Singlereis 10 dagen Adriatische kust

vanaf € 749,-
Excl. € 40,- kosten per boeking o.b.v. 2 personen.
 • Geen toeslag 1-persoonskamer
 • Vervoer per luxe Comfort Class touringcar
 • Verblijf in een 3* hotel o.b.v. halfpension (ontbijt en diner)
 • Bologna en Ravenna
 • Rimin en Gradara
 • Optioneel: dagtocht San Marino
Uw reisgezelschap
Kies uw gewenste vertrekdatum
Prijzen zijn exclusief € 40,- kosten per boeking o.b.v. 2 personen. Deze kosten worden in de kassabon naast de prijzen gespecificeerd. Getoonde prijzen zijn per persoon en op basis van bezetting in een 2-persoonskamer.
* Onder voorbehoud van annuleringen en wijzigingen.
 • Boek veilig en vertrouwd online Wij zijn aangesloten bij het SGR & ANVR
 • Boek nu, betaal later Wel zo fijn. Betalen wanneer het u uitkomt, zonder bijkomende kosten.
 • Persoonlijke klantenservice Onze medewerkers staan u graag te woord bij vragen

Zaterdag: Heenreis

Met één van onze servicelijnen komt u aan op ons centrale overstappunt. Aansluitend rijden we naar het overnachtingshotel. Onderweg maken we enkele stops. ’s Avonds kunt u genieten van een diner in het hotel.

Zondag: Aankomst Gatteo Mare

We vervolgen onze reis via de Alpen en de Po-vlakte naar de Adriatische kust. Aan het eind van de middag arriveren we bij ons hotel in Gatteo Mare, waar we de komende 7 nachten verblijven.

Maandag: Vrije ochtend en middagtocht Faenza

Na de lange reisdagen doen we het vandaag rustig aan. In de ochtend heeft u vrije tijd. Zo kunt u na het ontbijt een wandeling maken over de boulevard of langs het strand. In de middag brengen we een bezoek aan het historische Faenza, één van de verborgen pareltjes van Italië. Het stadje is vooral bekend vanwege het aardewerk. Op en rondom de twee pleinen in het compacte centrum komt u direct in Italiaanse sferen. Bezienswaardig zijn vooral de kathedraal, het stadhuis en het Palazzo Milzetti.

Dinsdag: Vrije dag of dagtocht San Marino

U kunt vandaag de dag naar eigen inzicht besteden of deelnemen aan de dagtocht naar één van de kleinste staatjes ter wereld: San Marino. De belangrijkste bezienswaardigheden zoals de middeleeuwse stadswallen, de Piazza della Liberta met het in gotische stijl gebouwde regeringspaleis en het Palazzo Publico, liggen allemaal op loopafstand van elkaar. Onder leiding van een gids gaan we dit allemaal bekijken. Daarnaast staat San Marino bekend als winkelparadijs, waar belastingvrij inkopen gedaan kunnen worden. Even verderop ligt San Leo, dat ook ooit een zelfstandig staatje was. Anders dan San Marino ging dit ministaatje ten onder en maakt deel uit van Italië. Tegenwoordig wordt het één van de mooiste dorpen van Italië genoemd, met haar sfeervolle steegjes. Indrukwekkend is het fort, boven op een rots, dat loodrecht uit het landschap oprijst.

Woensdag: Ravenna

De prachtige stad Ravenna, die al in de 1e eeuw v.Chr. tot bloei kwam onder keizer Augustus, is vandaag ons doel. Deze oude stad is vooral bekend vanwege de schitterende mozaïeken uit de Romeinse en Byzantijnse tijd en staat dan ook niet voor niets op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Maar de stad is vooral ook gezellig: u vindt er oude straatjes, mooie winkels en leuke pleintjes. Op de door middeleeuwse gebouwen omringde Piazza del Popolo kunt u heerlijk genieten op één van de gezellige terrasjes. Voor de liefhebbers zijn er vele musea, maar ook de vele historische gebouwen zoals de basilieken zijn het bekijken waard.
 

Donderdag: Vrije dag

Vandaag is een vrije dag en kunt u lekker genieten in Gatteo Mare. Maak bijvoorbeeld een wandeling langs het strand of over de boulevard, een middagje zwemmen of gezellig shoppen in het centrum. De keuze is aan u.

Vrijdag: Bologna

Vandaag bezoeken we de stad Bologna, dat maar liefst drie bijnamen heeft. De eerste is La Rossa, de rode, vanwege de rode gebouwen en daken. De tweede is La Grasse, de dikke, vanwege de rijke keuken. En de derde is La Dotta, de geleerde. In de elfde eeuw werd hier de eerste universiteit van Europa gesticht. Ook nu is Bologna nog altijd een levendige universiteitsstad. Het centrum is compact. Binnen de oude stadsmuren, een groot gedeelte staat nog overeind, bevinden zich vrijwel alle bezienswaardigheden. Aan het plein Piazza Maggiore staat de kerk San Petriono en het stadhuis. De vele terrasjes zorgen voor een gezellige sfeer in de stad. Vlakbij staan de middeleeuwse torens Asinelli en Garisende. Ze staan beide scheef. Na het beklimmen van de Assinelli toren heeft u een prachtig uitzicht op de rode daken van de stad. Verder vallen de arcaden op. In het oude centrum vindt u 40 kilometer aan bogengalerijen.

