Oud en nieuw 6 dagen Sauerland, Winterberg - All inclusive

 • Vervoer per luxe Comfort Class touringcar
 • Overnacht in Enjoyhotel Marleen 3* o.b.v. All inclusive
 • Gratis drankjes van 17.00 - 24.00 uur
 • 3 maal een heerlijk 3-gangendiner
 • Elke avond een gezellig avondprogramma met o.a. live muziek
 • Gezellig oudjaarsbal en een nieuwjaarswandeling
 • Duitse Sprookjesroute, Alsfeld en Marburg
Uw reisgezelschap
Kies uw gewenste vertrekdatum
Prijzen zijn exclusief € 37,50 kosten per boeking o.b.v. 2 personen. Deze kosten worden in de kassabon naast de prijzen gespecificeerd. Getoonde prijzen zijn per persoon en op basis van bezetting in een 2-persoonskamer.
* Onder voorbehoud van annuleringen en wijzigingen.
 
 • Boek veilig en vertrouwd online Wij zijn aangesloten bij het SGR & ANVR
 • Boek nu, betaal later Wel zo fijn. Betalen wanneer het u uitkomt, zonder bijkomende kosten.
 • Persoonlijke klantenservice Onze medewerkers staan u graag te woord bij vragen

28 december: Heenreis en kerstmarkt Dortmund

Vanaf onze verzamelplaats vertrekken we richting naar Duitsland. Hoewel de Kerstdagen net achter ons liggen, kunt u zich vandaag nog even onderdompelen in kerstsferen op de kerstmarkt van Dortmund. zijn veel steden nog altijd in kerstsferen gehuld. In meer dan 300 kraampjes vindt u kunsthandwerk, houtsnijwerk, kerstdecoratie, bijzonder speelgoed en veel andere leuke kerstspullen. Aan het eind van de middag vervolgen we onze reis naar ons hotel in het Sauerland, waar u kunt genieten van een heerlijk diner. Iedere avond wordt er een leuk programma gepresenteerd in het hotel. Het programma is heel divers van een gezellige muziekavond, een goochelshow van Magic Wobo, een quiz avond tot een fakkelwandeling. En natuurlijk als klapper het galabuffet op Oudjaarsavond!

29 december: Paderborn en Teutoburgerwoud

Na het uitgebreide ontbijt vertrekken we per touringcar naar Paderborn en het Teutoburgerwald. Ontdek in Paderborn de prachtige Dom met een prachtig rijk versierd voorportaal en het fraaie raadhuis, gelegen op het ‘Rathausplatz’. In de middag rijden we naar het Teutoburgerwald, een lage bergketen tussen Paderborn en Bielefeld. Hoog boven het Teutoburgerwald torent het Hermannsdenkmal uit, een 53 meter hoog monument van waar u een prachtig uitzicht over de omgeving heeft. Tenslotte bekijken we de beroemde Externsteine, een bijzondere formatie zandstenen van 120 miljoen jaar oud die ineens uit het landschap kwam oprijzen. Vandaag krijgen we een lunchpakket mee.

30 december: Brilon, Kahler Asten en Winterberg

Na het ontbijt brengen we een bezoek aan Brilon, een historisch stadje met één van de oudste raadhuizen van Duitsland. Het marktplein van dit stadje is een gezellige ontmoetingsplaats. Na een heerlijke lunch in het hotel rijden we naar de Kahler Asten, met ruim 840 meter de hoogste piek van het Sauerland, en brengen we een bezoek aan de bekendste plaats van het Sauerland: Winterberg. maken we een prachtige natuurtocht door Sauerland.

31 december (Oudjaarsdag): Oudjaarsdag en Willingen

Vanochtend rijden we naar Willingen, de wintersportplaats die vooral beroemd is vanwege de skischans. Met de kabelbaan kunt u naar de Hochheideturm, een 62 meter hoge uitkijktoren op de Ettelsberg, even buiten het stadje. Vanaf het platform heeft u een schitterend uitzicht over de omgeving. Naast wintersport is Willingen beroemd om de glaskunst en is een bezoek aan de glasblazerij zeker de moeite waard! De middag kunt u naar eigen inzicht besteden in het hotel. In de avond genieten we van een goed verzorgd oudjaarsbuffet en luiden we gezamenlijk het nieuwe jaar in met een oudjaarsbal en champagne!

1 januari (Nieuwjaarsdag): Atta-Höhle en Biggesee

Luid het nieuwe jaar in met een prachtige Nieuwjaarswandeling en een uitgebreide brunch in het hotel. In de middag brengen we een bezoek aan Attendorn in het natuurpark Ebbegebirge. Attendorn zelf is met de mooie kerken, het oude stadhuis en oude stadsmuur de moeite waard. U kunt ook een bezoek brengen aan de druipsteengrot Atta-Höhle. U kunt onder leiding van de gids het het grootste onderling verbonden grottensysteem van Duitsland ontdekken (niet inclusief). Het bezoek aan de grot leidt u over goed begaanbare paden met kleine trapjes en duurt ongeveer 40 minuten of u kunt souveniers kopen in het winkeltje. Via een mooie route langs de Biggesee rijden we weer terug naar het hotel.

