Oud en nieuw 4 dagen Londen

 • Vervoer per comfortabele touringcar
 • Overnacht in een prima 3* hotel
 • Verblijf o.b.v. logies en ontbijt
 • Vier het nieuwe jaar in een wereldstad
 • Stadsrondrit Londen optioneel
 • Bezoek de nieuwjaarsparade of het plaatsje Windsor
Let op: Voor deze bestemming heeft u een geldig paspoort nodig (identiteitskaart is niet geldig).
Uw reisgezelschap
Kies uw gewenste vertrekdatum
Prijzen zijn exclusief € 40,- kosten per boeking o.b.v. 2 personen. Deze kosten worden in de kassabon naast de prijzen gespecificeerd. Getoonde prijzen zijn per persoon en op basis van bezetting in een 2-persoonskamer.
* Onder voorbehoud van annuleringen en wijzigingen.
 • Boek veilig en vertrouwd online Wij zijn aangesloten bij het SGR & ANVR
 • Boek nu, betaal later Wel zo fijn. Betalen wanneer het u uitkomt, zonder bijkomende kosten.
 • Persoonlijke klantenservice Onze medewerkers staan u graag te woord bij vragen

30 december: Heenreis

In de vroege ochtend reizen wij af naar Engeland. Onderweg worden voldoende stops gemaakt. Aan het begin van de avond zult u arriveren in uw hotel in Londen.

31 december (Oudjaarsdag): Stadsrondrit en oud & nieuw

U kunt na het ontbijt deelnemen aan een stadsrondrit langs de bezienswaardigheden van de stad. Uw gids zal u alle ‘ins & outs’ vertellen van onder meer de Big Ben, Westminster Abbey en St. Pauls Cathedral. Ook rijdt u langs Piccadilly Circus, Trafalgar Square en Downingstreet. Tevens rijden we langs de Tower of London, het bekendste gebouw van Londen. Het is gebouwd in 1078 door William the Conqueror. Door de jaren heen is het gebouw gebruikt als paleis, gevangenis en zelfs als dierentuin. Vandaag de dag kunt u er de kroonjuwelen bezichtigen. Rond 12.00 uur eindigt de rondrit. De rest van de dag kunt u naar eigen inzicht indelen. Geniet bijvoorbeeld van een geweldig uitzicht over Londen vanuit het bekende reuzenrad The Londen Eye. 's Avonds kunt u naar eigen inzicht de jaarwisseling vieren. Wilt u genieten van het vuurwerkspektakel bij The London Eye, dan dient u hiervoor zelf tickets te bestellen. De touringcar zal rond 02.00 uur terug rijden naar het hotel. Gelukkig Nieuwjaar! Wilt u eerder terug naar uw hotel, dan kunt u tot circa 02.00 uur gratis met het openbaar vervoer reizen.

De stadsrondrit Londen dient bij boeking te worden doorgegeven.

1 januari: Vrije ochtend en Windsor of Nieuwjaarsparade

De ochtend kunt u naar eigen inzicht indelen. Als u de Nieuwjaarsparade wilt bezoeken dan adviseren wij u om in de loop van de ochtend op eigen gelegenheid naar het centrum van Londen te reizen. De Nieuwjaarsparade start om 12.00 uur bij Berkeley Street. Rond het middaguur vertrekken wij vanuit het hotel naar het plaatsje Windsor. Vooral bekend in Windsor is Windsor Castle, de officiële residentie van de Koningin. Windsor Castle is het kasteel dat het langst in gebruik is ter wereld en fungeert momenteel als werkpaleis. Ook vindt u hier de Tower Bridge St. George’s Chapel, gebouwd in de 14e-eeuw en bekend om de vele koninklijke huwelijken die hier gesloten zijn.

De Nieuwjaarsparade in Londen is een groot spektakel. Met duizenden dansers, musici, acrobaten en toneelspelers uit zo'n 20 landen is het één van de grootste Nieuwjaarsparades ter wereld. Aan het einde van de middag wordt u per touringcar teruggebracht naar uw hotel. Voor de invulling van de avond kunnen wij u een bezoek aan één van de vele theaters die Londen rijk is, van harte aanbevelen.

2 januari: Terugreis

Nadat u de koffers in de bus heeft gezet, zetten wij weer koers richting Nederland. In Noord-Brabant krijgt u de gelegenheid voor het afscheidsdiner alvorens u met de servicelijn wordt terug gebracht naar uw opstapplaats. De reizigers die in Breda uitstappen worden nog voor het afscheidsdiner teruggebracht naar Breda.

Landkaart: Londen

N.B. in voorkomende omstandigheden kunnen er wijzigingen optreden in het dag-tot-dag programma.

