telefoonnummer klantenservice 088 10 30 800
ma. t/m vr : 09:00 - 17:30 uur zaterdag : 10:00 - 16:00 uur
Naar 'mijn reis' omgeving

Najaarsaanbieding 8 dagen Krakau en omgeving

vanaf € 379,-
 • Uitgebreid bezoek Krakow
 • Bezoek Zakopane
 • Excursie Auschwitz
 • Excursie zoutmijn Wieliczka
 • Bezoek Wroclaw
LET OP: Wij adviseren u dringend alleen gevaccineerd met ons op reis te gaan i.v.m. de verscherpte maatregelen. Een volledige vaccinatie betekent in de meeste gevallen dat de laatste prik minimaal twee weken geleden gezet moet zijn. Ook een bewijs van herstel na een corona-infectie volstaat op de meeste bestemmingen. Kijk hier voor de actuele richtlijnen.
Uw reisgezelschap
Kies uw gewenste vertrekdatum
* Onder voorbehoud van annuleringen en wijzigingen i.v.m. covid-19.
 • Boek veilig en vertrouwd online Wij zijn aangesloten bij het SGR & ANVR
 • Boek nu, betaal later Wel zo fijn. Betalen wanneer het u uitkomt, zonder bijkomende kosten.
 • Persoonlijke klantenservice Onze medewerkers staan u graag te woord bij vragen

Dag 1: Heenreis

Via één van onze servicelijnen komt u aan op ons centrale overstappunt. Na een kopje koffie of thee rijden we met verschillende stops naar ons hotel in Duitsland voor diner en overnachting.

Dag 2: Wroclaw en aankomst Krakau

Wij vervolgen onze reis naar Polen. De eerste stop is in de mooie plaats Wroclaw, het vroegere Breslau. Wroclaw heeft een mengelmoes van Silezische, Tsjechische, Duitse en Poolse cultuur. Op tal van typisch socialistische pleinen zien we prachtige kerken in rode baksteen, parels van de Duitse gotiek. Opmerkelijk is het panorama van Raclawice. Dit schilderij van 15 meter hoog en 120 meter lang geeft de grote veldslag van 1794 tussen Polen en Rusland weer. In de oude stad zijn drie bouwwerken een bezoek beslist waard: het hoofdgebouw van de universiteit van Wroclaw met de aula Leopoldina uit de 18e eeuw, de universiteitskerk en het ’s avonds fraai met oude gaslantaarns verlichte Ostrów Tumski, met de kathedraal. Aansluitend rijden we naar Krakau, waar we tegen de avond aankomen in ons hotel.

Dag 3: Krakau, stadswandeling en Wavelheuvel

Wij bezoeken vandaag o.l.v. een Nederlandsprekende gids (voordeelpakket) het prachtige centrum van Krakau. Een paradijs voor wie van geschiedenis houdt. Elk huis of gebouw in het centrum staat op de ruïnes van een vroeger gebouw. Dat Krakau bewaard is gebleven, is te danken aan haar schoonheid. De stad heeft een uniek Middeleeuws centrum; zij werd door UNESCO dan ook uitgeroepen tot een van de 12 belangrijkste cultuursteden van de wereld. Wij zien het Centrale Plein, het Rynek Glówny met de indrukwekkende Lakenhal, eens het centrum voor internationale handel. Er werden specerijen, leder en zijde uit het Oosten verkocht en exportproducten zoals textiel, lood en zout uit de Wieliczka-zoutmijn. Ook ziet u de prachtige Raadhuistoren en in het stadspark Planty de stoere Barbacan, een van de verdedigingswerken van de stad. De lunch kunt u op eigen gelegenheid in het gezellige centrum gebruiken, waarna u nog tijd heeft om de stad verder te verkennen. Na de middag gaan we naar de Wavelheuvel, op de oever van de rivier de Wisla. U ziet hier talrijke historische gebouwen, zoals het Koninklijk kasteel, met een unieke verzameling wandtapijten, de kathedraal, waar de Poolse koningen gekroond en begraven zijn en de Drakengrot, een toeristische attractie waar een prachtige legende bij hoort.