Zaterdag: Rimini en Gradara

Vanochtend brengen we een bezoek aan Rimini, de grootste badplaats aan de Adriatische rivièra. De geschiedenis van de stad gaat terug tot in de Romeinse tijd, waarvan de sporen nog terug te vinden zijn in het stadsbeeld. Daarnaast kent Rimini een levendig centrum vol terrasjes, winkeltjes en uiteraard het brede zandstrand. U kunt ook een bezoek brengen aan de wekelijkse markt op het Piazza Tre Martiri. Op de markt kunt u allerlei lokale lekkernijen proberen, of kleding en andere souvenirs kopen. In de middag rijden we naar Gradara, even ten zuiden van Rimini. Het lijkt alsof het kleine middeleeuwse stadje tegen de heuvel geplakt is. Het stadsbeeld wordt gedomineerd door het indrukwekkende kasteel. U kunt het kasteel bezoeken of heerlijk ronddwalen door het prachtige ommuurde stadje.

Zondag: Vertrek Gatteo Mare

Na het ontbijt verlaten we de Adriatische kust en naar ons overnachtingshotel in zuid-Duitsland of de Franse Elzas.

Maandag: Terugreis

Dit is alweer de laatste dag van deze busreis. Na een vroeg ontbijt rijden we terug naar Nederland waar u op onze verzamelplaats kunt deelnemen aan het afscheidsdiner. Daarna wordt u met de servicelijn naar uw opstapplaats gebracht.

Landkaart: Singlereis Adriatische kust

​N.B. in voorkomende omstandigheden kunnen er wijzigingen optreden in het dag-tot-dag programma.

Hotel Gigliola 3*

Dit aangename 3 sterren hotel ligt op ongeveer 300 meter van het brede zandstrand van Gatteo Mare aan de Adriatische kust. Het hotel beschikt over een overdekt terras, lift, ontbijtzaal, restaurant en een bar. De kamers zijn voorzien van telefoon, televisie, airconditioning (centraal geregeld door de hoteldirectie op besloten tijden), kluisje en is uitgerust met een badkamer met douche, toilet en een föhn. 
 

Italië

Oppervlakte: 301.339 km²
Inwoners: 62.007.540
Hoofdstad: Rome
Regeringsvorm: Republiek
Religie: Rooms-katholiek
Valuta: Euro (€)
Elektriciteit: 220V, stekkers type C, F en L, geen verloopstekker nodig
Taal: Italiaans
Tijdzone: UTC+1, zelfde tijd als in Nederland
Reisdocumenten: Paspoort of identiteitsbewijs geldig tot terugkomst Nederland
 
Eten en drinken
Eten is een belangrijk moment van de dag in Italië. Het gaat daarbij niet alleen om het eten, maar vooral ook om het samen zijn met familie en vrienden. Simpele, maar verse gerechten vormen vaak de basis voor Italiaanse gerechten. Iedereen kent de spaghetti, pizza en lasagne uit Italië. De pizza’s zijn het meest bekend. Ze komen oorspronkelijk uit Napels. Er gaan allerlei wilde verhalen over de pizza in Italië, maar deze verhalen moet u met een flinke korrel zout nemen. Vis, zoals sardines, zwaardvis en ansjovis, wordt ook veel gegeten, vooral aan de kust en op de eilanden. In het binnenland zijn het juist meer de pasta’s. Elk gebied heeft een eigen specialiteit, wat zorgt voor een legio aan soorten.

Wijn is een populaire, veel gedronken drank in Italië. De 20 wijnregio’s die het land telt, bieden elk een andere soort wijn. Met name de rode en witte Chianti’s uit Toscane staan goed aangeschreven. Ook bier wordt graag gedronken.

Flora en Fauna
Italië heeft een mediterraan klimaat. Dit is te zien aan de fauna die er groeit. In het landschap overheersen de olijfbomen, palmbomen en citrusbomen. Naaldwouden ziet u in de hoger gelegen Alpen gebieden. In de lager gelegen gebieden treft men vooral kastanjes, eiken en cipressen aan. Vijgen, dadels, amandelen en granaatappels zijn in het zuiden te vinden.

De natuur in Italië is belangrijker dan de dierenwereld. In de onbewoonde Alpen leven nog wel velerlei soorten dieren, zoals wilde geiten, gemzen, vossen en marmotten. Bij uitzondering wordt in het zuiden van het land een beer of wolf gezien.

Geschiedenis
De tijd van de Romeinen is een bekende periode in de historie van Italië. Op hun hoogtepunt bezat dit volk grote gebieden aan de Middellandse Zee. Het machtige Romeinse Rijk viel na een onenigheid echter uiteen. Er ontstonden kleine staten waarvan Rome de belangrijkste was. De bevolking streed ervoor één land te kunnen vormen. Uiteindelijk lukte dit en het huidige Italië ontstond. Vaticaanstad en San Marino zijn uitzonderingen, deze staten bleven op zichzelf staan.

Prijsniveau
De prijzen zijn vergelijkbaar met die in Nederland.

Leuke feitjes
 • In Italië wordt niet vrijdag de 13e, maar vrijdag de 17e als ongeluksdag gezien. Dit heeft te maken met de schrijfwijze van 17. In Romeinse cijfers wordt 17 namelijk als XVII geschreven. XVII is een anagram van ‘XIVI’: “Ik heb geleefd” in het Latijns.
 • In 1860 is de pizza ‘uitgevonden’ in Napels. Het woord pizza is een van de weinige woorden die wereldwijd begrepen wordt.
Telefoonnummer klantenservice 088 10 30 800
Openingstijden
ma. t/m vr. uur
zaterdag uur
Gedetailleerde gegevens
Postadres
Effe Weg
Vendelier 61-B
3905 PD Veenendaal
E-mail info@effeweg.nl
Tel. +31 (0)88 10 30 800
KvK 30060880
BTW NL 826428782 B01
IBAN NL71 RABO 0325 6913 12
20:31:28 | 0,23 | effeweg | GCP-NMT-WEB-102 TourWeb © NetMatch