Single Kerstreis 5 dagen Dresden en Sachsen

 • Geen toeslag 1-persoonskamer
 • Vervoer per luxe Comfort Class touringcar
 • Verblijf in een 4* hotel o.b.v. halfpension (ontbijt en diner)
 • Heerlijke kerstdiner 25 december
 • Ontdek Dresden in kerstsfee
 • Bezoek de rotsformatie Bastei
 • Bezoek Spreewald
Uw reisgezelschap
Kies uw gewenste vertrekdatum
Prijzen zijn exclusief € 37,50 kosten per boeking o.b.v. 2 personen. Deze kosten worden in de kassabon naast de prijzen gespecificeerd. Getoonde prijzen zijn per persoon en op basis van bezetting in een 2-persoonskamer.
* Onder voorbehoud van annuleringen en wijzigingen.
 • Boek veilig en vertrouwd online Wij zijn aangesloten bij het SGR & ANVR
 • Boek nu, betaal later Wel zo fijn. Betalen wanneer het u uitkomt, zonder bijkomende kosten.
 • Persoonlijke klantenservice Onze medewerkers staan u graag te woord bij vragen

23 december: Nederland - Hoyerswerda (omgeving Dresden)

Vanaf ons verzamelpunt rijden we wia de Duitse autowegen, met de nodige stops onderweg, naar Hoyerswerda, waar we tegen de avond aankomen bij ons hotel.

24 december: Dresden

Na het ontbijt brengt de chauffeur u naar Dresden. Ondanks de hevige bombardementen in de Tweede Wereldoorlog zijn veel mooie gebouwen behouden gebleven of weer in originele staat herbouwd. Dresden wordt daarom niet voor niets ‘Florence aan de Elbe’ genoemd. De belangrijkste bezienswaardigheden in het centrum zijn het Semper Operahaus, de barokke vesting Zwinger en de Frauenkirche. Dresden dompelt zich uiteraard ook geheel in kerstsferen heeft ondergedompeld. In de ochtend kunt u één van de kerstmarkten in het historische centrum bezoeken. Een bezoek aan de Striezelmarkt is een absolute aanrader! Deze oudste kerstmarkt van Duitsland werd voor het eerst in 1434 gehouden! Naast de talloze prachtige verlichte kraampjes vol kerstgeschenken, lekkernijen en ambachten, staan de kerstmarkten in Dresden bol van tradities.

25 december 1e kerstdag: de Bastei en vesting Königstein

We bezoeken vandaag het prachtige Elbsandsteingebirge met de beroemde Bastei. Grillige rotsformaties geven een imposant beeld van wat hier in de loop der eeuwen door de natuur gevormd is. Eenmaal boven bij de rotsen aangekomen heeft u een mooi uitzicht op het ca. 200 meter lager gelegen Elbe-dal. Aansluitend brengen we een bezoek aan de enorme vesting Königstein (niet inbegrepen). Met een panoramalift kunt u de vesting bereiken. Hier krijgt u een goed beeld van deze prachtige vesting, die speciaal gebouwd is voor de Boheemse koningen. Bij terugkomst in het hotel krijgt u een glas Glühwein aangeboden. Na het 5-gangen kerstdiner is er een gezellige avond en wordt er koffie en thee met kerststol geserveerd.

26 december 2e kerstdag: Spreewald en Lübbenau

Vandaag staat het Spreewald op het programma, een uniek natuurgebied dat een beetje vergelijkbaar is met ons eigen Giethoorn. Hier vinden we prachtige bossen en vele meren en beekjes die uitmonden in de rivier de Spree. Het vervoer in dit gebied wordt vaak uitgevoerd met kleine bootjes met platte bodems. Als de weersomstandigheden het toelaten, is het mogelijk om een mooie boottocht te maken. Onderweg zal er gelegenheid zijn om te lunchen. Ook kunt u op eigen gelegenheid een bezoek aan het Spreewald-museum Lübbenau brengen of een wandeling maken. Kleedt u zich vandaag warm aan als u mee gaat varen! Aansluitend brengen we nog een bezoek aan het leuke plaatsje Lübbenau voordat we naar ons hotel terug rijden.

