telefoonnummer klantenservice 088 10 30 800
ma. t/m vr : 09:00 - 18:00 uur zaterdag : 10:00 - 16:00 uur
Naar 'mijn reis' omgeving

Najaarsaanbieding 8 dagen Bijzonder Moravië, Blansko - light All inclusive

  • Vervoer per luxe Comfort Class touringcar
  • Verblijf in een prima 3* hotel in Blansko
  • Gratis drankjes in het hotel van 18.00 - 22.00 uur
  • Ontdek Brno, Lednice, Valtice en Mikulov
  • Incl. natuurtocht Moravische Karst
Uw reisgezelschap
Kies uw gewenste vertrekdatum
* Onder voorbehoud van annuleringen en wijzigingen i.v.m. covid-19.
  • Boek veilig en vertrouwd online Wij zijn aangesloten bij het SGR & ANVR
  • Boek nu, betaal later Wel zo fijn. Betalen wanneer het u uitkomt, zonder bijkomende kosten.
  • Persoonlijke klantenservice Onze medewerkers staan u graag te woord bij vragen

Dag 1 Heenreis

Via één van onze servicelijnen komt u aan op ons centrale overstappunt, waar u kunt genieten van een kopje koffie of thee. Vervolgens rijden wij via de Duitse snelwegen naar ons hotel in Duitsland voor diner en overnachting.

Dag 2 Aankomst Blansko

Na het ontbijt vervolgen wij onze reis en rijden wij Tsjechië binnen. Via Pilzen bereiken wij in de loop van de middag ons hotel in Blansko.

Dag 3 Pernštejn en Brno

We gaan vandaag naar één van de beroemdste burchten van het land; Pernštejn. De burcht van de familie Pernštejn kunt u bezoeken en ziet er uit als een indrukwekkende middeleeuwse burcht, die met tal van vestingwerken op een rots staat, boven de Nedvedicka rivier. In de loop der eeuwen zijn er vele verfraaiingen aangebracht. De vertrekken zijn zeer verschillend ingericht, ieder met een eigen thema. Vervolgens rijden wij via een mooie route naar de grootste stad van Moravië, Brno, met een prachtig gerestaureerd centrum. U ziet o.a. de burcht Spilberg, in de loop der eeuwen uitgebouwd tot een ware citadel. Het oude raadhuis heeft een gotische gevel, waarvan een pinakel bewust zo gedraaid is, dat het lijkt alsof hij er elk moment af kan vallen. In het portaal zijn de “Draak” en het “Wiel” van Brno te zien. U heeft voldoende gelegenheid het mooie centrum van Brno te verkennen.

Dag 4 Lednice, Valtice en Mikulov

Vandaag bezoeken we het mooie zuidelijke gedeelte van Moravië. Via Brno bereiken we het stroomgebied van de rivier de Dyje, waar een aantal interessante plaatsjes omgeven door wijngaarden en akkers te vinden zijn. Tot 1945 woonde in dit gebied de familie Liechtenstein, de voormalige eigenaren van de fraaie landgoederen Lednice en Valtice. Een wandelroute loopt door bossen en parkachtige landschappen langs 19e-eeuwse elementen, zoals een minaret, de drie Gratiën en een Apollotempel. Het neogotische kasteel van Lednice, met een mooi aangelegde Franse tuin en een romantisch Engels park, is een bezoek meer dan waard. Na genoten te hebben van deze prachtige streek, gaan we naar het plaatsje Mikulov, het streekcentrum van wijnbouw, groente en fruit. In het middeleeuwse kasteel is in de kelders een wijnmuseum ingericht, met als bijzonderheid een reusachtig wijnvat met een inhoud van 101.000 liter! Natuurlijk bezoeken we ook een wijnproeverij.

Dag 5 Ochtendtocht Moravische Karst

's Morgens bezoeken we het grillige karstgebergte, de Moravsky Kras, met zijn steile wanden, diepe afgronden, kloven, grotten en onderaardse meren. Bij Skalní Mlýn brengt een elektrisch treintje u naar de ingang van de Punkva grot (niet inbegrepen). We wandelen met een gids door de gangen en de grotten en maken een boottocht op de ondergrondse rivier. U ziet immense stalactieten en stalagmieten in prachtige kalkgrotten. We raden u aan goede wandelschoenen aan te trekken. ’s Middags kunt u op eigen gelegenheid de omgeving van het hotel verkennen of in Blansko gezellig ergens iets drinken.

Dag 6 Olomouc en Kroměříž

In Olomouc stond, hoog boven de rivier de Morava, in de 8e eeuw een Slavische burcht, die later door de Premysliden werd veroverd. Aan de voet van de burcht ontstond Olomouc, eens de hoofdstad van Moravië. Nu staat op deze heuvel de Wenceslaskathedraal. In 1778 werd de stad de zetel van de aartsbisschop. In het centrum vindt u het mooie witte 14e-eeuwse raadhuis, de barokke Drievuldigheidszuil en twee prachtige fonteinen. Op de terugreis bezoeken we de stad Kroměříž, één van de elegantste steden van Moravië, beroemd om zijn grote parken en het barokke paleis. De stad werd tijdens de 30-jarige oorlog verwoest. Karl von Liechtenstein bouwde met inzet van Italiaanse bouwmeesters de stad weer op in renaissance- en barokstijl en de stad valt nu onder Monumentenzorg. Vergeet uw fototoestel dus niet!

Dag 7 Vertrek Blansko

Wij nemen afscheid van Blansko en rijden via een mooie route naar het bekende kuuroord Karlovy Vary. Hier kunt u een wandeling maken door dit prachtige stadje met kleurige gevels en de sfeer van een kuuroord opsnuiven. Aansluitend rijden we naar ons hotel in Duitsland voor de laatste overnachting.

Dag 8 Terugreis

Na het ontbijt volgt de laatste etappe van deze reis. We rijden via de Duitse autobanen terug naar Nederland. Op ons centrale overstappunt kunt u genieten van goed verzorgd afscheidsbuffet (niet inbegrepen, te reserveren bij uw chauffeur), waarna u via één van onze servicelijnen weer huiswaarts keert.

N.B. In voorkomende omstandigheden kunnen er wijzigingen optreden in het reisplan.

Deze reis wordt uitgevoerd in samenwerking met onze partner Bolderman.

Holiday Hotel Macocha 3*, Blansko

Dit hotel ligt aan de rand van het centrum van Blansko. Het bestaat uit 2 gebouwen en beschikt over een restaurant, bar, klein terras en lift. Alle kamers zijn voorzien van een badkamer met bad of douche en toilet, televisie en telefoon. Een kluisje kunt u huren bij de receptie. In het hotel zijn de drankjes van 18.00 uur tot 22.00 uur gratis (lokale frisdank, wijn en bier en koffie of thee). Wifi is gratis in het hotel.

Telefoonnummer klantenservice 088 10 30 800
Openingstijden
ma. t/m vr. uur
zaterdag uur
Gedetailleerde gegevens
Postadres
Effe Weg B.V.
Den Hulst 134
7711 GT Nieuwleusen
E-mail info@effeweg.nl
Tel. +31 (0)88 10 30 800
KvK 05077081
BTW nr. NL814069538B01
IBAN NL71 RABO 0325 6913 12
19:20:18 | 0,31 | effeweg | NMT-WEB-118 TourWeb © NetMatch