telefoonnummer klantenservice 088 10 30 800
ma. t/m vr : 09:00 - 17:30 uur zaterdag : 10:00 - 16:00 uur
Naar 'mijn reis' omgeving

Najaarsaanbieding 8 dagen Pittoresk Vrsar

  • Verblijf in 4* hotel/resort
  • Bezoek Opatija
  • Bezoek Poreč
  • Panoramatocht door Istrië
  • Optionele boottocht Brijuni eilanden
LET OP: Wij adviseren u dringend alleen gevaccineerd met ons op reis te gaan i.v.m. de verscherpte maatregelen. Een volledige vaccinatie betekent in de meeste gevallen dat de laatste prik minimaal twee weken geleden gezet moet zijn. Ook een bewijs van herstel na een corona-infectie volstaat op de meeste bestemmingen. Kijk hier voor de actuele richtlijnen.
Uw reisgezelschap
Kies uw gewenste vertrekdatum
* Onder voorbehoud van annuleringen en wijzigingen i.v.m. covid-19.
  • Boek veilig en vertrouwd online Wij zijn aangesloten bij het SGR & ANVR
  • Boek nu, betaal later Wel zo fijn. Betalen wanneer het u uitkomt, zonder bijkomende kosten.
  • Persoonlijke klantenservice Onze medewerkers staan u graag te woord bij vragen

Dag 1: Heenreis

Via één van onze servicelijnen komt u aan op ons centrale overstappunt. Hier krijgt u een kopje koffie of thee aangeboden. Vervolgens rijden we met verschillende stops naar Zuid-Duitsland voor diner en overnachting.

Dag 2: Aankomst Vrsar

Na het ontbijt vervolgen we onze reis via Salzburg en imposante berggebieden zoals het Dachsteingebergte en de Karawanken. Tegen de avond komen we aan bij ons hotel in Vrsar. Na de kamerindeling gaan we aan tafel voor het diner.

Dag 3: Poreč en boottocht Limfjord

Vandaag brengen we een bezoek aan de bekende plaats Poreč, een prachtig stadje om te flaneren langs de talrijke winkeltjes. Ook is het de moeite waard een bezoek te brengen aan de Eufrasius Basiliek met de oude mozaïeken of, bij mooi weer, te genieten op één van de vele terrasjes met uitzicht op luxe jachten. Aansluitend maken de gasten die het voordeelpakket hebben geboekt een mooie boottocht naar de Limfjord. Daarna rijden we terug naar ons hotel.

Dag 4: Vrije dag of Brijuni eilanden

Vandaag kunt u de dag zelf indelen of, als u het voordeelpakket heeft geboekt, mee gaan naar de Brijuni eilanden, die in 1983 uitgeroepen zijn tot Nationaal Park. Op een van deze eilanden, Veli Brijuni, had de vroegere leider van Joegoslavië, Tito, een buitenverblijf. Vele staatshoofden en filmsterren kwamen hier op bezoek. De exotische dieren die nu nog in het park leven zijn geschenken van verschillende staatshoofden. Vanaf Fazana varen we naar het eiland waar we met een treintje een rondleiding krijgen. Uiteraard heeft u ook de mogelijkheid om zelf rond te kijken.

Dag 5: Panoramatocht

Na het ontbijt stappen we in de touringcar voor een schitterende panoramatocht door het binnenland van Istrië. Verschillende vergezichten en leuke dorpjes vormen het decor van deze boeiende dag. Vergeet dan ook niet uw camera mee te nemen!

Dag 6: Opatija en Mošćenice

Vandaag staat de bekende plaats Opatija op ons programma, ook wel de 'oude dame aan de Kroatische Rivièra' genoemd. Het was vroeger een luchtkuuroord van de Hongaarse adel. Nu is het met de 12 km lange wandelpromenade een veel bezochte toeristenplaats. Na het bezoek aan Opatija rijden we naar Mošćenice, waar we o.l.v. een gids een rondleiding krijgen (voordeelpakket). Vervolgens rijden we via een mooie route terug naar Vrsar.

