Singlereis 8 dagen Dresden, Sachsen en Spreewald

vanaf € 599,-
Excl. € 37,50 kosten per boeking o.b.v. 2 personen.
 • Geen toeslag 1-persoonskamer
 • Vervoer per luxe Comfort Class touringcar
 • Verblijf in een 3* hotel o.b.v. halfpension (ontbijt en diner)
 • Spreewald met boottocht
 • Bastei, Königstein en de Sächsiche Schweiz
 • Dresden 'Florence aan de Elbe'
Uw reisgezelschap
Kies uw gewenste vertrekdatum
Prijzen zijn exclusief € 37,50 kosten per boeking o.b.v. 2 personen. Deze kosten worden in de kassabon naast de prijzen gespecificeerd. Getoonde prijzen zijn per persoon en op basis van bezetting in een 2-persoonskamer.
* Onder voorbehoud van annuleringen en wijzigingen.
 • Boek veilig en vertrouwd online Wij zijn aangesloten bij het SGR & ANVR
 • Boek nu, betaal later Wel zo fijn. Betalen wanneer het u uitkomt, zonder bijkomende kosten.
 • Persoonlijke klantenservice Onze medewerkers staan u graag te woord bij vragen

Maandag: Heenreis

Vanaf ons verzamelpunt rijden we via de Duitse snelwegen naar ons hotel in Meissen, even ten noorden van Dresden. Onderweg worden er voldoende stops gemaakt. Bij aankomst in het hotel staat het diner voor u klaar.
 

Dinsdag: Meissen

Na de vele kilometers van gisteren, laten we vandaag de bus staan. Het centrum van Meissen, dat zich op loopafstand van het hotel bevindt is schitterend en herbergt een aantal interessante bezienswaardigheden. Het eeuwenoude stadje, met haar kleurrijke charmante straatjes, verwierf vooral bekendheid door zijn indrukwekkende porselein. In het porseleinmuseum staan meer dan 3.000 porseleinstukken opgesteld. Het stadsbeeld wordt bepaald door de Albrechtsburg: letterlijk het hoogtepunt van de stad. Het kasteel is prachtig gelegen op een rots, hoog boven de rivier en de stad.

Woensdag: Leipzig

Vandaag brengen we een bezoek aan Leipzig. Deze ‘muziekstad’ is nauw verbonden met Johann Sebastian Bach en andere grote musici als Felix Mendelssohn en Robert Schumann. Onder leiding van een gids (voordeelpakket) maakt u een stadsrondrit en stadswandeling. U ziet onder andere de opera, het oude raadhuis en de laatgotische Thomaskirche. Aansluitend kunt u de middag naar eigen inzicht besteden in deze prachtige stad, alvorens we in de middag terugkeren naar ons hotel.

Donderdag: Bastei, Königstein en de Sächsiche Schweiz

Even ten zuidoosten van Dresden ligt het schitterende natuurpark ‘Sächsische Schweiz’, met de kenmerkende rotsformatie Bastei. Vanaf een hoogte van 305 meter, heeft u een adembenemend uitzicht! Vervolgens rijden we een schitterende route door het Nationale Park Sächsiche Schweiz, waarbij regelmatig stops worden gemaakt op de mooiste plekken. We sluitend onze dag af met een bezoek aan het dorpje Königstein, gelegen aan de Elbe. Hier kunt u een bezoek brengen aan de vesting Königstein, één van de grootste bergforten van Europa.

Vrijdag: Dresden

Deze dag staat volledig in het teken van Dresden. Ondanks de hevige bombardementen in de Tweede Wereldoorlog zijn veel mooie gebouwen behouden gebleven of weer in originele staat herbouwd. Dresden wordt daarom niet voor niets ‘Florence aan de Elbe’ genoemd. U kunt deelnemen aan een stadswandeling o.l.v. een Nederlandstalige gids (voordeelpakket). U ziet onder andere het Semper Operahaus en de barokke vesting Zwinger. De Frauenkirche mag niet ontbreken in het programma. Na 60 jaar is het weer mogelijk de herstelde kerk te bezoeken. In de middag kunt u een schitterende boottocht op de Elbe maken met een klassiek stoomschip, die u van het centrum van Dresden naar Schloss Pillnitz brengt. Onderweg passeert u onder andere de Elbschlösser (drie bij elkaar gelegen Renaissance-huizen met schitterende tuinen) en het Blaues Wunder, een architectonisch hoogstandje uit de 19e-eeuw. De tocht eindigt bij het schitterende Schloss Pillnitz, waar de chauffeur u weer ophaalt.

Zaterdag: Görlitz en Bautzen

Na het ontbijt rijden we naar Görlitz. Doordat in 1945 de rivier de Neisse als landsgrens werd bepaald, werd Görlitz opgedeeld in een Duits en Pools gedeelte (Zgorzelec). Hoewel u zonder problemen van Duitsland naar Polen wandelt, is de grenspost op de oude stadsburg nog altijd zichtbaar. Tegenwoordig geldt Görlitz als één van de mooiste steden van Duitsland, waar u zicht terugwaant in de tijd en ogen tekort komt! Aan de Poolse zijde kunt u een typisch Poolse markt bezoeken. Op onze weg terug naar Meissen maken we een tussenstop in Bautzen. Het hooggelegen middeleeuwse centrum van dit stadje is schitterend! De vele oude torens zorgen voor een bijzondere skyline. Bijzonder fotogeniek!

