Oud en nieuw 6 dagen Sauerland, Winterberg - All inclusive

vanaf € 679,-
Excl. € 40,- kosten per boeking o.b.v. 2 personen.
  • All-inclusive hotel
  • Hotel onder Nederlandse leiding
  • Bezoek Winterberg
  • Bezoek Bad Arolsen en Bad Berlebur
  • Oudejaarsavond met champagne
Uw reisgezelschap
Kies uw gewenste vertrekdatum
Prijzen zijn exclusief € 40,- kosten per boeking o.b.v. 2 personen. Deze kosten worden in de kassabon naast de prijzen gespecificeerd. Getoonde prijzen zijn per persoon en op basis van bezetting in een 2-persoonskamer.
* Onder voorbehoud van annuleringen en wijzigingen.
 
  • Boek veilig en vertrouwd online Wij zijn aangesloten bij het SGR & ANVR
  • Boek nu, betaal later Wel zo fijn. Betalen wanneer het u uitkomt, zonder bijkomende kosten.
  • Persoonlijke klantenservice Onze medewerkers staan u graag te woord bij vragen

28 december: Nederland - Schmallenberg

Via één van onze servicelijnen komt u aan op ons centrale overstappunt, waar u een kopje koffie of thee aangeboden krijgt. Vervolgens rijden we richting ons hotel in het Sauerland. Bij aankomst in het hotel wordt u welkom geheten met een heerlijke lunch. Na de lunch maken we een korte rondrit door het Sauerland om kennis te maken met de omgeving. Bij terugkomst in het hotel kunt u genieten van een heerlijk diner.

29 december: Dagtocht Möhnesee en Soest

Vanmorgen rijden we naar de Möhnesee, deze stuwdam van 40 meter hoog en 650 meter lang heeft een indrukwekkende geschiedenis. Tijdens de tweede wereld oorlog was het een belangrijk doelwit voor de geallieerden. Toen de dam in 1943 werd vernietigd kwam het nabij gelegen Günne volledig onder water te staan. Tijdens deze excursie leert u meer over deze ramp. Na ons bezoek aan de Möhnesee vervolgen we onze weg naar Soest. Deze oude stad heeft veel te bieden op het gebied van kunst en cultuur, mooie stadsgezichten en bijzondere stadstuinen. De stadsmuren staan nog gedeeltelijk overeind en de Dom met de Romaanse toren geldt als de mooiste van Duitsland.

30 december: Brilon, Kahler Asten en Winterberg

Na het ontbijt brengen we een bezoek aan Brilon, een historisch stadje met één van de oudste raadhuizen van Duitsland. Het marktplein van dit stadje is een gezellige ontmoetingsplaats. Na de lunch in het hotel maken we een prachtige natuurtocht door Sauerland. We rijden naar de Kahler Asten, met ruim 840 meter de hoogste piek van het Sauerland, en brengen we een bezoek aan de bekendste plaats van het Sauerland: Winterberg.

31 december Oudjaar: Willingen

Vanochtend rijden we naar Willingen, de wintersportplaats die vooral beroemd is vanwege de skischans. Met de kabelbaan (afhankelijk van de weersomstandigheden) kunt u naar de Hochheideturm, een 62 meter hoge uitkijktoren op de Ettelsberg, even buiten het stadje. Vanaf het platform heeft u een schitterend uitzicht over de omgeving. Naast wintersport is Willingen beroemd om zijn glaskunst en is een bezoek aan de glasblazerij zeker de moeite waard! De middag kunt u naar eigen inzicht besteden in het hotel. In de avond genieten we van een goed verzorgd oudjaarsbuffet en luiden we gezamenlijk het nieuwe jaar in met champagne!

1 januari Nieuwjaar: Atta-Höhle en Biggesee

Vanmorgen kunt u rustig aan met het nieuwe jaar beginnen, u kunt na het ontbijt een mooie wandeling maken door de omgeving van het hotel, of genieten van de faciliteiten die het hotel te bieden heeft. Na de lunch vertrekken we naar Attendorn in het natuurpark Ebbegebirge. Attendorn zelf is met de mooie kerken, het oude stadhuis en oude stadsmuur zeker de moeite waard. U kunt ook een bezoek brengen aan de druipsteengrot Atta-Höhle. U kunt onder leiding van de gids het het grootste onderling verbonden grottensysteem van Duitsland ontdekken (niet inclusief). Het bezoek aan de grot leidt u over goed begaanbare paden met kleine trapjes en duurt ongeveer 40 minuten of u kunt souvenirs kopen in het winkeltje. Via een mooie route langs de Biggesee rijden we weer terug naar het hotel.

