telefoonnummer klantenservice 088 10 30 800
ma. t/m vr : 09:00 - 17:30 uur zaterdag : 10:00 - 16:00 uur
Naar 'mijn reis' omgeving

Najaarsaanbieding 8 dagen Vier Alpenlanden en de Bernina Express - All inclusive

  • Vervoer per luxe Comfort Class touringcar
  • All inclusive in Hotel Tia Monte 3*
  • Heerlijke 4-gangendiners en 1 avond themabuffet
  • Gratis drankjes tussen 09.00 - 21.00 uur
  • 1 maal per week bingo of quiz avond
  • Reschenpas en Merano
  • Füssen en Slot Neuschwanstein
LET OP: Wij adviseren u dringend alleen gevaccineerd met ons op reis te gaan i.v.m. de verscherpte maatregelen. Een volledige vaccinatie betekent in de meeste gevallen dat de laatste prik minimaal twee weken geleden gezet moet zijn. Ook een bewijs van herstel na een corona-infectie volstaat op de meeste bestemmingen. Kijk hier voor de actuele richtlijnen.
Uw reisgezelschap
Kies uw gewenste vertrekdatum
* Onder voorbehoud van annuleringen en wijzigingen i.v.m. covid-19.
  • Boek veilig en vertrouwd online Wij zijn aangesloten bij het SGR & ANVR
  • Boek nu, betaal later Wel zo fijn. Betalen wanneer het u uitkomt, zonder bijkomende kosten.
  • Persoonlijke klantenservice Onze medewerkers staan u graag te woord bij vragen

Zaterdag: Heenreis

Vanaf het verzamelpunt rijden we via Duitsland richting Oostenrijk. Onderweg in Duitsland maken we een stop voor een goed verzorgd diner. Aansluitend rijden we door naar hotel Tia Monte in Feichten im Kaunertal.

Zondag: Serfaus en Nauders

Vandaag onze eerste kennismaking met het schitterende Alpenlandschap! Niet ver van ons hotel liggen de bekende plaatsen Serfaus en Nauders. Serfaus ligt op een hoogte van 1.427 meter op een zonnig plateau boven het Tiroolse Inntal. Het is het grootste dorp van het trio Serfaus, Fiss en Ladis. Het centrum is autovrij. De Romaanse klokkentoren zorgt voor het dorpse karakter in de verder moderne plaats. Even verderop, bij het drielandenpunt met Zwitserland en Italië, ligt het romantische bergdorpje Nauders, dat juist een historisch karakter heeft. Het middeleeuwse Schloss Naudersberg torent hoog boven het dorp uit en is een bezoek meer dan waard! Bij terugkomst in het hotel staat een drankje en een lekkernij voor u klaar.

Maandag: Bernina-Express naar Tirano, Italië

Na een vroeg ontbijt rijden we richting Zwitserland, naar het kanton Graubunden. De chauffeur brengt u tot aan Pontresina, waar u één van de beroemdste treinreizen ter wereld kunt maken: de Bernina Express. Een schitterende tocht tot aan Tirano, net over de Italiaanse grens. Onderweg rijdt de trein onder andere langs de Morteratschgletsjer, het Lago Bianco, het dal van Poschiavo met zijn palmbomen en wijngaarden en de ‘keerlus’ op een viaduct waar u vanuit de achterkant van de trein de voorkant tegenover u ziet rijden. Vanuit Tirano rijden we per touringcar weer terug.

De Bernina Express dient u bij boeking door te geven.

Dinsdag: Innsbruck en Patscherkofel

Vandaag brengen we een bezoek aan Innsbruck, de hoofdstad van Tirol. Het prachtige centrum met vele middeleeuwse huizen is een bezoek meer dan waard. Via de Herzog-Friedrich-Straße met de mooie loofbomen en arcades komt u bij het symbool van Innsbruck, het 'Gouden Dak'. Keizer Maximiliaan liet deze prachtige erker met maar liefst 2.657 vuurvergulde koperen dakspanen bouwen. U kunt deelnemen aan een stadswandeling o.l.v. een gids langs de bekende bezienswaardigheden. In de middag kunt u deelnemen aan een excursie naar Patscherkofel. Geniet hier van het fantastische uitzicht wanneer u met de kabelbaan omhoog gaat.