Zondag: Vrije dag of dagtocht Spreewald

Deze dag kunt u naar eigen inzicht besteden, of een reservering maken voor een dagtocht naar het Spreewald. Het Spreewald is een uniek natuurgebied met prachtige bossen, meren en veel kleine beekjes die uitmonden in de hoofdrivier de Spree. Het personen- en goederenvervoer tussen de dorpjes wordt vaak uitgevoerd met Kahnen: kleine bootjes met platte bodem, zoals bij ons in Giethoorn. Per Kahn gaan we het gebied vandaag verkennen. We maken een prachtige tocht door dit unieke gebied, inclusief een bezoek aan het openluchtmuseum in de plaats Lübbenau, waar u alles te weten komt over het leven in deze streek (voordeelpakket).

Maandag: Terugreis

Helaas komt deze mooie reis ten einde. We nemen afscheid van Sachsen en rijden met verschillende stops terug naar Nederland. Op ons verzamelpunt heeft u de mogelijkheid iets te eten. Aansluitend wordt u met één van onze servicelijnen weer huiswaarts gebracht.

Landkaart: Singlereis Dresden, Sachsen en Spreewald

​N.B. in voorkomende omstandigheden kunnen er wijzigingen optreden in het dag-tot-dag

Hotel Alte Klavierfabrik 3*

Aan de rand van Meissen, op loopafstand van het historische centrum, staat het Hotel Alte Klavierfabrik. Het hotel beschikt o.a. over een bar, restaurant, sauna, wifi en lift. Uw kamer is voorzien van televisie en badkamer met bad of douche en toilet.

Kroatië

Oppervlakte: 56.538 km² (ca. 1,5x Nederland)
Inwoners: 4.489.460
Hoofdstad: Zagreb
Regeringsvorm: Parlementaire democratie
Religie: Rooms Katholiek
Valuta: Kuna (HRK), per 1 januari 2023 wordt de Euro de valuta
Elektriciteit: 220V, stekkers type C en F, u bent geen verloopstekker nodig
Taal: Kroatisch
Tijdzone: UTC +1, dezelfde tijdzone als Nederland
Reisdocumenten: Paspoort of ID-kaart geldig tot terugkomst in Nederland

Eten en drinken
Kroatië kent een aantal traditionele gerechten die u geproefd moet hebben. Aanraders zijn: kalkoen met macaroni of mie, dalmatisch gerookte ham, salami met paprika en brodet en paticada. Laatstgenoemde, een heerlijke visschotel, is de meest bekende. Kroatië wordt niet bij uitstek gezien als een wijnland, maar biedt wel erg goede wijnen. Rode wijnen vindt u vooral aan de kust. Verder landinwaarts treft u meer witte wijnen aan.
 
Flora en Fauna
Wat betreft de plantenwereld is Kroatië zeer kleurrijk. In de bergen zijn onbeschrijflijk veel soorten bomen en planten. Vooral als alle bloemen in de zomer in bloei staan, geeft dit een kleurrijk aanzicht. Dankzij de vele verschillende dieren die in Kroatië leven, is het land populair bij jagers uit buurlanden. Herten, vossen en beren komen er veel voor. Verder leven er nog wolven in het wild in de binnenlanden.
 
Geschiedenis
In Kroatië zijn al een heel aantal oorlogen gevoerd. Omstreeks 200 v. Chr. verdreven de Romeinen de Illyriërs. De steden Porec, Pula, Rovinj, Trogir en Split stammen uit dit Romeinse tijdperk. De huidige Kroaten zijn afstammelingen van het Slavische volk, de bevolking van het gebied rond het jaar 100. In 500 komt Hongarije aan de macht, nadat Kroatië 400 jaar een onafhankelijke staat geweest was. Tot aan het einde van WO I in 1918 blijft dit het geval. Vanaf dan vormt Kroatië samen met Servië en Slovenië de Joegoslavische Republiek. Josip Tito leidde tijden WO II het communistische verzet. Bijna zonder hulp versloegen ze de Duitsers. Tot aan zijn dood in 1980 was Tito leider van Joegoslavië. Kroatië wordt onafhankelijk op 25 juni 1991. Dit leverde nog wel eens onrust op, want er leven nog veel Serven in Kroatië. In 1995 wordt de vrede getekend, maar deze periode heeft in heel Kroatië diepe sporen achtergelaten.

Leuke feitjes
 • ’s Werelds kleinste stad ligt in Istrië. In het stadje, Hum, staan slechts 12 huizen en wonen 30 mensen.
 • Kroatië telt maar liefst 1185 eilanden, daarvan zijn er 66 bewoond. De eilanden zijn allemaal gelegen in de Adriatische Zee, voor de kust van Kroatië.
Telefoonnummer klantenservice 088 10 30 800
Openingstijden
ma. t/m vr. uur
zaterdag uur
Gedetailleerde gegevens
Postadres
Effe Weg
Vendelier 61-B
3905 PD Veenendaal
E-mail info@effeweg.nl
Tel. +31 (0)88 10 30 800
KvK 30060880
BTW nr. NL814069538B01
IBAN NL71 RABO 0325 6913 12
03:39:45 | 0,19 | effeweg | GCP-NMT-WEB-102 TourWeb © NetMatch