Najaarsaanbieding 8 dagen Gardameer, Verona en Venetië

 • Vervoer per luxe Comfort Class touringcar
 • Hotel nabij het centrum van Garda
 • Halfpension (ontbijt en diner)
 • Bezoek Verona
 • Optionele dagtocht Venetië o.l.v. Nederlandssprekende gids
 • Ontdek Malcesine
 • Bezoek streekmarkt
Uw reisgezelschap
Kies uw gewenste vertrekdatum
Prijzen zijn exclusief € 40,- kosten per boeking o.b.v. 2 personen. Deze kosten worden in de kassabon naast de prijzen gespecificeerd. Getoonde prijzen zijn per persoon en op basis van bezetting in een 2-persoonskamer.
* Onder voorbehoud van annuleringen en wijzigingen.
 • Boek veilig en vertrouwd online Wij zijn aangesloten bij het SGR & ANVR
 • Boek nu, betaal later Wel zo fijn. Betalen wanneer het u uitkomt, zonder bijkomende kosten.
 • Persoonlijke klantenservice Onze medewerkers staan u graag te woord bij vragen

Dag 1: Heenreis

Met één van onze servicelijnen wordt u naar ons centrale overstappunt gebracht. Hier krijgt u een kopje koffie of thee aangeboden. Aansluitend rijden we met diverse stops naar ons hotel in Zuid-Duitsland, waar we dineren en overnachten.

Dag 2: Aankomst Garda

Na het ontbijt vervolgen we onze reis via Oostenrijk naar Italië. Via Bolzano, Trento en Rovereto komen we bij ons hotel in Garda aan. Hier zullen we de komende 5 nachten verblijven.

Dag 3: Sirmione en Verona

Vandaag brengen we eerst een bezoek aan het schiereilandje Sirmione, gelegen aan het eind van een 3,5 kilometer lange landtong, met smalle steegjes en een burcht. Voor de liefhebbers wordt er door uw chauffeur vanaf Sirmione een boottocht georganiseerd (niet inbegrepen). ’s Middags brengen we een bezoek aan één van de mooiste kunststeden van Italië, de stad Verona. Verona is wereldwijd bekend vanwege het balkon van Romeo en Julia, maar ook van de Arena, het amfitheater waar jaarlijks de bekende opera’s worden opgevoerd.

Dag 4: Bardolino

Na een niet al te vroeg ontbijt rijden we naar Bardolino, waar wekelijks één van de grootste markten aan het Gardameer gehouden wordt. Bardolino is ook bekend om de wijnen uit deze streek. De mooi gevormde flessen wijn worden hier te koop aangeboden. Een gezellige Italiaanse markt mag op deze reis natuurlijk niet ontbreken!

Dag 5: Vrije dag of Venetië

Vandaag kunt u de dag zelf indelen of, als u het Voordeelpakket heeft geboekt, mee gaan naar het hoogtepunt van deze reis: Venetië. Met de ferry varen we vanaf het vaste land naar het San Marcoplein. We maken o.l.v. een Nederlandssprekende gids een stadswandeling en zien o.a. het wereldberoemde Dogenpaleis en de Brug der Zuchten. Daarna heeft u nog ruimschoots de tijd om deze indrukwekkende stad zelf te ontdekken, de Venetiaanse glasblaaskunst te bewonderen, lekker te slenteren langs de kanalen of op één van de terrasjes wat te drinken. U kunt natuurlijk ook een romantische gondeltocht maken door de kanalen van Venetië (niet inbegrepen).

Dag 5: Middagtocht Malcesine

Na een drukke dag in Venetië doen we het vandaag rustig aan. De ochtend is ter vrije besteding en na de lunch rijden we naar het plaatsje Malcesine, een klein vestingsplaatsje gelegen aan het meer, met terrasjes en leuke winkeltjes. Liefhebbers kunnen vanuit Malcesine een panorama boottocht maken naar het dorpje Limone aan de overkant van het meer (niet inbegrepen).

Dag 7: Vertrek Garda

Na het ontbijt nemen we afscheid van het mooie Gardameer en rijden we door het Alpenlandschap naar ons hotel in Zuid-Duitsland voor de laatste overnachting.

Dag 8: Terugreis

Helaas alweer de laatste dag van deze mooie reis naar het Lago di Garda. Via de Duitse autobanen rijden we naar ons centrale overstappunt terug, waar u van een goed verzorgd afscheidsbuffet kunt genieten (niet inbegrepen, te reserveren bij uw chauffeur). Via een van onze servicelijnen keert u aansluitend weer huiswaarts.

