Najaarsaanbieding 8 dagen Toscane, Umbrië en Rome

 • Vervoer per luxe Comfort Class touringcar
 • Verblijf in Hotel Mizar 3*
 • Halfpension (ontbijt en diner)
 • Excursie Rome o.l.v. Nederlandssprekende gids
 • Dagtocht Assisi en Perugia
 • Bezoek Orvieto
 • Bezoek Siena o.l.v. Nederlandssprekende gids
Uw reisgezelschap
Kies uw gewenste vertrekdatum
Prijzen zijn exclusief € 40,- kosten per boeking o.b.v. 2 personen. Deze kosten worden in de kassabon naast de prijzen gespecificeerd. Getoonde prijzen zijn per persoon en op basis van bezetting in een 2-persoonskamer.
* Onder voorbehoud van annuleringen en wijzigingen.
 • Boek veilig en vertrouwd online Wij zijn aangesloten bij het SGR & ANVR
 • Boek nu, betaal later Wel zo fijn. Betalen wanneer het u uitkomt, zonder bijkomende kosten.
 • Persoonlijke klantenservice Onze medewerkers staan u graag te woord bij vragen

Dag 1: Heenreis

Met één van onze servicelijnen reist u naar ons centrale overstappunt, waar u een kopje koffie of thee krijgt aangeboden. Na de overstap kan onze excursiereis naar Toscane en Umbrië beginnen. We rijden via de Duitse autobanen naar ons hotel in Zuid-Duitsland voor diner en overnachting.

Dag 2: Aankomst Italië

Via de Oostenrijkse Alpen en de Dolomieten en Apennijnen in Italië rijden we naar ons hotel in Chianciano Terme nabij het Trasimeno meer, waar we de komende 5 nachten zullen verblijven.

Dag 3: Orvieto

Via een mooie route rijden we naar de historische stad Orvieto. Deze indrukwekkende stad ligt op een 300 meter hoog turfstenen plateau en kijkt uit over een met wijngaarden overdekte vlakte. Orvieto noemt men ook wel de stad der Pausen, omdat het in het verleden veel gevluchte Pausen onderdak bood. De Duomo van Orvieto is één van de grootste kathedralen van Italië en de bouw nam ongeveer 300 jaar in beslag. De buitenzijde van de Dom is werkelijk schitterend met horizontale banden van wit travertijn en blauw-grijs basalt. We gaan hierna naar de tandradbaan (niet inbegrepen) die ons omhoog brengt om te genieten van het uitzicht op deze prachtig gelegen stad.

Dag 4: Assisi en Perugia

Een bezoek aan het beroemde Assisi, de geboorteplaats van de Heilige Franciscus, die hier begraven ligt onder de voor hem gebouwde basiliek, staat vandaag als eerste op ons programma. De Basilica, die boven Assisi uitsteekt, is één van de grootste christelijke graftomben en trekt jaarlijks talloze pelgrims. De basiliek is wereldberoemd om zijn fresco’s. Assisi heeft haar middeleeuwse karakter met de smalle straatjes, huizen, pleinen en talrijke monumenten goed weten te behouden. In de loop van de middag brengen we een bezoek aan de oude hoofdstad van Umbrië, Perugia, de stad die hoog uitsteekt boven het dal van de Tiber. Deze stad wordt al van oudsher geprezen om haar schitterende vergezichten. U kunt hier veel mooie gebouwen bekijken, zoals de Dom San Lorenzo of het indrukwekkende Palazzo del Priori (entreegelden niet inbegrepen).

Dag 5: Vrije dag of Rome

U heeft vandaag een vrije dag in Chianciano Terme. Heeft u het Voordeelpakket geboekt? Dan staat u een bezoek aan de metropool Rome te wachten, de stad waar de ene beschaving over de andere werd gebouwd. Uiteraard gaan we vele schitterende bouwwerken en monumenten zien, die de stad rijk is. Zo ziet u onder meer Vaticaanstad met het schitterende St. Pietersplein, waar de grootste kerk van het Christendom staat, de Sint Pieter. Ook ziet u het Colosseum en de Trevifontein. O.l.v. een gids maken we een wandeling langs de belangrijkste bezienswaardigheden.

Dag 6: Siena

Vandaag gaan we genieten van het prachtige Toscaanse heuvellandschap, dat bezaaid is met cypressen, olijfbomen en wijngaarden. In het beeldschone Siena, de 'Parel van Toscane', vindt u o.a. één van de mooiste pleinen ter wereld, het beroemde schelpvormige Piazza del Campo, dat tweemaal per jaar het toneel is van de tradionele paardenrace de Palio. De andere trots van de stad is de Dom. In deze middeleeuwse stad met haar kronkelige straatjes maken we o.l.v. een gids een stadswandeling, waarbij u naast de monumenten ook kunt genieten van adembenemende vergezichten.

Dag 7: Vertrek Italië

Helaas zit de vakantie er bijna op. We vertrekken uit Toscane en rijden over de Italiaanse autostrada’s naar Oostenrijk en bereiken laat in de middag ons laatste overnachtingshotel in Zuid-Duitsland.

