Singlereis 8 dagen Wenen

vanaf € 699,-
Excl. € 37,50 kosten per boeking o.b.v. 2 personen.
  • Geen toeslag 1-persoonskamer
  • Vervoer per luxe Comfort Class touringcar
  • Verblijf in een 3* hotel o.b.v. halfpension (ontbijt en diner)
  • Optioneel voordeelpakket: Schönbrunn, Seegrotte en concert in Wenen
Uw reisgezelschap
Kies uw gewenste vertrekdatum
Prijzen zijn exclusief € 37,50 kosten per boeking o.b.v. 2 personen. Deze kosten worden in de kassabon naast de prijzen gespecificeerd. Getoonde prijzen zijn per persoon en op basis van bezetting in een 2-persoonskamer.
* Onder voorbehoud van annuleringen en wijzigingen.
  • Boek veilig en vertrouwd online Wij zijn aangesloten bij het SGR & ANVR
  • Boek nu, betaal later Wel zo fijn. Betalen wanneer het u uitkomt, zonder bijkomende kosten.
  • Persoonlijke klantenservice Onze medewerkers staan u graag te woord bij vragen

Zaterdag: Heenreis

Vanaf het verzamelpunt rijden we naar Duitsland. Aan het einde van de middag arriveren we bij ons overnachtingshotel en gaan we aan tafel voor het diner.

Zondag: Melk en aankomst Wienerwald

We vervolgen onze reis naar Oostenrijk en maken onderweg maken we een tussenstop in Melk.
Het stadsbeeld wordt gedomineerd door het enorme benedictijnenstift, één van de mooiste barokabdijen van Oostenrijk. Vele eeuwen was het stift een belangrijk religieus en cultureel centrum. Mozart heeft het stift tweemaal bezocht gedurende zijn leven. Aan het begin van de avond arriveren we bij ons hotel waar we de komende 5 nachten zullen verblijven.

Maandag: Wenen en slot Schönbrunn

Vandaag kunt u o.l.v. een Nederlandssprekende gids voor het eerst kennis maken met de magie van Wenen. De stadsrondrit begint bij het slot Belvedere dat beschouwd wordt als het mooiste paleis van de barok. Het ligt in een fantastisch park. Vervolgens rijden we over de Ringstrasse, een prachtige boulevard met vele historische gebouwen en gaan verder via de Opera naar de bekende winkelstraten. U ziet het bontgekleurde Hundertwasserhaus. Met zijn asymmetrische ronde vormen, terrassen, gras op het dak en gouden koepels is dit het opvallendste gebouw van Wenen. Ook de Donau en het Prater staan op het programma. Na de middag kunt u deelnemen aan de excursie naar het schitterende Slot Schönbrunn met het slotpark (bij te boeken optie). Het meer dan 1.400 vertrekken tellende slot was eens de residentie van de beroemde keizer Frans Jozef en keizerin Maria Theresia.

Dinsdag: Neusiedler See

Deze dag staat een dagtocht naar de omgeving van de Neusiedler See op het programma. Dit op-één-na-grootste meer van midden-Europa ligt deels in Oostenrijk en Hongarije. De invloeden van beide landen zijn goed zichtbaar in deze regio. Cultuur en natuur vormen dan ook een perfecte mix voor deze dag. We rijden allereerst naar Eisenstadt, de voormalige residentieplaats van de vorstelijke familie Esterházy, hier kunt u het gelijknamige barokpaleis bezoeken en het aangrenzende park bezoeken vanwaar u een prachtig uitzicht heeft over de omgeving. Via een mooie route langs de Neusiedler See rijden we naar Mönchhof, waar u het dorpsmuseum kunt bezoeken. In dit openluchtmuseum kunt u het traditionele dorpsleven van Mönchhof herbeleven. Aan het einde van de dag wordt u weer teruggebracht naar het hotel waar een diner voor u klaarstaat.

Woensdag: Wienerwald

Na het ontbijt rijden we door het mooie Wienerwald, vroeger het jachtgebied van de adel, nu het recreatiegebied van de inwoners van Wenen. Allereerst maken we een stop in Heiligenkreuz, bekend vanwege zijn cisterciënzerklooster, het oudste van Oostenrijk. We rijden via Mayerling naar Hinterbrull. In het jachtslot in Mayerling vermoordde Rudolph, de zoon van Frans Jozef en Sissi, zijn geliefde waarna hij zichzelf van het leven beroofde. De middag kunt u naar eigen inzicht besteden. Een aanrader is een bezoek aan Baden, dat u snel en gemakkelijk per openbaar vervoer kunt bereiken. Het mondaine Baden is al sinds de Romeinse tijd een beroemd kuuroord, waar staatshoofden, keizers en musici als Beethoven en Mozart kwamen kuren. De rijkdom is nog altijd terug te zien in de statige gebouwen, beelden en prachtige parken, wat de stad nog altijd een chique karakter geeft en een vermelding op de Werelderfgoedlijst van UNESCO heeft verdiend.

Donderdag: Seegrotte en Wenen

Vanochtend kunt u naar eigen inzicht besteden, of een reservering maken voor een ochtendexcursie naar de Seegrotte (bij te boeken optie). Met een lokale touringcar naar het grootste ondergrondse meer van Europa: de Seegrotte. U maakt een rondvaart door deze unieke grot, die door natuurlijke bronnen wordt gevoed, maar ooit dienst deed als gipsmijn. Hierdoor heeft het zowel een natuurlijke, als menselijke oorsprong. Aan het eind van de ochtend wordt u teruggebracht naar het hotel. Na een heerlijke warme lunch in het hotel, gaan we vanmiddag terug naar Wenen, waar u de middag en avond geheel naar eigen inzicht kunt besteden. Maak een wandeling door de sfeervolle oude stadskern en breng een bezoek aan de gotische Stephansdom. De straten rond de Dom vormen het levendige centrum van Wenen met terrassen, koffiehuizen en talloze winkels. Geniet op één van de vele terrasjes, bestel een ‘Torte’ bij hotel Sacher of bezoek één van de vele musea die Wenen rijk is. We blijven tot in de avond in Wenen, waar u op eigen gelegenheid kunt dineren. In de avonduren heeft u de mogelijkheid om één van de klassieke concerten in Wenen bij te wonen (bij te boeken optie).

