telefoonnummer klantenservice 088 10 30 800
ma. t/m vr : 09:00 - 18:00 uur zaterdag : 10:00 - 16:00 uur
Naar 'mijn reis' omgeving

Oud en Nieuw 6 dagen Bohemen en Praag

  • Inclusief vervoer, overnachtingen, ontbijt en diner
  • Gezellige feestavond op oudjaarsavond
  • Vuurwerkshow Praag!
  • Boheems Paradijs!
Uw reisgezelschap
Kies uw gewenste vertrekdatum
*Onder voorbehoud van annuleringen.
  • Boek veilig en vertrouwd online Wij zijn aangesloten bij het SGR & ANVR
  • Boek nu, betaal later Wel zo fijn. Betalen wanneer het u uitkomt, zonder bijkomende kosten.
  • Persoonlijke klantenservice Onze medewerkers staan u graag te woord bij vragen

Dag 1 Heenreis

We rijden rechtstreeks naar de in Tsjechië gelegen plaats Staré Splavy. Hier verblijven we gedurende 5 nachten in Hotel Bezdez. Bij aankomst staat het diner voor u klaar.

Dag 2 Praag benedenstad

In de ochtend kunt u deelnemen aan een stadwandeling door de benedenstad van Praag. Onder leiding van een Nederlands sprekende gids wordt de Burcht van Praag bezocht. U bezoekt het paleizencomplex met het Koninklijke Paleis, het „Gouden Straatje“ en bezichtigt de St. Vituskathedraal. In de middag kunt u Praag op eigen gelegenheid verkennen of een rondvaart maken over de Moldau. Aan boord krijgt u een heerlijk koud en warm buffet en er is live muziek.

Een reservering voor de boottocht over de Moldau dient bij boeking te worden doorgegeven

Dag 3 Detenice en Boheems Paradijs

Na het ontbijt vertrekken we naar Novi Bor. In Novi Bor of in de omgeving ervan brengen we een bezoek aan een glasfabriek. Hier kunt het museum bezoeken met het wereldberoemde Boheemse glaswerk. Ook kunt in het winkeltje heel voordelig Boheems glaswerk kopen. 's Middags maken we een mooie tocht naar het Boheems Paradijs. Grillige en bizar gevormde rotsformaties bepalen hier het beeld. Zon, water en vorst hebben de zogenaamde rotsdorpen gevormd. Als een markant oriëntatiepunt is de burchtruïne Trosky overal te zien.

Dag 4 Praag bovenstad en Oud en Nieuw

Vandaag wordt u, na een goed ontbijt, naar het centrum van Praag gebracht. U kunt onder leiding van een Nederlands sprekende gids een stadswandeling maken door de Oude Stad van Praag. De stadswandeling is zeer voordelig bij te boeken! In de middag kunt u een rondvaart maken over de Moldau of Praag op eigen gelegenheid verkennen. Wandel door één van parken, bezoek de Joodse Wijk of ga shoppen in de vele leuke winkels. De jaarwisseling in het hotel wordt feestelijk gevierd met een uitgebreid koud en warm buffet, live muziek, een heuse tombola verloting en natuurlijk een daverend vuurwerk. Gelukkig Nieuwjaar!

Dag 5 Kokorindal en vuurwerkshow Praag

De ochtend heeft u vrij te besteden. 's Middags rijden we via een prachtige route door het Kokorindal. Een gebied dat bestaat uit zandstenen rotsformaties met huizen van wel 300 jaar oud. We brengen een bezoek aan het indrukwekkende kasteel in het oude stadje Melnik. In het slot is een prachtige kunstgalerie en een wijnmuseum. In de kelder van het kasteel kunt u wijn kopen uit de eigen wijngaard. Hierna rijden we door naar Praag waar u aan het einde van de middag kunt genieten van een prachtige vuurwerkshow in de stad.

Dag 6 Terugreis

De laatste dag is al weer aangebroken. Na het ontbijt beginnen we aan de terugreis naar Nederland waar u kunt deelnemen aan het afscheidsdiner. Na het diner wordt u met onze servicelijn teruggebracht naar uw opstapplaats.

Tsjechië

Oppervlakte: 78.864 km²
Inwoners: 10.674.947
Hoofdstad: Praag
Regeringsvorm: Republiek
Religie: Rooms-katholiek
Valuta: Tsjechische kroon (CZK)
Elektriciteit: 220V, stekkers type C & F, geen verloopstekker nodig
Taal: Tsjechisch
Tijdzone: UTC +1, dezelfde tijdzone als Nederland
Reisdocumenten: Paspoort of identiteitsbewijs geldig tot terugkomst Nederland
 
Eten en drinken
De Tsjechische keuken laat invloeden zien van omliggende landen, voornamelijk van Hongarije en Oostenrijk. Specialiteiten zijn de Weens gevulde pannenkoeken en de Boheemse Palacinky. Tsjechen drinken graag sterke dranken. Becherovka is de meest populaire. Bij het eten wordt vaak een pivo gedronken, dat is een groot glas bier. Over de kwaliteit van het Tsjechische bier wordt zeer uiteenlopend gedacht.

