Najaarsaanbieding 8 dagen Bijzonder Moravië - Light All inclusive

 • Vervoer per luxe Comfort Class touringcar
 • Verblijf in een middeleeuws Kasteelhotel!
 • Gratis drankjes in Kasteelhotel van 18.00 - 22.00 uur
 • Ondergrondse boottocht Punkva grotten
 • Natuurtocht Moravische Karst en Pernštejn
 • UNESCO Lednice, Valtice en Olomouc
 • Avondprogramma's in Cejkovice, waaronder een wijnproeverij en een Ridderavond
 • Dagtocht Bratislava voordelig bij te boeken
Uw reisgezelschap
Kies uw gewenste vertrekdatum
Prijzen zijn exclusief € 40,- kosten per boeking o.b.v. 2 personen. Deze kosten worden in de kassabon naast de prijzen gespecificeerd. Getoonde prijzen zijn per persoon en op basis van bezetting in een 2-persoonskamer.
Bovenstaande prijzen zijn exclusief € 25,- reserveringskosten per boeking, € 2,50 Calamiteitenfonds per boeking t/m 9 personen, € 5,- consumentenbijdrage SGR per persoon en op basis van bezetting in een 2-persoonskamer.

* Onder voorbehoud van annuleringen en wijzigingen.
 • Boek veilig en vertrouwd online Wij zijn aangesloten bij het SGR & ANVR
 • Boek nu, betaal later Wel zo fijn. Betalen wanneer het u uitkomt, zonder bijkomende kosten.
 • Persoonlijke klantenservice Onze medewerkers staan u graag te woord bij vragen

Zaterdag: Heenreis

Via één van onze servicelijnen komt u aan op ons verzamelpunt, waar u kunt genieten van een kopje koffie of thee. Vervolgens rijden we naar ons overnachtingshotel in Duitsland.Onderweg worden er diverse stops gemaakt. Na aankomst in het hotel kunt u genieten van een goed verzorgd diner.

Zondag: Pernstejn en aankomst Cejkovice

Na het ontbijt steken we de grens met Tsjechië over. Eenmaal aangekomen in de zuidoostelijke regio Moravië brengen we een bezoek aan één van de beroemdste burchten van het land, Pernštejn. De burcht van de familie Pernštejn is een indrukwekkende middeleeuwse burcht, die met tal van vestingwerken op een rots staat, boven de Nedvedicka rivier. In de loop der eeuwen zijn er vele verfraaiingen aangebracht. De vertrekken zijn zeer verschillend ingericht, ieder met een eigen thema. Aansluitend rijden we naar ons Kasteelhotel in Cejkovice. Na het verdelen van de kamersleutels kunt u aan tafel voor een goed verzorgd diner. In de avond kunt u deelnemen aan een rondleiding door het Kasteelhotel, waarbij u alles te weten komt over de geschiedenis van het kasteel en de mysterieuze Orde van Tempeliers.

Maandag: Moravische Karst en Macochakloof

De Moravische Karst (Moravsky Kras) is een schitterende heuvelachtige, dichtbeboste streek ten noorden van Brno. Het grillige, kalkstenen gebied kenmerkt zich door steile wanden, diepe afgronden, kloven en ondergrondse meren. We maken een prachtige natuurtocht door de omgeving. Hoogtepunt is een bezoek aan de Macochakloof met tot 138 meter hoge wanden. De kloof is ontstaan toen het dak van de grot instortte. U kunt de kloof van bovenaf bekijken als u met de kabelbaan naar boven gaat. Bij Skalní Mlýn brengt een elektrisch treintje u naar de ingang van de Punkva grot. We wandelen met een gids door de gangen en de grotten en maken een boottocht op de ondergrondse rivier. U ziet immense stalactieten en stalagmieten in prachtige kalkgrotten. We raden u aan goede wandelschoenen aan te trekken. Vanavond kunt u deelnemen aan een wandeling door het wijndorp Cejkovice o.l.v. een gids. De vele lokale wijnboeren stallen hun producten uit voor hun huizen en wijnkelders en laten u proeven van hun wijnen.