Landkaart: Gardameer, Verona en Venetië

N.B. in voorkomende omstandigheden kunnen er wijzigingen optreden in het dag-tot-dag programma.

Hotel Royal 3*, Garda

Het hotel is rustig gelegen op ca. 200 meter van het gezellige centrum van Garda en op ca. 400 meter van de haven en het meer. Het hotel beschikt over een receptie met lounge en bar, restaurant, lift en zwembad met ligweide en ligstoelen. De kamers beschikken allen over een televisie, telefoon, airconditioning (alleen in juli en augustus), balkon of terras en een badkamer met douche en toilet. Wifi is gratis.

Italië

Oppervlakte: 301.339 km²
Inwoners: 62.007.540
Hoofdstad: Rome
Regeringsvorm: Republiek
Religie: Rooms-katholiek
Valuta: Euro (€)
Elektriciteit: 220V, stekkers type C, F en L, geen verloopstekker nodig
Taal: Italiaans
Tijdzone: UTC+1, zelfde tijd als in Nederland
Reisdocumenten: Paspoort of identiteitsbewijs geldig tot terugkomst Nederland
 
Eten en drinken
Eten is een belangrijk moment van de dag in Italië. Het gaat daarbij niet alleen om het eten, maar vooral ook om het samen zijn met familie en vrienden. Simpele, maar verse gerechten vormen vaak de basis voor Italiaanse gerechten. Iedereen kent de spaghetti, pizza en lasagne uit Italië. De pizza’s zijn het meest bekend. Ze komen oorspronkelijk uit Napels. Er gaan allerlei wilde verhalen over de pizza in Italië, maar deze verhalen moet u met een flinke korrel zout nemen. Vis, zoals sardines, zwaardvis en ansjovis, wordt ook veel gegeten, vooral aan de kust en op de eilanden. In het binnenland zijn het juist meer de pasta’s. Elk gebied heeft een eigen specialiteit, wat zorgt voor een legio aan soorten.

Wijn is een populaire, veel gedronken drank in Italië. De 20 wijnregio’s die het land telt, bieden elk een andere soort wijn. Met name de rode en witte Chianti’s uit Toscane staan goed aangeschreven. Ook bier wordt graag gedronken.

Flora en Fauna
Italië heeft een mediterraan klimaat. Dit is te zien aan de fauna die er groeit. In het landschap overheersen de olijfbomen, palmbomen en citrusbomen. Naaldwouden ziet u in de hoger gelegen Alpen gebieden. In de lager gelegen gebieden treft men vooral kastanjes, eiken en cipressen aan. Vijgen, dadels, amandelen en granaatappels zijn in het zuiden te vinden.

De natuur in Italië is belangrijker dan de dierenwereld. In de onbewoonde Alpen leven nog wel velerlei soorten dieren, zoals wilde geiten, gemzen, vossen en marmotten. Bij uitzondering wordt in het zuiden van het land een beer of wolf gezien.

Geschiedenis
De tijd van de Romeinen is een bekende periode in de historie van Italië. Op hun hoogtepunt bezat dit volk grote gebieden aan de Middellandse Zee. Het machtige Romeinse Rijk viel na een onenigheid echter uiteen. Er ontstonden kleine staten waarvan Rome de belangrijkste was. De bevolking streed ervoor één land te kunnen vormen. Uiteindelijk lukte dit en het huidige Italië ontstond. Vaticaanstad en San Marino zijn uitzonderingen, deze staten bleven op zichzelf staan.

Prijsniveau
De prijzen zijn vergelijkbaar met die in Nederland.

Leuke feitjes
 • In Italië wordt niet vrijdag de 13e, maar vrijdag de 17e als ongeluksdag gezien. Dit heeft te maken met de schrijfwijze van 17. In Romeinse cijfers wordt 17 namelijk als XVII geschreven. XVII is een anagram van ‘XIVI’: “Ik heb geleefd” in het Latijns.
 • In 1860 is de pizza ‘uitgevonden’ in Napels. Het woord pizza is een van de weinige woorden die wereldwijd begrepen wordt.
Telefoonnummer klantenservice 088 10 30 800
Openingstijden
ma. t/m vr. uur
zaterdag uur
Gedetailleerde gegevens
Postadres
Effe Weg
Vendelier 61-B
3905 PD Veenendaal
E-mail info@effeweg.nl
Tel. +31 (0)88 10 30 800
KvK 30060880
BTW NL 826428782 B01
IBAN NL71 RABO 0325 6913 12
02:28:01 | 0,19 | effeweg | GCP-NMT-WEB-102 TourWeb © NetMatch