telefoonnummer klantenservice 088 10 30 800
ma. t/m vr : 09:00 - 17:30 uur zaterdag : 10:00 - 16:00 uur
Naar 'mijn reis' omgeving

Oud en nieuw 5 dagen Moezel - All inclusive

8,1 Zeer goed!
20 beoordelingen
In zijn geheel goed verzorgd.
Lees alle ervaringen
 • Vervoer per luxe Comfort Class touringcar
 • Overnacht in Enjoyhotel Hutter o.b.v. All inclusive
 • Gratis drankjes van 17.00 - 24.00 uur
 • Oudejaarsbal in het hotel met champagne
 • Gezellig avondprogramma vol entertainment
 • Bezoek Trier en de wijnstadjes Cochem en Boppard
 • Klooster van Maria Laach
Uw reisgezelschap
Kies uw gewenste vertrekdatum
* Onder voorbehoud van annuleringen en wijzigingen.
 • Boek veilig en vertrouwd online Wij zijn aangesloten bij het SGR & ANVR
 • Boek nu, betaal later Wel zo fijn. Betalen wanneer het u uitkomt, zonder bijkomende kosten.
 • Persoonlijke klantenservice Onze medewerkers staan u graag te woord bij vragen

Woensdag: Heenreis en Klooster Maria Laach

Vanaf onze verzamelplaats vertrekken we richting ons hotel aan de Moezel. Bij aankomst in het hotel wordt u ontvangen met een lunch. Na de lunch rijden we naar het bekende klooster van Maria Laach. Het klooster heeft een prachtige ligging aan de Laacher See die bijna 13.000 jaar geleden is ontstaan bij de uitbarsting van de Laacher vulkaan. U kunt het kleine kloostermuseum bezoeken en een Nederlandstalige film over het klooster bekijken. ’s Avonds geniet u van een heerlijk diner. Het hotel heeft een avondprogramma vol met entertainment en vertier.

Donderdag: Trier

Vandaag bezoeken we de Romeinse stad Trier. Trier is de oudste stad van Duitsland en is gebouwd in opdracht van de Romeinse keizer Augustus. Een bekend historisch monument is de Porta Nigra, een goed bewaard gebleven Romeinse stadspoort. Andere monumenten zijn de Kaiserthermen en het amfitheater. U kunt deelnemen aan een stadswandeling met gids of de stad op eigen gelegenheid bekijken.

De stadswandeling Trier dient bij boeking te worden doorgegeven.

Vrijdag: Cochem, Beilstein en Oud en Nieuw

Het meest bekende wijnstadje aan de Moezel is Cochem. Dit karakteristieke Moezelstadje, gelegen rondom de burcht die hoog boven het stadje uittorent, heeft een gezellig marktplein, pittoreske straatjes en steegjes, vakwerkhuizen, stadspoorten en delen van de middeleeuwse muur. U kunt tevens de historische mosterdmolen bezoeken, om te zien hoe mosterd op ambachtelijke wijze gemaakt wordt. In de middag rijden we langs de Moezel naar het piepkleine stadje Beilstein, dat door haar vakwerkhuizen, steegjes en steile ligging, ook wel het ‘Doornroosje van de Moezel’ genoemd wordt. Geniet aan het begin van de avond van een galabuffet en sluit het jaar af met een gezellig oudejaarsbal en een glas champagne. Bewonder ook het spetterende vuurwerk.

Zaterdag: Vrije ochtend en Boppard

Gelukkig nieuwjaar! Deze eerste ochtend van het nieuwe jaar beginnen we rustig. Geniet van een uitgebreide brunch in het hotel. Aan het eind van de ochtend vertrekt u naar Boppard, één van de bekendste wijnstadjes aan de Rijn. U vindt er diverse vakwerkhuizen, een Romeins kasteel en een prachtige boulevard langs de oevers van de Rijn. Na het diner is er weer een gezellig avondprogramma in het hotel.

Zondag: Koblenz en terugreis

Vandaag is alweer de laatste dag van deze prachtige reis. We brengen een kort bezoek aan Koblenz. Deze stad staat vooral bekend om het Deutsches Eck; waar de Moezel uitmondt in de Rijn. Op het Deutsches Eck staat een monument ter ere van keizer Wilhelm I. Aan de overzijde van de Rijn staat Schloss Ehrenbreitstein. Op onze verzamelplaats krijgt u de mogelijkheid om iets te eten, alvorens u met onze servicelijn naar uw opstapplaats wordt teruggebracht.

