6 dagen Herfstshoppen in Straatsburg, Freiburg en Colmar

 • Vervoer per luxe Comfort Class touringcar
 • Verblijf in een gezellig familiehotel o.b.v. ontbijt en diner
 • Shoppen in historische steden Straatsburg en Freiburg
 • Shoppen in romantisch Colmar
 • Bezoek kasteel Haut Koenigsburg in Vogezen
 • Natuurtocht Zwarte Woud
Uw reisgezelschap
Kies uw gewenste vertrekdatum
Prijzen zijn exclusief € 40,- kosten per boeking o.b.v. 2 personen. Deze kosten worden in de kassabon naast de prijzen gespecificeerd. Getoonde prijzen zijn per persoon en op basis van bezetting in een 2-persoonskamer.
* Onder voorbehoud van annuleringen en wijzigingen.
 • Boek veilig en vertrouwd online Wij zijn aangesloten bij het SGR & ANVR
 • Boek nu, betaal later Wel zo fijn. Betalen wanneer het u uitkomt, zonder bijkomende kosten.
 • Persoonlijke klantenservice Onze medewerkers staan u graag te woord bij vragen

Zaterdag: Heenreis

Vanaf onze verzamelplaats rijden we rechtstreeks naar ons hotel in Kehl-Kork, aan de Duits-Franse grens. Na aankomst, aan het eind van de middag, staat het diner voor u klaar.

Zondag: Zwarte Woud

Vandaag maken we een ontdekkingstocht door het Zwarte Woud. Onderweg kunt u genieten van prachtige uitzichten en houden we diverse stops in pittoreske dorpjes. In Schonach kunt u ’s werelds grootste koekoeksklok zien; deze indrukwekkende klok is zo groot als een woonhuis! Even verderop in Triberg vindt u de hoogste waterval van Duitsland. Indien de tijd en het weer het toe laten, kunt u hier naar toe wandelen (entree niet inclusief). Via een mooie route door het Simonswälder Tal en het Elztal rijden we terug naar ons hotel.

Maandag: Straatsburg

Zodra we na enkele kilometers de Rijn, en daarmee ook de grens met Frankrijk oversteken, rijden we de stad Straatsburg binnen. Straatsburg is als studentenstad jong en hip, maar ademt tegelijkertijd historie. Grand Île vormt het hart van de stad. Het is gelegen op een eiland in de rivier de Ill en is een wirwar aan steegjes, pleinen en een aaneenschakeling van historische panden in typisch Elzasser vakwerkstijl. Hier vindt u tegenwoordig veel winkeltjes, barretjes en restaurantjes. Vooral in de wijk Petit France is het heerlijk ronddwalen. Blikvanger van het centrum is de gotische Notre Dame, waarvan de torenspits van ver buiten de stad te zien is. Shoppen kunt u volop in Straatsburg.

Dinsdag: Freiburg

Op een klein uurtje rijden ligt de stad Freiburg, dat wordt beschouwd als de hoofdstad van het Zwarte Woud. De Münsterplatz is het hart van de oude stadskern met een prachtige gotische kerk. Hier vindt dagelijks de Münstermarkt plaats, een feest voor alle zintuigen! Het oude centrum rondom de Münsterplatz is een uitgestrekt voetgangersgebied met schilderachtige straatjes en mooie gevels, waar winkels, restaurants en Konditoreien elkaar afwisselen. De prachtig gerestaureerde Konviktstrasse wordt de mooiste winkelstraat van Freiburg genoemd. De even verderop gelegen Gerberau en Fischerau staan bekend als “Klein Venetië”. Een wandeling langs de Bächle laat zien waarom. Naast restaurantjes vindt u hier talloze kleine winkeltjes.

Woensdag: Vogezen en Colmar

Na het ontbijt vertrekken we naar Frankrijk waar u een bezoek kunt brengen aan het kasteel van Haut Koenigsbourg, één van de drukst bezochte monumenten van Frankrijk. Dit middeleeuwse kasteel torent hoog boven de laagvlakte van de Rijn uit. Vanaf de torens heeft u een schitterend uitzicht over de Rijnvallei, Vogezen en het Zwarte Woud. In de middag rijden we via een deel van de Route des Vins, ofwel de wijnroute, richting Colmar. De route biedt typische ansichtkaartaanzichten en slingert zich een weg door wijngebieden en dorpen. Colmar is de bekendste stad van de Vogezen. In de mooie oude binnenstad staan vele historische vakwerkhuizen en is het heerlijk ronddwalen. Nog even shoppen? Colmar leent zich bij uitstek als shop-stad!

