telefoonnummer klantenservice 088 10 30 800
ma. t/m vr : 09:00 - 17:30 uur zaterdag : 10:00 - 16:00 uur
Naar 'mijn reis' omgeving

Riviercruise 8 dagen Rijndal - ms Virginia

 • Inclusief bustransfers naar en van de boot op de eerste en laatste dag
 • 7 overnachtingen aan boord van de MS Virginia
 • Geniet van de volpension-verzorging aan boord
 • Bezoek de sfeervolle Rijn- en wijnstadjes Königswinter, Boppard en Rüdesheim
 • Geniet van het uitzicht in het Loreleydal vanaf het dek
 • Ontdek de steden Mainz en Koblenz
LET OP: Wij adviseren u dringend alleen gevaccineerd met ons op reis te gaan i.v.m. de verscherpte maatregelen. Een volledige vaccinatie betekent in de meeste gevallen dat de laatste prik minimaal twee weken geleden gezet moet zijn. Ook een bewijs van herstel na een corona-infectie volstaat op de meeste bestemmingen. Kijk hier voor de actuele richtlijnen.
Uw reisgezelschap
Kies uw gewenste vertrekdatum
* Onder voorbehoud van annuleringen en wijzigingen i.v.m. covid-19.
 • Boek veilig en vertrouwd online Wij zijn aangesloten bij het SGR & ANVR
 • Boek nu, betaal later Wel zo fijn. Betalen wanneer het u uitkomt, zonder bijkomende kosten.
 • Persoonlijke klantenservice Onze medewerkers staan u graag te woord bij vragen

Zaterdag: Busreis Nederland - Keulen (inscheping)

Met één van onze servicelijnen reist u naar ons centrale overstappunt. Na een kopje of thee rijden we naar Keulen, waar de inscheping op het schip ms Virginia plaatsvindt. Uw hut is in de loop van de middag beschikbaar, zodat u intussen op eigen gelegenheid Keulen kunt gaan verkennen. Keulen is een prachtige stad aan de Rijn met een rijke geschiedenis. De stad staat bekend om de imposante Dom en de vele winkelstraten. Ook zijn er talloze historische monumenten en is de stad rijk aan prachtige middeleeuwse panden. Voor de liefhebbers zijn er meerdere musea, zoals het Ludwig Museum en het chocolademuseum.

Zondag: Keulen - Königswinter

Vanuit Keulen varen we stroomopwaarts naar het fraaie stadje Königswinter. Vanaf het dek heeft u al een mooi uitzicht op de beroemde Drachenfels, een vroegmiddeleeuwse vesting gelegen op een legendarische rots van 321 meter hoog. Königswinter ligt aan de voet van de heuvels van het Siebengebirge en wordt gekenmerkt door pittoreske 17e-eeuwse vakwerkhuisjes en stadsvilla’s.

Optionele excursie: Drachenfels Königswinter ca. € 19,50 p.p. Na de lunch wordt u met een mini-treintje naar de speciale Zahnradbahn gebracht. Dit tandradbaantje brengt u boven naar de beroemde Drachenfels (de drakenrots). Vanaf de rots heeft u een schitterend uitzicht op de omgeving.

Maandag: Königswinter - Koblenz

Tijdens het ontbijt varen we naar Koblenz, waar we rond lunchtijd arriveren. In Koblenz komen de rivieren de Rijn en Moezel samen in het Deutsches Eck. In de Altstadt vindt u mooie winkels en gezellige Weinstuben. Maar er zijn vele andere bezienswaardigheden, zoals het Weindorf of de burcht Ehrenbreitstein, de tweede grootste vesting van Europa en bereikbaar per unieke panoramagondel. De kabelbaan van Koblenz werd in 2010 geopend vanwege de populaire Bundesgartenschau. U legt een afstand af van 890 meter, waarbij een hoogteverschil wordt overbrugd van 112 meter. Op dit punt is de Rijn 287 meter breed. Vanuit de panoramacabines heeft u een prachtig uitzicht over de stad en het Deutsches Eck. Een leuke ervaring!

Dinsdag: Koblenz - Rüdesheim

Al voor het ontbijt varen we verder over de Rijn naar Rüdesheim, de wijnstad bij uitstek. De stad heeft een mooi middeleeuws centrum met diverse gezellige wijnlokalen. Een wandeling maken door de beroemde Drosselgasse is een absolute aanrader. Natuurlijk kunt u ook op één van de gezellige terrasjes van een goed glas wijn genieten. Ook kunt u met de kabelbaan naar het Niederwald Monument.

Optionele excursie: Siegfrieds Mechanisches Musikkabinett ca. € 19,50 p.p. Het meest bekende museum van Rüdesheim. U wordt met een treintje van het schip naar het museum gebracht waar u o.l.v. een gids een rondleiding krijgt. Het museum beschikt over de grootste collectie aan zelfspelende instrumenten, ongeveer 350 stuks stammend uit 3 verschillende eeuwen. Na de excursie kunt u de beroemde Drosselgasse bezoeken en op eigen gelegenheid weer terug naar het schip wandelen (ca. 15 minuten lopen).

Woensdag: Rüdesheim - Mainz

Vroeg in de morgen kiezen we het ruime sop voor een korte vaarroute op weg naar Mainz. Rond 9 uur meren we aan voor wederom een leuke dag. Kiest u voor een heerlijke vrije dag in Mainz of gaat u mee op excursie naar Heidelberg? De keus is aan u. In de middeleeuwse straatjes van de binnenstad van Mainz kan lekker gewinkeld worden. Voor de bekende merken zijn er het Brand-Einkaufszentrum en de Römerpassage. De Dom is het belangrijkste monument van de stad. Aan de zuidkant van het centrum ligt de St. Stefanuskerk, met prachtige glas-in-loodramen.

