Single Kerstreis 8 dagen Toscane

7,8 Goed
24 beoordelingen
Heb genoten
Lees alle ervaringen
 • Geen toeslag 1-persoonskamer
 • Vervoer per luxe Comfort Class touringcar
 • Overnacht in een prima 3* hotel o.b.v. Halfpension (ontbijt en diner)
 • Ontdek Siena, Lucca, Pisa en San Gimignano
 • Beleef een schitterende kerst in Italië
 • Dagtocht Florence voordelig bij te boeken
Uw reisgezelschap
Kies uw gewenste vertrekdatum
Prijzen zijn exclusief € 40,- kosten per boeking o.b.v. 2 personen. Deze kosten worden in de kassabon naast de prijzen gespecificeerd. Getoonde prijzen zijn per persoon en op basis van bezetting in een 2-persoonskamer.
* Onder voorbehoud van annuleringen en wijzigingen.
 • Boek veilig en vertrouwd online Wij zijn aangesloten bij het SGR & ANVR
 • Boek nu, betaal later Wel zo fijn. Betalen wanneer het u uitkomt, zonder bijkomende kosten.
 • Persoonlijke klantenservice Onze medewerkers staan u graag te woord bij vragen

22 december: Heenreis

Vanaf het verzamelpunt rijden we naar ons overnachtingshotel. Onderweg maken we de nodige stops. Aan het einde van de middag arriveren we bij ons overnachtingshotel en gaan we aan tafel voor het diner.

23 december: Aankomst Toscane

Na het ontbijt vervolgen we onze reis en rijden we via het imposante Alpenlandschap en de Po-vlakte naar Toscane. Aan het eind van de middag arriveren we bij ons hotel waar we de komende vijf nachten verblijven.

24 december: Vrije dag of dagtocht Florence

U kunt vandaag kiezen voor een vrije dag of u kunt ook deelnemen aan de dagtocht naar Florence. U begint het bezoek met een uitgebreide stadswandeling om u alle mooie plekjes van de stad Florence te laten zien. We bezoeken de oude wijk die met haar doolhof aan kleine straatjes nog steeds een middeleeuwse sfeer uitstraalt. Natuurlijk zien we hier ook de rijkelijk versierde Duomo, het symbool van Florence, de Campanile en het Baptisterium. De lange wandeling voert ons verder langs de Piazza della Signoria en de 14e-eeuwse Ponte Vecchio met haar talrijke goudwinkeltjes. Blijft u in het hotel vandaag, dan kunt u bijvoorbeeld een wandeling maken door de prachtige omgeving waarin het hotel ligt. Aan het eind van de middag keren we terug naar het hotel, waar u in de avond kunt genieten van het kerstdiner.

De dagtocht Florence dient bij boeking te worden doorgegeven.

25 december (1e kerstdag): San Gimignano en de Chiantistreek

Op deze 1e kerstdag maken we een prachtige tocht door het binnenland van Toscane. Even ten zuiden van Florence ligt de Chianti-streek. Een glooiend, afwisselend landschap dat bepaald wordt door wijn- en olijfgaarden, middeleeuwse dorpjes en slingerende wegen geflankeerd door haar kenmerkende cypressen. Toscaanser dan dit kan haast niet. Centraal in de regio ligt het stadje San Gimignano, één van de best bewaard gebleven middeleeuwse plaatsen uit deze regio. Dit schilderachtige plaatsje wordt gedomineerd door 14 vierkante woontorens die boven de stad uittorenen. Veel bezienswaardigheden liggen vlakbij of aan het Piazza della Cisterna. In het Museo Civico kan men talloze fresco’s zien die de geschiedenis van de stad uitbeelden. Aan het eind van de middag rijden we terug naar ons hotel, waar u vanavond wederom kunt genieten van een heerlijk kerstdiner.

26 december (2e kerstdag): Pisa en Lucca

In de ochtend rijden we naar Pisa met zijn Campo Miracoli, veld der wonderen. Hier zien we de Dom, het Baptisterium en natuurlijk de beroemde scheve toren van Pisa. In de middag brengen we een bezoek aan Lucca, één van de oudste steden van Italië met middeleeuwse gebouwen, prachtige kerken en mooie pleinen. Het historische stadje is volledig ommuurd. Een wandeling over de 17e-eeuwse stadwallen is een aanrader!

27 december: Siena

Vandaag staat een bezoek aan Siena op het programma. Hier bezichtigt u één van de mooiste en beroemdste en mooiste pleinen van Italië: de Piazza del Campo. Dit waaiervormige plein ligt in het hart van de 17 wijken die Siena telt en wordt omgeven door straatjes met gezellige winkeltjes, cafés en restaurants. Bezoekt u vooral ook de indrukwekkende Domkerk van Siena. Via een prachtige route rijden we in de middag terug naar ons hotel.

28 december: Vertrek Toscane

Vandaag nemen we afscheid van ons hotel en van Toscane. We doorkruisen de Alpen en rijden naar  het overnachtingshotel waar een diner voor u klaarstaat.

29 december: Terugreis

Alweer de laatste dag van deze vakantie. We rijden terug naar ons verzamelpunt in Nederland, waar u kunt genieten van een afscheidsdiner, waarna u wordt teruggebracht naar uw opstapplaats.

