telefoonnummer klantenservice 088 10 30 800
ma. t/m vr : 09:00 - 17:30 uur zaterdag : 10:00 - 16:00 uur
Naar 'mijn reis' omgeving

Najaarsaanbieding 6 dagen Praag Stad

  • Ontdek zowel Praag Beneden- als Bovenstad
  • Bezoek Dětenice
  • Inclusief excursie Boheems Paradijs
  • Optionele boottocht op de Moldau
LET OP: Wij adviseren u dringend alleen gevaccineerd met ons op reis te gaan i.v.m. de verscherpte maatregelen. Een volledige vaccinatie betekent in de meeste gevallen dat de laatste prik minimaal twee weken geleden gezet moet zijn. Ook een bewijs van herstel na een corona-infectie volstaat op de meeste bestemmingen. Kijk hier voor de actuele richtlijnen.
Uw reisgezelschap
Kies uw gewenste vertrekdatum
* Onder voorbehoud van annuleringen en wijzigingen i.v.m. covid-19.
  • Boek veilig en vertrouwd online Wij zijn aangesloten bij het SGR & ANVR
  • Boek nu, betaal later Wel zo fijn. Betalen wanneer het u uitkomt, zonder bijkomende kosten.
  • Persoonlijke klantenservice Onze medewerkers staan u graag te woord bij vragen

Maandag: Heenreis

Via één van onze servicelijnen komt u aan op ons centrale overstappunt. Hier krijgt u een kopje koffie of thee aangeboden. Aansluitend rijden we naar Praag, waar we vroeg in de avond aan komen en aan tafel gaan voor het diner in ons hotel of een restaurant in de stad (voordeelpakket).

Dag 2: Praag Benedenstad

Vandaag staat de indrukwekkende Benedenstad op ons programma. De oude binnenstad met de vele monumenten is bijna geheel autovrij. O.l.v. een Nederlandssprekende gids (voordeelpakket) gaan we alles bekijken. We zien o.a. het oude stadsplein met het monument van Johannes Hus, het astronomische uurwerk en de Joodse wijk. Na deze prachtige stadswandeling heeft u de middag ter vrije besteding.

Woensdag: Dětenice en Boheems Paradijs

Na het ontbijt rijden we naar de plaats Dětenice. Hier kunt u het gelijknamige kasteel bezoeken. Tevens heeft u in de naastgelegen bierbrouwerij de gelegenheid om te lunchen (niet inbegrepen). Aansluitend rijden we naar het Boheems Paradijs, een prachtig beschermd natuurgebied. Grillige en bizar gevormde rotsformaties bepalen hier het beeld. Indien het weer het toelaat, kunt u hier een wandeling maken (entree niet inbegrepen), maar neem hiervoor wel goed schoeisel mee! 

Donderdag: Praag Bovenstad

Vandaag gaan we weer naar Praag. Uw chauffeur brengt u naar de Praagse Burcht. Onder leiding van de gids gaan we weer een interessante wandeling maken (voordeelpakket). We zien in het monumentale complex van de Praagse Burcht o.a. de zetel van de Tsjechische regering, de St. Vituskathedraal en de Romaanse St. Jorisbasiliek. Om 12.00 uur is er de wisseling van de wacht. Via de Karelsbrug, met de vele beelden, wandelen we weer naar de Benedenstad, waar u de resterende tijd 's middags zelf kunt invullen.

Vrijdag: Vrije dag en boottocht Moldau

Vandaag kunt u de dag zelf indelen: één van de vele bezienswaardigheden bekijken, een drankje nemen in een cafeetje in de stad of lekker winkelen. Aan u de keuze! Aan het eind van de middag maken we een boottocht op de Moldau, waarbij u aan boord kunt genieten van een goed verzorgd buffet (voordeelpakket).

Zaterdag: Terugreis

Helaas alweer de laatste dag van deze reis. Na een vroeg ontbijt rijden we terug naar Nederland, waar u op ons centrale overstappunt kunt genieten van een goed verzorgd afscheidsbuffet (niet inbegrepen, te reserveren bij uw chauffeur). Aansluitend wordt u met één van onze servicelijnen huiswaarts gebracht.

N.B. in voorkomende omstandigheden kunnen er wijzigingen optreden in het reisplan.

Deze reis wordt uitgevoerd in samenwerking met onze partner Bolderman.nl.

