Oud en nieuw 5 dagen Weimar, Leipzig en Dresden

 • Vervoer per luxe Comfort Class touringcar
 • Overnacht in Hotel am Rossplan 3* Superior
 • Verblijf o.b.v. Halfpension (ontbijt en diner)
 • Bezoek ook Oberwiesenthal, de stad tegen de Fichtelberg
 • UNESCO werelderfgoed Weimar
 • Stadswandeling en -rondrit voordelig bij te boeken
Uw reisgezelschap
Kies uw gewenste vertrekdatum
Prijzen zijn exclusief € 40,- kosten per boeking o.b.v. 2 personen. Deze kosten worden in de kassabon naast de prijzen gespecificeerd. Getoonde prijzen zijn per persoon en op basis van bezetting in een 2-persoonskamer.
* Onder voorbehoud van annuleringen en wijzigingen.
 
 • Boek veilig en vertrouwd online Wij zijn aangesloten bij het SGR & ANVR
 • Boek nu, betaal later Wel zo fijn. Betalen wanneer het u uitkomt, zonder bijkomende kosten.
 • Persoonlijke klantenservice Onze medewerkers staan u graag te woord bij vragen

29 december: Heenreis

Vanaf onze verzamelplaats rijden we naar Altenburg. Onderweg maken we nog een korte stop in Weimar, een ware trekpleister voor toeristen. Het is door UNESCO uitgeroepen tot het werelderfgoed ‘Klassiek Weimar’. Bezienswaardigheden zijn het Goethe huis en het Nationaal Theater. Tegen het eind van de middag arriveren we bij ons hotel in Altenburg. Bij aankomst wacht u een heerlijk welkomstdrankje.

30 december: Oberwiesenthal, kabelbaan en stoomtrein Fichtelberg

Vandaag bezoeken we de hoogst gelegen stad van Duitsland, Oberwiesenthal. Deze stad ligt op circa 900 meter tegen de Fichtelberg aan. In Oberwiesenthal kunt u de oudste gondellift van Duitsland nemen. De gondellift brengt u 300 meter hoger in het wintersportgebied van het Fichtelgebergte. Onderweg wordt u getrakteerd op een prachtig uitzicht. Vandaag kunt u ook een tochtje maken in een heuse stoomtrein. Van Oberwiesenthal naar Cranzahl over een route van zo’n 18 km gaat de Fichtelbergbahn. 

31 december (Oudjaarsdag): Dresden en Oudjaarsavond

Na het ontbijt gaan we naar de barokstad Dresden. Ondanks de hevige bombardementen in de Tweede Wereldoorlog zijn veel mooie gebouwen behouden gebleven of weer in originele staat herbouwd. Onder leiding van een Nederlands sprekende gids kunt u een stadswandeling maken. De route leidt u langs bekende gebouwen als het Semper Operahaus, de barokke vesting Zwinger en de Frauenkirch. Deze Silvesterabend, zoals de Duitsers deze noemen, wordt goed gevierd. U kunt vanavond aan tafel voor een heus gala dinerbuffet. Na het diner kunnen de voetjes van de vloer tijdens de dansavond met een DJ. We proosten om middernacht tesamen op het nieuwe jaar met een heerlijk glaasje Gluhwein. Het vuurwerk zal zeker niet ontbreken, gelukkig Nieuwjaar!

De stadswandeling Dresden dient bij boeking te worden doorgegeven.
 

1 januari (Nieuwjaarsdag): Leipzig

We beginnen de dag uiteraard rustig. In de loop van de morgen neemt de chauffeur u mee naar Leipzig. De internationale roem van Leipzig als muziekstad is nauw verbonden met Johann Sebastian Bach en andere grote musici als Felix Mendels- sohn en Robert Schumann. Modern en talrijk zijn hier de theaters en de jazzkelders. Onder leiding van een gids kunt u een stadsrondrit en stadswandeling maken. U ziet onder andere de opera, het oude raadhuis en de laatgotische Thomaskirche.

De stadsrondrit en wandeling Leipzig dient bij boeking te worden doorgegeven. 

