Oud en nieuw 5 dagen Eifel, Ahrdal en Luxemburg - All inclusive

  • Vervoer per luxe Comfort Class touringcar
  • Overnacht in een prima 3* hotel o.b.v. All inclusive
  • Gratis drankjes van 17.00 - 24.00 uur
  • Drie maal een 3-gangen keuzediner
  • Gezellig avondprogramma
  • Ontdek Vianden, Müllerthal en Echternach
  • Bezoek Cochem en Mayschoss
Uw reisgezelschap
Kies uw gewenste vertrekdatum
Prijzen zijn exclusief € 40,- kosten per boeking o.b.v. 2 personen. Deze kosten worden in de kassabon naast de prijzen gespecificeerd. Getoonde prijzen zijn per persoon en op basis van bezetting in een 2-persoonskamer.
* Onder voorbehoud van annuleringen en wijzigingen.
 
  • Boek veilig en vertrouwd online Wij zijn aangesloten bij het SGR & ANVR
  • Boek nu, betaal later Wel zo fijn. Betalen wanneer het u uitkomt, zonder bijkomende kosten.
  • Persoonlijke klantenservice Onze medewerkers staan u graag te woord bij vragen

29 december: Heenreis en rondrit

Vanaf de verzamelplaats rijden we naar het hotel in het stadje Stadtkyll. Bij aankomst staat een lunch voor u klaar. Vervolgens maken we kennis met het stadje Stadtkyll en maken we een korte rondrit door de omgeving, de Schneifel. Deze 20 km lange heuvelrug is met toppen van bijna 700 meter, de hoogste in de Eifel.

30 december: Luxemburg: Vianden, Müllerthal en Echternach

Vandaag maken we een schitterende tocht naar het Groothertogdom Luxemburg. Direct over de grens staan we al in één van de mooiste plaatsen van het land: Vianden. Het sfeervolle stadje is als een ring gebouwd om de Feodale burcht, die op een rots hoog boven het stadje uittorent. Vervolgens rijden we naar het Müllerthal. Deze regio is ook wel bekend onder de naam Klein Zwitserland, vanwege haar indrukwekkende rotsformaties, romantische beekdalen en uitzichten op het dal van de Sauer. In deze schitterende omgeving vinden we o.a. de waterval van Schiessentümpel en de burchtruïnes van Beaufort. We eindigen de dag in de oudste stad van Luxemburg, Echternach, om vervolgens weer naar Stadtkyll terug te keren.

31 december (Oudjaarsdag): Trier en Oud en Nieuw

Vanochtend bezoeken we de Romeinse stad Trier. Trier is de oudste stad van Duitsland en is gebouwd in opdracht van de Romeinse keizer Augustus. Een bekend historisch monument is de Porta Nigra, een goed bewaard gebleven Romeinse stadspoort. Andere monumenten zijn de Kaiserthermen en het amfitheater. U kunt deelnemen aan een rondleiding met gids of de stad op eigen gelegenheid bekijken. Vanavond geniet u van een galabuffet in het hotel en u sluit het jaar af met een gezellig oudejaarsbal en een glas champagne.

1 januari (Nieuwjaarsdag): Cochem

Deze eerste ochtend van het nieuwe jaar beginnen we rustig. Geniet van een uitgebreide brunch in het hotel. In de loop van de ochtend vertrekken we naar Cochem, het meest bekende wijnstadje aan de Moezel. Dit karakteristieke Moezelstadje, gelegen rondom de burcht die hoog boven het stadje uittorent, heeft een gezellig marktplein, pittoreske straatjes en steegjes, vakwerkhuizen, stadspoorten en delen van de middeleeuwse muur. Via een mooie route door de Vulkaneifel rijden we terug naar ons hotel.

