Singlereis 12 dagen Kroatië

vanaf € 1.199,-
Excl. € 40,- kosten per boeking o.b.v. 2 personen.
 • Geen toeslag 1-persoonskamer
 • Vervoer per luxe Comfort Class touringcar
 • Verblijf in een 3* hotel o.b.v. halfpension (ontbijt en diner)
 • Grotten van Postojna
 • Plitvice Meren en Eiland Rab
 • Opatija en Lovran, Rovinj en Poreč
Uw reisgezelschap
Kies uw gewenste vertrekdatum
Prijzen zijn exclusief € 40,- kosten per boeking o.b.v. 2 personen. Deze kosten worden in de kassabon naast de prijzen gespecificeerd. Getoonde prijzen zijn per persoon en op basis van bezetting in een 2-persoonskamer.
* Onder voorbehoud van annuleringen en wijzigingen.
 • Boek veilig en vertrouwd online Wij zijn aangesloten bij het SGR & ANVR
 • Boek nu, betaal later Wel zo fijn. Betalen wanneer het u uitkomt, zonder bijkomende kosten.
 • Persoonlijke klantenservice Onze medewerkers staan u graag te woord bij vragen

Maandag: Heenreis

Vanaf ons verzamelpunt rijden we naar het overnachtingshotel in het zuiden van Duitsland. Onderweg worden er voldoende stops gemaakt. Bij aankomst in het hotel staat het diner voor u klaar.

Dinsdag: Aankomst Crikvenica

Na het ontbijt rijden we verder richting Kroatië. Aan het eind van de middag komen we aan bij ons hotel in Crikvenica waar we de komende 9 nachten verblijven.

Woensdag: Opatija en Lovran

Vandaag vertrekken we richting de bekende toeristenplaats Opatija. Deze stad was geliefd bij de Habsburgse adel als vakantieoord, waardoor er sierlijke villa’s en paleizen aan de boulevard prijken. U kunt een wandeling maken over het bekende Frans Jozef pad, een in de rotsen uitgehouwen wandelpad langs de kust. Het pad verbindt Opatija met Lovran, een dorpje aan de voet van de Ucka, de hoogste berg van Istrië. Er is een mooie haven en een gezellig klein centrum. U kunt kiezen ofwel gaat u te voet naar Lovran ofwel per touringcar.

Donderdag: Eiland Krk

Vanuit ons hotel kunt u de bestemming van vandaag al zien liggen: het eiland Krk. Via de Titobrug bereiken we het grootste eiland van Kroatië en rijden we een prachtige ronde naar o.a. de pittoreske plaatsjes Malinska, Krk en Vrbnik. In Vrbnik heeft u de mogelijkheid een wijnkelder te bezoeken

Vrijdag: Grotten van Postojna

U kunt vandaag een bezoek brengen aan één van de grootste en mooiste grottenstelsels ter wereld, de grotten van Postojna. Het eerste deel van de tocht door de grotten gaat per trein, waarna u te voet verder gaat o.l.v. een gids. U ziet grillige rotsformaties, stalactieten- en stalagmietenvelden en andere druipsteenafzettingen. Na het bezoek aan de grotten rijden we via een mooie route terug naar ons hotel. De rest van de middag kunt u naar eigen inzicht besteden.

Zaterdag: Plitvice Meren

Met de gasten die het voordeelpakket geboekt hebben, vertrekken we na het ontbijt naar de Plitvice Meren, een hoogtepunt op deze reis. Overweldi­gend is het zicht op de meren, die op verschillende hoogtes liggen en die onderling door vele watervallen zijn verbonden. Dit Nationale Park staat sinds 1979 op de UNESCO Werelderfgoedlijst. Aangelegde wandelpaden voeren u door de heuvels langs watervallen, rotswanden en azuurblauwe meren. Het geheel ligt in een landschap van prachtige groene bossen en struiken. Vergeet uw camera vandaag dus niet!

Zondag: Vrije dag

Vandaag heeft u de hele dag voor uzelf. Wilt u heerlijk een dagje aan het strand doorbrengen, op een terrasje zitten of een mooie wandeling maken? De keuze is aan u.

