Prijzen zijn exclusief € 40,- kosten per boeking o.b.v. 2 personen. Deze kosten worden in de kassabon naast de prijzen gespecificeerd. Getoonde prijzen zijn per persoon en op basis van bezetting in een 2-persoonskamer.
* Onder voorbehoud van annuleringen en wijzigingen.
Boek veilig en vertrouwd onlineWij zijn aangesloten bij het SGR & ANVR
Boek nu, betaal laterWel zo fijn. Betalen wanneer het u uitkomt, zonder bijkomende kosten.
Persoonlijke klantenserviceOnze medewerkers staan u graag te woord bij vragen
NIEUW: Oud & Nieuw in de Harz
Reist u met ons mee om het nieuwe jaar in te luiden in de Harz? In het All Inclusive Enjoyhotel Harz wordt u compleet in de watten gelegd. Met als hoogtepunt natuurlijk het oudejaars bal met koud-warm galabuffet en om middernacht champagne en vuurwerk. Dichte bossen, door rivieren diep uitgesleten kloven en stadjes waar de tijd stil lijkt te staan, maken van de Harz een schitterende bestemming. Vooral in de winter een sprookjesachtige aanblik!
28 december: Heenreis Harz
Vanaf ons verzamelpunt vertrekken wij richting Duitsland. Onderweg maken we regelmatig korte stops. Bij aankomst in het hotel wordt u welkom geheten met koffie en gebak. U kunt een wandeling maken door de bosrijke omgeving van het hotel of naar het nabijgelegen centrum van Hahnenklee. Of neemt u liever een duik in het zwembad van het hotel? Vanaf 17.00 uur start iedere avond het gezellige all inclusive drankconcept. Met een heerlijk 3-gangen diner en iedere avond na het diner een leuk avondprogramma. Kortom, heerlijk ontspannen en genieten.
29 december: Rammelsberg Museummijn en Goslar
Vanochtend kunt een bezoek brengen aan de Rammelsberg Museummijn (niet inbegrepen), waar 1000 jaar lang ijzererts werd gedolven. In 1988 sloot de mijn en werd niet veel later opgenomen op de werelderfgoedlijst van UNESCO. Tijdens de, gedeeltelijk ondergrondse rondleiding komt u alles te weten over de mijnbouwgeschiedenis. Na de lunch in het hotel kunt u 's middag mee naar het nabijgelegen Goslar, een schitterend stadje met prachtige gildehuizen, kerken en een gotisch raadhuis. Het historische centrum wordt ieder jaar omgetoverd in kerst- en wintersferen ondergedompeld. Naast de traditionele kerstmarkt wordt ook ieder jaar het kerstbomenbos opgetuigd; een compleet Kerstbos, midden in de stad. Het zorgt voor een unieke kerstsfeer, waar alle zintuigen geprikkeld worden!
30 december: Hexentanz en Quedlingburg
De Harz staat ook bekend om haar sagen en legenden. Het bekendste voorbeeld daarvan ligt bij de plaats Thale, waar we een bezoek brengen aan de Hexentanzplatz. Volgens de legende dansen de heksen hier op 30 april rond het vuur om vervolgens naar de hoogste berg te vliegen op hun bezem. Het uitzicht op de kloof van het Bodetal aan de ene kant, en het weidse landschap rondom Thale aan de andere kant is prachtig. We nemen vandaag een lunchpakket mee. Aansluitend rijden we naar Quedlinburg, één van de mooiste plaatsen van de Harz. In het centrum van deze meer dan 1000 jaar oude stad waant u zich in de Middeleeuwen. De Romaanse gebouwen, de 1300 vakwerkhuizen en villa’s vertellen de geschiedenis van weleer. Bezienswaardig zijn vooral het prachtige Rathaus, Klopstockhaus en het Schlossmuseum. Het centrum van Quedlinburg wordt ieder jaar omgetoverd tot een winterparadijs. Talloze prachtig gedecoreerde kraampjes vol winterse lekkernijen en snuisterijen geven de stad een bijzonder knusse sfeer.
31 december (Oudjaarsdag): Natuurtocht en Iberger druipsteengrotten
Vanochtend maken we een tocht door de schitterende natuur van de Harz. We rijden langs de hoogste pieken van de Harz en maken een stop bij de Radau-waterval. In het bezoekerscentrum Torfhaus (niet inbegrepen) geniet u niet alleen van het prachtige uitzicht, maar komt u ook alles te weten over het gebied en de flora en fauna. Na de lunch in het hotel kunt u een bezoek brengen aan de Iberger druipsteengrotten (niet inbegrepen)). Naast de druipsteenformaties is de unieke oorsprong vanuit een koraalrif duidelijk zichtbaar in de grot. Na een heerlijk koud/warm gala buffet sluiten we het jaar af met een oudjaarsbal en luiden we om middernacht het nieuwe jaar in met champagne en vuurwerk. Wij wensen u het alvast allerbeste voor 2022!