2 januari: Terugreis

Na het ontbijt vertrekken we naar Nederland. Op onze verzamelplaats kunt u gebruik maken van een afscheidsdiner voordat u met de servicelijn naar uw opstapplaats wordt gebracht.

N.B. in voorkomende omstandigheden kunnen er wijzigingen optreden in het dag-tot-dag programma.

Hotel am Rossplan 3* Superior

Dit gezellige 3* superior familiehotel ligt in het hart van Altenburg aan een gezellig plein. Altenburg kent meer dan 1.000 jaar geschiedenis. Vanaf het hotel kunt u gemakkelijk de bezienswaardigheden van de stad verkennen, waaronder het 19e-eeuwse Theater, Lindenau Museum en Schloss Altenburg (kasteel Altenburg).

Hotel am Rossplan biedt rustige, helder ingerichte kamers met televisie en een badkamer met bad of douche en toilet. Gratis draadloos internet is hier beschikbaar.

Het hotel beschikt over een restaurant, gezellige bar en een lift. U kunt uitkijken naar het heerlijke ontbijtbuffet van Hotel am Rossplan en ook in de twee restaurants zult u zeker genieten van de smakelijke gerechten uit Thüringer. U kunt ook op het zonnige terras van uw maaltijd genieten.

Duitsland

Oppervlakte: 357.121 km²
Inwoners: 80.854.408
Hoofdstad: Berlijn
Regeringsvorm: Parlementaire republiek
Religie: Katholiek / Protestants
Valuta: Euro (€)
Elektriciteit: 220V, stekkers type C & F, geen verloopstekker nodig
Taal: Duits
Tijdzone: UTC+1, zelfde als Nederland


  

Eten en drinken
Duitsland is het walhalla voor bierliefhebbers. In het land zijn meer dan 1.300 bierbrouwerijen gevestigd, wat neer komt op maar liefst 40% van alle bierbrouwers ter wereld. Jaarlijks wordt in Duitsland zo’n 100 miljoen hectoliter (10.000.000.000 liter) bier gebrouwen. Naast de bieren zijn ook de Duitse wijnen, en dan vooral de witte wijnen, bekend. In het zuiden en zuidwesten van het land, uitgezonderd Saale-Unstrut en Saksen, liggen de meeste wijngebieden. Wie naar Duitsland gaat, kan niet om de Wurst heen. Elke regio heeft een eigen worst. Daarnaast zijn de bekende Kaiserbrötchen (harde broodjes) erg gewild.

Flora en fauna
Duitsland bestond aan het begin van de jaartelling voor maar liefst 80% uit bos. Bebossing is erg belangrijk voor het Duitse landschap. De hoeveelheid bossen liep echter snel terug, rond 1800 bestond nog maar 20% van het land uit bebossing. Inmiddels gaat het weer de goede kant op. Hedendaags nemen bossen zo’n 30% van de totale oppervlakte in. De dierenwereld in het noorden en westen is te vergelijken met die van Nederland. In het oosten en zuiden leven ook andere dieren, zoals wolven, die in Nederland niet te vinden zijn.

Prijsniveau
Winkelen in Duitsland is meestal voordeliger dan in Nederland. Dat komt door het 2% lagere Btw-tarief en de grotere Duitse afzetmarkt, waardoor goedkoper geproduceerd kan worden.

Leuke feitjes
 • Duitsland ligt in het hart van Europa en grenst aan maar liefst 9 landen. Het is daarmee het Europese land met de meeste buurlanden.
 • In 1916, tijdens WO I, voerde Duitsland als eerste de zomertijd in. Dit werd vooral gedaan om het steenkoolgebruik te verminderen, omdat ze steenkool hard nodig hadden voor de oorlog.
Telefoonnummer klantenservice 088 10 30 800
Openingstijden
ma. t/m vr. uur
zaterdag uur
Gedetailleerde gegevens
Postadres
Effe Weg
Vendelier 61-B
3905 PD Veenendaal
E-mail info@effeweg.nl
Tel. +31 (0)88 10 30 800
KvK 30060880
BTW NL 826428782 B01
IBAN NL71 RABO 0325 6913 12
12:07:12 | 0,19 | effeweg | GCP-NMT-WEB-101 TourWeb © NetMatch