Oud en nieuw 6 dagen Luxemburg, Trier en Bitburg - All inclusive

vanaf € 599,-
Excl. € 40,- kosten per boeking o.b.v. 2 personen.
 • Vervoer per luxe Comfort Class touringcar
 • Verblijf o.b.v. All inclusive
 • Gratis drankjes tussen 17.00 - 23.00 uur in het hotel
 • Uitgebreid avondprogramma
 • Bezoek Luxemburg Stad en Trier
 • Bezoek aan de Bitburger Brouwerij
 • Ontdek Echternach en 'Klein Zwitserland’
 • Tocht langs de Moezel
Uw reisgezelschap
Kies uw gewenste vertrekdatum
Prijzen zijn exclusief € 40,- kosten per boeking o.b.v. 2 personen. Deze kosten worden in de kassabon naast de prijzen gespecificeerd. Getoonde prijzen zijn per persoon en op basis van bezetting in een 2-persoonskamer.
* Onder voorbehoud van annuleringen en wijzigingen.
 • Boek veilig en vertrouwd online Wij zijn aangesloten bij het SGR & ANVR
 • Boek nu, betaal later Wel zo fijn. Betalen wanneer het u uitkomt, zonder bijkomende kosten.
 • Persoonlijke klantenservice Onze medewerkers staan u graag te woord bij vragen

28 december: Heenreis en rondrit Südeifel

Met één van onze servicelijnen reist u naar ons centrale overstappunt, waar u een kopje koffie of thee krijgt aangeboden. Na de overstap kan de reis beginnen en rijden we rechtstreeks naar ons hotel in Bitburg. Bij aankomst staat de lunch voor u klaar. In de middag maken we een rondrit door de prachtige omgeving van de Südeifel en rijden we langs de oevers van rivier de Sauer, de natuurlijke grens tussen Duitsland en Luxemburg. Vervolgens rijden we weer terug naar het hotel.

29 december: Luxemburg Stad en Grevenmacher

Na het ontbijt gaan we naar de hoofdstad van het enige groothertogdom ter wereld: Luxemburg Stad. Het Winterlight festival doet de hoofdstad schitteren in het schijnsel van duizenden lichtjes! Samen met verschillende feestelijk versierde kraampjes, vol geschenken, muziek en lekkernijen en een schaatsbaan beleeft u de ultieme wintersfeer. In de middag rijden we naar Grevenmacher, centrum van de Luxemburgse Moezelregio. U kunt op eigen gelegenheid de oude binnenstad met smalle straatjes verkennen. Tevens kunt u een bezoek brengen aan de wijnkelders van Bernard Massard, de belangrijkste en grootste producent van mousserende wijnen in Luxemburg.

30 december: Trier en de Bitburger Brouwerij

Niet ver van Bitburg ligt de oudste stad van Duitsland: Trier. Hier maakt u kennis met de Romeinse oorsprong van de stad en u kunt hier onder andere de Kaiserthermen, de beroemde Porta Nigra en het amfitheater bezoeken. Uiteraard kunt u ook in een van de cafeetjes genieten van de welbekende Kaffee und Kuchen. Na de lunch in het hotel kunt u een bezoek brengen aan de brouwerij van Bitburg. Bitburger is hét bier uit de Eifel. U wordt rondgeleid door de immense brouwerij, waar u de geschiedenis van het bier en het brouwproces ervaart. Uiteraard wordt er ook geproefd en wellicht zegt u vervolgens ook: 'Bitte ein Bit'.

31 december (Oudjaarsdag): Vianden, Müllerthal en Echternach

Vandaag maken we kennis met de prachtige natuur en sfeervolle stadjes in Luxemburg. Vrijwel direct nadat we de grens zijn overgestoken rijden we het gezellige Vianden binnen en doemt de enorme burcht voor ons op dat hoog boven het stadje uittorent. We vervolgen onze route naar het Müllerthal, ook wel ‘Klein Zwitserland’ genoemd vanwege zijn zandsteenformaties, natuurschoon en beekjes met watervallen. Tot slot rijden we naar de oudste stad van Luxemburg: Echternach, gelegen aan de oever van de Sure. De oude huizen, de nauwe straatjes en de oude stadswallen hebben de stad een middeleeuws karakter doen behouden.

