Singlereis 10 dagen Adriatische kust

vanaf € 749,-
Excl. € 37,50 kosten per boeking o.b.v. 2 personen.
 • Geen toeslag 1-persoonskamer
 • Vervoer per luxe Comfort Class touringcar
 • Verblijf in een 3* hotel o.b.v. halfpension (ontbijt en diner)
 • Bologna en Ravenna
 • Rimin en Gradara
 • Optioneel: dagtocht San Marino
Uw reisgezelschap
Kies uw gewenste vertrekdatum
Prijzen zijn exclusief € 37,50 kosten per boeking o.b.v. 2 personen. Deze kosten worden in de kassabon naast de prijzen gespecificeerd. Getoonde prijzen zijn per persoon en op basis van bezetting in een 2-persoonskamer.
* Onder voorbehoud van annuleringen en wijzigingen.
 • Boek veilig en vertrouwd online Wij zijn aangesloten bij het SGR & ANVR
 • Boek nu, betaal later Wel zo fijn. Betalen wanneer het u uitkomt, zonder bijkomende kosten.
 • Persoonlijke klantenservice Onze medewerkers staan u graag te woord bij vragen

Zaterdag: Heenreis

Met één van onze servicelijnen komt u aan op ons centrale overstappunt. Aansluitend rijden we naar het overnachtingshotel. Onderweg maken we enkele stops. ’s Avonds kunt u genieten van een diner in het hotel.

Zondag: Aankomst Gatteo Mare

We vervolgen onze reis via de Alpen en de Po-vlakte naar de Adriatische kust. Aan het eind van de middag arriveren we bij ons hotel in Gatteo Mare, waar we de komende 7 nachten verblijven.

Maandag: Vrije ochtend en middagtocht Faenza

Na de lange reisdagen doen we het vandaag rustig aan. In de ochtend heeft u vrije tijd. Zo kunt u na het ontbijt een wandeling maken over de boulevard of langs het strand. In de middag brengen we een bezoek aan het historische Feanza, één van de verborgen pareltjes van Italië. Het stadje is vooral bekend vanwege het aardewerk. Op en rondom de twee pleinen in het compacte centrum komt u direct in Italiaanse sferen. Bezienswaardig zijn vooral de kathedraal, het stadhuis en het Palazzo Milzetti.

Dinsdag: Vrije dag of dagtocht San Marino

U kunt vandaag de dag naar eigen inzicht besteden of deelnemen aan de dagtocht naar één van de kleinste staatjes ter wereld: San Marino. De belangrijkste bezienswaardigheden zoals de middeleeuwse stadswallen, de Piazza della Liberta met het in gotische stijl gebouwde regeringspaleis en het Palazzo Publico, liggen allemaal op loopafstand van elkaar. Onder leiding van een gids gaan we dit allemaal bekijken. Daarnaast staat San Marino bekend als winkelparadijs, waar belastingvrij inkopen gedaan kunnen worden. Even verderop ligt San Leo, dat ook ooit een zelfstandig staatje was. Anders dan San Marino ging dit ministaatje ten onder en maakt deel uit van Italië. Tegenwoordig wordt het één van de mooiste dorpen van Italië genoemd, met haar sfeervolle steegjes. Indrukwekkend is het fort, boven op een rots, dat loodrecht uit het landschap oprijst.

Woensdag: Ravenna

De prachtige stad Ravenna, die al in de 1e eeuw v.Chr. tot bloei kwam onder keizer Augustus, is vandaag ons doel. Deze oude stad is vooral bekend vanwege de schitterende mozaïeken uit de Romeinse en Byzantijnse tijd en staat dan ook niet voor niets op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Maar de stad is vooral ook gezellig: u vindt er oude straatjes, mooie winkels en leuke pleintjes. Op de door middeleeuwse gebouwen omringde Piazza del Popolo kunt u heerlijk genieten op één van de gezellige terrasjes. Voor de liefhebbers zijn er vele musea, maar ook de vele historische gebouwen zoals de basilieken zijn het bekijken waard.
 

Donderdag: Vrije dag

Vandaag is een vrije dag en kunt u lekker genieten in Gatteo Mare. Maak bijvoorbeeld een wandeling langs het strand of over de boulevard, een middagje zwemmen of gezellig shoppen in het centrum. De keuze is aan u.

Vrijdag: Bologna

Vandaag bezoeken we de stad Bologna, dat maar liefst drie bijnamen heeft. De eerste is La Rossa, de rode, vanwege de rode gebouwen en daken. De tweede is La Grasse, de dikke, vanwege de rijke keuken. En de derde is La Dotta, de geleerde. In de elfde eeuw werd hier de eerste universiteit van Europa gesticht. Ook nu is Bologna nog altijd een levendige universiteitsstad. Het centrum is compact. Binnen de oude stadsmuren, een groot gedeelte staat nog overeind, bevinden zich vrijwel alle bezienswaardigheden. Aan het plein Piazza Maggiore staat de kerk San Petriono en het stadhuis. De vele terrasjes zorgen voor een gezellige sfeer in de stad. Vlakbij staan de middeleeuwse torens Asinelli en Garisende. Ze staan beide scheef. Na het beklimmen van de Assinelli toren heeft u een prachtig uitzicht op de rode daken van de stad. Verder vallen de arcaden op. In het oude centrum vindt u 40 kilometer aan bogengalerijen.

