Singlereis 10 dagen Toscane

vanaf € 699,-
Excl. € 40,- kosten per boeking o.b.v. 2 personen.
 • Geen toeslag 1-persoonskamer
 • Vervoer per luxe Comfort Class touringcar
 • Verblijf in een 3* hotel o.b.v. halfpension (ontbijt en diner)
 • Inclusief stadswandeling Florence o.l.v. een gids
 • Typisch Toscane: Siena en San Gimignano
 • Bezoek Pisa en Lucca
 • Toren van Pisa én Nationaal Park Cinque Terre
 • Dagtocht naar Elba voordelig bij te boeken
Uw reisgezelschap
Kies uw gewenste vertrekdatum
Prijzen zijn exclusief € 40,- kosten per boeking o.b.v. 2 personen. Deze kosten worden in de kassabon naast de prijzen gespecificeerd. Getoonde prijzen zijn per persoon en op basis van bezetting in een 2-persoonskamer.
* Onder voorbehoud van annuleringen en wijzigingen.
 • Boek veilig en vertrouwd online Wij zijn aangesloten bij het SGR & ANVR
 • Boek nu, betaal later Wel zo fijn. Betalen wanneer het u uitkomt, zonder bijkomende kosten.
 • Persoonlijke klantenservice Onze medewerkers staan u graag te woord bij vragen

Zaterdag: Heenreis

Vanaf het verzamelpunt rijden we naar ons overnachtingshotel. Onderweg maken we de nodige stops. Aan het einde van de middag arriveren we bij ons overnachtingshotel in Zuid-Duitsland of Oostenrijk en gaan we aan tafel voor het diner.

Zondag: Aankomst Montecatini

Na het ontbijt vervolgen we onze reis via de Alpen naar Italië om uiteindelijk, via de Povlakte, Toscane te bereiken. Aan het begin van de avond arriveren we bij ons overnachtingshotel en gaan we aan tafel voor het diner.

Maandag: Siena en San Gimignano

Vandaag maken we meteen al een prachtige dagtocht. Na het ontbijt rijden we naar Siena, gelegen op drie heuvels. Siena was in de Middeleeuwen de grote tegenhanger van de stad Florence. Het is een schitterende stad met een intieme. Het hart van de stad ligt op en rond het Piazza del Campo. Aan het plein ligt de fontein Fonte Gaia, gedecoreerd met schitterende reliëfs. De prachtige kathedraal, cafés, restaurants en paleizen geven het plein een pittoreske aanblik. U krijgt voldoende tijd om Siena zelf te verkennen. Aansluitend gaan we naar San Gimignano, één van de best bewaard gebleven middeleeuwse plaatsen uit deze regio. Dit schilderachtige plaatsje wordt gedomineerd door veertien vierkante woontorens die boven de stad uittorenen. Veel bezienswaardigheden liggen vlakbij of aan het Piazza della Cisterna. In het Museo Civico kan men talloze fresco’s zien die de geschiedenis van de stad uitbeelden.

Dinsdag: Florence

Florence is één van de mooiste kunststeden van de wereld. We beginnen ons bezoek met een uitgebreide stadswandeling o.l.v. een Nederlandssprekende gids. We bezoeken de oude wijk die met haar doolhof aan kleine straatjes nog steeds een middeleeuwse sfeer uitstraalt. U ziet hier de rijkelijk versierde Duomo, het symbool van Florence, de Campanile en het Baptisterium. De wandeling voert verder langs de Piazza della Signoria en de 14e-eeuwse Ponte Vecchio met haar talrijke goudwinkeltjes. In de middag heeft u tijd om zelf de stad te verkennen.

Woensdag: Vrije dag of dagtocht Elba

Deze dag kunt u naar eigen inzicht indelen. U kunt de oude stadskern van Montecatini bekijken of een reservering maken voor de dagtocht Elba (bij te boeken optie). We rijden naar Piombino en maken de overtocht naar het prachtige eiland Elba. Het eiland waar Napoleon in 1814 in ballingschap verbleef. De natuur is er prachtig met bosrijke bergen, woeste rotsen, mooie zandstranden en een weelderige plantengroei. Er zijn veel edelstenen en mineralen te koop en zelfs te vinden.

Donderdag: Pisa

Na het ontbijt rijden we naar Pisa, waar meer is te zien dan alleen de beroemde scheve toren. Vlakbij het Veld der Wonderen stapt u uit de touringcar om de verschillende monumenten op het Campo te bekijken. Zodra u het poortje door bent, zult u versteld staan van de bouwwerken van schitterend Carrara-marmer; een oogverblindend schouwspel. De middag kunt u naar eigen inzicht besteden.

Vrijdag: Middagtocht Lucca

Na een ontspannen ochtend rijden we naar het mooie stadje Lucca, dat bekend staat om haar prachtige Romaanse kerken. Lucca behoort, met Florence en Siena, tot de mooiste steden van Toscane. Het rechthoekige aanzien van de historische binnenstad verraadt het Romeinse verleden van de stad, die is gesticht in het jaar 180 voor Christus. Een wandeling over de 17e-eeuwse stadswallen, die Lucca al eeuwenlang omringen, en het authentieke middeleeuws centrum zijn een bezoek zeker waard.