Dag 8: Terugreis

Na het ontbijt volgen we de Duitse snelwegen, met onderweg de nodige stops, naar Nederland. Op ons centrale overstappunt kunt u de reis afsluiten met een goed verzorgd afscheidsbuffet (niet inbegrepen, te reserveren bij uw chauffeur). Aansluitend keert u via één van onze servicelijnen weer huiswaarts.

Landkaart: Toscane, Umbrië en Rome

N.B. in voorkomende omstandigheden kunnen er wijzigingen optreden in het dag-tot-dag programma.

Hotel Mizar 3*, Chianciano Terme

Dit hotel is rustig gelegen, niet ver van het gezellige centrum van Chianciano Terme. Het hotel beschikt over een receptie met ruime lounge, bar, restaurant, lift, dakterras en zwembad met ligstoelen. De kamers beschikken allen over een telefoon, televisie, airconditioning en een badkamer met douche, toilet en haardroger. De meeste kamers hebben een balkon. Wifi is gratis in de openbare ruimten.

Italië

Oppervlakte: 301.339 km²
Inwoners: 62.007.540
Hoofdstad: Rome
Regeringsvorm: Republiek
Religie: Rooms-katholiek
Valuta: Euro (€)
Elektriciteit: 220V, stekkers type C, F en L, geen verloopstekker nodig
Taal: Italiaans
Tijdzone: UTC+1, zelfde tijd als in Nederland
Reisdocumenten: Paspoort of identiteitsbewijs geldig tot terugkomst Nederland
 
Eten en drinken
Eten is een belangrijk moment van de dag in Italië. Het gaat daarbij niet alleen om het eten, maar vooral ook om het samen zijn met familie en vrienden. Simpele, maar verse gerechten vormen vaak de basis voor Italiaanse gerechten. Iedereen kent de spaghetti, pizza en lasagne uit Italië. De pizza’s zijn het meest bekend. Ze komen oorspronkelijk uit Napels. Er gaan allerlei wilde verhalen over de pizza in Italië, maar deze verhalen moet u met een flinke korrel zout nemen. Vis, zoals sardines, zwaardvis en ansjovis, wordt ook veel gegeten, vooral aan de kust en op de eilanden. In het binnenland zijn het juist meer de pasta’s. Elk gebied heeft een eigen specialiteit, wat zorgt voor een legio aan soorten.

Wijn is een populaire, veel gedronken drank in Italië. De 20 wijnregio’s die het land telt, bieden elk een andere soort wijn. Met name de rode en witte Chianti’s uit Toscane staan goed aangeschreven. Ook bier wordt graag gedronken.

Flora en Fauna
Italië heeft een mediterraan klimaat. Dit is te zien aan de fauna die er groeit. In het landschap overheersen de olijfbomen, palmbomen en citrusbomen. Naaldwouden ziet u in de hoger gelegen Alpen gebieden. In de lager gelegen gebieden treft men vooral kastanjes, eiken en cipressen aan. Vijgen, dadels, amandelen en granaatappels zijn in het zuiden te vinden.

De natuur in Italië is belangrijker dan de dierenwereld. In de onbewoonde Alpen leven nog wel velerlei soorten dieren, zoals wilde geiten, gemzen, vossen en marmotten. Bij uitzondering wordt in het zuiden van het land een beer of wolf gezien.

Geschiedenis
De tijd van de Romeinen is een bekende periode in de historie van Italië. Op hun hoogtepunt bezat dit volk grote gebieden aan de Middellandse Zee. Het machtige Romeinse Rijk viel na een onenigheid echter uiteen. Er ontstonden kleine staten waarvan Rome de belangrijkste was. De bevolking streed ervoor één land te kunnen vormen. Uiteindelijk lukte dit en het huidige Italië ontstond. Vaticaanstad en San Marino zijn uitzonderingen, deze staten bleven op zichzelf staan.

Prijsniveau
De prijzen zijn vergelijkbaar met die in Nederland.

Leuke feitjes
 • In Italië wordt niet vrijdag de 13e, maar vrijdag de 17e als ongeluksdag gezien. Dit heeft te maken met de schrijfwijze van 17. In Romeinse cijfers wordt 17 namelijk als XVII geschreven. XVII is een anagram van ‘XIVI’: “Ik heb geleefd” in het Latijns.
 • In 1860 is de pizza ‘uitgevonden’ in Napels. Het woord pizza is een van de weinige woorden die wereldwijd begrepen wordt.
Telefoonnummer klantenservice 088 10 30 800
Openingstijden
ma. t/m vr. uur
zaterdag uur
Gedetailleerde gegevens
Postadres
Effe Weg
Vendelier 61-B
3905 PD Veenendaal
E-mail info@effeweg.nl
Tel. +31 (0)88 10 30 800
KvK 30060880
BTW NL 826428782 B01
IBAN NL71 RABO 0325 6913 12
01:59:41 | 0,2 | effeweg | GCP-NMT-WEB-101 TourWeb © NetMatch