2 januari: Ahrdal, Mayschoss en terugreis

Helaas onze laatste dag vandaag. Maar nog altijd voldoende tijd voor een leuke invulling van deze dag. We rijden naar het prachtige Ahrdal, met het mooie stadje Bad Neuenahr-Ahrweiler. In sommige nauwe steegjes en straatjes met hun vele vakwerkhuizen waant u zich in de gildetijd. Alvorens we koers zetten richting Nederland, heeft u in Mayschoss de gelegenheid een wijnkelder te bezoeken en uiteraard te proeven van het lokale product. Bij het verzamelpunt in Nederland hebt u de mogelijkheid om deel te nemen aan het afscheidsdiner. Vervolgens wordt u met de servicelijn naar uw opstapplaats gebracht.

N.B. in voorkomende omstandigheden kunnen er wijzigingen optreden in het dag-tot-dag programma.

Hotel Am Park Stadtkyll 3*

Tijdens het All inclusive verblijf, geniet u van de versgebakken broodjes, verse jus en een goede kop koffie bij het ontbijt. De lunch en het diner worden in buffetvorm aangeboden. Dit hotel ligt in het stadje Stadtkyll en beschikt over een restaurant, bar en lift. De kamers zijn voorzien van een zithoek, televisie en een badkamer met douche en toilet. Wifi is gratis in het hotel. U verblijft in dit hotel op basis van all-inclusive, waarbij er 's avonds regelmatig entertainment wordt aangeboden.

Duitsland

Oppervlakte: 357.121 km²
Inwoners: 80.854.408
Hoofdstad: Berlijn
Regeringsvorm: Parlementaire republiek
Religie: Katholiek / Protestants
Valuta: Euro (€)
Elektriciteit: 220V, stekkers type C & F, geen verloopstekker nodig
Taal: Duits
Tijdzone: UTC+1, zelfde als Nederland


  









Eten en drinken
Duitsland is het walhalla voor bierliefhebbers. In het land zijn meer dan 1.300 bierbrouwerijen gevestigd, wat neer komt op maar liefst 40% van alle bierbrouwers ter wereld. Jaarlijks wordt in Duitsland zo’n 100 miljoen hectoliter (10.000.000.000 liter) bier gebrouwen. Naast de bieren zijn ook de Duitse wijnen, en dan vooral de witte wijnen, bekend. In het zuiden en zuidwesten van het land, uitgezonderd Saale-Unstrut en Saksen, liggen de meeste wijngebieden. Wie naar Duitsland gaat, kan niet om de Wurst heen. Elke regio heeft een eigen worst. Daarnaast zijn de bekende Kaiserbrötchen (harde broodjes) erg gewild.

Flora en fauna
Duitsland bestond aan het begin van de jaartelling voor maar liefst 80% uit bos. Bebossing is erg belangrijk voor het Duitse landschap. De hoeveelheid bossen liep echter snel terug, rond 1800 bestond nog maar 20% van het land uit bebossing. Inmiddels gaat het weer de goede kant op. Hedendaags nemen bossen zo’n 30% van de totale oppervlakte in. De dierenwereld in het noorden en westen is te vergelijken met die van Nederland. In het oosten en zuiden leven ook andere dieren, zoals wolven, die in Nederland niet te vinden zijn.

Prijsniveau
Winkelen in Duitsland is meestal voordeliger dan in Nederland. Dat komt door het 2% lagere Btw-tarief en de grotere Duitse afzetmarkt, waardoor goedkoper geproduceerd kan worden.

Leuke feitjes
  • Duitsland ligt in het hart van Europa en grenst aan maar liefst 9 landen. Het is daarmee het Europese land met de meeste buurlanden.
  • In 1916, tijdens WO I, voerde Duitsland als eerste de zomertijd in. Dit werd vooral gedaan om het steenkoolgebruik te verminderen, omdat ze steenkool hard nodig hadden voor de oorlog.
Telefoonnummer klantenservice 088 10 30 800
Openingstijden
ma. t/m vr. uur
zaterdag uur
Gedetailleerde gegevens
Postadres
Effe Weg
Vendelier 61-B
3905 PD Veenendaal
E-mail info@effeweg.nl
Tel. +31 (0)88 10 30 800
KvK 30060880
BTW NL 826428782 B01
IBAN NL71 RABO 0325 6913 12
17:31:45 | 0,16 | effeweg | GCP-NMT-WEB-102 TourWeb © NetMatch