telefoonnummer klantenservice 088 10 30 800
ma. t/m vr : 09:00 - 17:30 uur zaterdag : 10:00 - 16:00 uur
Naar 'mijn reis' omgeving

Najaarsaanbieding Minicruise 5 dagen Kopenhagen, Malmö en Oslo

  • Bioscoop, bars, restaurants aanwezig op de schepen
  • Upgrade van binnen- naar buitenhut mogelijk
  • 4 maal ontbijt aan boord
  • 2 maal dinerbuffet aan boord, incl. drankjes
  • Stadstours in Malmö, Oslo en Kopenhagen o.l.v. een gids mogelijk
Uw reisgezelschap
Kies uw gewenste vertrekdatum
* Onder voorbehoud van annuleringen en wijzigingen.
  • Boek veilig en vertrouwd online Wij zijn aangesloten bij het SGR & ANVR
  • Boek nu, betaal later Wel zo fijn. Betalen wanneer het u uitkomt, zonder bijkomende kosten.
  • Persoonlijke klantenservice Onze medewerkers staan u graag te woord bij vragen

Dag 1 Heenreis en Lübeck

Vanaf uw opstapplaats rijden we naar ons verzamelpunt. Na een kopje koffie rijden we naar Lübeck in Duitsland, waar we aan het eind van de middag zullen aankomen. De historische binnenstad van de Hanzestad Lübeck met haar talloze monumenten is één grote toeristische trekpleister. Het raadhuis op de markt behoort tot één van de mooiste van Duitsland. Omstreeks 19.00 uur rijden we naar de haven van Travemünde voor de nachtovertocht naar Trelleborg. Aan boord van de TT-line kunt u genieten van het dinerbuffet incl. drankjes.

Dag 2 Malmö

Geniet u van het ontbijt aan boord, terwijl we de haven van Trelleborg binnenvaren. Na de ontscheping vervolgen we de reis en rijden we naar Malmö, de derde stad van Zweden. Een gids neemt u mee langs de vele bezienswaardigheden die deze stad rijk is. Malmö kent een gezellig oud centrum met veel parken. Vooral op en rondom Lilla Torg (kleine plein) bruist het van de gezelligheid. U kunt deelnemen aan een stadstour onder leiding van een gids. Aansluitend kunt u uw tijd naar eigen inzicht besteden in Malmö. Omstreeks 14.00 uur rijden we richting Kopenhagen via de beroemde Öresundsbron, de brug-tunnelcombinatie, die Zweden met Denemarken verbindt. In Kopenhagen rijden we naar de haven, waar we aan boord gaan van de cruiseferry, die ons naar Oslo zal brengen. Aan boord vindt u diverse restaurants, bars, volop entertainment, shops, een bioscoop en een zwembad. Een ware belevenis! U verblijft 2 nachten aan boord van het luxe cruiseschip van DFDS in een 2-persoonsbinnenhut. Aan boord kunt u op eigen gelegenheid en voor eigen rekening een hapje eten. Van een lekkere pizza in de Little Italy, een sandwich of eenvoudige maaltijd in het Expresso House tot een uitgebreid dinerbuffet in het 7 Seas Restaurant.

Dag 3 Oslo

Terwijl u geniet van het ontbijt aan boord, varen we door het Oslofjord de haven van de Noorse hoofdstad binnen. Na ontscheping kunt u deelnemen aan een stadstour onder leiding van een gids. Tijdens deze rondrit ziet u het kasteel Åkershus, het koninklijk paleis en het raadhuis, dat jaarlijks het decor vormt voor de uitreiking van de Nobelprijs voor de vrede. Een bezoek aan het immense beeldenpark van Gustav Vigeland mag niet ontbreken. De middag kunt u naar eigen inzicht besteden in Oslo. U kunt het schiereiland Bygdøy bezoeken met het Norsk Folkemuseum met talloze oude Noorse gebouwen, of neemt u de tram naar de skischans Holmenkollen voor een schitterend uitzicht over de stad en het fjord. Omstreeks 15.30 uur gaan we weer aan boord van de cruiseferry en varen we terug naar Kopenhagen.

Dag 4 Kopenhagen

Omstreeks 10.00 uur gaan we van boord in Kopenhagen. De gids staat ons al op te wachten om op ontdekkingstour te gaan door de stad. De tour brengt u langs de beroemde Kleine Zeemeermin, het koninklijke kasteel Amaliënborg en de oude haven Nyhavn. De middag heeft u vrij te besteden in Kopenhagen. U kunt bijvoorbeeld een bezoek brengen aan het beroemde attractiepark Tivoli of de winkelstraat Strøget verkennen, die tot één van de langste straten van Europa behoort. Rond 18.30 uur rijden we terug naar Trelleborg voor de nachtovertocht met TT-Line naar Travemünde. Aan boord kunt u wederom genieten van het dinerbuffet.

Dag 5 Terugreis en Bremen

Na het ontbijt gaan we van boord en rijden naar de Hanzestad Bremen. Bremen is onlosmakelijk verbonden met het sprookje van de Bremer stadsmuzikanten. In het prachtige centrum aan de oever van de Weser, waar vrijwel alles op loopafstand te bereiken is, worden de muzikanten met een standbeeld geëerd. Blikvanger van de stad is het Gothische Rathaus, met haar façade in de stijl van de Wezerrenaissance. Dwaalt u vooral ook door het Schnoorviertel, de oudste wijk van de stad. Rond 14.00 uur aanvaarden we de terugreis naar Nederland. Op ons verzamelpunt kunt u gebruik maken van het afscheidsdiner, alvorens de servicelijnen u terugbrengen naar de opstapplaats.

