6 dagen Herfstshoppen in Wenen

 • Vervoer per luxe Comfort Class touringcar
 • Verblijf in een 4* hotel o.b.v. logies en ontbijt
 • Twee dagen Wenen
 • Bezoek Passau en Melk
 • Stadsrondrit Wenen voordelig bij te boeken
 • Optioneel Strauss-Mozart concert
Uw reisgezelschap
Kies uw gewenste vertrekdatum
Prijzen zijn exclusief € 40,- kosten per boeking o.b.v. 2 personen. Deze kosten worden in de kassabon naast de prijzen gespecificeerd. Getoonde prijzen zijn per persoon en op basis van bezetting in een 2-persoonskamer.
* Onder voorbehoud van annuleringen en wijzigingen.
 • Boek veilig en vertrouwd online Wij zijn aangesloten bij het SGR & ANVR
 • Boek nu, betaal later Wel zo fijn. Betalen wanneer het u uitkomt, zonder bijkomende kosten.
 • Persoonlijke klantenservice Onze medewerkers staan u graag te woord bij vragen

Zaterdag: Heenreis

Via één van onze servicelijnen arriveert u op ons centrale overstappunt, waar u een kopje koffie of thee krijgt aangeboden. Daarna begint onze reis naar Wenen. Het diner (dinerpakket) en de overnachting zijn vandaag in een hotel in Zuid-Duitsland.

Zondag: Aankomst Oostenrijk

We rijden na het ontbijt eerst naar Passau. Hier heeft u de mogelijkheid om de beroemde kathedraal, waar het grootste kerkorgel van de wereld staat, te bezoeken. Aansluitend rijden we door het Oostenrijkse landschap naar ons hotel in Altlengbach, waar we 3 nachten zullen verblijven. Als u het dinerpakket heeft bijgeboekt, heeft u het diner in ons hotel.

Maandag: Wenen

Vandaag staat Wenen op ons programma. Met de gasten die het Voordeelpakket geboekt hebben, maken we deze ochtend o.l.v. een Nederlands sprekende gids een stadsrondrit langs de belangrijkste bezienswaardigheden van deze prachtige stad. De rest van de dag is ter vrije besteding in het centrum van Wenen. Na het diner in ons hotel (dinerpakket) kunt u mee naar Wenen, waar u een prachtig traditioneel Strauss-Mozart concert kunt bezoeken (Voordeelpakket).

Dinsdag: Wenen

We rijden vandaag weer naar Wenen en gaan eerst naar het prachtige Slot Schönbrunn. U kunt het slot middels een rondleiding bezichtigen (niet inbegrepen). Aansluitend heeft u vrije tijd in het centrum om bijvoorbeeld een museum te bezoeken, heerlijk te shoppen of ergens te genieten van een echte Wienermelange met Sachertorte. Het diner gebruiken we weer in ons hotel (dinerpakket).

Woensdag: Vertrek Oostenrijk

Na het ontbijt vertrekken we uit Hotel Steinberger en rijden we naar Melk, gelegen aan de Donau. Hier kunt u het beroemde Stift Melk bezoeken (niet inbegrepen). Na dit bezoek rijden we door naar ons hotel in Zuid-Duitsland voor diner (dinerpakket) en de laatste overnachting.

Donderdag: Terugreis

Alweer de laatste dag van deze reis. Via de Duitse snelwegen rijden we terug naar Nederland. Op ons centrale overstappunt kunt u nog genieten van een goed verzorgd afscheidsbuffet (niet inbegrepen, te reserveren bij uw chauffeur). Aansluitend keert u met één van onze servicelijnen weer huiswaarts.

Landkaart: Herfstshoppen in Wenen

N.B. in voorkomende omstandigheden kunnen er wijzigingen optreden in het reisplan.

Hotel Steinberger 4*

We verblijven in het bij Nederlanders bekende Hotel Steinberger. Dit hotel ligt in het rustige dorpje Altlengbach en beschikt over een receptie, lounge met bar, Stube, restaurant, binnenzwembad, wellness-ruimte en lift. De kamers beschikken allen over een badkamer met bad of douche en toilet, haardroger, radio, telefoon en televisie. Wifi is gratis in het hotel.