Vrijdag: Passau

Helaas nemen we vandaag afscheid van Oostenrijk. Na het ontbijt zetten we koers richting Duitsland en maken we op de Duits-Oostenrijkse grens een korte stop in Passau, de driestromenstad waar de Inn, de Ilz en de Donau samenkomen. Hier hebt u de mogelijkheid het grootste kerkorgel ter wereld te bezoeken in de kathedraal. Na dit bezoek rijden we naar ons overnachtingshotel in Zuid-Duitsland.

Zaterdag: Terugreis

Via Frankfurt en Keulen rijden we naar Nederland. Onderweg maken we enkele stops en op het verzamelpunt heeft u de gelegenheid om nog iets te eten, voordat u met onze servicelijn naar uw opstapplaats wordt gebracht.

Landkaart: Singlereis Wenen

​N.B. in voorkomende omstandigheden kunnen er wijzigingen optreden in het dag-tot-dag programma.

Hotel Holzinger

Even ten zuiden van Wenen, aan de rand van het Wienerwald staat in het dorp Möllersdorf Hotel Holzinger. Het station van Möllersdorf bevindt zich op korte loopafstand van het hotel, van waar u snel en gemakkelijk Baden en Wenen kunt bereiken. Het hotel beschikt over een bar, restaurant en Wifi. Het hotel beschikt niet over een lift. Uw kamer is voorzien van TV en eigen badkamer met bad of douche en toilet.
 

Kroatië

Oppervlakte: 56.538 km² (ca. 1,5x Nederland)
Inwoners: 4.489.460
Hoofdstad: Zagreb
Regeringsvorm: Parlementaire democratie
Religie: Rooms Katholiek
Valuta: Kuna (HRK), per 1 januari 2023 wordt de Euro de valuta
Elektriciteit: 220V, stekkers type C en F, u bent geen verloopstekker nodig
Taal: Kroatisch
Tijdzone: UTC +1, dezelfde tijdzone als Nederland
Reisdocumenten: Paspoort of ID-kaart geldig tot terugkomst in Nederland

Eten en drinken
Kroatië kent een aantal traditionele gerechten die u geproefd moet hebben. Aanraders zijn: kalkoen met macaroni of mie, dalmatisch gerookte ham, salami met paprika en brodet en paticada. Laatstgenoemde, een heerlijke visschotel, is de meest bekende. Kroatië wordt niet bij uitstek gezien als een wijnland, maar biedt wel erg goede wijnen. Rode wijnen vindt u vooral aan de kust. Verder landinwaarts treft u meer witte wijnen aan.
 
Flora en Fauna
Wat betreft de plantenwereld is Kroatië zeer kleurrijk. In de bergen zijn onbeschrijflijk veel soorten bomen en planten. Vooral als alle bloemen in de zomer in bloei staan, geeft dit een kleurrijk aanzicht. Dankzij de vele verschillende dieren die in Kroatië leven, is het land populair bij jagers uit buurlanden. Herten, vossen en beren komen er veel voor. Verder leven er nog wolven in het wild in de binnenlanden.
 
Geschiedenis
In Kroatië zijn al een heel aantal oorlogen gevoerd. Omstreeks 200 v. Chr. verdreven de Romeinen de Illyriërs. De steden Porec, Pula, Rovinj, Trogir en Split stammen uit dit Romeinse tijdperk. De huidige Kroaten zijn afstammelingen van het Slavische volk, de bevolking van het gebied rond het jaar 100. In 500 komt Hongarije aan de macht, nadat Kroatië 400 jaar een onafhankelijke staat geweest was. Tot aan het einde van WO I in 1918 blijft dit het geval. Vanaf dan vormt Kroatië samen met Servië en Slovenië de Joegoslavische Republiek. Josip Tito leidde tijden WO II het communistische verzet. Bijna zonder hulp versloegen ze de Duitsers. Tot aan zijn dood in 1980 was Tito leider van Joegoslavië. Kroatië wordt onafhankelijk op 25 juni 1991. Dit leverde nog wel eens onrust op, want er leven nog veel Serven in Kroatië. In 1995 wordt de vrede getekend, maar deze periode heeft in heel Kroatië diepe sporen achtergelaten.

Leuke feitjes
  • ’s Werelds kleinste stad ligt in Istrië. In het stadje, Hum, staan slechts 12 huizen en wonen 30 mensen.
  • Kroatië telt maar liefst 1185 eilanden, daarvan zijn er 66 bewoond. De eilanden zijn allemaal gelegen in de Adriatische Zee, voor de kust van Kroatië.
Telefoonnummer klantenservice 088 10 30 800
Openingstijden
ma. t/m vr. uur
zaterdag uur
Gedetailleerde gegevens
Postadres
Effe Weg
Vendelier 61-B
3905 PD Veenendaal
E-mail info@effeweg.nl
Tel. +31 (0)88 10 30 800
KvK 30060880
BTW nr. NL814069538B01
IBAN NL71 RABO 0325 6913 12
04:35:13 | 0,22 | effeweg | GCP-NMT-WEB-102 TourWeb © NetMatch