27 december: Hoyerswerda - Nederland

Alweer de laatste dag van deze prachtige kerstreis. Na het ontbijt rijden we met verschillende stops terug naar Nederland. Op onze verzamelplaats krijgt u de mogelijkheid om iets te eten, alvorens u met onze servicelijn naar uw opstapplaats wordt teruggebracht.

N.B. In voorkomende omstandigheden kunnen er wijzigingen optreden in het reisplan.

Hotel Akzent 4*, Hoyerswerda

Het hotel ligt in het centrum van Hoyerswerda en beschikt over een receptie, restaurant, lounge, bar en diverse liften. Verder zijn er een sauna en stoombad (beide tegen betaling). De kamers beschikken allen over een televisie en een badkamer met bad of douche, toilet en haardroger. Wifi is beschikbaar tegen betaling.

Duitsland

Oppervlakte: 357.121 km²
Inwoners: 80.854.408
Hoofdstad Berlijn
Regeringsvorm: Parlementaire republiek
Religie: Katholiek / Protestants
Valuta: Euro (€)
Elektriciteit: 220V, stekkers type C & F, geen verloopstekker nodig
Taal: Duits
Tijdzone: UTC+1, zelfde als Nederland


  

Eten en drinken
Duitsland is het walhalla voor bierliefhebbers. In het land zijn meer dan 1.300 bierbrouwerijen gevestigd, wat neer komt op maar liefst 40% van alle bierbrouwers ter wereld. Jaarlijks wordt in Duitsland zo’n 100 miljoen hectoliter (10.000.000.000 liter) bier gebrouwen. Naast de bieren zijn ook de Duitse wijnen, en dan vooral de witte wijnen, bekend. In het zuiden en zuidwesten van het land, uitgezonderd Saale-Unstrut en Saksen, liggen de meeste wijngebieden. Wie naar Duitsland gaat, kan niet om de Wurst heen. Elke regio heeft een eigen worst. Daarnaast zijn de bekende Kaiserbrötchen (harde broodjes) erg gewild.

Flora en fauna
Duitsland bestond aan het begin van de jaartelling voor maar liefst 80% uit bos. Bebossing is erg belangrijk voor het Duitse landschap. De hoeveelheid bossen liep echter snel terug, rond 1800 bestond nog maar 20% van het land uit bebossing. Inmiddels gaat het weer de goede kant op. Hedendaags nemen bossen zo’n 30% van de totale oppervlakte in. De dierenwereld in het noorden en westen is te vergelijken met die van Nederland. In het oosten en zuiden leven ook andere dieren, zoals wolven, die in Nederland niet te vinden zijn.

Prijsniveau
Winkelen in Duitsland is meestal voordeliger dan in Nederland. Dat komt door het 2% lagere Btw-tarief en de grotere Duitse afzetmarkt, waardoor goedkoper geproduceerd kan worden.

Leuke feitjes:
 • Duitsland ligt in het hart van Europa en grenst aan maar liefst 9 landen. Het is daarmee het Europese land met de meeste buurlanden.
 • In 1916, tijdens WO I, voerde Duitsland als eerste de zomertijd in. Dit werd vooral gedaan om het steenkoolgebruik te verminderen, omdat ze steenkool hard nodig hadden voor de oorlog.
Telefoonnummer klantenservice 088 10 30 800
Openingstijden
ma. t/m vr. uur
zaterdag uur
Gedetailleerde gegevens
Postadres
Effe Weg
Vendelier 61-B
3905 PD Veenendaal
E-mail info@effeweg.nl
Tel. +31 (0)88 10 30 800
KvK 30060880
BTW nr. NL814069538B01
IBAN NL71 RABO 0325 6913 12
07:32:17 | 0,25 | effeweg | GCP-NMT-WEB-102 TourWeb © NetMatch