Oostenrijk

Oppervlakte: 83.871 km²
Inwoners: 8.711.770
Hoofdstad: Wenen
Regeringsvorm: Federale Republiek
Religie: Katholiek
Valuta: Euro (€)
Elektriciteit: 220V, stekkers type C & F, geen verloopstekker nodig
Taal: Duits
Tijdzone: UTC+1, zelfde tijd als in Nederland
Reisdocumenten: Paspoort of identiteitsbewijs geldig tot terugkomst Nederland
 
Eten en drinken
In Oostenrijk wordt vaak simpel gegeten. Meestal wordt gestart met soep, gevolgd door een stuk vlees en een eenvoudige salade. Het meest bekende gerecht uit de Oostenrijkse keuken is natuurlijk de schnitzel. Ook typisch Oostenrijkse gerechten zijn de Wiener Kaffee met Apfelstrüdel of Sachertorte. Wijn is ook populair in Oostenrijk. Er worden niet alleen internationale wijnen gemaakt, maar ook wijnen van eigen druiven.

Flora en Fauna
Oostenrijk behoort tot de meest bosrijke landen van Europa. De oppervlakte bestaat voor ongeveer 38% uit bebossing. De verschillen in hoogtes zorgen voor veel verschillende soorten begroeiing. Tot 800 meter hoogte zijn er vooral veel akkers en weiden. Op grotere hoogte, vanaf 800 meter, zijn voornamelijk loofbomen (in de lagere gebieden) en naaldbomen (in de hoger gelegen gebieden) te vinden. Vanaf 1.800 meter hoogte beginnen de alpenweiden, welke in de winter bedekt worden door een dikke laag sneeuw. In de lente ziet het er juist kleurrijk uit, want dan bloeien de felgekleurde bloemen.

In de Oostenrijkse bossen leven veel herten, zwijnen, reeën en dassen. Heel sporadisch wordt er een beer gezien, maar dat komt zelden voor. Op grotere hoogte leven steenbokken, gemzen, Alpenmarmotten en sneeuwhazen. De lammergier, Europa’s grootste roofvogel, leeft ook in dit gebied.

Geschiedenis
Gedurende de historie van Oostenrijk werd het land bewoond door een heel aantal verschillende volken, zoals de Romeinen, Hummen, Lombarden en Franken. In 1806 werd het Keizerrijk Oostenrijk opgezet, nadat het Roomse Rijk werd afgeschaft. Vanaf 1867 vormde Oostenrijk een dubbelmonarchie met Hongarije, welke bleef bestaan tot het eind van WO I. Toen werden Hongarije en Oostenrijk weer gescheiden. Na hun volk te hebben geraadpleegd sloten Vorarlberg, Burgenland en Karinthië zich aan bij Oostenrijk. Het huidige Oostenrijk was hiermee ontstaan. Oostenrijk verenigde zich in 1938 in het Derde Rijk. Nadat de Nazi’s zich overgaven, kwam Oostenrijk in handen van de geallieerden. Oostenrijk werd in 1955 weer een opzichzelfstaand land, voorwaarde hiervoor was dat het land in het vervolg neutraal bleef.

Prijsniveau
De prijzen zijn vergelijkbaar met die in Nederland.

Leuke feitjes
 • Oostenrijk is twee keer zo groot als Nederland, maar heeft de helft van het aantal inwoners.
 • Oostenrijk heeft meer dan 800 bergen hoger dan 3000 meter. Van de oppervlakte van het land ligt slechts een derde deel lager dan 500 meter.
Telefoonnummer klantenservice 088 10 30 800
Openingstijden
ma. t/m vr. uur
zaterdag uur
Gedetailleerde gegevens
Postadres
Effe Weg
Vendelier 61-B
3905 PD Veenendaal
E-mail info@effeweg.nl
Tel. +31 (0)88 10 30 800
KvK 30060880
BTW NL 826428782 B01
IBAN NL71 RABO 0325 6913 12
00:55:06 | 0,19 | effeweg | GCP-NMT-WEB-102 TourWeb © NetMatch