht Venetië dient bij boeking te worden doorgegeven.

Dag 5 Rondrit Dolomieten

Vandaag maken we een lange, maar schitterende rondrit door de Dolomieten. Vanaf Bolzano volgen we een gedeelte van de beroemde Dolomietenweg, een wegenbouwkundig meesterwerk over diverse bergpassen, die ons langs steile wanden,kloven en indrukwekkende rotsformaties voert. Onderweg wordt u telkens getrakteerd op prachtige uitzichten over de bergwereld.

Dag 6 Trento en Levico Terme

Het hart van de stad Trento wordt gevormd door de Piazza Duomo waar zich de 18e eeuwse fontein van Neptunus met drietand (tridens) bevindt. Ten tijde van de Romeinen lag hier het Forum Romanum. Aan het plein bevindt zich ook de 12e eeuwse Romaanse Duomo. De middag kunt u naar eigen inzicht indelen in Levico Terme. Het historische centrum en het meer lenen zich prima voor deze laatste middag in Italië.

Dag 7 Vertrek Levico Terme

Na het ontbijt verlaten we Levico Terme en rijden via Noord-Italië naar Zuid-Duitsland voor de overnachting.

Dag 8 Terugreis

Na het ontbijt vertrekken we richting Nederland. Bij het verzamelpunt heeft u de mogelijkheid om deel te nemen aan het afscheidsdiner. Vervolgens wordt u met onze servicelijn naar uw opstapplaats gebracht.

* Bekijk hier de actievoorwaarden

Italië

Oppervlakte: 301.339 km²
Inwoners: 62.007.540
Hoofdstad: Rome
Regeringsvorm: Republiek
Religie: Rooms-katholiek
Valuta: Euro (€)
Elektriciteit: 220V, stekkers type C, F en L, geen verloopstekker nodig
Taal: Italiaans
Tijdzone: UTC+1, zelfde tijd als in Nederland
Reisdocumenten: Paspoort of identiteitsbewijs geldig tot terugkomst Nederland
 
Eten en drinken
Eten is een belangrijk moment van de dag in Italië. Het gaat daarbij niet alleen om het eten, maar vooral ook om het samen zijn met familie en vrienden. Simpele, maar verse gerechten vormen vaak de basis voor Italiaanse gerechten. Iedereen kent de spaghetti, pizza en lasagne uit Italië. De pizza’s zijn het meest bekend. Ze komen oorspronkelijk uit Napels. Er gaan allerlei wilde verhalen over de pizza in Italië, maar deze verhalen moet u met een flinke korrel zout nemen. Vis, zoals sardines, zwaardvis en ansjovis, wordt ook veel gegeten, vooral aan de kust en op de eilanden. In het binnenland zijn het juist meer de pasta’s. Elk gebied heeft een eigen specialiteit, wat zorgt voor een legio aan soorten.

Wijn is een populaire, veel gedronken drank in Italië. De 20 wijnregio’s die het land telt, bieden elk een andere soort wijn. Met name de rode en witte Chianti’s uit Toscane staan goed aangeschreven. Ook bier wordt graag gedronken.

Flora en Fauna
Italië heeft een mediterraan klimaat. Dit is te zien aan de fauna die er groeit. In het landschap overheersen de olijfbomen, palmbomen en citrusbomen. Naaldwouden ziet u in de hoger gelegen Alpen gebieden. In de lager gelegen gebieden treft men vooral kastanjes, eiken en cipressen aan. Vijgen, dadels, amandelen en granaatappels zijn in het zuiden te vinden.

De natuur in Italië is belangrijker dan de dierenwereld. In de onbewoonde Alpen leven nog wel velerlei soorten dieren, zoals wilde geiten, gemzen, vossen en marmotten. Bij uitzondering wordt in het zuiden van het land een beer of wolf gezien.

