Excursiereis 5 dagen Odenwald, Heidelberg en Neckardal

  • Vervoer per luxe Comfort Class touringcar
  • Verblijf in een prima 3* hotel
  • Halfpension (ontbijt en diner)
Uw reisgezelschap
Kies uw gewenste vertrekdatum
Prijzen zijn exclusief € 40,- kosten per boeking o.b.v. 2 personen. Deze kosten worden in de kassabon naast de prijzen gespecificeerd. Getoonde prijzen zijn per persoon en op basis van bezetting in een 2-persoonskamer.
* Onder voorbehoud van annuleringen en wijzigingen.
  • Boek veilig en vertrouwd online Wij zijn aangesloten bij het SGR & ANVR
  • Boek nu, betaal later Wel zo fijn. Betalen wanneer het u uitkomt, zonder bijkomende kosten.
  • Persoonlijke klantenservice Onze medewerkers staan u graag te woord bij vragen

Maandag: Heenreis

U reist met één van onze servicelijnen naar ons centrale overstappunt, waar u een kopje koffie of thee krijgt aangeboden. Vanuit Zeeland vertrekken we naar ons hotel in het Odenwald, waar we in de loop van de middag zullen aankomen.
 

Dinsdag: Dagtocht Odenwald

Na het ontbijt vertrekken we voor een prachtige natuurtocht door het Odenwald onder begeleiding van een gids. In dit Duitse middelgebergte wisselen weelderige bossen, schilderachtige valleien en charmante dorpjes zich met elkaar af. Tijdens deze rondrit maken we een stop in Michelstadt, bekend om zijn vakwerkhuizen en het historische marktplein met raadhuis. Bij terugkomst in het hotel staat het diner op u te wachten, aansluitend kunt u deelnemen aan een wijnproeverij in de wijnkelder van het hotel (niet inbegrepen).
 

Woensdag: Heidelberg

We brengen vandaag een bezoek aan de veel bezongen universiteitsstad Heidelberg, gelegen aan de rivier de Neckar. De stad straalt een middeleeuwse sfeer uit met mooie huizen in vakwerkstijl. In het autovrije centrum kunt u heerlijk op verkenning gaan. Boven de stad torent de romantische ruïne van Slot Heidelberg uit, deels overwoekerd door klimop. Samen met de oude brug over de Neckar één van de meeste gefotografeerde plekken van Duitsland. Het slot is rond 1300 gebouwd als verdedigingswerk en getuigt van de pracht en praal van zijn vroegere bewoners, de keurvorsten van Pfalz. U kunt vanaf de Korenmarkt in het centrum met een treintje omhoog naar het slot, vanwaar u een panoramisch uitzicht heeft over de stad en de rivier. In de middag heeft u de mogelijkheid een prachtige boottocht te maken op de Neckar naar Neckarsteinach (niet inbegrepen), alvorens we terugkeren naar ons hotel.
 

Donderdag: Speyer en Weinheim

Vanochtend rijden we naar de Domstad Speyer, één van de oudste steden van Duitsland. Blikvanger van de stad zijn de oude stadspoort en vooral de majestueuze kathedraal, de grootste Romaanse kathedraal ter wereld, die niet voor niets op de werelderfgoedlijst van UNESCO staat vermeld. Na dit bezoek rijden we naar het stadje Weinheim, waar u betoverd zult worden door de charmante sfeer van de binnenstad. Wandel door de geplaveide straatjes, langs de historische vakwerkhuizen of breng een bezoek aan het slotpark. Aan het eind van de middag rijden we terug naar ons hotel.
 

Vrijdag: Terugreis

Na het ontbijt rijden we weer terug naar Nederland. Op onze verzamelplaats krijgt u de gelegenheid om iets te eten, alvorens u met onze bekende servicelijnen naar uw opstapplaats gebracht wordt.

Landkaart: Odenwald, Heidelberg en Neckardal

N.B. in voorkomende omstandigheden kunnen er wijzigingen optreden in het dag-tot-dag programma.

Hotel Hirsch, Oberzent

Hotel Hirsch is een charmant hotel gelegen in het typisch Duitse plaatsje Oberzent. In de schilderachtige omgeving van het hotel kunt u heerlijk tot rust komen. Het hotel beschikt over een receptie, restaurant, wijnkelder, Spa, lift en een bowlingbaan. Alle kamers beschikken over televisie, kluis en badkamer met toilet en bad of douche. Wifi is gratis te gebruiken in het hotel.
 

Duitsland

Oppervlakte: 357.121 km²
Inwoners: 80.854.408
Hoofdstad Berlijn
Regeringsvorm: Parlementaire republiek
Religie: Katholiek / Protestants
Valuta: Euro (€)
Elektriciteit: 220V, stekkers type C & F, geen verloopstekker nodig
Taal: Duits
Tijdzone: UTC+1, zelfde als Nederland


  

Eten en drinken
Duitsland is het walhalla voor bierliefhebbers. In het land zijn meer dan 1.300 bierbrouwerijen gevestigd, wat neer komt op maar liefst 40% van alle bierbrouwers ter wereld. Jaarlijks wordt in Duitsland zo’n 100 miljoen hectoliter (10.000.000.000 liter) bier gebrouwen. Naast de bieren zijn ook de Duitse wijnen, en dan vooral de witte wijnen, bekend. In het zuiden en zuidwesten van het land, uitgezonderd Saale-Unstrut en Saksen, liggen de meeste wijngebieden. Wie naar Duitsland gaat, kan niet om de Wurst heen. Elke regio heeft een eigen worst. Daarnaast zijn de bekende Kaiserbrötchen (harde broodjes) erg gewild.

Flora en fauna
Duitsland bestond aan het begin van de jaartelling voor maar liefst 80% uit bos. Bebossing is erg belangrijk voor het Duitse landschap. De hoeveelheid bossen liep echter snel terug, rond 1800 bestond nog maar 20% van het land uit bebossing. Inmiddels gaat het weer de goede kant op. Hedendaags nemen bossen zo’n 30% van de totale oppervlakte in. De dierenwereld in het noorden en westen is te vergelijken met die van Nederland. In het oosten en zuiden leven ook andere dieren, zoals wolven, die in Nederland niet te vinden zijn.

Prijsniveau
Winkelen in Duitsland is meestal voordeliger dan in Nederland. Dat komt door het 2% lagere Btw-tarief en de grotere Duitse afzetmarkt, waardoor goedkoper geproduceerd kan worden.

Leuke feitjes:
  • Duitsland ligt in het hart van Europa en grenst aan maar liefst 9 landen. Het is daarmee het Europese land met de meeste buurlanden.
  • In 1916, tijdens WO I, voerde Duitsland als eerste de zomertijd in. Dit werd vooral gedaan om het steenkoolgebruik te verminderen, omdat ze steenkool hard nodig hadden voor de oorlog.
Telefoonnummer klantenservice 088 10 30 800
Openingstijden
ma. t/m vr. uur
zaterdag uur
Gedetailleerde gegevens
Postadres
Effe Weg
Vendelier 61-B
3905 PD Veenendaal
E-mail info@effeweg.nl
Tel. +31 (0)88 10 30 800
KvK 30060880
BTW NL 826428782 B01
IBAN NL71 RABO 0325 6913 12
11:42:22 | 0,23 | effeweg | GCP-NMT-WEB-102 TourWeb © NetMatch