Dinsdag: Lednice en Valtice

Het zuiden van Moravië is dé wijngaard van Tsjechië. Het glooiende landschap wordt gedomineerd door wijngaarden en kleine dorpjes. Tot 1945 woonde in dit gebied de familie Liechtenstein, de voormalige eigenaren van de fraaie UNESCO landgoederen Lednice en Valtice. Een wandelroute loopt door bossen en parkachtige landschappen langs 19e-eeuwse elementen, zoals een minaret, de drie Gratiën en een Apollotempel. Ook de mooi aangelegde Franse tuin en het romantische Engelse park zijn een lust voor het oog. Via een mooie route rijden we terug naar Cejkovice. In de avond brengen we een bezoek aan de wijnkelders van de Tempeliers, direct naast het kasteel. In het tunnelcomplex liggen tientallen eiken vaten, die door middel van houtsnijwerk de geschiedenis van de wijnbouw vertellen. Tegenwoordig behoren de wijnkelders toe aan een coöperatie van lokale wijnboeren. Uiteraard zal het wijnkelderbezoek worden afgesloten met een proeverij van de geroemde wijnen Templářské Sklepy.

Woensdag: Vrije dag of dagtocht Bratislava

Vandaag heeft u een vrije dag. Met de gasten die het voordeelpakket hebben geboekt vertrekken we voor een bezoek aan de voormalige Tsjechoslowaakse stad Bratislava. De stad is tegenwoordig hoofdstad van Slowakije en is gelegen aan de Donau. Bepalend voor het beeld van Bratislava is de hoog boven de stad uittorende burcht. Ook zeker een bezoek waard is het mooie historische centrum van Bratislava. In de loop van de middag keren we terug naar Cejkovice. Vanavond staat een diner in middeleeuwse stijl op het programma. Geniet van een heerlijk Bourgondisch diner en waan uzelf even een Tempelier!

Donderdag: Olomouc en Kroměříž

In Olomouc stond, hoog boven de rivier de Morava, in de 8e-eeuw een Slavische burcht, die later door de Premysliden werd veroverd. Aan de voet van de burcht ontstond Olomouc, eens de hoofdstad van Moravië. Nu staat op deze heuvel de Wenceslaskathedraal. In 1778 werd de stad de zetel van de aartsbisschop. In het centrum vindt u het mooie witte 14e-eeuwse raadhuis, de barokke Drievuldigheidszuil en twee prachtige fonteinen. Op de terugreis bezoeken we de stad Kroměříž, één van de elegantste steden van Moravië, beroemd om zijn grote parken en het barokke paleis. De stad werd tijdens de 30-jarige oorlog verwoest. Karl von Liechtenstein bouwde met inzet van Italiaanse bouwmeesters de stad weer op in renaissance- en barokstijl en de stad valt nu onder Monumentenzorg.

Vrijdag: Vertrek Moravië en Karlovy Vary

Wij nemen afscheid van Moravië en rijden met verschillende stops naar Duitsland voor diner en overnachting.

Zaterdag: Terugreis

We rijden via de Duitse autobanen terug naar Nederland. Op ons centrale overstappunt kunt u de reis afsluiten met een goed verzorgd afscheidsbuffet (niet inbegrepen, te reserveren bij uw chauffeur). Aansluitend keert u via één van onze servicelijnen weer huiswaarts.

Landkaart: Bijzonder Moravië

N.B. in voorkomende omstandigheden kunnen er wijzigingen optreden in het dag-tot-dag programma.