​N.B. in voorkomende omstandigheden kunnen er wijzigingen optreden in het dag-tot-dag programma.

DFDS Seaways

Volop vertier aan boord van de schepen van DFDS Seaways! U vindt hier maar liefst 5 restaurants, 4 bars waarvan sommige met live-entertainment, een taks-free-shop, een wellness-area met zwembaden, sauna’s en jacuzzi’s en een bioscoop. U overnacht aan boord in comfortabele tweepersoons binnenhutten met douche/toilet. Alle hutten beschikken over 2 aparte beneden bedden.

TT-Line

Tijdens dit minicruise-arrangement overnacht u aan boord van de TT-Line-schepen ‘Nils Holgersson’ en ‘Peter Pan’. Aan boord vindt u volop vertier in diverse faciliteiten zoals een restaurant, bar, casino, taxfree-shop en een bioscoop. U overnacht aan boord in comfortabele 2-persoonsbinnenhutten met douche/toilet. Alle hutten beschikken over stapelbedden of twee aparte beneden bedden.

Duitsland en Denemarken

Oppervlakte: 357.121 km²
Inwoners: 80.854.408
Hoofdstad Berlijn
Regeringsvorm: Parlementaire republiek
Religie: Katholiek / Protestants
Valuta: Euro (€)
Elektriciteit: 220V, stekkers type C & F, geen verloopstekker nodig
Taal: Duits
Tijdzone: UTC+1, zelfde als Nederland


  

Eten en drinken
Duitsland is het walhalla voor bierliefhebbers. In het land zijn meer dan 1.300 bierbrouwerijen gevestigd, wat neer komt op maar liefst 40% van alle bierbrouwers ter wereld. Jaarlijks wordt in Duitsland zo’n 100 miljoen hectoliter (10.000.000.000 liter) bier gebrouwen. Naast de bieren zijn ook de Duitse wijnen, en dan vooral de witte wijnen, bekend. In het zuiden en zuidwesten van het land, uitgezonderd Saale-Unstrut en Saksen, liggen de meeste wijngebieden. Wie naar Duitsland gaat, kan niet om de Wurst heen. Elke regio heeft een eigen worst. Daarnaast zijn de bekende Kaiserbrötchen (harde broodjes) erg gewild.

Flora en fauna
Duitsland bestond aan het begin van de jaartelling voor maar liefst 80% uit bos. Bebossing is erg belangrijk voor het Duitse landschap. De hoeveelheid bossen liep echter snel terug, rond 1800 bestond nog maar 20% van het land uit bebossing. Inmiddels gaat het weer de goede kant op. Hedendaags nemen bossen zo’n 30% van de totale oppervlakte in. De dierenwereld in het noorden en westen is te vergelijken met die van Nederland. In het oosten en zuiden leven ook andere dieren, zoals wolven, die in Nederland niet te vinden zijn.

Geschiedenis
Theoretisch gezien bestaat Duitsland nog niet zo lang. Het huidige Duitsland was tot 1862 een gebied met veel kleine koninkrijken. Vanaf 1862 vormden deze kleine koninkrijken één land, Duitsland, en begon het Europa te beheersen. Uiteindelijk leidden allerlei conflicten, eind 19e en begin 20e eeuw, tot de Eerste Wereldoorlog. Na deze oorlog was Duitsland belast met enorme schadevergoedingen. Hitler speelde hierop in met mooie praatjes en beloftes, waardoor hij aan de macht kwam. In 1939 viel het Duitse leger Polen binnen, het begin van de Tweede Wereldoorlog. Toen de Duierikanen. Dwars door Berlijn liep het IJzeren Gordijn, de scheiding tussen de twee delen. Hier stond ook de Berlijnse Muur. In 1989 viel te muur en was Duitsland weer één geheel: Bondsrepubliek Duitsland.

Prijsniveau
Winkelen in Duitsland is meestal voordeliger dan in Nederland. Dat komt door het 2% lagere Btw-tarief en de grotere Duitse afzetmarkt, waardoor goedkoper geproduceerd kan worden.

Leuke feitjes:
  • Duitsland ligt in het hart van Europa en grenst aan maar liefst 9 landen. Het is daarmee het Europese land met de meeste buurlanden.
  • In 1916, tijdens WO I, voerde Duitsland als eerste de zomertijd in. Dit werd vooral gedaan om het steenkoolgebruik te verminderen, omdat ze steenkool hard nodig hadden voor de oorlog.
Telefoonnummer klantenservice 088 10 30 800
Openingstijden
ma. t/m vr. uur
zaterdag uur
Gedetailleerde gegevens
Postadres
Effe Weg B.V.
Vendelier 61-B
3905 PD Veenendaal
E-mail info@effeweg.nl
Tel. +31 (0)88 10 30 800
KvK 05077081
BTW nr. NL814069538B01
IBAN NL71 RABO 0325 6913 12
12:10:07 | 0,23 | effeweg | GCP-NMT-WEB-101 TourWeb © NetMatch