Singlereis 10 dagen Kroatië

 • Geen toeslag 1-persoonskamer
 • Vervoer per luxe Comfort Class touringcar
 • Verblijf in een 3* hotel o.b.v. halfpension (ontbijt en diner)
 • Hotel op 30 meter afstand van zee
 • Ontdek zowel Opatija, Lovran, Pula als Rovinj
 • Bezoek tot de grotten van Postojna mogelijk
 • Ontdek het oude vissersstadje Vrsar
Uw reisgezelschap
Kies uw gewenste vertrekdatum
Prijzen zijn exclusief € 40,- kosten per boeking o.b.v. 2 personen. Deze kosten worden in de kassabon naast de prijzen gespecificeerd. Getoonde prijzen zijn per persoon en op basis van bezetting in een 2-persoonskamer.
* Onder voorbehoud van annuleringen en wijzigingen.
 • Boek veilig en vertrouwd online Wij zijn aangesloten bij het SGR & ANVR
 • Boek nu, betaal later Wel zo fijn. Betalen wanneer het u uitkomt, zonder bijkomende kosten.
 • Persoonlijke klantenservice Onze medewerkers staan u graag te woord bij vragen

Zaterdag: Heenreis

Vanaf ons verzamelpunt rijden we naar het overnachtingshotel in het zuiden van Duitsland. Onderweg worden er voldoende stops gemaakt. Bij aankomst in het hotel staat het diner voor u klaar.

Zondag: Aankomst Poreč

Na het ontbijt rijden we verder richting Kroatië. Aan het eind van de middag komen we aan bij ons hotel in Poreč waar we de komende 7 nachten verblijven.

Maandag: Opatija en Lovran

Vandaag vertrekken we richting de bekende toeristenplaats Opatija. Deze stad was geliefd bij de Habsburgse adel als vakantieoord, waardoor er sierlijke villa’s en paleizen aan de boulevard prijken. U kunt een wandeling maken over het bekende Frans Jozef pad, een in de rotsen uitgehouwen wandelpad langs de kust. Het pad verbindt Opatija met Lovran, een dorpje aan de voet van de Ucka, de hoogste berg van Istrië. Er is een mooie haven en een gezellig klein centrum. U kunt kiezen ofwel gaat u te voet naar Lovran ofwel per touringcar.

Dinsdag: Rovinj en Poreč

In de ochtend brengen we een bezoek aan de oude Romeinse havenplaats Rovinj. Het oude centrum met de kleine steegjes, historische gebouwen en de levendige haven maken deze plaats tot een toeristische trekpleister. Vanuit Rovinj kunt u een boottocht maken naar Poreč, één van de bekendste vakantieplaatsen van Kroatië. Onderweg passeert u de Limski Fjord. In Poreč heeft u de mogelijkheid een bezoek te brengen aan de Euphrasius basiliek. Deze prachtige basiliek stamt uit de 6e-eeuw en staat op de werelderfgoedlijst van UNESCO. Aan het eind van de dag keren we terug naar ons hotel voor het diner.

Woensdag: Grotten van Postojna

U kunt vandaag een bezoek brengen aan één van de grootste en mooiste grottenstelsels ter wereld, de grotten van Postojna. Het eerste deel van de tocht door de grotten gaat per trein, waarna u te voet verder gaat o.l.v. een gids. U ziet grillige rotsformaties, stalactieten- en stalagmietenvelden en andere druipsteenafzettingen. Na het bezoek aan de grotten rijden we via een mooie route terug naar ons hotel. De rest van de middag kunt u naar eigen inzicht besteden.

Donderdag: Vrije dag

U hebt vandaag vrijaf om even lekker te ontspannen. U kunt het centrum van Poreč gaan verkennen of gebruik maken van de faciliteiten van het hotel.

Vrijdag: Pula

Na het ontbijt rijden we richting Pula, een belangrijke regionale havenstad gelegen in Noordwest-Kroatië. U kunt deze stad op eigen gelegenheid verkennen. Pula is niet zo zeer een badplaats, maar toch is het zeer in trek bij toeristen. Met name omdat hier vele Romeinse overblijfselen zijn te vinden, waaronder het enorme amfitheather, dat erkenning heeft gekregen op de Werelderfgoedlijst van UNESCO.

Zaterdag: Vrsar

Alweer de laatste excursiedag van deze reis. U heeft tijd om het oude vissersstadje Vrsar te bekijken, gelegen aan de uiterste monding van de Limski Fjord. Het stadje is verdeeld in twee delen; de historische oude stad, op de top van de heuvel en het moderne dynamische gedeelte aan de voet van de heuvel met stranden en de jachthaven. De Mariakerk uit de 12e-eeuw is één van de belangrijkste Romaanse monumenten van Istrië. De middag is ter vrije besteding.