Landkaart: Toscane

N.B. in voorkomende omstandigheden kunnen er wijzigingen optreden in het dag-tot-dag programma.

Hotel Villa Cerreto & Marrani 3*, Borgo San Lorenzo

Dit typisch Italiaanse hotel geniet een heerlijke ligging in het groen te midden van de Florentijnse heuvels ten Noorden van Florence. De kamers bevinden zich in verschillende gebouwtjes veelal gesitueerd rondom het zwembad en bevinden zich op de begane grond of maximaal eerste etage. Alle kamers zijn netjes ingericht en beschikken over douche, toilet, televisie en telefoon. Het restaurant van dit familie gevoerd hotel voert een typisch Toscaanse keuken, waar di mamma toeziet op de huisgemaakte pasta. Verder beschikt het hotel over een American bar met zitjes en een overdekte veranda.

Italië

Oppervlakte: 301.339 km²
Inwoners: 62.007.540
Hoofdstad: Rome
Regeringsvorm: Republiek
Religie: Rooms-katholiek
Valuta: Euro (€)
Elektriciteit: 220V, stekkers type C, F en L, geen verloopstekker nodig
Taal: Italiaans
Tijdzone: UTC+1, zelfde tijd als in Nederland
Reisdocumenten: Paspoort of identiteitsbewijs geldig tot terugkomst Nederland
 
Eten en drinken
Eten is een belangrijk moment van de dag in Italië. Het gaat daarbij niet alleen om het eten, maar vooral ook om het samen zijn met familie en vrienden. Simpele, maar verse gerechten vormen vaak de basis voor Italiaanse gerechten. Iedereen kent de spaghetti, pizza en lasagne uit Italië. De pizza’s zijn het meest bekend. Ze komen oorspronkelijk uit Napels. Er gaan allerlei wilde verhalen over de pizza in Italië, maar deze verhalen moet u met een flinke korrel zout nemen. Vis, zoals sardines, zwaardvis en ansjovis, wordt ook veel gegeten, vooral aan de kust en op de eilanden. In het binnenland zijn het juist meer de pasta’s. Elk gebied heeft een eigen specialiteit, wat zorgt voor een legio aan soorten.

Wijn is een populaire, veel gedronken drank in Italië. De 20 wijnregio’s die het land telt, bieden elk een andere soort wijn. Met name de rode en witte Chianti’s uit Toscane staan goed aangeschreven. Ook bier wordt graag gedronken.

Flora en Fauna
Italië heeft een mediterraan klimaat. Dit is te zien aan de fauna die er groeit. In het landschap overheersen de olijfbomen, palmbomen en citrusbomen. Naaldwouden ziet u in de hoger gelegen Alpen gebieden. In de lager gelegen gebieden treft men vooral kastanjes, eiken en cipressen aan. Vijgen, dadels, amandelen en granaatappels zijn in het zuiden te vinden.

De natuur in Italië is belangrijker dan de dierenwereld. In de onbewoonde Alpen leven nog wel velerlei soorten dieren, zoals wilde geiten, gemzen, vossen en marmotten. Bij uitzondering wordt in het zuiden van het land een beer of wolf gezien.

Geschiedenis
De tijd van de Romeinen is een bekende periode in de historie van Italië. Op hun hoogtepunt bezat dit volk grote gebieden aan de Middellandse Zee. Het machtige Romeinse Rijk viel na een onenigheid echter uiteen. Er ontstonden kleine staten waarvan Rome de belangrijkste was. De bevolking streed ervoor één land te kunnen vormen. Uiteindelijk lukte dit en het huidige Italië ontstond. Vaticaanstad en San Marino zijn uitzonderingen, deze staten bleven op zichzelf staan.

Prijsniveau
De prijzen zijn vergelijkbaar met die in Nederland.

Leuke feitje
 • In Italië wordt niet vrijdag de 13e, maar vrijdag de 17e als ongeluksdag gezien. Dit heeft te maken met de schrijfwijze van 17. In Romeinse cijfers wordt 17 namelijk als XVII geschreven. XVII is een anagram van ‘XIVI’: “Ik heb geleefd” in het Latijns.
 • In 1860 is de pizza ‘uitgevonden’ in Napels. Het woord pizza is een van de weinige woorden die wereldwijd begrepen wordt.

Single Kerstreis 8 dagen Toscane

18 reizigers bevelen deze reis aan
7,8 Gemiddelde beoordeling
Goed
24 beoordelingen
 • Algemene beoordeling 7,9
 • Prijs/kwaliteit verhouding 8,1
 • Vervoer per touringcar 7,8
 • Chauffeur 7,2
 • Reisprogramma 7,8
 • Accommodatie 7,1
 • Contact met Effeweg.nl 8,4
Telefoonnummer klantenservice 088 10 30 800
Openingstijden
ma. t/m vr. uur
zaterdag uur
Gedetailleerde gegevens
Postadres
Effe Weg
Vendelier 61-B
3905 PD Veenendaal
E-mail info@effeweg.nl
Tel. +31 (0)88 10 30 800
KvK 30060880
BTW NL 826428782 B01
IBAN NL71 RABO 0325 6913 12
12:28:08 | 0,28 | effeweg | GCP-NMT-WEB-101 TourWeb © NetMatch