Maandag: Het binnenland van Istrië

Deze dag trekken we erop uit om het binnenland van Istrië te verkennen. We maken een mooie rondrit door het groene en heuvelachtige binnenland langs wijn- en olijfgaarden. In het gebied liggen bijzonder fraaie, historische vestingstadjes als het hooggelegen Motovun, het kunstenaarsdorp Grožnjan en het volledig ommuurde Roc. Hier treft u de sfeer van het Italiaanse Umbrië, maar dan 30 jaar geleden. U kunt een bezoek brengen aan één van de vele wijnkelders die het gebied rijk is. De bekendste wijn is de dessertwijn Muškat, afkomstig uit de plaats Momjan. Dit stadje ligt op een heuveltop van 270 meter hoogte. Vanuit de verte zijn de restanten van de Middeleeuwse citadel zichtbaar. Al vanaf de Griekse en Romeinse tijd vormen olijven een belangrijk product in Istrië. De Istrische olijfolie behoort tot de beste ter wereld. U kunt de olijfolie proeven bij één van de vele olijfproducenten of in de wijnkelders. Na deze prachtige rondrit rijden we terug naar ons hotel.

Dinsdag: Eiland Rab

Vandaag maken we kennis met het prachtige eiland Rab. Het eiland wordt ook wel de Parel van de Kvarner eilandengroep  genoemd. De oude hoofdstad van het eiland, Rab-stad met zijn beroemde klokkentorens strekt zich uit op een smalle, rotsachtige landtong, aan twee kanten door water omgeven.  De stad heeft Romaanse pleinen, een groot aantal historische kerken, paleizen en talrijke straatjes, waardoor u heerlijk kunt dwalen. Even buiten de stad bevinden zich de mediterrane tuinen in het park Komrcar. Ook de plaatsjes Banjol en Babat zijn een bezoekje waard. Banjol ligt halverwege Rab en Barbat. Barbat is gelegen op een vruchtbare kust  waar wijnstokken en fruit worden verbouwd.  Voor het diner gaan we terug naar het hotel.

Woensdag: Rovinj en Poreč

Vandaag maken we een mooie tocht over het schiereiland Istrië. Via de Ucka Tunnel en langs Paz en Pazin komen we bij Poreč, de plaats die wij later op de dag zullen bezoeken. Vanaf hier rijden we verder landinwaarts via Zminje naar het aan de westkust gelegen vissersplaatsje Rovinj, dat fotogeniek op een landtong in zee ligt. ‘s Middags bezoeken we het schilderachtige plaatsje Poreč, waar u een wandeling door het historische centrum kunt maken. Het stadje is al meer dan 2000 jaar oud en vele volksstammen hebben zich hier gevestigd, waaronder de Romeinen. Die kwamen echter niet om te werken, maar om er een 'goddelijke' vakantie te vieren. Bezienswaardig zijn de Euphrasius-basiliek en het Regionale Museum. Aansluitend gaan we terug naar ons hotel in Crikvenica.

Donderdag: Vertrek Kroatië

Na het ontbijt beginnen we aan onze terugreis. Via het prachtige Alpenlandschap rijden we naar ons overnachtingshotel.

Vrijdag: Terugreis

Na het ontbijt beginnen we aan het laatste gedeelte van onze reis naar Nederland. Onderweg worden enkele korte stops gemaakt. Teruggekeerd op onze verzamelplaats kunt u deelnemen aan het afscheidsdiner. Daarna wordt u met de servicelijn naar uw opstapplaats gebracht.

Landkaart: Singlereis Kroatië

N.B. in voorkomende omstandigheden kunnen er wijzigingen optreden in het dag-tot-dag programma.