Landkaart: Moezel - All inclusive

N.B. in voorkomende omstandigheden kunnen er wijzigingen optreden in het dag-tot-dag programma.

Enjoyhotel Hutter

Enjoyhotel Hutter ligt aan de oever van de Moezel in het dorp Bremm. Het hotel beschikt over een restaurant, lounge en bar en gratis wifi. De kamers zijn voorzien van televisie met Nederlandse zender en eigen badkamer met douche en toilet. Alle kamers zijn bereikbaar per lift. 

Duitsland

Oppervlakte: 357.121 km²
Inwoners: 80.854.408
Hoofdstad: Berlijn
Regeringsvorm: Parlementaire republiek
Religie: Katholiek / Protestants
Valuta: Euro (€)
Elektriciteit: 220V, stekkers type C & F, geen verloopstekker nodig
Taal: Duits
Tijdzone: UTC+1, zelfde als Nederland


  

Eten en drinken
Duitsland is het walhalla voor bierliefhebbers. In het land zijn meer dan 1.300 bierbrouwerijen gevestigd, wat neer komt op maar liefst 40% van alle bierbrouwers ter wereld. Jaarlijks wordt in Duitsland zo’n 100 miljoen hectoliter (10.000.000.000 liter) bier gebrouwen. Naast de bieren zijn ook de Duitse wijnen, en dan vooral de witte wijnen, bekend. In het zuiden en zuidwesten van het land, uitgezonderd Saale-Unstrut en Saksen, liggen de meeste wijngebieden. Wie naar Duitsland gaat, kan niet om de Wurst heen. Elke regio heeft een eigen worst. Daarnaast zijn de bekende Kaiserbrötchen (harde broodjes) erg gewild.

Flora en fauna
Duitsland bestond aan het begin van de jaartelling voor maar liefst 80% uit bos. Bebossing is erg belangrijk voor het Duitse landschap. De hoeveelheid bossen liep echter snel terug, rond 1800 bestond nog maar 20% van het land uit bebossing. Inmiddels gaat het weer de goede kant op. Hedendaags nemen bossen zo’n 30% van de totale oppervlakte in. De dierenwereld in het noorden en westen is te vergelijken met die van Nederland. In het oosten en zuiden leven ook andere dieren, zoals wolven, die in Nederland niet te vinden zijn.

Prijsniveau
Winkelen in Duitsland is meestal voordeliger dan in Nederland. Dat komt door het 2% lagere Btw-tarief en de grotere Duitse afzetmarkt, waardoor goedkoper geproduceerd kan worden.

Leuke feitjes
 • Duitsland ligt in het hart van Europa en grenst aan maar liefst 9 landen. Het is daarmee het Europese land met de meeste buurlanden.
 • In 1916, tijdens WO I, voerde Duitsland als eerste de zomertijd in. Dit werd vooral gedaan om het steenkoolgebruik te verminderen, omdat ze steenkool hard nodig hadden voor de oorlog.

Oud en nieuw 5 dagen Moezel - All inclusive

18 reizigers bevelen deze reis aan
8,1 Gemiddelde beoordeling
Zeer goed!
20 beoordelingen
 • Algemene beoordeling 8,4
 • Prijs/kwaliteit verhouding 8,4
 • Vervoer per touringcar 8,1
 • Chauffeur 7,8
 • Reisprogramma 7,8
 • Accommodatie 8
 • Contact met Effeweg.nl 8,2
Telefoonnummer klantenservice 088 10 30 800
Openingstijden
ma. t/m vr. uur
zaterdag uur
Gedetailleerde gegevens
Postadres
Effe Weg B.V.
Vendelier 61-B
3905 PD Veenendaal
E-mail info@effeweg.nl
Tel. +31 (0)88 10 30 800
KvK 05077081
BTW nr. NL814069538B01
IBAN NL71 RABO 0325 6913 12
19:02:02 | 0,22 | effeweg | GCP-NMT-WEB-101 TourWeb © NetMatch