telefoonnummer klantenservice 088 10 30 800
ma. t/m vr : 09:00 - 17:30 uur zaterdag : 10:00 - 16:00 uur
Naar 'mijn reis' omgeving

Single Kerstreis 5 dagen Beierse Woud, Velburg

 • Geen toeslag 1-persoonskamer
 • Vervoer per luxe Comfort Class touringcar
 • Verblijf in een prima 3* hotel o.b.v. halfpension (ontbijt en diner)
 • Heerlijke 4-gangen kerstdiner op 25 en 26 december
 • Glühwein met koekjes op kerstavond
 • Ontdek sfeervol Velburg
 • Panoramatocht Beierse Woud
 • Ontdek 'kersthoofdstad' Nürnberg
Uw reisgezelschap
Kies uw gewenste vertrekdatum
Bovenstaande prijzen zijn exclusief € 25,- reserveringskosten per boeking, € 2,50 Calamiteitenfonds per boeking t/m 9 personen, € 5,- consumentenbijdrage SGR per persoon.

* Onder voorbehoud van annuleringen en wijzigingen.
 • Boek veilig en vertrouwd online Wij zijn aangesloten bij het SGR & ANVR
 • Boek nu, betaal later Wel zo fijn. Betalen wanneer het u uitkomt, zonder bijkomende kosten.
 • Persoonlijke klantenservice Onze medewerkers staan u graag te woord bij vragen

23 december: Nederland - Velburg

Vanaf ons verzamelpunt rijden we naar Duitsland en met diverse stops bereiken we in de namiddag ons hotel in het plaatsje Velburg. Hier worden we met een welkomstdrankje hartelijk ontvangen. Na de kamerindeling gaan we aan tafel voor het diner.

24 december: Nürnberg

Vandaag rijden we na het ontbijt naar de stad Nürnberg. Hier wordt jaarlijks de bekendste kerstmarkt van Duitsland georganiseerd. In de straatjes van de stad zijn vele kraampjes waar kerstartikelen en heerlijke versnaperingen worden aangeboden. Op het podium voor de Frauenkirche is iedere dag een programma. Gemiddeld treden hier in de kerstperiode ca. 70 kinderkoren op, maar ook dansgroepen en Alpenhoornblazers. Het programma verschilt per dag. 's Avonds genieten we van een 3-gangendiner in ons hotel. Na het diner is het mogelijk om een kerstmis bij te wonen in de kerk van Velburg. Na deze mis krijgen we in het hotel nog een glas Glühwein en koekjes aangeboden.

25 december 1e kerstdag: Panoramatocht Beieren

Vandaag maken we een mooie panoramatocht door een deel van Beieren. U kunt genieten van het prachtige landschap, misschien zelfs met sneeuw bedekt. 's Avonds wordt er in het restaurant een feestelijk 4-gangen kerstdiner geserveerd. Aansluitend kunt u in de bar nog gezellig met elkaar samenzijn.

26 december 2e kerstdag: Velburg

Na het ontbijt maken we een wandeling door Velburg, met als middelpunt van het dorp de kerk St. Johannes der Täufer. Aansluitend kunt u een bezoek brengen aan de druipsteengrotten van Velburg (niet inclusief). Onder leiding van een gids maken we een rondgang door het grottencomplex. Bij slecht weer organiseert uw chauffeur een alternatief programma. Ook vanavond genieten we gezamenlijk weer van een 4-gangen kerstdiner.

27 december: Velburg - Nederland

We nemen na deze fantastische dagen afscheid van Velburg en rijden via de Duitse autowegen, met verschillende stops, terug naar Nederland. Op onze verzamelplaats krijgt u de mogelijkheid om iets te eten, alvorens u met onze servicelijn naar uw opstapplaats wordt teruggebracht.

N.B. In voorkomende omstandigheden kunnen er wijzigingen optreden in het reisplan.

Hotel Zur Post 3*, Velburg

Dit typisch Beierse hotel ligt in het centrum van Velburg. Het bestaat uit een hoofdgebouw, een naastgelegen bijgebouw en het traditionele Gästehaus Hänsl & Gretel. Het hotel beschikt over een receptie, restaurant, 2 liften (niet in het Gästehaus) en een sauna. Alle kamers zijn in Beierse stijl ingericht en voorzien van een televisie en een badkamer met douche en toilet. Wifi is gratis in het hotel.

Duitsland

Oppervlakte: 357.121 km²
Inwoners: 80.854.408
Hoofdstad Berlijn
Regeringsvorm: Parlementaire republiek
Religie: Katholiek / Protestants
Valuta: Euro (€)
Elektriciteit: 220V, stekkers type C & F, geen verloopstekker nodig
Taal: Duits
Tijdzone: UTC+1, zelfde als Nederland


  

Eten en drinken
Duitsland is het walhalla voor bierliefhebbers. In het land zijn meer dan 1.300 bierbrouwerijen gevestigd, wat neer komt op maar liefst 40% van alle bierbrouwers ter wereld. Jaarlijks wordt in Duitsland zo’n 100 miljoen hectoliter (10.000.000.000 liter) bier gebrouwen. Naast de bieren zijn ook de Duitse wijnen, en dan vooral de witte wijnen, bekend. In het zuiden en zuidwesten van het land, uitgezonderd Saale-Unstrut en Saksen, liggen de meeste wijngebieden. Wie naar Duitsland gaat, kan niet om de Wurst heen. Elke regio heeft een eigen worst. Daarnaast zijn de bekende Kaiserbrötchen (harde broodjes) erg gewild.

Flora en fauna
Duitsland bestond aan het begin van de jaartelling voor maar liefst 80% uit bos. Bebossing is erg belangrijk voor het Duitse landschap. De hoeveelheid bossen liep echter snel terug, rond 1800 bestond nog maar 20% van het land uit bebossing. Inmiddels gaat het weer de goede kant op. Hedendaags nemen bossen zo’n 30% van de totale oppervlakte in. De dierenwereld in het noorden en westen is te vergelijken met die van Nederland. In het oosten en zuiden leven ook andere dieren, zoals wolven, die in Nederland niet te vinden zijn.

Prijsniveau
Winkelen in Duitsland is meestal voordeliger dan in Nederland. Dat komt door het 2% lagere Btw-tarief en de grotere Duitse afzetmarkt, waardoor goedkoper geproduceerd kan worden.

Leuke feitjes:
 • Duitsland ligt in het hart van Europa en grenst aan maar liefst 9 landen. Het is daarmee het Europese land met de meeste buurlanden.
 • In 1916, tijdens WO I, voerde Duitsland als eerste de zomertijd in. Dit werd vooral gedaan om het steenkoolgebruik te verminderen, omdat ze steenkool hard nodig hadden voor de oorlog.
Telefoonnummer klantenservice 088 10 30 800
Openingstijden
ma. t/m vr. uur
zaterdag uur
Gedetailleerde gegevens
Postadres
Effe Weg B.V.
Vendelier 61-B
3905 PD Veenendaal
E-mail info@effeweg.nl
Tel. +31 (0)88 10 30 800
KvK 05077081
BTW nr. NL814069538B01
IBAN NL71 RABO 0325 6913 12
10:10:53 | 0,31 | effeweg | GCP-NMT-WEB-102 TourWeb © NetMatch