1 januari (Nieuwjaarsdag): Vrije ochtend, Moezel en Bernkastel-Kues

Op deze eerste dag van het jaar kunt u de ochtend zelf indelen. Na de lunch vertrekken we naar de Moezel. Deze rivier slingert zich een weg tussen de steile, met wijnranken begroeide hellingen, langs sfeervolle wijndorpen. Niet voor niets is deze streek zo geliefd! We rijden via een prachtige route naar één van de mooiste stadjes aan de Moezel: Bernkastel, dat met het tegenover gelegen Kues één stad vormt. Ontdek de romantische steegjes, mooie vakwerkhuisjes en de schilderachtige ligging aan de Moezel. Bezoekt u in Kues vooral de Michaelskirche, met haar prachtige interieur.

2 januari: Clervaux en terugreis

Vandaag is alweer de laatste dag aangebroken en nemen we na het ontbijt afscheid van Bitburg om weer terug naar Nederland te gaan. We rijden via een mooie route naar Clervaux waar hoog boven de stad de abdij uit toornt. Hier kunt u nog de laatste souvenirs inkopen voordat we onze route naar Nederland terug vervolgen. Op ons centrale overstappunt kunt u genieten van een goed verzorgd afscheidsbuffet voordat u met één van onze servicelijnen huiswaarts keert.

N.B. In voorkomende omstandigheden kunnen er wijzigingen optreden in het reisplan.

Hotel Bitburg

Dit hotel is gelegen aan de rand van Bitburg in de zuidelijke Eifel. Het beschikt over een restaurant, bar en lift. De ruime en comfortabele kamers zijn voorzien van een satelliet-televisie, bureau, gratis wifi en een eigen badkamer met douche en toilet. Met iedere avond een leuk programma en op basis van All inclusive is dit heerlijk genieten in een prachtige streek!

Duitsland

Oppervlakte: 357.121 km²
Inwoners: 80.854.408
Hoofdstad: Berlijn
Regeringsvorm: Parlementaire republiek
Religie: Katholiek / Protestants
Valuta: Euro (€)
Elektriciteit: 220V, stekkers type C & F, geen verloopstekker nodig
Taal: Duits
Tijdzone: UTC+1, zelfde als Nederland


  

Eten en drinken
Duitsland is het walhalla voor bierliefhebbers. In het land zijn meer dan 1.300 bierbrouwerijen gevestigd, wat neer komt op maar liefst 40% van alle bierbrouwers ter wereld. Jaarlijks wordt in Duitsland zo’n 100 miljoen hectoliter (10.000.000.000 liter) bier gebrouwen. Naast de bieren zijn ook de Duitse wijnen, en dan vooral de witte wijnen, bekend. In het zuiden en zuidwesten van het land, uitgezonderd Saale-Unstrut en Saksen, liggen de meeste wijngebieden. Wie naar Duitsland gaat, kan niet om de Wurst heen. Elke regio heeft een eigen worst. Daarnaast zijn de bekende Kaiserbrötchen (harde broodjes) erg gewild.

Flora en fauna
Duitsland bestond aan het begin van de jaartelling voor maar liefst 80% uit bos. Bebossing is erg belangrijk voor het Duitse landschap. De hoeveelheid bossen liep echter snel terug, rond 1800 bestond nog maar 20% van het land uit bebossing. Inmiddels gaat het weer de goede kant op. Hedendaags nemen bossen zo’n 30% van de totale oppervlakte in. De dierenwereld in het noorden en westen is te vergelijken met die van Nederland. In het oosten en zuiden leven ook andere dieren, zoals wolven, die in Nederland niet te vinden zijn.

Prijsniveau
Winkelen in Duitsland is meestal voordeliger dan in Nederland. Dat komt door het 2% lagere Btw-tarief en de grotere Duitse afzetmarkt, waardoor goedkoper geproduceerd kan worden.

Leuke feitjes
 • Duitsland ligt in het hart van Europa en grenst aan maar liefst 9 landen. Het is daarmee het Europese land met de meeste buurlanden.
 • In 1916, tijdens WO I, voerde Duitsland als eerste de zomertijd in. Dit werd vooral gedaan om het steenkoolgebruik te verminderen, omdat ze steenkool hard nodig hadden voor de oorlog.
Telefoonnummer klantenservice 088 10 30 800
Openingstijden
ma. t/m vr. uur
zaterdag uur
Gedetailleerde gegevens
Postadres
Effe Weg
Vendelier 61-B
3905 PD Veenendaal
E-mail info@effeweg.nl
Tel. +31 (0)88 10 30 800
KvK 30060880
BTW NL 826428782 B01
IBAN NL71 RABO 0325 6913 12
04:06:18 | 0,16 | effeweg | GCP-NMT-WEB-102 TourWeb © NetMatch