Dag 7: Vertrek Vrsar

Na het ontbijt nemen we afscheid van het schitterende Istrië. Via Slovenië en Oostenrijk rijden we met verschillende stops naar ons hotel in Zuid-Duitsland voor de laatste overnachting van deze reis.

Dag 8: Terugreis

Alweer de laatste dag van deze reis. We rijden via de Duitse autobanen terug naar Nederland. Op ons centrale overstappunt kunt u genieten van een goed verzorgd afscheidsbuffet (niet inbegrepen, te reserveren bij uw chauffeur). Aansluitend wordt u weer door één van onze servicelijnen huiswaarts gebracht.

N.B. in voorkomende omstandigheden kunnen er wijzigingen optreden in het dag-tot-dag programma.

Deze reis wordt uitgevoerd in samenwerking met onze partner Bolderman.nl.

Hotel Pineta 3*

Dit hotel ligt op een heuvel en kijkt prachtig uit over het stadje en de kust. Het beschikt over een receptie, meerdere restaurants en bars, lift, binnenzwembad, fitness en wellness-ruimte. Alle kamers zijn voorzien van een satelliet-televisie, telefoon, minibar en een badkamer met bad of douche, toilet en haardroger. In het gehele hotel kunt u gratis gebruik maken van wifi.
 

Kroatië en Bosnië Herzegovina

Reisdocumenten:
Een paspoort of een Nederlandse identiteitskaart is vereist. Het document dient nog 3 maanden geldig te zijn na vertrek uit Bosnië en Herzegovina.

Valuta:                  
In Kroatië wordt betaald met de Kuna (HRK) en in Bosnië en Herzegovina wordt betaald met de Bosnische Mark.

Elektriciteit: 
In Kroatië en Bosnië en Herzegovina worden de stopcontacten van type C en F gebruikt. De netspanning is in Kroatië 220 V en in Bosnië 230 V. U heeft geen verloopstekker nodig in Kroatië en Bosnië en Herzegovina.

Kraanwater:        
Het kraanwater in Kroatië en Bosnië en Herzegovina kunt u over het algemeen veilig drinken. Bij twijfel kan water uit flessen worden gebruikt, dat overal verkrijgbaar is.

Tijdzone:
UTC +1, dezelfde tijdzone als in Nederland.

Taal:
In Kroatië wordt Kroatische gesproken en in Bosnië en Herzegovina wordt Bosnisch, Servisch en Kroatische gesproken. 

Prijsniveau:
In Bosnië en Herzegovina liggen de prijzen lager dan in Nederland. Het prijsniveau van Kroatië is vergelijkbaar met dat van Nederland.

Opstapplaatsen

Effeweg.nl heeft meer dan 60 opstapplaatsen door heel Nederland. Vanaf uw opstapplaats wordt u per touringcar naar ons verzamelpunt gebracht.

Voor deze reis is het verzamelpunt Zeeland (Noord-Brabant):
Restaurant Het Witte Huis | Reekseweg 7| 5411 RB Zeeland (Noord-Brabant)

Klik hier voor een overzicht van onze opstapplaatsen via Zeeland

Tijdens het maken van de boeking kunt u een keuze maken uit de opstapplaatsen welke op uw vertrekdatum van toepassing zijn. De definitieve opstaptijd die bij de gekozen opstapplaats hoort ontvangt u in uw reisbescheiden, welke u circa een week voor vertrek ontvangt. Wij adviseren u een kwartier voor de opstaptijd aanwezig te zijn.

Telefoonnummer klantenservice 088 10 30 800
Openingstijden
ma. t/m vr. uur
zaterdag uur
Gedetailleerde gegevens
Postadres
Effe Weg B.V.
Den Hulst 134
7711 GT Nieuwleusen
E-mail info@effeweg.nl
Tel. +31 (0)88 10 30 800
KvK 05077081
BTW nr. NL814069538B01
IBAN NL71 RABO 0325 6913 12
09:09:01 | 0,4 | effeweg | NMT-WEB-119 TourWeb © NetMatch