Hotel Vila Ruzica, Crikvenica 3*

Hotel Vila Ruzica is gelegen op korte loopafstand van het strand van Crikvenica, omgeven door prachtige tuinen. Ook het centrum is op kleine loopafstand van slechts 300 meter. Een ideale ligging. Het kleine complex van Vila Ruzica bestaat uit meerdere gebouwen, op korte loopafstand van elkaar. Niet alle gebouwen hebben een lift, er zijn wel een aantal kamers op de begane grond. Vial Ruzica heeft een receptie, bar/ lounge en restaurant. De kamers zijn netjes verzorgd en voorzien van een badkamer met douche en toilet.

Kroatië

Oppervlakte: 56.538 km² (ca. 1,5x Nederland)
Inwoners: 4.489.460
Hoofdstad: Zagreb
Regeringsvorm: Parlementaire democratie
Religie: Rooms Katholiek
Valuta: Kuna (HRK), per 1 januari 2023 wordt de Euro de valuta
Elektriciteit: 220V, stekkers type C en F, u bent geen verloopstekker nodig
Taal: Kroatisch
Tijdzone: UTC +1, dezelfde tijdzone als Nederland
Reisdocumenten: Paspoort of ID-kaart geldig tot terugkomst in Nederland

Eten en drinken
Kroatië kent een aantal traditionele gerechten die u geproefd moet hebben. Aanraders zijn: kalkoen met macaroni of mie, dalmatisch gerookte ham, salami met paprika en brodet en paticada. Laatstgenoemde, een heerlijke visschotel, is de meest bekende. Kroatië wordt niet bij uitstek gezien als een wijnland, maar biedt wel erg goede wijnen. Rode wijnen vindt u vooral aan de kust. Verder landinwaarts treft u meer witte wijnen aan.
 
Flora en Fauna
Wat betreft de plantenwereld is Kroatië zeer kleurrijk. In de bergen zijn onbeschrijflijk veel soorten bomen en planten. Vooral als alle bloemen in de zomer in bloei staan, geeft dit een kleurrijk aanzicht. Dankzij de vele verschillende dieren die in Kroatië leven, is het land populair bij jagers uit buurlanden. Herten, vossen en beren komen er veel voor. Verder leven er nog wolven in het wild in de binnenlanden.
 
Geschiedenis
In Kroatië zijn al een heel aantal oorlogen gevoerd. Omstreeks 200 v. Chr. verdreven de Romeinen de Illyriërs. De steden Porec, Pula, Rovinj, Trogir en Split stammen uit dit Romeinse tijdperk. De huidige Kroaten zijn afstammelingen van het Slavische volk, de bevolking van het gebied rond het jaar 100. In 500 komt Hongarije aan de macht, nadat Kroatië 400 jaar een onafhankelijke staat geweest was. Tot aan het einde van WO I in 1918 blijft dit het geval. Vanaf dan vormt Kroatië samen met Servië en Slovenië de Joegoslavische Republiek. Josip Tito leidde tijden WO II het communistische verzet. Bijna zonder hulp versloegen ze de Duitsers. Tot aan zijn dood in 1980 was Tito leider van Joegoslavië. Kroatië wordt onafhankelijk op 25 juni 1991. Dit leverde nog wel eens onrust op, want er leven nog veel Serven in Kroatië. In 1995 wordt de vrede getekend, maar deze periode heeft in heel Kroatië diepe sporen achtergelaten.

Leuke feitjes
 • ’s Werelds kleinste stad ligt in Istrië. In het stadje, Hum, staan slechts 12 huizen en wonen 30 mensen.
 • Kroatië telt maar liefst 1185 eilanden, daarvan zijn er 66 bewoond. De eilanden zijn allemaal gelegen in de Adriatische Zee, voor de kust van Kroatië.
Telefoonnummer klantenservice 088 10 30 800
Openingstijden
ma. t/m vr. uur
zaterdag uur
Gedetailleerde gegevens
Postadres
Effe Weg
Vendelier 61-B
3905 PD Veenendaal
E-mail info@effeweg.nl
Tel. +31 (0)88 10 30 800
KvK 30060880
BTW NL 826428782 B01
IBAN NL71 RABO 0325 6913 12
08:32:14 | 0,25 | effeweg | GCP-NMT-WEB-102 TourWeb © NetMatch