Flora en Fauna
De flora in Tsjechië is veelzijdig. Dit komt door de centrale ligging van het land. Er is veel bebossing, dit neemt zo’n 30% van de totale grondoppervlakte in. Vooral in de Bohemen, gelegen in het noorden, zijn gebieden met veel bos te vinden. Het karakter van de fauna in Tsjechië is Midden-Europees. In de bergen komen vooral bergmarmotten en gemzen voor. Heel af en toe wordt hier een lynx of een wilde kat gespot. In de bosgebieden leven onder andere beren en herten.

Geschiedenis
Tsjechië heeft nog maar een zeer korte geschiedenis. In 1992 werden Tsjechië en Slowakije pas uit elkaar gehaald. Vanaf toen kwam ook pas in beeld hoe Tsjechië had moeten afzien onder het communistische regime. Het land moest gereorganiseerd worden om de economie weer op te laten bloeien. In de begin periode hadden de Tsjechen het moeilijk met de maatregelen van de reorganisatie. Inmiddels is Tsjechië de inzinking grotendeels te boven gekomen.

Prijsniveau
De prijzen in Tsjechië zijn, vergeleken met Nederland, erg laag. Vooral buiten Praag.

Leuke feitjes
  • De hoofdstad van Tsjechië, Praag, is één van de mooiste steden van Europa. Het historische centrum van de stad staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO.
  • Ondanks dat Tsjechië onderdeel is van de EU heeft Tsjechië zijn eigen munt, de Tsjechische kroon. Eén Euro is ongeveer 27 Tsjechische kronen.
  • Bier is in een Tsjechisch café vaak goedkoper dan water. Bier is namelijk de nationale drank.

Hotel Bezdez 3*

Het hotel bevindt zich in de plaats Staré Splavy, gelegen aan de oever van het Macha meer. Het hotel is voorzien van een restaurant/bar, sauna, beauty salon, overdekt zwembad en poolbiljart. In de lobby en bar is er gratis wifi. Iedere kamer beschikt over een toilet en douche, balkon en tv. Het hotel beschikt over een lift. Er is gratis wifi in de bar. 

Opstapplaatsen en vertrektijden

Genoemde tijden zijn richttijden en kunnen wijzigen. Wanneer u een reis heeft geboekt krijgt u ongeveer een week voor vertrek de definitieve reisbescheiden. Hierin staat de definitieve opstaptijd.

Groningen > Apeldoorn
Opstaplocatie Opstaptijd
Route A
Groningen
Assen
Hoogeveen
Meppel
Nieuwleusen
Zwolle
Heerde
Apeldoorn
Leeuwarden > Harderwijk
Opstaplocatie Opstaptijd
Route A
Leeuwarden*
Heerenveen*
Emmeloord
Lelystad
Harderwijk*
Goes > Oss
Opstaplocatie Opstaptijd
Route A
Goes*
Roosendaal
Breda
Tilburg
Den Bosch
Oss
Maastricht > Nijmegen
Opstaplocatie Opstaptijd
Route A
Maastricht*
Sittard*
Roermond
Venlo
Boxmeer
Nijmegen
Weert > Uden
Opstaplocatie Opstaptijd
Route A
Weert
Eindhoven
Helmond
Veghel
Uden
Delft > Bodegraven
Opstaplocatie Opstaptijd
Route A
Delft
Den Haag
Leiden
Alphen aan den Rijn
Bodegraven
Vlaardingen > Arnhem
Opstaplocatie Opstaptijd
Route A
Vlaardingen
Rotterdam Capelse Brug
Dordrecht
Gorinchem
Tiel
Arnhem
Enschede > Doetinchem
Opstaplocatie Opstaptijd
Route A
Enschede
Hengelo
Almelo
Deventer
Zutphen
Doetinchem
Alkmaar > Veenendaal
Opstaplocatie Opstaptijd
Route A
Alkmaar*
Beverwijk*
Haarlem
Utrecht
Veenendaal
Hoorn > Ede
Opstaplocatie Opstaptijd
Route A
Hoorn*
Purmerend*
Zaandam
Amsterdam Zuid
Almere
Hilversum
Amersfoort
Ede
Verzamelpunt
Opstaplocatie Opstaptijd
Route A
Nieuw-Dijk / Didam
Telefoonnummer klantenservice 088 10 30 800
Openingstijden
ma. t/m vr. uur
zaterdag uur
Gedetailleerde gegevens
Postadres
Effe Weg B.V.
Den Hulst 134
7711 GT Nieuwleusen
E-mail info@effeweg.nl
Tel. +31 (0)88 10 30 800
KvK 05077081
BTW nr. NL814069538B01
IBAN NL71 RABO 0325 6913 12
12:17:35 | 0,69 | effeweg | NMT-WEB-118 TourWeb © NetMatch