Zaterdag: Dagtocht Cinque Terre

Het Nationaal Park Cinque Terre is één van de meest bezochte nationale parken van Italië. We rijden naar de havenstad La Spezia, van waar u per trein verder reist naar Monterosso al Mare, één van de mooiste dorpen van Cinque Terre. De dorpen en een deel van de zee staan op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Het binnenland kenmerkt zich door olijf- en citroenboomgaarden, wijngaarden en prachtige bloemen. Monterosso al Mare heeft adembenemende riffen, een kasteelruïne, en typische torenhuizen op de rotsen gebouwd. Vanuit Monterosso kunt u een mooie boottocht maken langs de kust van Cinque Terre. Vanaf het water kunt u genieten van prachtige uitzichten. Onderweg zien we nog twee dorpen van de Cinque Terre: het spectaculaire Vernazza en het havenstadje Manarola.

Zondag: Vertrek Montecatini

Vandaag nemen we afscheid van ons hotel en van Toscane. We rijden via de Alpen naar ons overnachtingshotel waar een het diner klaarstaat.

Maandag: Terugreis

Alweer de laatste dag van deze vakantie. Vandaag rijden we terug naar Nederland. Na aankomst in Nederland krijgt u de gelegenheid om iets te eten, waarna u wordt teruggebracht naar de plaats waar u 10 dagen geleden deze bijzondere reis begon.

Landkaart: Singlereis Toscane

N.B. in voorkomende omstandigheden kunnen er wijzigingen optreden in het dag-tot-dag programma.

Hotel Santa Barbara 3*

Hotel Santa Barbara ligt in de mooie omgeving van Montecatini Terme. Het hotel beschikt over een traditioneel restaurant, bar, terras met panoramisch uitzicht op de omgeving en gratis wifi in openbare ruimtes. De kamers met klassieke inrichting zijn voorzien van een bureau en eigen badkamer met toilet.

Italië

Oppervlakte: 301.339 km²
Inwoners: 62.007.540
Hoofdstad: Rome
Regeringsvorm: Republiek
Religie: Rooms-katholiek
Valuta: Euro (€)
Elektriciteit: 220V, stekkers type C, F en L, geen verloopstekker nodig
Taal: Italiaans
Tijdzone: UTC+1, zelfde tijd als in Nederland
Reisdocumenten: Paspoort of identiteitsbewijs geldig tot terugkomst Nederland
 
Eten en drinken
Eten is een belangrijk moment van de dag in Italië. Het gaat daarbij niet alleen om het eten, maar vooral ook om het samen zijn met familie en vrienden. Simpele, maar verse gerechten vormen vaak de basis voor Italiaanse gerechten. Iedereen kent de spaghetti, pizza en lasagne uit Italië. De pizza’s zijn het meest bekend. Ze komen oorspronkelijk uit Napels. Er gaan allerlei wilde verhalen over de pizza in Italië, maar deze verhalen moet u met een flinke korrel zout nemen. Vis, zoals sardines, zwaardvis en ansjovis, wordt ook veel gegeten, vooral aan de kust en op de eilanden. In het binnenland zijn het juist meer de pasta’s. Elk gebied heeft een eigen specialiteit, wat zorgt voor een legio aan soorten.

Wijn is een populaire, veel gedronken drank in Italië. De 20 wijnregio’s die het land telt, bieden elk een andere soort wijn. Met name de rode en witte Chianti’s uit Toscane staan goed aangeschreven. Ook bier wordt graag gedronken.

Flora en Fauna
Italië heeft een mediterraan klimaat. Dit is te zien aan de fauna die er groeit. In het landschap overheersen de olijfbomen, palmbomen en citrusbomen. Naaldwouden ziet u in de hoger gelegen Alpen gebieden. In de lager gelegen gebieden treft men vooral kastanjes, eiken en cipressen aan. Vijgen, dadels, amandelen en granaatappels zijn in het zuiden te vinden.

De natuur in Italië is belangrijker dan de dierenwereld. In de onbewoonde Alpen leven nog wel velerlei soorten dieren, zoals wilde geiten, gemzen, vossen en marmotten. Bij uitzondering wordt in het zuiden van het land een beer of wolf gezien.

Geschiedenis
De tijd van de Romeinen is een bekende periode in de historie van Italië. Op hun hoogtepunt bezat dit volk grote gebieden aan de Middellandse Zee. Het machtige Romeinse Rijk viel na een onenigheid echter uiteen. Er ontstonden kleine staten waarvan Rome de belangrijkste was. De bevolking streed ervoor één land te kunnen vormen. Uiteindelijk lukte dit en het huidige Italië ontstond. Vaticaanstad en San Marino zijn uitzonderingen, deze staten bleven op zichzelf staan.

Prijsniveau
De prijzen zijn vergelijkbaar met die in Nederland.

Leuke feitjes
 • In Italië wordt niet vrijdag de 13e, maar vrijdag de 17e als ongeluksdag gezien. Dit heeft te maken met de schrijfwijze van 17. In Romeinse cijfers wordt 17 namelijk als XVII geschreven. XVII is een anagram van ‘XIVI’: “Ik heb geleefd” in het Latijns.
 • In 1860 is de pizza ‘uitgevonden’ in Napels. Het woord pizza is een van de weinige woorden die wereldwijd begrepen wordt.
Telefoonnummer klantenservice 088 10 30 800
Openingstijden
ma. t/m vr. uur
zaterdag uur
Gedetailleerde gegevens
Postadres
Effe Weg
Vendelier 61-B
3905 PD Veenendaal
E-mail info@effeweg.nl
Tel. +31 (0)88 10 30 800
KvK 30060880
BTW NL 826428782 B01
IBAN NL71 RABO 0325 6913 12
02:26:08 | 0,14 | effeweg | GCP-NMT-WEB-101 TourWeb © NetMatch