Riviercruise 8 dagen Rijndal - ms Virginia

 • Inclusief bustransfers naar en van de boot op de eerste en laatste dag
 • 7 overnachtingen aan boord van de MS Virginia
 • Geniet van de volpension-verzorging aan boord
 • Bezoek de sfeervolle Rijn- en wijnstadjes Königswinter, Boppard en Rüdesheim
 • Geniet van het uitzicht in het Loreleydal vanaf het dek
 • Ontdek de steden Mainz en Koblenz
Uw reisgezelschap
Kies uw gewenste vertrekdatum
Prijzen zijn exclusief € 40,- kosten per boeking o.b.v. 2 personen. Deze kosten worden in de kassabon naast de prijzen gespecificeerd. Getoonde prijzen zijn per persoon en op basis van bezetting in een 2-persoonskamer.
* Onder voorbehoud van annuleringen en wijzigingen.
 • Boek veilig en vertrouwd online Wij zijn aangesloten bij het SGR & ANVR
 • Boek nu, betaal later Wel zo fijn. Betalen wanneer het u uitkomt, zonder bijkomende kosten.
 • Persoonlijke klantenservice Onze medewerkers staan u graag te woord bij vragen

Zaterdag: Busreis Nederland - Keulen (inscheping)

Met één van onze servicelijnen reist u naar ons centrale overstappunt. Na een kopje of thee rijden we naar Keulen, waar de inscheping op het schip ms Virginia plaatsvindt. Uw hut is in de loop van de middag beschikbaar, zodat u intussen op eigen gelegenheid Keulen kunt gaan verkennen. Keulen is een prachtige stad aan de Rijn met een rijke geschiedenis. De stad staat bekend om de imposante Dom en de vele winkelstraten. Ook zijn er talloze historische monumenten en is de stad rijk aan prachtige middeleeuwse panden. Voor de liefhebbers zijn er meerdere musea, zoals het Ludwig Museum en het chocolademuseum.

Zondag: Keulen - Königswinter

Vanuit Keulen varen we stroomopwaarts naar het fraaie stadje Königswinter. Vanaf het dek heeft u al een mooi uitzicht op de beroemde Drachenfels, een vroegmiddeleeuwse vesting gelegen op een legendarische rots van 321 meter hoog. Königswinter ligt aan de voet van de heuvels van het Siebengebirge en wordt gekenmerkt door pittoreske 17e-eeuwse vakwerkhuisjes en stadsvilla’s.

Optionele excursie: Drachenfels Königswinter ca. € 19,50 p.p. Na de lunch wordt u met een mini-treintje naar de speciale Zahnradbahn gebracht. Dit tandradbaantje brengt u boven naar de beroemde Drachenfels (de drakenrots). Vanaf de rots heeft u een schitterend uitzicht op de omgeving.

Maandag: Königswinter - Koblenz

Tijdens het ontbijt varen we naar Koblenz, waar we rond lunchtijd arriveren. In Koblenz komen de rivieren de Rijn en Moezel samen in het Deutsches Eck. In de Altstadt vindt u mooie winkels en gezellige Weinstuben. Maar er zijn vele andere bezienswaardigheden, zoals het Weindorf of de burcht Ehrenbreitstein, de tweede grootste vesting van Europa en bereikbaar per unieke panoramagondel. De kabelbaan van Koblenz werd in 2010 geopend vanwege de populaire Bundesgartenschau. U legt een afstand af van 890 meter, waarbij een hoogteverschil wordt overbrugd van 112 meter. Op dit punt is de Rijn 287 meter breed. Vanuit de panoramacabines heeft u een prachtig uitzicht over de stad en het Deutsches Eck. Een leuke ervaring!

Dinsdag: Koblenz - Rüdesheim

Al voor het ontbijt varen we verder over de Rijn naar Rüdesheim, de wijnstad bij uitstek. De stad heeft een mooi middeleeuws centrum met diverse gezellige wijnlokalen. Een wandeling maken door de beroemde Drosselgasse is een absolute aanrader. Natuurlijk kunt u ook op één van de gezellige terrasjes van een goed glas wijn genieten. Ook kunt u met de kabelbaan naar het Niederwald Monument.