Holiday Inn Express Heathrow T5 3*

Het Holiday Inn Express Heathrow T5 3* bevindt zich vlakbij Heathrow Airport en verschillende snelwegen. Het hotel heeft een zeer geschikte locatie voor toeristen. Naast het hotel is een busstation en op kleine afstand van het hotel vindt u Windsor Castle. Het goed verzorgde hotel beschikt over een bar en restaurant. De kamers beschikken over een televisie, koffie- en theezetfaciliteiten en ensuite badkamer met powerdouche en toilet. Wifi is beschikbaar (tegen betaling). Het hotel beschikt over een lift.

Engeland

Oppervlakte: 130.395 km² (ca. 3x Nederland)
Inwoners: 51.446.000
Hoofdstad: Londen
Regeringsvorm: Constitutionele monarchie
Religie: 72% Anglicaans, 8% Rooms Katholiek, 2,5% Islamitisch
Valuta: Britse pond sterling (GBP)
Elektriciteit: 240V, stekkers type G, u bent een verloopstekker nodig wanneer u Nederlandse stekkers wilt gebruiken in Engeland
Taal: Engels
Tijdzone: UTC 0, één uur later dan in Nederland
Reisdocumenten: Voor deze bestemming heeft u vanaf 1 oktober 2021 een geldig paspoort nodig, uw paspoort dient geldig te zijn tot terugkomst in Nederland.Eten en drinken
Engeland staat bekend om het traditionele Engelse ontbijt, bestaande uit gebakken spek, ei, toast, witte bonen in tomaten saus en worstjes. Zoals dit ontbijt al doet vermoeden, zijn Engelsen stevige eters. Ook typisch Engels, en overal verkrijgbaar, is Fish & Chips. Dit is gefrituurde vis met aardappelslierten. Bier is een populaire drank in Engeland en dan met name de pint, een groot glas van iets meer dan een halve liter. Anders dan in Nederland wordt bier in Engeland zonder schuimkraag gedronken. Reden hiervoor is dat ze zoveel mogelijk bier voor hun geld willen. Toch is niet bier, maar thee de meest gedronken drank in Engeland. Engelsen drinken per jaar zo’n 4 kilo thee! Een kop echte English tea mag dus niet ontbreken tijdens een bezoek aan Engeland.

Flora en fauna
De flora in Engeland vertoond veel diversiteit. De gebieden hebben hun eigen kenmerken. Dover heeft bijvoorbeeld de krijtrotsen, Oost-Engeland biedt grote weidse vlakten en in East Anglia zijn lange, brede stranden te vinden. Drie kwart van Engeland wordt voor de landbouw gebruikt. Het is dan ook niet opmerkelijk dat er buiten de grote steden om veel groen is. Op het platteland staan nog veel traditionele boerderijen.

Het afwisselende landschap zorgt ook voor een diversiteit in fauna. Er leven veel knaagdieren en insecten, net als in Nederland. Maar op de vlaktes leven ook nog wilde paarden. Vogelaars kunnen hun hart ophalen in Engeland. Er zijn namelijk erg veel verschillende zang-, roof- en zeevogels.

Geschiedenis
De eerste inwoners kwamen met duizenden tegelijk naar het eiland, voornamelijk uit Nederland, Duitsland en Denemarken. Deze mensen werden Angelen genoemd. Al snel werd de macht van Engeland uitgebreid, doordat het land kolonies veroverde. Een gevolg hiervan is dat Engels nu één van ’s werelds belangrijkste talen is. De afzondering van de Curch of England van de rooms-katholieke kerk is één van de redenen waardoor Engeland zich steeds verder afscheidde van de rest van Europa. Het land is wel lid van de Europese Unie, maar houdt zijn eigen karakter. Voorbeelden zijn het rijden aan de linkerkant, maar ook door de Euro niet in te voeren.

Prijsniveau
De prijzen liggen hoger dan in Nederland.

Leuke feitjes:
 • Anders dan in Nederland, is men er in Engeland van overtuigd dat een zwarte kat geluk brengt. Een witte kat zou juist ongeluk brengen.
 • Zoals bij iedereen bekend is, wordt in Engeland aan de linkerkant van de weg gereden. Toch geldt wel de regel dat rechts voorrang heeft.
Telefoonnummer klantenservice 088 10 30 800
Openingstijden
ma. t/m vr. uur
zaterdag uur
Gedetailleerde gegevens
Postadres
Effe Weg
Vendelier 61-B
3905 PD Veenendaal
E-mail info@effeweg.nl
Tel. +31 (0)88 10 30 800
KvK 30060880
BTW NL 826428782 B01
IBAN NL71 RABO 0325 6913 12
20:53:53 | 0,16 | effeweg | GCP-NMT-WEB-102 TourWeb © NetMatch