Geschiedenis
De tijd van de Romeinen is een bekende periode in de historie van Italië. Op hun hoogtepunt bezat dit volk grote gebieden aan de Middellandse Zee. Het machtige Romeinse Rijk viel na een onenigheid echter uiteen. Er ontstonden kleine staten waarvan Rome de belangrijkste was. De bevolking streed ervoor één land te kunnen vormen. Uiteindelijk lukte dit en het huidige Italië ontstond. Vaticaanstad en San Marino zijn uitzonderingen, deze staten bleven op zichzelf staan.

Prijsniveau
De prijzen zijn vergelijkbaar met die in Nederland.

Leuke feitje
  • In Italië wordt niet vrijdag de 13e, maar vrijdag de 17e als ongeluksdag gezien. Dit heeft te maken met de schrijfwijze van 17. In Romeinse cijfers wordt 17 namelijk als XVII geschreven. XVII is een anagram van ‘XIVI’: “Ik heb geleefd” in het Latijns.
  • In 1860 is de pizza ‘uitgevonden’ in Napels. Het woord pizza is een van de weinige woorden die wereldwijd begrepen wordt.

Hotel Antica Rosa 3* of gelijkwaardig

Dit hotel ligt in kuuroord Levico Terme. Het hotel beschikt over een lift, restaurant, bar en terras of tuin. De kamers zijn eenvoudig maar netjes en voorzien van tv, telefoon en badkamer met douche en toilet. WiFi is beschikbaar en gratis in de lobby.

Opstapplaatsen en vertrektijden

Genoemde tijden zijn richttijden en kunnen wijzigen. Wanneer u een reis heeft geboekt krijgt u ongeveer een week voor vertrek de definitieve reisbescheiden. Hierin staat de definitieve opstaptijd.

Groningen > Apeldoorn
Opstaplocatie Opstaptijd
Route A
Groningen
Assen
Hoogeveen
Meppel
Nieuwleusen
Zwolle
Heerde
Apeldoorn
Leeuwarden > Harderwijk
Opstaplocatie Opstaptijd
Route A
Leeuwarden*
Heerenveen*
Emmeloord
Lelystad
Harderwijk*
Goes > Oss
Opstaplocatie Opstaptijd
Route A
Goes*
Roosendaal
Breda
Tilburg
Den Bosch
Oss
Maastricht > Nijmegen
Opstaplocatie Opstaptijd
Route A
Maastricht*
Sittard*
Roermond
Venlo
Boxmeer
Nijmegen
Weert > Uden
Opstaplocatie Opstaptijd
Route A
Weert
Eindhoven
Helmond
Veghel
Uden
Delft > Bodegraven
Opstaplocatie Opstaptijd
Route A
Delft
Den Haag
Leiden
Alphen aan den Rijn
Bodegraven
Vlaardingen > Arnhem
Opstaplocatie Opstaptijd
Route A
Vlaardingen
Rotterdam Capelse Brug
Dordrecht
Gorinchem
Tiel
Arnhem
Enschede > Doetinchem
Opstaplocatie Opstaptijd
Route A
Enschede
Hengelo
Almelo
Deventer
Zutphen
Doetinchem
Alkmaar > Veenendaal
Opstaplocatie Opstaptijd
Route A
Alkmaar*
Beverwijk*
Haarlem
Utrecht
Veenendaal
Hoorn > Ede
Opstaplocatie Opstaptijd
Route A
Hoorn*
Purmerend*
Zaandam
Amsterdam Zuid
Almere
Hilversum
Amersfoort
Ede
Verzamelpunt
Opstaplocatie Opstaptijd
Route A
Nieuw-Dijk / Didam
Telefoonnummer klantenservice 088 10 30 800
Openingstijden
ma. t/m vr. uur
zaterdag uur
Gedetailleerde gegevens
Postadres
Effe Weg B.V.
Den Hulst 134
7711 GT Nieuwleusen
E-mail info@effeweg.nl
Tel. +31 (0)88 10 30 800
KvK 05077081
BTW nr. NL814069538B01
IBAN NL71 RABO 0325 6913 12
23:20:11 | 0,72 | effeweg | NMT-WEB-118 TourWeb © NetMatch