Optionele excursie: Heidelberg ca. € 25,- p.p. Na een vroege lunch aan boord kunt u (bij voldoende deelname) ’s middags mee met de touringcar naar Heidelberg. Heidelberg is prachtig gelegen aan de Neckar, ingeklemd tussen twee bergen. De historische Altstadt is fantastisch om te bezoeken. Maar het absolute en letterlijke hoogtepunt is het bezoek aan het imposante kasteel van Heidelberg. Vanuit de Korenmarkt kunt u met een kabeltrein naar de Königstuhl. Deze berg is zo’n 570 meter hoog. U heeft vanaf hier een prachtig uitzicht op de stad en het dal van de Neckar. U kunt er heerlijk wandelen of een bezoek brengen aan de valkerij.

Donderdag: Mainz - Boppard

Deze morgen varen we van Mainz naar Boppard. Boppard heeft veel te bieden op het gebied van geschiedenis en cultuur. Bezienswaardig in Boppard is het Romeinse Castellum, dat in 360 na Christus gebouwd is. U kunt met een stoeltjeslift vanuit het Mühltal naar het hoogste punt op ca. 250 meter. Hier vandaan heeft u een prachtig uitzicht over de omgeving. Verder kunt u op één van de terrasjes aan de mooie boulevard genieten van een heerlijk glaasje Riesling wijn.

Vrijdag: Boppard - Bonn

Na het ontbijt zetten we koers naar Bonn, de voormalige hoofdstad van West-Duitsland, waar we rond lunchtijd arriveren. Bonn heeft één van de grootste voetgangerszones van Duitsland. Aan het centrale marktplein staat het in pastelkleuren beschilderde Altes Rathaus. Verder vindt u in Bonn het geboortehuis van Ludwig van Beethoven, een in de 18e-eeuw gebouwd huis in barokstijl. Tegenwoordig is het een museum met de grootste verzameling Beethoven memorabilia ter wereld.

Zaterdag: Busreis Bonn (ontscheping) - Nederland

Na het ontbijt vindt de ontscheping plaats. Op de terugreis houden we nog een stop in Valkenburg. Hier kunt u op eigen gelegenheid lunchen en het stadje verkennen. In het gezellige centrum kunt u winkelen of misschien wilt u de bekende gemeentegrot bezoeken. Eenmaal terug op ons centrale overstappunt krijgt u een goed verzorgd afscheidsbuffet aangeboden en aansluitend reist u met één van onze servicelijnen weer huiswaarts.

N.B. in voorkomende omstandigheden kunnen er wijzigingen optreden in het vaar- en/of dag-tot-dag programma.

Deze reis wordt uitgevoerd in samenwerking met onze partner Bolderman.​nl.

Opstapplaatsen

Effeweg.nl heeft meer dan 60 opstapplaatsen door heel Nederland. Vanaf uw opstapplaats wordt u per touringcar naar ons verzamelpunt gebracht.

Voor deze reis is het verzamelpunt Zeeland (Noord-Brabant):
Restaurant Het Witte Huis | Reekseweg 7| 5411 RB Zeeland (Noord-Brabant)

Klik hier voor een overzicht van onze opstapplaatsen via Zeeland

Tijdens het maken van de boeking kunt u een keuze maken uit de opstapplaatsen welke op uw vertrekdatum van toepassing zijn. De definitieve opstaptijd die bij de gekozen opstapplaats hoort ontvangt u in uw reisbescheiden, welke u circa een week voor vertrek ontvangt. Wij adviseren u een kwartier voor de opstaptijd aanwezig te zijn.

ms Virginia

Het riviercruiseschip ms Virginia is een comfortabel schip met een intieme, gezellige sfeer en met uitstekende verzorging aan boord. Het schip biedt ruimte aan 106 passagiers en heeft drie dekken; het benedendek en daarboven gelegen hoofddek en het promenadedek. Ms Virginia is van alle gemakken voorzien en de hutten zijn in 2013 gerenoveerd. Op het promenadedek vindt u de gezellige lounge en bar en op het benedendek het sfeervolle restaurant.

HUTTEN
 • Alle hutten zijn buitenhutten en voorzien van een lits-jumeaux bed, douche en toilet, airconditioning, bureau en televisie
 • De ramen op het hoofd- en promenadedek kunnen worden geopend (benedendek niet)
 • De luxe hutten beschikken naast de standaardfaciliteiten ook over koffie-/theefaciliteiten en hebben een extra raam
TRAPPEN
U bereikt het restaurant, de lounge en de hutten per trap. Er is geen lift aan boord. 

SCHEEPSINDELING
Zonnedek
 • Deels overdekt
 • (Lig)stoelen
Promenadedek (bovendek)
 • 22 tweepersoonsbuitenhutten
 • Bar
 • Grote lounge met dansvloer
Hoofddek
 • 25 tweepersoonsbuitenhutten
Benedendek
 • 8 tweepersoonshutten
 • Receptie
 • Restaurant
Telefoonnummer klantenservice 088 10 30 800
Openingstijden
ma. t/m vr. uur
zaterdag uur
Gedetailleerde gegevens
Postadres
Effe Weg B.V.
Den Hulst 134
7711 GT Nieuwleusen
E-mail info@effeweg.nl
Tel. +31 (0)88 10 30 800
KvK 05077081
BTW nr. NL814069538B01
IBAN NL71 RABO 0325 6913 12
01:44:03 | 0,41 | effeweg | NMT-WEB-118 TourWeb © NetMatch