Singlereis 8 dagen Dresden, Sachsen en Spreewald

vanaf € 599,-
Excl. € 40,- kosten per boeking o.b.v. 2 personen.
 • Geen toeslag 1-persoonskamer
 • Vervoer per luxe Comfort Class touringcar
 • Verblijf in een 3* hotel o.b.v. halfpension (ontbijt en diner)
 • Spreewald met boottocht
 • Bastei, Königstein en de Sächsiche Schweiz
 • Dresden 'Florence aan de Elbe'
Uw reisgezelschap
Kies uw gewenste vertrekdatum
Prijzen zijn exclusief € 40,- kosten per boeking o.b.v. 2 personen. Deze kosten worden in de kassabon naast de prijzen gespecificeerd. Getoonde prijzen zijn per persoon en op basis van bezetting in een 2-persoonskamer.
* Onder voorbehoud van annuleringen en wijzigingen.
 • Boek veilig en vertrouwd online Wij zijn aangesloten bij het SGR & ANVR
 • Boek nu, betaal later Wel zo fijn. Betalen wanneer het u uitkomt, zonder bijkomende kosten.
 • Persoonlijke klantenservice Onze medewerkers staan u graag te woord bij vragen

Maandag: Heenreis

Vanaf ons verzamelpunt rijden we via de Duitse snelwegen naar ons hotel in Meissen, even ten noorden van Dresden. Onderweg worden er voldoende stops gemaakt. Bij aankomst in het hotel staat het diner voor u klaar.
 

Dinsdag: Meissen

Na de vele kilometers van gisteren, laten we vandaag de bus staan. Het centrum van Meissen, dat zich op loopafstand van het hotel bevindt is schitterend en herbergt een aantal interessante bezienswaardigheden. Het eeuwenoude stadje, met haar kleurrijke charmante straatjes, verwierf vooral bekendheid door zijn indrukwekkende porselein. In het porseleinmuseum staan meer dan 3.000 porseleinstukken opgesteld. Het stadsbeeld wordt bepaald door de Albrechtsburg: letterlijk het hoogtepunt van de stad. Het kasteel is prachtig gelegen op een rots, hoog boven de rivier en de stad.

Woensdag: Leipzig

Vandaag brengen we een bezoek aan Leipzig. Deze ‘muziekstad’ is nauw verbonden met Johann Sebastian Bach en andere grote musici als Felix Mendelssohn en Robert Schumann. Onder leiding van een gids (voordeelpakket) maakt u een stadsrondrit en stadswandeling. U ziet onder andere de opera, het oude raadhuis en de laatgotische Thomaskirche. Aansluitend kunt u de middag naar eigen inzicht besteden in deze prachtige stad, alvorens we in de middag terugkeren naar ons hotel.

Donderdag: Bastei, Königstein en de Sächsiche Schweiz

Even ten zuidoosten van Dresden ligt het schitterende natuurpark ‘Sächsische Schweiz’, met de kenmerkende rotsformatie Bastei. Vanaf een hoogte van 305 meter, heeft u een adembenemend uitzicht! Vervolgens rijden we een schitterende route door het Nationale Park Sächsiche Schweiz, waarbij regelmatig stops worden gemaakt op de mooiste plekken. We sluitend onze dag af met een bezoek aan het dorpje Königstein, gelegen aan de Elbe. Hier kunt u een bezoek brengen aan de vesting Königstein, één van de grootste bergforten van Europa.

Vrijdag: Dresden

Deze dag staat volledig in het teken van Dresden. Ondanks de hevige bombardementen in de Tweede Wereldoorlog zijn veel mooie gebouwen behouden gebleven of weer in originele staat herbouwd. Dresden wordt daarom niet voor niets ‘Florence aan de Elbe’ genoemd. U kunt deelnemen aan een stadswandeling o.l.v. een Nederlandstalige gids (voordeelpakket). U ziet onder andere het Semper Operahaus en de barokke vesting Zwinger. De Frauenkirche mag niet ontbreken in het programma. Na 60 jaar is het weer mogelijk de herstelde kerk te bezoeken. In de middag kunt u een schitterende boottocht op de Elbe maken met een klassiek stoomschip, die u van het centrum van Dresden naar Schloss Pillnitz brengt. Onderweg passeert u onder andere de Elbschlösser (drie bij elkaar gelegen Renaissance-huizen met schitterende tuinen) en het Blaues Wunder, een architectonisch hoogstandje uit de 19e-eeuw. De tocht eindigt bij het schitterende Schloss Pillnitz, waar de chauffeur u weer ophaalt.