Middenklasse hotel

Tijdens deze reis overnacht u in een middenklasse hotel. De kamers beschikken over een eigen douche en toilet. In de reispapieren worden de adresgegevens van het hotel vermeld. Het hotel zal beschikken over een lift.

Tsjechië

Oppervlakte: 78.864 km²
Inwoners: 10.674.947
Hoofdstad: Praag
Regeringsvorm: Republiek
Religie: Rooms-katholiek
Valuta: Tsjechische kroon (CZK)
Elektriciteit: 220V, stekkers type C & F, geen verloopstekker nodig
Taal: Tsjechisch
Tijdzone: UTC +1, dezelfde tijdzone als Nederland
Reisdocumenten: Paspoort of identiteitsbewijs geldig tot terugkomst Nederland
 
Eten en drinken
De Tsjechische keuken laat invloeden zien van omliggende landen, voornamelijk van Hongarije en Oostenrijk. Specialiteiten zijn de Weens gevulde pannenkoeken en de Boheemse Palacinky. Tsjechen drinken graag sterke dranken. Becherovka is de meest populaire. Bij het eten wordt vaak een pivo gedronken, dat is een groot glas bier. Over de kwaliteit van het Tsjechische bier wordt zeer uiteenlopend gedacht.

Flora en Fauna
De flora in Tsjechië is veelzijdig. Dit komt door de centrale ligging van het land. Er is veel bebossing, dit neemt zo’n 30% van de totale grondoppervlakte in. Vooral in de Bohemen, gelegen in het noorden, zijn gebieden met veel bos te vinden. Het karakter van de fauna in Tsjechië is Midden-Europees. In de bergen komen vooral bergmarmotten en gemzen voor. Heel af en toe wordt hier een lynx of een wilde kat gespot. In de bosgebieden leven onder andere beren en herten.

Geschiedenis
Tsjechië heeft nog maar een zeer korte geschiedenis. In 1992 werden Tsjechië en Slowakije pas uit elkaar gehaald. Vanaf toen kwam ook pas in beeld hoe Tsjechië had moeten afzien onder het communistische regime. Het land moest gereorganiseerd worden om de economie weer op te laten bloeien. In de begin periode hadden de Tsjechen het moeilijk met de maatregelen van de reorganisatie. Inmiddels is Tsjechië de inzinking grotendeels te boven gekomen.

Prijsniveau
De prijzen in Tsjechië zijn, vergeleken met Nederland, erg laag. Vooral buiten Praag.

Leuke feitjes
  • De hoofdstad van Tsjechië, Praag, is één van de mooiste steden van Europa. Het historische centrum van de stad staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO.
  • Ondanks dat Tsjechië onderdeel is van de EU heeft Tsjechië zijn eigen munt, de Tsjechische kroon. Eén Euro is ongeveer 27 Tsjechische kronen.
  • Bier is in een Tsjechisch café vaak goedkoper dan water. Bier is namelijk de nationale drank.

Opstapplaatsen

Effeweg.nl heeft meer dan 60 opstapplaatsen door heel Nederland. Vanaf uw opstapplaats wordt u per touringcar naar ons verzamelpunt gebracht.

Voor deze reis is het verzamelpunt Zeeland (Noord-Brabant):
Restaurant Het Witte Huis | Reekseweg 7| 5411 RB Zeeland (Noord-Brabant)

Klik hier voor een overzicht van onze opstapplaatsen via Zeeland

Tijdens het maken van de boeking kunt u een keuze maken uit de opstapplaatsen welke op uw vertrekdatum van toepassing zijn. De definitieve opstaptijd die bij de gekozen opstapplaats hoort ontvangt u in uw reisbescheiden, welke u circa een week voor vertrek ontvangt. Wij adviseren u een kwartier voor de opstaptijd aanwezig te zijn.

Telefoonnummer klantenservice 088 10 30 800
Openingstijden
ma. t/m vr. uur
zaterdag uur
Gedetailleerde gegevens
Postadres
Effe Weg B.V.
Den Hulst 134
7711 GT Nieuwleusen
E-mail info@effeweg.nl
Tel. +31 (0)88 10 30 800
KvK 05077081
BTW nr. NL814069538B01
IBAN NL71 RABO 0325 6913 12
10:09:10 | 0,34 | effeweg | NMT-WEB-119 TourWeb © NetMatch