Woensdag: Duitse Alpen, Füssen en Neuschwanstein

Via de Fernpas rijden we naar Duitsland. Vrijwel direct over de Duitse grens bevindt zich één van de beroemdste bezienswaardigheden van het land: slot Neuschwanstein, een kasteel zoals ze alleen in sprookjes voorkomen. Het kasteel van koning Lodewijk II is het meest gefotografeerde bouwwerk van Duitsland. Vanaf de Marienbrücke heeft u het beste uitzicht op het kasteel. Vlakbij Neuschwanstein ligt de mooiste plaats van de Allgäu, het middeleeuwse stadje Füssen. Dit middeleeuwse stadje ligt in een kronkel van de gifgroene rivier Lech. Met een kasteel, klooster, pleinen, musea, kerken, stegen en vele middeleeuwse huizen is het perfect bewaard gebleven.

Donderdag: Reschenpas en Merano

Vandaag maken we een uitstapje naar Italië. Via de Reschenpas rijden de grens over. We maken een korte stop bij stuwmeer Reschensee met het ondergelopen dorp. De kerktoren steekt nog altijd boven het wateroppervlak uit. Via het Vinschgau-dal bereiken we de stad Merano. Merano is het hart van Zuid-Tirol. Met een wonderlijke mix van palmen op de promenades en gletsjers op de achtergrond. Een kuurstad met de mooiste tuin van Italië.

Vrijdag: Kaunertal

Het Kaunertal met een lengte van ca. 25 km biedt panoramische uitzichten op de omliggende bergen en de flora en fauna is overweldigend. Een dagtocht door deze mooie natuur, mag dus niet ontbreken in ons programma. Natuurlijk stoppen we regelmatig, zodat u volop van al het moois kunt genieten. Via de Gletscher-Panoramastrasse, ook wel de mooiste hooggebergteweg in de Alpen genoemd en langs het stuwmeer rijden we naar de Kaunataler gletsjer met de eeuwige sneeuw. Onderweg geniet u van adembenemende uitzichten op de Alpen.

Zaterdag: Terugreis

Vanmorgen vertrekken we op tijd voor de reis terug naar Nederland. Op onze verzamelplaats krijgt u de gelegenheid om iets te eten, alvorens u met onze bekende servicelijn naar uw opstapplaats gebracht wordt.

N.B. in voorkomende omstandigheden kunnen er wijzigingen optreden in het dag-tot-dag programma.

Hotel Tia Monte 3*

Hotel Tia Monte ligt in Feichten in het Kaunertal en is omgeven door de prachtige Tiroler Alpen. De kamers beschikken over een douche, toilet, telefoon, televisie en een aantal kamers met balkon. In het restaurant wacht u o.a. een uitgebreid ontbijtbuffet en een viergangendiner of een themabuffet. Het hotel beschikt over een terras met uitzicht op de gletsjer.

Bij vertrek t/m 30 september is de Summer Card bij de prijs inbegrepen en biedt gratis toegang tot veel recreatiefaciliteiten in de buurt en daarnaast nog allerlei kortingen. Bij vertrek vanaf 1 oktober is de WinterTAL Card BASIC inbegrepen.

De actuele coronamaatregelen zullen vermeld worden in uw reispapieren.

Opstapplaatsen

Effeweg.nl heeft meer dan 60 opstapplaatsen door heel Nederland. Vanaf uw opstapplaats wordt u per touringcar naar ons verzamelpunt gebracht.

Voor deze reis is het verzamelpunt Nieuw-Dijk (Didam):
Restaurant Juffrouw Tok | Tolweg 9 | 6942 HX Didam

Klik hier voor een overzicht van alle opstapplaatsen voor deze reis

Tijdens het maken van de boeking kunt u een keuze maken uit de opstapplaatsen welke op uw vertrekdatum van toepassing zijn. De definitieve opstaptijd die bij de gekozen opstapplaats hoort ontvangt u in uw reisbescheiden, welke u circa een week voor vertrek ontvangt. Wij adviseren u een kwartier voor de opstaptijd aanwezig te zijn.

Telefoonnummer klantenservice 088 10 30 800
Openingstijden
ma. t/m vr. uur
zaterdag uur
Gedetailleerde gegevens
Postadres
Effe Weg B.V.
Den Hulst 134
7711 GT Nieuwleusen
E-mail info@effeweg.nl
Tel. +31 (0)88 10 30 800
KvK 05077081
BTW nr. NL814069538B01
IBAN NL71 RABO 0325 6913 12
09:17:55 | 0,79 | effeweg | NMT-WEB-118 TourWeb © NetMatch