Zaterdag: Görlitz en Bautzen

Na het ontbijt rijden we naar Görlitz. Doordat in 1945 de rivier de Neisse als landsgrens werd bepaald, werd Görlitz opgedeeld in een Duits en Pools gedeelte (Zgorzelec). Hoewel u zonder problemen van Duitsland naar Polen wandelt, is de grenspost op de oude stadsburg nog altijd zichtbaar. Tegenwoordig geldt Görlitz als één van de mooiste steden van Duitsland, waar u zicht terugwaant in de tijd en ogen tekort komt! Aan de Poolse zijde kunt u een typisch Poolse markt bezoeken. Op onze weg terug naar Meissen maken we een tussenstop in Bautzen. Het hooggelegen middeleeuwse centrum van dit stadje is schitterend! De vele oude torens zorgen voor een bijzondere skyline. Bijzonder fotogeniek!

Zondag: Vrije dag of dagtocht Spreewald

Deze dag kunt u naar eigen inzicht besteden, of een reservering maken voor een dagtocht naar het Spreewald. Het Spreewald is een uniek natuurgebied met prachtige bossen, meren en veel kleine beekjes die uitmonden in de hoofdrivier de Spree. Het personen- en goederenvervoer tussen de dorpjes wordt vaak uitgevoerd met Kahnen: kleine bootjes met platte bodem, zoals bij ons in Giethoorn. Per Kahn gaan we het gebied vandaag verkennen. We maken een prachtige tocht door dit unieke gebied, inclusief een bezoek aan het openluchtmuseum in de plaats Lübbenau, waar u alles te weten komt over het leven in deze streek (voordeelpakket).

Maandag: Terugreis

Helaas komt deze mooie reis ten einde. We nemen afscheid van Sachsen en rijden met verschillende stops terug naar Nederland. Op ons verzamelpunt heeft u de mogelijkheid iets te eten. Aansluitend wordt u met één van onze servicelijnen weer huiswaarts gebracht.

Landkaart: Singlereis Dresden, Sachsen en Spreewald

​N.B. in voorkomende omstandigheden kunnen er wijzigingen optreden in het dag-tot-dag

Hotel Alte Klavierfabrik 3*

Aan de rand van Meissen, op loopafstand van het historische centrum, staat het Hotel Alte Klavierfabrik. Het hotel beschikt o.a. over een bar, restaurant, sauna, wifi en lift. Uw kamer is voorzien van televisie en badkamer met bad of douche en toilet.

Duitsland

Oppervlakte: 357.121 km²
Inwoners: 80.854.408
Hoofdstad Berlijn
Regeringsvorm: Parlementaire republiek
Religie: Katholiek / Protestants
Valuta: Euro (€)
Elektriciteit: 220V, stekkers type C & F, geen verloopstekker nodig
Taal: Duits
Tijdzone: UTC+1, zelfde als Nederland


  

Eten en drinken
Duitsland is het walhalla voor bierliefhebbers. In het land zijn meer dan 1.300 bierbrouwerijen gevestigd, wat neer komt op maar liefst 40% van alle bierbrouwers ter wereld. Jaarlijks wordt in Duitsland zo’n 100 miljoen hectoliter (10.000.000.000 liter) bier gebrouwen. Naast de bieren zijn ook de Duitse wijnen, en dan vooral de witte wijnen, bekend. In het zuiden en zuidwesten van het land, uitgezonderd Saale-Unstrut en Saksen, liggen de meeste wijngebieden. Wie naar Duitsland gaat, kan niet om de Wurst heen. Elke regio heeft een eigen worst. Daarnaast zijn de bekende Kaiserbrötchen (harde broodjes) erg gewild.

Flora en fauna
Duitsland bestond aan het begin van de jaartelling voor maar liefst 80% uit bos. Bebossing is erg belangrijk voor het Duitse landschap. De hoeveelheid bossen liep echter snel terug, rond 1800 bestond nog maar 20% van het land uit bebossing. Inmiddels gaat het weer de goede kant op. Hedendaags nemen bossen zo’n 30% van de totale oppervlakte in. De dierenwereld in het noorden en westen is te vergelijken met die van Nederland. In het oosten en zuiden leven ook andere dieren, zoals wolven, die in Nederland niet te vinden zijn.

Prijsniveau
Winkelen in Duitsland is meestal voordeliger dan in Nederland. Dat komt door het 2% lagere Btw-tarief en de grotere Duitse afzetmarkt, waardoor goedkoper geproduceerd kan worden.

Leuke feitjes:
 • Duitsland ligt in het hart van Europa en grenst aan maar liefst 9 landen. Het is daarmee het Europese land met de meeste buurlanden.
 • In 1916, tijdens WO I, voerde Duitsland als eerste de zomertijd in. Dit werd vooral gedaan om het steenkoolgebruik te verminderen, omdat ze steenkool hard nodig hadden voor de oorlog.
Telefoonnummer klantenservice 088 10 30 800
Openingstijden
ma. t/m vr. uur
zaterdag uur
Gedetailleerde gegevens
Postadres
Effe Weg
Vendelier 61-B
3905 PD Veenendaal
E-mail info@effeweg.nl
Tel. +31 (0)88 10 30 800
KvK 30060880
BTW NL 826428782 B01
IBAN NL71 RABO 0325 6913 12
07:16:41 | 0,22 | effeweg | GCP-NMT-WEB-102 TourWeb © NetMatch