Dag 4: Zakopane

Vandaag staat Zakopane op ons programma, dat op 900 meter hoogte ligt. Een typisch Poolse wintersportplaats, gelegen in een schitterende omgeving. Zakopane is bekend om de vele houten huizen en kerken. Hier kunt u genieten van bijvoorbeeld een tocht met de tandradbaan naar de berg Gubalówka. Er zijn gezellige terrassen, restaurants en marktkramen waar o.a. de typische schapenwollen bergtruien worden verkocht. Aan het eind van de middag zijn we terug in ons hotel.

Dag 5: Vrije dag of Auschwitz en Wadowice

Vandaag heeft u een vrije dag of, als u het voordeelpakket heeft geboekt, gaat u mee naar het voormalige concentratiekamp Auschwitz en het leuke plaatsje Wadowice. Auschwitz behoort tot de zwarte geschiedenis van de Tweede Wereldoorlog. Muren, wachttorens, prikkeldraadversperringen, executiemuren en crematoria herinneren aan de verschrikkingen die hier tijdens de Tweede Wereldoorlog hebben plaatsgevonden. Ca. 1,1 miljoen mensen van 28 verschillende nationaliteiten en waarvan meer dan de helft van Joodse afkomst, zijn hier om het leven gekomen. Wadowice is de plaats waar Paus Johannes Paulus II geboren is. Er zijn veel mooie gebouwen die het bekijken waard zijn.

Dag 6: Zoutmijn van Wieliczka

's Ochtends staat er nog een hoogtepunt op het programma, namelijk de oudste zoutmijn ter wereld. Deze zoutmijn van Wieliczka kunt u bezoeken als u het voordeelpakket hiervoor hebt bijgeboekt. Het winnen van zout vond hier voor het eerst in 1044 plaats. U wordt in deze zoutmijn rondgeleid langs standbeelden van historische figuren, allemaal uitgehouwen in het zout. Zelfs een complete kapel van zout krijgt u te zien naast oude werktuigen, waarmee het zout gewonnen werd. 's Middags bent u vrij en kunt u bijvoorbeeld nog uw laatste vakantiesouvenirs kopen.

Dag 7: Vertrek Polen

Na het ontbijt beginnen we aan de terugreis. Met verschillende stops rijden we naar ons overnachtingshotel in Duitsland, voor de laatste overnachting van deze reis.

Dag 8: Terugreis

Via de Duitse autosnelwegen rijden we terug naar Nederland. Op ons centrale overstappunt kunt u genieten van een goed verzorgd afscheidsbuffet (niet inbegrepen, te reserveren bij uw chauffeur). Tot slot keert u met één van onze servicelijnen huiswaarts en kunt u terug kijken op deze prachtige reis naar Polen.

N.B. in voorkomende omstandigheden kunnen er wijzigingen optreden in het dag-tot-dag programma.

Deze reis wordt uitgevoerd in samenwerking met onze partner Bolderman.nl.

Hotel Ruczaj 3*

Het hotel is gelegen in een rustige omgeving, ca. 4 km buiten Krakau. Het beschikt over een entree met zithoek, receptie, bar, restaurant en lift. De kamers zijn allen voorzien van een badkamer met douche en toilet, televisie, telefoon en airco. Wifi is gratis in het hotel.

De actuele coronamaatregelen zullen vermeld worden in uw reispapieren.

Polen

Oppervlakte: 311.888 km²
Inwoners: 38.523.261
Hoofdstad: Warschau
Regeringsvorm: Republiek
Religie: Katholiek
Valuta: Zloty (PLN)
Elektriciteit: 220V, stekkers type C & E, geen verloopstekker nodig
Taal: Pools
Tijdzone: UTC+1, zelfde tijdzone als Nederland
Reisdocumenten: Paspoort of identiteitsbewijs geldig tot terugkomst Nederland
 
Eten en drinken
In de Poolse keuken zijn invloeden van Rusland, Tsjechië, Duitsland en Oostenrijk op te merken. Bij de meeste maaltijden wordt soep gegeten. Daarnaast zijn veel Polen verzot op geurig gerookt vlees en haring. Typisch Poolse gerechten zijn bigos (verschillende soorten vlees met gekookte kool en paddenstoelen), pierogi (ravioli, in allerlei variaties), golabki (met rijst en vlees gevulde koolbladeren met tomatensaus) en grzybowa (wilde-paddenstoelensoep met noedels). Qua drank is pure wodka populair in Polen. Ook met kruiden verrijkte wodka’s worden veel gedronken. Een traditioneel Poolse drank is mede honingwijn. Deze wijn wordt niet veel meer gedronken, maar wordt nog wel gebrouwen.

