Oud en nieuw 4 dagen Praag

 • Vervoer per comfortabele touringcar
 • Vier de jaarwisseling in schitterend Praag
 • Verblijf o.b.v. logies en ontbijt
 • Praag beneden- en bovenstad
 • Stadswandeling voordelig bij te boeken
 • Videomapping op de gevel van het Nationaal Museum
Uw reisgezelschap
Kies uw gewenste vertrekdatum
Prijzen zijn exclusief € 40,- kosten per boeking o.b.v. 2 personen. Deze kosten worden in de kassabon naast de prijzen gespecificeerd. Getoonde prijzen zijn per persoon en op basis van bezetting in een 2-persoonskamer.
* Onder voorbehoud van annuleringen en wijzigingen.
 • Boek veilig en vertrouwd online Wij zijn aangesloten bij het SGR & ANVR
 • Boek nu, betaal later Wel zo fijn. Betalen wanneer het u uitkomt, zonder bijkomende kosten.
 • Persoonlijke klantenservice Onze medewerkers staan u graag te woord bij vragen

30 december: Heenreis

Vanaf het verzamelpunt rijden we naar Praag. Onderweg worden voldoende stops gemaakt. In de loop van de avond komen we aan in Praag, waar u gebruik kunt maken van een diner. Een excursiepakket inclusief halfpension is bij deze reis zeer voordelig bij te boeken.

31 december (Oudjaarsdag): Praag benedenstad en Oud en Nieuw

Vandaag wordt u, na een goed ontbijt, naar het centrum van Praag gebracht. Het hotel ligt slechts 10 minuten rijden van het centrum van Praag. U kunt onder leiding van een Nederlands sprekende gids een stadswandeling maken door de Oude Stad van Praag. De stadswandeling is zeer voordelig bij te boeken! In de middag kunt u een rondvaart maken over de Moldau of Praag op eigen gelegenheid verkennen. Wandel door één van parken, bezoek de Joodse Wijk of ga shoppen in de vele leuke winkels. ’s Avonds kunt u naar eigen inzicht de jaarwisseling vieren. Zo kunt u de jaarwisseling vieren in het centrum van Praag, op het raadhuisplein of elders in de stad.

1 januari (Nieuwjaarsdag): Praag bovenstad

De ochtend heeft u vrij te besteden. ’s Middags kunt u deelnemen aan een stadswandeling. O.l.v. een Nederlandssprekende gids wordt de Burcht van Praag bezocht. U bezoekt het paleizencomplex met het Koninklijke Paleis, het Gouden Straatje en bezichtigt de St. Vituskathedraal. Aan het eind van de middag kunt u genieten van videomapping (zie onderstaande sfeerimpressie). Dit is een filmprojectie op de gevel van het Nationaal Museum. Het gaat over Praag als een moderne, levensvriendelijke stad en is vrij toegankelijk.

2 januari: Terugreis

De laatste dag is al weer aangebroken. Na het ontbijt beginnen we aan de terugreis naar Nederland waar u kunt deelnemen aan het afscheidsdiner. Na het diner wordt u met onze servicelijn teruggebracht naar uw opstapplaats.

Landkaart: Praag

N.B. in voorkomende omstandigheden kunnen er wijzigingen optreden in het dag-tot-dag programma.

Hotel ILF 3*

Hotel ILF is in de relatief rustige 'Zone 4' gelegen. Het hotel beschikt over een restaurant en een bar. Er is gratis wifi in openbare ruimtes en op de kamers. Verder is er een lift aanwezig in het hotel. Alle kamers in dit hotel zijn voorzien van douche en toilet, telefoon en tv. Metrostation Budejovicka ligt op 100 meter afstand en vanuit hier bent u binnen 10 minuten rijden in het centrum.

Tsjechië

Oppervlakte: 78.864 km²
Inwoners: 10.674.947
Hoofdstad: Praag
Regeringsvorm: Republiek
Religie: Rooms-katholiek
Valuta: Tsjechische kroon (CZK)
Elektriciteit: 220V, stekkers type C & F, geen verloopstekker nodig
Taal: Tsjechisch
Tijdzone: UTC +1, dezelfde tijdzone als Nederland
Reisdocumenten: Paspoort of identiteitsbewijs geldig tot terugkomst Nederland
 
Eten en drinken
De Tsjechische keuken laat invloeden zien van omliggende landen, voornamelijk van Hongarije en Oostenrijk. Specialiteiten zijn de Weens gevulde pannenkoeken en de Boheemse Palacinky. Tsjechen drinken graag sterke dranken. Becherovka is de meest populaire. Bij het eten wordt vaak een pivo gedronken, dat is een groot glas bier. Over de kwaliteit van het Tsjechische bier wordt zeer uiteenlopend gedacht.

Flora en Fauna
De flora in Tsjechië is veelzijdig. Dit komt door de centrale ligging van het land. Er is veel bebossing, dit neemt zo’n 30% van de totale grondoppervlakte in. Vooral in de Bohemen, gelegen in het noorden, zijn gebieden met veel bos te vinden. Het karakter van de fauna in Tsjechië is Midden-Europees. In de bergen komen vooral bergmarmotten en gemzen voor. Heel af en toe wordt hier een lynx of een wilde kat gespot. In de bosgebieden leven onder andere beren en herten.

Geschiedenis
Tsjechië heeft nog maar een zeer korte geschiedenis. In 1992 werden Tsjechië en Slowakije pas uit elkaar gehaald. Vanaf toen kwam ook pas in beeld hoe Tsjechië had moeten afzien onder het communistische regime. Het land moest gereorganiseerd worden om de economie weer op te laten bloeien. In de begin periode hadden de Tsjechen het moeilijk met de maatregelen van de reorganisatie. Inmiddels is Tsjechië de inzinking grotendeels te boven gekomen.

Prijsniveau
De prijzen in Tsjechië zijn, vergeleken met Nederland, erg laag. Vooral buiten Praag.

Leuke feitjes
 • De hoofdstad van Tsjechië, Praag, is één van de mooiste steden van Europa. Het historische centrum van de stad staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO.
 • Ondanks dat Tsjechië onderdeel is van de EU heeft Tsjechië zijn eigen munt, de Tsjechische kroon. Eén Euro is ongeveer 27 Tsjechische kronen.
 • Bier is in een Tsjechisch café vaak goedkoper dan water. Bier is namelijk de nationale drank.
Telefoonnummer klantenservice 088 10 30 800
Openingstijden
ma. t/m vr. uur
zaterdag uur
Gedetailleerde gegevens
Postadres
Effe Weg
Vendelier 61-B
3905 PD Veenendaal
E-mail info@effeweg.nl
Tel. +31 (0)88 10 30 800
KvK 30060880
BTW NL 826428782 B01
IBAN NL71 RABO 0325 6913 12
02:15:26 | 0,14 | effeweg | GCP-NMT-WEB-101 TourWeb © NetMatch