Optionele excursie: Siegfrieds Mechanisches Musikkabinett ca. € 19,50 p.p. Het meest bekende museum van Rüdesheim. U wordt met een treintje van het schip naar het museum gebracht waar u o.l.v. een gids een rondleiding krijgt. Het museum beschikt over de grootste collectie aan zelfspelende instrumenten, ongeveer 350 stuks stammend uit 3 verschillende eeuwen. Na de excursie kunt u de beroemde Drosselgasse bezoeken en op eigen gelegenheid weer terug naar het schip wandelen (ca. 15 minuten lopen).

Woensdag: Rüdesheim - Mainz

Vroeg in de morgen kiezen we het ruime sop voor een korte vaarroute op weg naar Mainz. Rond 9 uur meren we aan voor wederom een leuke dag. Kiest u voor een heerlijke vrije dag in Mainz of gaat u mee op excursie naar Heidelberg? De keus is aan u. In de middeleeuwse straatjes van de binnenstad van Mainz kan lekker gewinkeld worden. Voor de bekende merken zijn er het Brand-Einkaufszentrum en de Römerpassage. De Dom is het belangrijkste monument van de stad. Aan de zuidkant van het centrum ligt de St. Stefanuskerk, met prachtige glas-in-loodramen.

Optionele excursie: Heidelberg ca. € 25,- p.p. Na een vroege lunch aan boord kunt u (bij voldoende deelname) ’s middags mee met de touringcar naar Heidelberg. Heidelberg is prachtig gelegen aan de Neckar, ingeklemd tussen twee bergen. De historische Altstadt is fantastisch om te bezoeken. Maar het absolute en letterlijke hoogtepunt is het bezoek aan het imposante kasteel van Heidelberg. Vanuit de Korenmarkt kunt u met een kabeltrein naar de Königstuhl. Deze berg is zo’n 570 meter hoog. U heeft vanaf hier een prachtig uitzicht op de stad en het dal van de Neckar. U kunt er heerlijk wandelen of een bezoek brengen aan de valkerij.

Donderdag: Mainz - Boppard

Deze morgen varen we van Mainz naar Boppard. Boppard heeft veel te bieden op het gebied van geschiedenis en cultuur. Bezienswaardig in Boppard is het Romeinse Castellum, dat in 360 na Christus gebouwd is. U kunt met een stoeltjeslift vanuit het Mühltal naar het hoogste punt op ca. 250 meter. Hier vandaan heeft u een prachtig uitzicht over de omgeving. Verder kunt u op één van de terrasjes aan de mooie boulevard genieten van een heerlijk glaasje Riesling wijn.

Vrijdag: Boppard - Bonn

Na het ontbijt zetten we koers naar Bonn, de voormalige hoofdstad van West-Duitsland, waar we rond lunchtijd arriveren. Bonn heeft één van de grootste voetgangerszones van Duitsland. Aan het centrale marktplein staat het in pastelkleuren beschilderde Altes Rathaus. Verder vindt u in Bonn het geboortehuis van Ludwig van Beethoven, een in de 18e-eeuw gebouwd huis in barokstijl. Tegenwoordig is het een museum met de grootste verzameling Beethoven memorabilia ter wereld.

Zaterdag: Busreis Bonn (ontscheping) - Nederland

Na het ontbijt vindt de ontscheping plaats. Op de terugreis houden we nog een stop in Valkenburg. Hier kunt u op eigen gelegenheid lunchen en het stadje verkennen. In het gezellige centrum kunt u winkelen of misschien wilt u de bekende gemeentegrot bezoeken. Eenmaal terug op ons centrale overstappunt krijgt u een goed verzorgd afscheidsbuffet aangeboden en aansluitend reist u met één van onze servicelijnen weer huiswaarts.

N.B. in voorkomende omstandigheden kunnen er wijzigingen optreden in het vaar- en/of dag-tot-dag programma.

Duitsland

Oppervlakte: 357.121 km²
Inwoners: 80.854.408
Hoofdstad Berlijn
Regeringsvorm: Parlementaire republiek
Religie: Katholiek / Protestants
Valuta: Euro (€)
Elektriciteit: 220V, stekkers type C & F, geen verloopstekker nodig
Taal: Duits
Tijdzone: UTC+1, zelfde als Nederland


  

Eten en drinken
Duitsland is het walhalla voor bierliefhebbers. In het land zijn meer dan 1.300 bierbrouwerijen gevestigd, wat neer komt op maar liefst 40% van alle bierbrouwers ter wereld. Jaarlijks wordt in Duitsland zo’n 100 miljoen hectoliter (10.000.000.000 liter) bier gebrouwen. Naast de bieren zijn ook de Duitse wijnen, en dan vooral de witte wijnen, bekend. In het zuiden en zuidwesten van het land, uitgezonderd Saale-Unstrut en Saksen, liggen de meeste wijngebieden. Wie naar Duitsland gaat, kan niet om de Wurst heen. Elke regio heeft een eigen worst. Daarnaast zijn de bekende Kaiserbrötchen (harde broodjes) erg gewild.