Zondag: Vertrek Kroatië

We verlaten Kroatië en rijden naar ons hotel in Zuid-Duitsland voor diner en overnachting.

Maandag: Terugreis

Na het ontbijt beginnen we aan het laatste gedeelte van onze reis naar Nederland. Onderweg worden enkele korte stops gemaakt. Teruggekeerd op onze verzamelplaats heeft u nog de gelegenheid om deel te nemen aan het afscheidsdiner. Daarna wordt u met de servicelijn naar uw opstapplaats gebracht.

Landkaart: Kroatië

N.B. in voorkomende omstandigheden kunnen er wijzigingen optreden in het dag-tot-dag programma.

Hotel Plavi Plava Laguna 3*

Hotel Plavi ligt op 30 meter van het strand. Het hotel beschikt over een buitenzwembad, een zonneterras met ligstoelen, een buffetrestaurant en er is gratis wifi aanwezig. Er worden verschillende entertainmentprogramma's georganiseerd, inclusief livemuziek en professionele shows. De kamers zijn voorzien van satelliet-tv en een eigen badkamer met douche en haardroger. Het hotel beschikt niet over een lift.

Kroatië

Oppervlakte: 56.538 km² (ca. 1,5x Nederland)
Inwoners: 4.489.460
Hoofdstad: Zagreb
Regeringsvorm: Parlementaire democratie
Religie: Rooms Katholiek
Valuta: Kuna (HRK), per 1 januari 2023 wordt de Euro de valuta
Elektriciteit: 220V, stekkers type C en F, u bent geen verloopstekker nodig
Taal: Kroatisch
Tijdzone: UTC +1, dezelfde tijdzone als Nederland
Reisdocumenten: Paspoort of ID-kaart geldig tot terugkomst in Nederland

Eten en drinken
Kroatië kent een aantal traditionele gerechten die u geproefd moet hebben. Aanraders zijn: kalkoen met macaroni of mie, dalmatisch gerookte ham, salami met paprika en brodet en paticada. Laatstgenoemde, een heerlijke visschotel, is de meest bekende. Kroatië wordt niet bij uitstek gezien als een wijnland, maar biedt wel erg goede wijnen. Rode wijnen vindt u vooral aan de kust. Verder landinwaarts treft u meer witte wijnen aan.
 
Flora en Fauna
Wat betreft de plantenwereld is Kroatië zeer kleurrijk. In de bergen zijn onbeschrijflijk veel soorten bomen en planten. Vooral als alle bloemen in de zomer in bloei staan, geeft dit een kleurrijk aanzicht. Dankzij de vele verschillende dieren die in Kroatië leven, is het land populair bij jagers uit buurlanden. Herten, vossen en beren komen er veel voor. Verder leven er nog wolven in het wild in de binnenlanden.
 
Geschiedenis
In Kroatië zijn al een heel aantal oorlogen gevoerd. Omstreeks 200 v. Chr. verdreven de Romeinen de Illyriërs. De steden Porec, Pula, Rovinj, Trogir en Split stammen uit dit Romeinse tijdperk. De huidige Kroaten zijn afstammelingen van het Slavische volk, de bevolking van het gebied rond het jaar 100. In 500 komt Hongarije aan de macht, nadat Kroatië 400 jaar een onafhankelijke staat geweest was. Tot aan het einde van WO I in 1918 blijft dit het geval. Vanaf dan vormt Kroatië samen met Servië en Slovenië de Joegoslavische Republiek. Josip Tito leidde tijden WO II het communistische verzet. Bijna zonder hulp versloegen ze de Duitsers. Tot aan zijn dood in 1980 was Tito leider van Joegoslavië. Kroatië wordt onafhankelijk op 25 juni 1991. Dit leverde nog wel eens onrust op, want er leven nog veel Serven in Kroatië. In 1995 wordt de vrede getekend, maar deze periode heeft in heel Kroatië diepe sporen achtergelaten.

Leuke feitjes
 • ’s Werelds kleinste stad ligt in Istrië. In het stadje, Hum, staan slechts 12 huizen en wonen 30 mensen.
 • Kroatië telt maar liefst 1185 eilanden, daarvan zijn er 66 bewoond. De eilanden zijn allemaal gelegen in de Adriatische Zee, voor de kust van Kroatië.
Telefoonnummer klantenservice 088 10 30 800
Openingstijden
ma. t/m vr. uur
zaterdag uur
Gedetailleerde gegevens
Postadres
Effe Weg
Vendelier 61-B
3905 PD Veenendaal
E-mail info@effeweg.nl
Tel. +31 (0)88 10 30 800
KvK 30060880
BTW NL 826428782 B01
IBAN NL71 RABO 0325 6913 12
21:38:55 | 0,22 | effeweg | GCP-NMT-WEB-102 TourWeb © NetMatch