1 januari (Nieuwjaarsdag) Stoomtrein Brockenbahn
Gelukkig Nieuwjaar! Na de feestelijke jaarwisseling heeft u de ochtend aan uzelf. Heerlijk uitslapen, een baantje trekken in het zwembad, of deelnemen aan de Nieuwjaarswandeling vanuit het hotel. Nadat we hebben genoten van de heerlijke warme lunch, kunt u mee naar het station Drei Annen Hohne, vanwaar u per stoomtrein (niet inbegrepen) naar het hoogste punt van de Harz kunt rijden: de Brocken. Op de top vindt u het Brockenmuseum, waar u wordt geïnformeerd over de geschiedenis en natuur van deze prachtige omgeving. Uiteraard keert u ook per trein weer terug, om vervolgens aan het begin van de avond terug te keren bij het hotel, waar het diner voor u klaar staat.
2 januari: Terugreis
Na het ontbijt begint de terugreis naar Nederland. Op onze verzamelplaats krijgt u een goed verzorgd afscheidsbuffet aangeboden eten alvorens u met de servicelijn naar uw opstapplaats wordt gebracht.
N.B. in voorkomende omstandigheden kunnen er wijzigingen optreden in het dag-tot-dag programma.
Enjoyhotel Harz
Wiesenstrasse 12, 38644 Goslar, Duitsland
In een sprookjesachtige omgeving, midden in de Harz vind u ons het Enjoyhotel Harz. Centraal gelegen tussen de keizerstad Goslar en Clausthal-Zellerfeld, onderaan de Bocksberg, tussen de talloze meren biedt deze stek u een unieke uitvalsbasis voor al het moois wat de Harzregio u te bieden heeft. De hotelstaf laat u dagelijks genieten van uitstekende maaltijden, gratis consumptie`s en een leuk entertainment programma. Het hotel heeft een ruime lounge, gezellige bar en mooi gelegen restaurant. Voor verder vermaak vind u ook een zwembad en sauna (beiden inclusief uw arrangement) in ons hotel. Op loopafstand is openbaar vervoer.
De comfortabele kamers zijn voorzien van douche of bad, toilet, föhn, tv met Nederlandse zenders, gratis internet en een klein zitje. Alle kamers zijn rookvrij. Het hotel heeft een lift, echter op zowel de begane grond als alle verdiepingen vindt u meerdere kleine trapjes om uw kamer en de algemene ruimtes te bereiken. Het hotel is daarmee niet rolstoeltoegankelijk.
Duitsland
Oppervlakte:
357.121 km²
Inwoners:
80.854.408
Hoofdstad:
Berlijn
Regeringsvorm:
Parlementaire republiek
Religie:
Katholiek / Protestants
Valuta:
Euro (€)
Elektriciteit:
220V, stekkers type C & F, geen verloopstekker nodig
Taal:
Duits
Tijdzone:
UTC+1, zelfde als Nederland
Eten en drinken
Duitsland is het walhalla voor bierliefhebbers. In het land zijn meer dan 1.300 bierbrouwerijen gevestigd, wat neer komt op maar liefst 40% van alle bierbrouwers ter wereld. Jaarlijks wordt in Duitsland zo’n 100 miljoen hectoliter (10.000.000.000 liter) bier gebrouwen. Naast de bieren zijn ook de Duitse wijnen, en dan vooral de witte wijnen, bekend. In het zuiden en zuidwesten van het land, uitgezonderd Saale-Unstrut en Saksen, liggen de meeste wijngebieden. Wie naar Duitsland gaat, kan niet om de Wurst heen. Elke regio heeft een eigen worst. Daarnaast zijn de bekende Kaiserbrötchen (harde broodjes) erg gewild.
Flora en fauna
Duitsland bestond aan het begin van de jaartelling voor maar liefst 80% uit bos. Bebossing is erg belangrijk voor het Duitse landschap. De hoeveelheid bossen liep echter snel terug, rond 1800 bestond nog maar 20% van het land uit bebossing. Inmiddels gaat het weer de goede kant op. Hedendaags nemen bossen zo’n 30% van de totale oppervlakte in. De dierenwereld in het noorden en westen is te vergelijken met die van Nederland. In het oosten en zuiden leven ook andere dieren, zoals wolven, die in Nederland niet te vinden zijn.
Prijsniveau
Winkelen in Duitsland is meestal voordeliger dan in Nederland. Dat komt door het 2% lagere Btw-tarief en de grotere Duitse afzetmarkt, waardoor goedkoper geproduceerd kan worden.
Leuke feitjes
Duitsland ligt in het hart van Europa en grenst aan maar liefst 9 landen. Het is daarmee het Europese land met de meeste buurlanden.
In 1916, tijdens WO I, voerde Duitsland als eerste de zomertijd in. Dit werd vooral gedaan om het steenkoolgebruik te verminderen, omdat ze steenkool hard nodig hadden voor de oorlog.