Zaterdag: Rimini en Gradara

Vanochtend brengen we een bezoek aan Rimini, de grootste badplaats aan de Adriatische rivièra. De geschiedenis van de stad gaat terug tot in de Romeinse tijd, waarvan de sporen nog terug te vinden zijn in het stadsbeeld. Daarnaast kent Rimini een levendig centrum vol terrasjes, winkeltjes en uiteraard het brede zandstrand. U kunt ook een bezoek brengen aan de wekelijkse markt op het Piazza Tre Martiri. Op de markt kunt u allerlei lokale lekkernijen proberen, of kleding en andere souvenirs kopen. In de middag rijden we naar Gradara, even ten zuiden van Rimini. Het lijkt alsof het kleine middeleeuwse stadje tegen de heuvel geplakt is. Het stadsbeeld wordt gedomineerd door het indrukwekkende kasteel. U kunt het kasteel bezoeken of heerlijk ronddwalen door het prachtige ommuurde stadje.

Zondag: Vertrek Gatteo Mare

Na het ontbijt verlaten we de Adriatische kust en naar ons overnachtingshotel in zuid-Duitsland of de Franse Elzas.

Maandag: Terugreis

Dit is alweer de laatste dag van deze busreis. Na een vroeg ontbijt rijden we terug naar Nederland waar u op onze verzamelplaats kunt deelnemen aan het afscheidsdiner. Daarna wordt u met de servicelijn naar uw opstapplaats gebracht.

Landkaart: Singlereis Adriatische kust

​N.B. in voorkomende omstandigheden kunnen er wijzigingen optreden in het dag-tot-dag programma.

Hotel Gigliola 3*

Dit aangename 3 sterren hotel ligt op ongeveer 300 meter van het brede zandstrand van Gatteo Mare aan de Adriatische kust. Het hotel beschikt over een overdekt terras, lift, ontbijtzaal, restaurant en een bar. De kamers zijn voorzien van telefoon, televisie, airconditioning (centraal geregeld door de hoteldirectie op besloten tijden), kluisje en is uitgerust met een badkamer met douche, toilet en een föhn. 
 

Kroatië

Oppervlakte: 56.538 km² (ca. 1,5x Nederland)
Inwoners: 4.489.460
Hoofdstad: Zagreb
Regeringsvorm: Parlementaire democratie
Religie: Rooms Katholiek
Valuta: Kuna (HRK), per 1 januari 2023 wordt de Euro de valuta
Elektriciteit: 220V, stekkers type C en F, u bent geen verloopstekker nodig
Taal: Kroatisch
Tijdzone: UTC +1, dezelfde tijdzone als Nederland
Reisdocumenten: Paspoort of ID-kaart geldig tot terugkomst in Nederland

Eten en drinken
Kroatië kent een aantal traditionele gerechten die u geproefd moet hebben. Aanraders zijn: kalkoen met macaroni of mie, dalmatisch gerookte ham, salami met paprika en brodet en paticada. Laatstgenoemde, een heerlijke visschotel, is de meest bekende. Kroatië wordt niet bij uitstek gezien als een wijnland, maar biedt wel erg goede wijnen. Rode wijnen vindt u vooral aan de kust. Verder landinwaarts treft u meer witte wijnen aan.
 
Flora en Fauna
Wat betreft de plantenwereld is Kroatië zeer kleurrijk. In de bergen zijn onbeschrijflijk veel soorten bomen en planten. Vooral als alle bloemen in de zomer in bloei staan, geeft dit een kleurrijk aanzicht. Dankzij de vele verschillende dieren die in Kroatië leven, is het land populair bij jagers uit buurlanden. Herten, vossen en beren komen er veel voor. Verder leven er nog wolven in het wild in de binnenlanden.
 
Geschiedenis
In Kroatië zijn al een heel aantal oorlogen gevoerd. Omstreeks 200 v. Chr. verdreven de Romeinen de Illyriërs. De steden Porec, Pula, Rovinj, Trogir en Split stammen uit dit Romeinse tijdperk. De huidige Kroaten zijn afstammelingen van het Slavische volk, de bevolking van het gebied rond het jaar 100. In 500 komt Hongarije aan de macht, nadat Kroatië 400 jaar een onafhankelijke staat geweest was. Tot aan het einde van WO I in 1918 blijft dit het geval. Vanaf dan vormt Kroatië samen met Servië en Slovenië de Joegoslavische Republiek. Josip Tito leidde tijden WO II het communistische verzet. Bijna zonder hulp versloegen ze de Duitsers. Tot aan zijn dood in 1980 was Tito leider van Joegoslavië. Kroatië wordt onafhankelijk op 25 juni 1991. Dit leverde nog wel eens onrust op, want er leven nog veel Serven in Kroatië. In 1995 wordt de vrede getekend, maar deze periode heeft in heel Kroatië diepe sporen achtergelaten.

Leuke feitjes
 • ’s Werelds kleinste stad ligt in Istrië. In het stadje, Hum, staan slechts 12 huizen en wonen 30 mensen.
 • Kroatië telt maar liefst 1185 eilanden, daarvan zijn er 66 bewoond. De eilanden zijn allemaal gelegen in de Adriatische Zee, voor de kust van Kroatië.
Telefoonnummer klantenservice 088 10 30 800
Openingstijden
ma. t/m vr. uur
zaterdag uur
Gedetailleerde gegevens
Postadres
Effe Weg
Vendelier 61-B
3905 PD Veenendaal
E-mail info@effeweg.nl
Tel. +31 (0)88 10 30 800
KvK 30060880
BTW nr. NL814069538B01
IBAN NL71 RABO 0325 6913 12
04:00:31 | 0,25 | effeweg | GCP-NMT-WEB-102 TourWeb © NetMatch