Najaarsaanbieding 8 dagen Pittoresk Vrsar

  • Vervoer per luxe Comfort Class touringcar
  • Halfpension (ontbijt en diner)
  • Bezoek Opatija en Poreč
  • Panoramatocht door Istrië
  • Optionele boottocht Brijuni eilanden
  • Boottocht Limfjord voordelig bij te boeken
Uw reisgezelschap
Kies uw gewenste vertrekdatum
Prijzen zijn exclusief € 40,- kosten per boeking o.b.v. 2 personen. Deze kosten worden in de kassabon naast de prijzen gespecificeerd. Getoonde prijzen zijn per persoon en op basis van bezetting in een 2-persoonskamer.
* Onder voorbehoud van annuleringen en wijzigingen.
  • Boek veilig en vertrouwd online Wij zijn aangesloten bij het SGR & ANVR
  • Boek nu, betaal later Wel zo fijn. Betalen wanneer het u uitkomt, zonder bijkomende kosten.
  • Persoonlijke klantenservice Onze medewerkers staan u graag te woord bij vragen

Zaterdag: Heenreis

Via één van onze servicelijnen komt u aan op ons centrale overstappunt. Hier krijgt u een kopje koffie of thee aangeboden. Vervolgens rijden we met verschillende stops naar Zuid-Duitsland voor diner en overnachting.

Zondag: Aankomst Vrsar

Na het ontbijt vervolgen we onze reis via Salzburg en imposante berggebieden zoals het Dachsteingebergte en de Karawanken. Tegen de avond komen we aan bij ons hotel in Vrsar. Na de kamerindeling gaan we aan tafel voor het diner.

Maandag: Poreč en boottocht Limfjord

Vandaag brengen we een bezoek aan de bekende plaats Poreč, een prachtig stadje om te flaneren langs de talrijke winkeltjes. Ook is het de moeite waard een bezoek te brengen aan de Eufrasius Basiliek met de oude mozaïeken of, bij mooi weer, te genieten op één van de vele terrasjes met uitzicht op luxe jachten. Aansluitend maken de gasten die het voordeelpakket hebben geboekt een mooie boottocht naar de Limfjord. Daarna rijden we terug naar ons hotel.

Dinsdag: Vrije dag of Brijuni eilanden

Vandaag kunt u de dag zelf indelen of, als u het voordeelpakket heeft geboekt, mee gaan naar de Brijuni eilanden, die in 1983 uitgeroepen zijn tot Nationaal Park. Op een van deze eilanden, Veli Brijuni, had Tito, de vroegere leider van Joegoslavië, een buitenverblijf. Vele staatshoofden en filmsterren kwamen hier op bezoek. De exotische dieren die nu nog in het park leven, zijn geschenken van verschillende staatshoofden. Vanaf Fazana varen we naar het eiland, waar we met een treintje een rondleiding krijgen. Uiteraard heeft u ook de mogelijkheid om zelf rond te kijken.

Woensdag: Panoramatocht

Na het ontbijt stappen we in de touringcar voor een schitterende panoramatocht door het binnenland van Istrië. Verschillende vergezichten, het glooiende heuvellandschap en leuke dorpjes vormen het decor van deze boeiende dag. Vergeet dan ook niet uw camera mee te nemen!

Donderdag: Opatija en Mošćenice

Vandaag staat de bekende badplaats Opatija op ons programma, ook wel de 'oude dame aan de Kroatische Rivièra' genoemd. Het was vroeger een luchtkuuroord van de Hongaarse adel. Nu is het met de 12 km lange wandelpromenade een veel bezochte toeristenplaats. Na het bezoek aan Opatija rijden we naar Mošćenice, waar we onder leiding van een gids een rondleiding krijgen (voordeelpakket). Vervolgens rijden we via een mooie route terug naar Vrsar.

Vrijdag: Vertrek Vrsar

Na het ontbijt nemen we afscheid van het schitterende Istrië. Via Slovenië en Oostenrijk rijden we met verschillende stops naar ons hotel in Zuid-Duitsland voor de laatste overnachting van deze reis.

Zaterdag: Terugreis

Alweer de laatste dag van deze reis. We rijden via de Duitse autobanen terug naar Nederland. Op ons centrale overstappunt kunt u genieten van een goed verzorgd afscheidsbuffet (niet inbegrepen, te reserveren bij uw chauffeur). Aansluitend wordt u weer door één van onze servicelijnen huiswaarts gebracht.

Landkaart: Pittoresk Vrsar

N.B. in voorkomende omstandigheden kunnen er wijzigingen optreden in het dag-tot-dag programma.

Hotel Pineta 3*

Dit hotel ligt op een heuvel en kijkt prachtig uit over het stadje en de kust. Het beschikt over een receptie, meerdere restaurants en bars, lift, binnenzwembad, fitness en wellness-ruimte. Alle kamers zijn voorzien van een satelliet-televisie, telefoon, minibar en een badkamer met bad of douche, toilet en haardroger. In het gehele hotel kunt u gratis gebruik maken van wifi.
 

Kroatië en Bosnië en Herzegovina

Reisdocumenten:
Een paspoort of een Nederlandse identiteitskaart is vereist. Het document dient nog 3 maanden geldig te zijn na vertrek uit Bosnië en Herzegovina.

Valuta:
In Kroatië wordt betaald met de Kuna (HRK) (per 1 januari 2023 wordt de Euro de valuta) en in Bosnië en Herzegovina wordt betaald met de Bosnische Mark.

Elektriciteit: 
In Kroatië en Bosnië en Herzegovina worden de stopcontacten van type C en F gebruikt. De netspanning is in Kroatië 220 V en in Bosnië 230 V. U heeft geen verloopstekker nodig in Kroatië en Bosnië en Herzegovina.

Kraanwater:        
Het kraanwater in Kroatië en Bosnië en Herzegovina kunt u over het algemeen veilig drinken. Bij twijfel kan water uit flessen worden gebruikt, dat overal verkrijgbaar is.

Tijdzone:
UTC +1, dezelfde tijdzone als in Nederland.

Taal:
In Kroatië wordt Kroatische gesproken en in Bosnië en Herzegovina wordt Bosnisch, Servisch en Kroatische gesproken. 

Prijsniveau:
In Bosnië en Herzegovina liggen de prijzen lager dan in Nederland. Het prijsniveau van Kroatië is vergelijkbaar met dat van Nederland.
Telefoonnummer klantenservice 088 10 30 800
Openingstijden
ma. t/m vr. uur
zaterdag uur
Gedetailleerde gegevens
Postadres
Effe Weg
Vendelier 61-B
3905 PD Veenendaal
E-mail info@effeweg.nl
Tel. +31 (0)88 10 30 800
KvK 30060880
BTW NL 826428782 B01
IBAN NL71 RABO 0325 6913 12
20:29:31 | 0,19 | effeweg | GCP-NMT-WEB-101 TourWeb © NetMatch