Flora en Fauna
Door de wereldoorlogen en droogleggingen sinds de 13e eeuw is veel bebossing in Polen verdwenen. Zo’n 27% van de oppervlakte bestaat nog uit bos. Er zijn een groot aantal nationale parken en reservaten opgezet, om een deel van de bebossing in de oorspronkelijke staat te kunnen behouden. De staatsbossen bestaan voor zo’n 80% uit naaldwouden, waar vooral de grove den en lariks groeien. De overige bossen zijn loofwouden, met voornamelijk eiken, beuken en berken. De dierenwereld heeft een Midden-Europees karakter met een aantal noordelijke invloeden, zoals de eland. In Bialowieza, een woud op de grens van Polen en Wit-Rusland, leven wisenten (ook wel Europese bisons) in het wild, waardoor het woud wereldberoemd is. Langs de Mazourische meren zijn broedende knobbelzwanen, kraanvogels en zwarte ooievaars waar te nemen. Op het Tatragebergte, waar Polen aan Slowakije grenst is een nationaal park waar onder andere gemzenrassen, bruine beren, wolven, wilde katten, lynxen en Alpenmarmotten leven.

Geschiedenis
De Poolse geschiedenis begint in het jaar 966. De destijdse vorst van het land, Mieszko I bekeerde zich tot het christendom. Hij bracht verschillende Slavische volken samen op een laagvlakte tussen twee rivieren, de Oder en Wisla. Boleslaw de Dappere, de zoon van Mieszko I, kwam als eerste koning aan de macht. Hij bezorgde de jonge staat Polen een stevigere positie. Polen heeft in de tweede wereldoorlog veel schade opgelopen. Het herinneringskamp Auschwitz attendeert hieraan. Sinds de val van de Berlijnse muur, doet Polen steeds meer afstand van het communistische tijdperk.

Prijsniveau
De prijzen in Polen liggen lager dan in Nederland.

Leuke feitjes
 • De naam van het land, Polen, is afgeleid van ‘pole’. De Poolse betekenis van dit woord is ‘vlakte’. Zoals de naam al zegt, is het grootste deel van Polen vlak.
 • De zoutmijn van Wieliczka, vlakbij Krakau, is één van ’s werelds oudste mijnen die nog in werking is. De mijn is vanaf de 13e eeuw onafgebroken in werking geweest.
 • Wie kent de polonaise nou niet? Maar veel minder bekend is dat dit uit Polen komt.

Opstapplaatsen

Effeweg.nl heeft meer dan 60 opstapplaatsen door heel Nederland. Vanaf uw opstapplaats wordt u per touringcar naar ons verzamelpunt gebracht.

Voor deze reis is het verzamelpunt Zeeland (Noord-Brabant):
Restaurant Het Witte Huis | Reekseweg 7| 5411 RB Zeeland (Noord-Brabant)

Klik hier voor een overzicht van onze opstapplaatsen via Zeeland

Tijdens het maken van de boeking kunt u een keuze maken uit de opstapplaatsen welke op uw vertrekdatum van toepassing zijn. De definitieve opstaptijd die bij de gekozen opstapplaats hoort ontvangt u in uw reisbescheiden, welke u circa een week voor vertrek ontvangt. Wij adviseren u een kwartier voor de opstaptijd aanwezig te zijn.

Telefoonnummer klantenservice 088 10 30 800
Openingstijden
ma. t/m vr. uur
zaterdag uur
Gedetailleerde gegevens
Postadres
Effe Weg B.V.
Den Hulst 134
7711 GT Nieuwleusen
E-mail info@effeweg.nl
Tel. +31 (0)88 10 30 800
KvK 05077081
BTW nr. NL814069538B01
IBAN NL71 RABO 0325 6913 12
10:26:27 | 0,38 | effeweg | NMT-WEB-119 TourWeb © NetMatch