Kasteelhotel Zámek Čejkovice

U overnacht op een bijzonder historische plek. Rond 1250 kwamen de Tempeliers vanuit Zuid-Frankrijk naar Moravië. Zij bouwden een vesting in wat later Čejkovice werd ter bescherming van de handelswegen, brachten kennis mee over de wijnbouw en bouwden op grote schaal wijnkelders. De vesting, later kasteel, van Čejkovice vormt hiermee de bakermat van de beroemde Moravische wijnen. In dit kasteel overnacht u deze week en waant u zich even als een Tempelier uit de middeleeuwen. Het schitterende kasteel ligt op een heuvel aan de rand van het dorp en huisvest tegenwoordig een 3* hotel, dat beschikt over o.a. een bar, restaurant, wijnkelder, binnenplaats met terras en wifi. Uw kamer is voorzien van televisie, telefoon en badkamer met bad of douche en toilet. Het kasteelhotel beschikt niet over een lift. De kamers bevinden zich op de eerste etage.

Tsjechië

Oppervlakte: 78.864 km²
Inwoners: 10.674.947
Hoofdstad: Praag
Regeringsvorm: Republiek
Religie: Rooms-katholiek
Valuta: Tsjechische kroon (CZK)
Elektriciteit: 220V, stekkers type C & F, geen verloopstekker nodig
Taal: Tsjechisch
Tijdzone: UTC +1, dezelfde tijdzone als Nederland
Reisdocumenten: Paspoort of identiteitsbewijs geldig tot terugkomst Nederland
 
Eten en drinken
De Tsjechische keuken laat invloeden zien van omliggende landen, voornamelijk van Hongarije en Oostenrijk. Specialiteiten zijn de Weens gevulde pannenkoeken en de Boheemse Palacinky. Tsjechen drinken graag sterke dranken. Becherovka is de meest populaire. Bij het eten wordt vaak een pivo gedronken, dat is een groot glas bier. Over de kwaliteit van het Tsjechische bier wordt zeer uiteenlopend gedacht.

Flora en Fauna
De flora in Tsjechië is veelzijdig. Dit komt door de centrale ligging van het land. Er is veel bebossing, dit neemt zo’n 30% van de totale grondoppervlakte in. Vooral in de Bohemen, gelegen in het noorden, zijn gebieden met veel bos te vinden. Het karakter van de fauna in Tsjechië is Midden-Europees. In de bergen komen vooral bergmarmotten en gemzen voor. Heel af en toe wordt hier een lynx of een wilde kat gespot. In de bosgebieden leven onder andere beren en herten.

Geschiedenis
Tsjechië heeft nog maar een zeer korte geschiedenis. In 1992 werden Tsjechië en Slowakije pas uit elkaar gehaald. Vanaf toen kwam ook pas in beeld hoe Tsjechië had moeten afzien onder het communistische regime. Het land moest gereorganiseerd worden om de economie weer op te laten bloeien. In de begin periode hadden de Tsjechen het moeilijk met de maatregelen van de reorganisatie. Inmiddels is Tsjechië de inzinking grotendeels te boven gekomen.

Prijsniveau
De prijzen in Tsjechië zijn, vergeleken met Nederland, erg laag. Vooral buiten Praag.

Leuke feitjes
 • De hoofdstad van Tsjechië, Praag, is één van de mooiste steden van Europa. Het historische centrum van de stad staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO.
 • Ondanks dat Tsjechië onderdeel is van de EU heeft Tsjechië zijn eigen munt, de Tsjechische kroon. Eén Euro is ongeveer 27 Tsjechische kronen.
 • Bier is in een Tsjechisch café vaak goedkoper dan water. Bier is namelijk de nationale drank.
Telefoonnummer klantenservice 088 10 30 800
Openingstijden
ma. t/m vr. uur
zaterdag uur
Gedetailleerde gegevens
Postadres
Effe Weg
Vendelier 61-B
3905 PD Veenendaal
E-mail info@effeweg.nl
Tel. +31 (0)88 10 30 800
KvK 30060880
BTW NL 826428782 B01
IBAN NL71 RABO 0325 6913 12
20:54:57 | 0,2 | effeweg | GCP-NMT-WEB-101 TourWeb © NetMatch