Donderdag: Terugreis

Na het ontbijt rijden we weer terug naar Nederland. Op ons centrale overstappunt kunt u nog genieten van een goed verzorgd afscheidsbuffet (niet inbegrepen, te reserveren bij uw chauffeur), voordat u met één van onze servicelijnen naar uw opstapplaats terug gebracht wordt.

Landkaart: Herfstshoppen in Straatsburg, Freiburg en Colmar

N.B. in voorkomende omstandigheden kunnen er wijzigingen optreden in het reisplan.

Hotel Ochsen

Hotel Ochsen is gevestigd in een prachtig historisch pand in het centrum van Kehl-Kork, circa 10 km van Straatsburg. Het hotel beschikt over een bar, restaurant, lift en wifi. Uw kamer is voorzien van o.a. televisie en badkamer met douche en toilet.

Duitsland

Oppervlakte: 357.121 km²
Inwoners: 80.854.408
Hoofdstad: Berlijn
Regeringsvorm: Parlementaire republiek
Religie: Katholiek / Protestants
Valuta: Euro (€)
Elektriciteit: 220V, stekkers type C & F, geen verloopstekker nodig
Taal: Duits
Tijdzone: UTC+1, zelfde als Nederland


  

Eten en drinken
Duitsland is het walhalla voor bierliefhebbers. In het land zijn meer dan 1.300 bierbrouwerijen gevestigd, wat neer komt op maar liefst 40% van alle bierbrouwers ter wereld. Jaarlijks wordt in Duitsland zo’n 100 miljoen hectoliter (10.000.000.000 liter) bier gebrouwen. Naast de bieren zijn ook de Duitse wijnen, en dan vooral de witte wijnen, bekend. In het zuiden en zuidwesten van het land, uitgezonderd Saale-Unstrut en Saksen, liggen de meeste wijngebieden. Wie naar Duitsland gaat, kan niet om de Wurst heen. Elke regio heeft een eigen worst. Daarnaast zijn de bekende Kaiserbrötchen (harde broodjes) erg gewild.

Flora en fauna
Duitsland bestond aan het begin van de jaartelling voor maar liefst 80% uit bos. Bebossing is erg belangrijk voor het Duitse landschap. De hoeveelheid bossen liep echter snel terug, rond 1800 bestond nog maar 20% van het land uit bebossing. Inmiddels gaat het weer de goede kant op. Hedendaags nemen bossen zo’n 30% van de totale oppervlakte in. De dierenwereld in het noorden en westen is te vergelijken met die van Nederland. In het oosten en zuiden leven ook andere dieren, zoals wolven, die in Nederland niet te vinden zijn.

Prijsniveau
Winkelen in Duitsland is meestal voordeliger dan in Nederland. Dat komt door het 2% lagere Btw-tarief en de grotere Duitse afzetmarkt, waardoor goedkoper geproduceerd kan worden.

Leuke feitjes:
 • Duitsland ligt in het hart van Europa en grenst aan maar liefst 9 landen. Het is daarmee het Europese land met de meeste buurlanden.
 • In 1916, tijdens WO I, voerde Duitsland als eerste de zomertijd in. Dit werd vooral gedaan om het steenkoolgebruik te verminderen, omdat ze steenkool hard nodig hadden voor de oorlog.
Telefoonnummer klantenservice 088 10 30 800
Openingstijden
ma. t/m vr. uur
zaterdag uur
Gedetailleerde gegevens
Postadres
Effe Weg
Vendelier 61-B
3905 PD Veenendaal
E-mail info@effeweg.nl
Tel. +31 (0)88 10 30 800
KvK 30060880
BTW NL 826428782 B01
IBAN NL71 RABO 0325 6913 12
10:45:03 | 0,25 | effeweg | GCP-NMT-WEB-101 TourWeb © NetMatch