2 januari: Hochsauerland-Höhenstrasse en terugreis

Op onze laatste ochtend in het Sauerland nemen we op passende wijze afscheid van deze schitterende regio. We rijden een prachtige route over de Hochsauerland-Höhenstrasse, langs de hoogste toppen van het Sauerland. Onderweg maken we een stop bij de ambachtelijke kunstsmederij, waar met authentieke materialen fraai smeedwerk wordt gemaakt. Na de lunch in het hotel nemen we afscheid om vervolgens met vele mooie herinneringen te vertrekken richting Nederland. Op onze verzamelplaats krijgt u een goed verzorgd afscheidsbuffet, alvorens u met onze servicelijn naar uw opstapplaats wordt teruggebracht.

Landkaart: Sauerland, Winterberg - All inclusive

N.B. in voorkomende omstandigheden kunnen er wijzigingen optreden in het dag-tot-dag programma.

Hotel Marleen 3*

Dit hotel is gelegen in een park met prachtige vijver op ongeveer 200 meter vanaf het centrum van Siedlinghausen, tussen Winterberg en Olsberg. Het hotel beschikt over een receptie, lounge, restaurant, café-bar Zum Anker, gratis uitstapjesboekje, gratis gebruik van e-bike’s en oplaadpunt, infotheek, kegelbaan, biljartzaal, crocquet, Jeu de boules, huisbioscoop, bibliotheek, wifi en wandelpark met forellenvijver. De modern ingerichte kamers zijn van alle gemakken voorzien, zo beschikken de kamers over een badkamer met bad of douche en toilet, flatscreen tv met Nederlandse zenders, zitje en gratis draadloos internet. Ook zijn de meeste kamers voorzien van een balkon. Voor het sportieve vermaak kunt u gratis gebruik maken van de naastgelegen tennisbanen en sportvelden (op 200 meter). Het hotel heeft geen lift.

Duitsland

Oppervlakte: 357.121 km²
Inwoners: 80.854.408
Hoofdstad: Berlijn
Regeringsvorm: Parlementaire republiek
Religie: Katholiek / Protestants
Valuta: Euro (€)
Elektriciteit: 220V, stekkers type C & F, geen verloopstekker nodig
Taal: Duits
Tijdzone: UTC+1, zelfde als Nederland


  

Eten en drinken
Duitsland is het walhalla voor bierliefhebbers. In het land zijn meer dan 1.300 bierbrouwerijen gevestigd, wat neer komt op maar liefst 40% van alle bierbrouwers ter wereld. Jaarlijks wordt in Duitsland zo’n 100 miljoen hectoliter (10.000.000.000 liter) bier gebrouwen. Naast de bieren zijn ook de Duitse wijnen, en dan vooral de witte wijnen, bekend. In het zuiden en zuidwesten van het land, uitgezonderd Saale-Unstrut en Saksen, liggen de meeste wijngebieden. Wie naar Duitsland gaat, kan niet om de Wurst heen. Elke regio heeft een eigen worst. Daarnaast zijn de bekende Kaiserbrötchen (harde broodjes) erg gewild.

Flora en fauna
Duitsland bestond aan het begin van de jaartelling voor maar liefst 80% uit bos. Bebossing is erg belangrijk voor het Duitse landschap. De hoeveelheid bossen liep echter snel terug, rond 1800 bestond nog maar 20% van het land uit bebossing. Inmiddels gaat het weer de goede kant op. Hedendaags nemen bossen zo’n 30% van de totale oppervlakte in. De dierenwereld in het noorden en westen is te vergelijken met die van Nederland. In het oosten en zuiden leven ook andere dieren, zoals wolven, die in Nederland niet te vinden zijn.

Prijsniveau
Winkelen in Duitsland is meestal voordeliger dan in Nederland. Dat komt door het 2% lagere Btw-tarief en de grotere Duitse afzetmarkt, waardoor goedkoper geproduceerd kan worden.

Leuke feitjes
 • Duitsland ligt in het hart van Europa en grenst aan maar liefst 9 landen. Het is daarmee het Europese land met de meeste buurlanden.
 • In 1916, tijdens WO I, voerde Duitsland als eerste de zomertijd in. Dit werd vooral gedaan om het steenkoolgebruik te verminderen, omdat ze steenkool hard nodig hadden voor de oorlog.
Telefoonnummer klantenservice 088 10 30 800
Openingstijden
ma. t/m vr. uur
zaterdag uur
Gedetailleerde gegevens
Postadres
Effe Weg
Vendelier 61-B
3905 PD Veenendaal
E-mail info@effeweg.nl
Tel. +31 (0)88 10 30 800
KvK 30060880
BTW nr. NL814069538B01
IBAN NL71 RABO 0325 6913 12
20:55:30 | 0,25 | effeweg | GCP-NMT-WEB-101 TourWeb © NetMatch