Flora en fauna
Duitsland bestond aan het begin van de jaartelling voor maar liefst 80% uit bos. Bebossing is erg belangrijk voor het Duitse landschap. De hoeveelheid bossen liep echter snel terug, rond 1800 bestond nog maar 20% van het land uit bebossing. Inmiddels gaat het weer de goede kant op. Hedendaags nemen bossen zo’n 30% van de totale oppervlakte in. De dierenwereld in het noorden en westen is te vergelijken met die van Nederland. In het oosten en zuiden leven ook andere dieren, zoals wolven, die in Nederland niet te vinden zijn.

Geschiedenis
Theoretisch gezien bestaat Duitsland nog niet zo lang. Het huidige Duitsland was tot 1862 een gebied met veel kleine koninkrijken. Vanaf 1862 vormden deze kleine koninkrijken één land, Duitsland, en begon het Europa te beheersen. Uiteindelijk leidden allerlei conflicten, eind 19e en begin 20e eeuw, tot de Eerste Wereldoorlog. Na deze oorlog was Duitsland belast met enorme schadevergoedingen. Hitler speelde hierop in met mooie praatjes en beloftes, waardoor hij aan de macht kwam. In 1939 viel het Duitse leger Polen binnen, het begin van de Tweede Wereldoorlog. Toen de Duierikanen. Dwars door Berlijn liep het IJzeren Gordijn, de scheiding tussen de twee delen. Hier stond ook de Berlijnse Muur. In 1989 viel te muur en was Duitsland weer één geheel: Bondsrepubliek Duitsland.

Prijsniveau
Winkelen in Duitsland is meestal voordeliger dan in Nederland. Dat komt door het 2% lagere Btw-tarief en de grotere Duitse afzetmarkt, waardoor goedkoper geproduceerd kan worden.

Leuke feitjes:
 • Duitsland ligt in het hart van Europa en grenst aan maar liefst 9 landen. Het is daarmee het Europese land met de meeste buurlanden.
 • In 1916, tijdens WO I, voerde Duitsland als eerste de zomertijd in. Dit werd vooral gedaan om het steenkoolgebruik te verminderen, omdat ze steenkool hard nodig hadden voor de oorlog.

ms Virginia

Het riviercruiseschip ms Virginia is een comfortabel schip met een intieme, gezellige sfeer en met uitstekende verzorging aan boord. Het schip biedt ruimte aan 106 passagiers en heeft drie dekken; het benedendek en daarboven gelegen hoofddek en het promenadedek. Ms Virginia is van alle gemakken voorzien. Op het promenadedek vindt u de gezellige lounge en bar en op het benedendek het sfeervolle restaurant.

HUTTEN
 • Alle hutten zijn buitenhutten en voorzien van een lits-jumeaux bed, douche en toilet, airconditioning, bureau en televisie
 • De ramen op het hoofd- en promenadedek kunnen worden geopend (benedendek niet)
 • De luxe hutten beschikken naast de standaardfaciliteiten ook over koffie-/theefaciliteiten en hebben een extra raam
TRAPPEN
U bereikt het restaurant, de lounge en de hutten per trap. Er is geen lift aan boord. 

SCHEEPSINDELING
Zonnedek
 • Deels overdekt
 • (Lig)stoelen
Promenadedek (bovendek)
 • 22 tweepersoonsbuitenhutten
 • Bar
 • Grote lounge met dansvloer
Hoofddek
 • 25 tweepersoonsbuitenhutten
Benedendek
 • 8 tweepersoonshutten
 • Receptie
 • Restaurant
Telefoonnummer klantenservice 088 10 30 800
Openingstijden
ma. t/m vr. uur
zaterdag uur
Gedetailleerde gegevens
Postadres
Effe Weg
Vendelier 61-B
3905 PD Veenendaal
E-mail info@effeweg.nl
Tel. +31 (0)88 10 30 800
KvK 30060880
BTW NL 826428782 B01
IBAN NL71 RABO 0325 6913 12
20:35:54 | 0,19 | effeweg | GCP-NMT-WEB-101 TourWeb © NetMatch