2 januari: Winterberg - Hochsauerland-Höhenstrasse - Nederland

Alweer de laatste dag van deze mooie Oud & Nieuwreis. Na het ontbijt rijden we een prachtige route over de Hochsauerland-Höhenstrasse, langs de hoogste toppen van het Sauerland. Onderweg maken we een stop bij de ambachtelijke kunstsmederij, waar met authentieke materialen fraai smeedwerk wordt gemaakt. Na de lunch in het hotel nemen we afscheid om vervolgens met vele mooie herinneringen te vertrekken richting Nederland.  Op ons centrale overstappunt krijgt u een goed verzorgd afscheidsbuffet aangeboden, waarna u met één van onze servicelijnen weer huiswaarts wordt gebracht.

N.B. In voorkomende omstandigheden kunnen er wijzigingen optreden in het reisplan.

Sauerland Alpin Hotel 3*

Het hotel ligt in het plaatsje Schmallenberg-Grafschaft, gelegen midden in een bosrijk gebied. Alpin Hotel is een sfeervol multifunctioneel hotel met alles onder een dak en beschikt over 116 kamers, allen met douche bad, toilet, televisie en een zitje. Bijna alle kamers zijn per lift bereikbaar. In restaurant Bel Etage wordt u tijdens uw verblijf verwend met een dagelijks uitgebreid ontbijtbuffet, lunch en een afwisselend 3-gangen keuzediner/buffet. Heerlijk ontspannen kunt u ook in het zwembad en de sauna. Wifi is gratis.

Duitsland

Oppervlakte: 357.121 km²
Inwoners: 80.854.408
Hoofdstad: Berlijn
Regeringsvorm: Parlementaire republiek
Religie: Katholiek / Protestants
Valuta: Euro (€)
Elektriciteit: 220V, stekkers type C & F, geen verloopstekker nodig
Taal: Duits
Tijdzone: UTC+1, zelfde als Nederland


  

Eten en drinken
Duitsland is het walhalla voor bierliefhebbers. In het land zijn meer dan 1.300 bierbrouwerijen gevestigd, wat neer komt op maar liefst 40% van alle bierbrouwers ter wereld. Jaarlijks wordt in Duitsland zo’n 100 miljoen hectoliter (10.000.000.000 liter) bier gebrouwen. Naast de bieren zijn ook de Duitse wijnen, en dan vooral de witte wijnen, bekend. In het zuiden en zuidwesten van het land, uitgezonderd Saale-Unstrut en Saksen, liggen de meeste wijngebieden. Wie naar Duitsland gaat, kan niet om de Wurst heen. Elke regio heeft een eigen worst. Daarnaast zijn de bekende Kaiserbrötchen (harde broodjes) erg gewild.

Flora en fauna
Duitsland bestond aan het begin van de jaartelling voor maar liefst 80% uit bos. Bebossing is erg belangrijk voor het Duitse landschap. De hoeveelheid bossen liep echter snel terug, rond 1800 bestond nog maar 20% van het land uit bebossing. Inmiddels gaat het weer de goede kant op. Hedendaags nemen bossen zo’n 30% van de totale oppervlakte in. De dierenwereld in het noorden en westen is te vergelijken met die van Nederland. In het oosten en zuiden leven ook andere dieren, zoals wolven, die in Nederland niet te vinden zijn.

Prijsniveau
Winkelen in Duitsland is meestal voordeliger dan in Nederland. Dat komt door het 2% lagere Btw-tarief en de grotere Duitse afzetmarkt, waardoor goedkoper geproduceerd kan worden.

Leuke feitjes
  • Duitsland ligt in het hart van Europa en grenst aan maar liefst 9 landen. Het is daarmee het Europese land met de meeste buurlanden.
  • In 1916, tijdens WO I, voerde Duitsland als eerste de zomertijd in. Dit werd vooral gedaan om het steenkoolgebruik te verminderen, omdat ze steenkool hard nodig hadden voor de oorlog.
Telefoonnummer klantenservice 088 10 30 800
Openingstijden
ma. t/m vr. uur
zaterdag uur
Gedetailleerde gegevens
Postadres
Effe Weg
Vendelier 61-B
3905 PD Veenendaal
E-mail info@effeweg.nl
Tel. +31 (0)88 10 30 800
KvK 30060880
BTW NL 826428782 B01
IBAN NL71 RABO 0325 6913 12
23:25:57 | 0,16 | effeweg | GCP-NMT-WEB-101 TourWeb © NetMatch