6 dagen Herfstshoppen in Hamburg en Bremen

  • Vervoer per luxe Comfort Class touringcar
  • Verblijf in Hotel Meyn o.b.v. halfpension
  • Shoppen in Hamburg, Bremen en Soltau
  • Bezoek Celle, Lüneburg en Scharnebeck
Uw reisgezelschap
Kies uw gewenste vertrekdatum
Prijzen zijn exclusief € 40,- kosten per boeking o.b.v. 2 personen. Deze kosten worden in de kassabon naast de prijzen gespecificeerd. Getoonde prijzen zijn per persoon en op basis van bezetting in een 2-persoonskamer.
* Onder voorbehoud van annuleringen en wijzigingen.
  • Boek veilig en vertrouwd online Wij zijn aangesloten bij het SGR & ANVR
  • Boek nu, betaal later Wel zo fijn. Betalen wanneer het u uitkomt, zonder bijkomende kosten.
  • Persoonlijke klantenservice Onze medewerkers staan u graag te woord bij vragen

Zaterdag: Heenreis

Met één van onze servicelijnen reist u naar ons centrale overstappunt, waar u een kopje koffie of thee krijgt aangeboden. Vervolgens rijden wij richting de Lüneburger Heide. In de loop van de middag komen wij aan in Soltau, waar u na het inchecken het gezellige centrum van het stadje nog even kunt verkennen.

Zondag: Belsen en Celle

Vandaag rijden wij eerst naar Bergen-Belsen, bekend als krijgsgevangenen- en concentratiekamp tijdens de Tweede Wereldoorlog. U kunt dit kamp bezoeken, waar ook het memorial van Anne Frank te zien is. Aansluitend rijden we verder naar het mooie stadje Celle, dat bekend is om zijn vele vakwerkhuizen. Een aantal van deze huizen is versierd met spreuken en houtsnijwerk. In de 14e-eeuw bouwden de hertogen van Brunswijk en Lüneburg het prachtige slot Celle. Onderin de hoektoren is een prachtig ingerichte kapel uit ca. 1480. Bezienswaardig zijn verder een uit drie schepen bestaande hallenkerk, rijkelijk versierd met beelden en het fraaie raadhuis. Op het raadhuisplein staan twee schandpalen, waar in vroegere tijden misdadigers te kijk werden gezet. Aan het eind van de middag zijn wij weer terug in ons hotel.

Maandag: Hamburg

Hamburg is de tweede stad van Duitsland, gelegen aan de rivier de Elbe. Met een Nederlandssprekende gids gaan we de stad verkennen. De Hanzestad heeft een grote haven en in het oude gedeelte van deze haven ligt de sfeervolle Speicherstadt, dat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat. Speicherstadt vertoont veel overeenkomsten met de oude Amsterdamse grachten: er staan prachtige pakhuizen, opgetrokken in rode baksteen, waarin nog steeds grote voorraden specerijen, tabak, cacao, koffie en thee liggen opgeslagen. Ook vindt u meer dan 2.300 bruggen in dit deel van de stad. In het centrum van Hamburg is de St. Michaeliskerk het bekijken waard en ten westen van het stadscentrum ligt de uitgaanswijk Sankt Pauli met de beroemde Reeperbahn. U heeft vandaag genoeg tijd om de stad zelf te verkennen en gezellig te gaan shoppen.

Dinsdag: Bremen

Vandaag brengen we een bezoek aan de schitterende Hanzestad Bremen. In het prachtige centrum aan de oever van de Weser, waar vrijwel alles op loopafstand te bereiken is, worden de Bremer Stadsmuzikanten met een standbeeld geëerd. Blikvanger van het centrum is het Gothische Rathaus, met haar façade in de stijl van de Wezerrenaissance. De Ratskeller onder het Rathaus vormt met haar uitgebreide collectie Duitse wijnen, siervaten, zuilen en gewelven een ‘waardevol fundament’ van het Rathaus. Ook het 110 meter lange ‘Gesamtkunstwerk’, gebouwd in de jaren ’20 van de vorige eeuw en met diverse horeca-gelegenheden, musea, ateliers en een carillon (30 klokken van Meissener porselein), is een bezoek zeker waard. U kunt op eigen gelegenheid de stad verkennen, die zich voor de liefhebbers ook uitstekend leent om te winkelen.

Woensdag: Lüneburg en Scharnebeck

Na het ontbijt vertrekken we naar de Hanzestad Lüneburg, waar u kunt shoppen maar ook een interessante wandeling kunt maken door het historische centrum. De wandeling begint bij het prachtige raadhuis en gaat vervolgens naar de oude haven, waar het zout dat bij de stad gedolven werd, verscheept werd. Op het oudste plein van de stad 'Am Sande' vindt u hele oude Patriciërshuizen, een prima plek voor een drankje in een van de oude cafeetjes. ’s Middags houden we een korte stop in het meer dan 1.200 jaar oude plaatsje Bardowick en gaan we verder naar Scharnebeck, waar u de scheepslift in het Elbe-Seitenkanaal kunt bezoeken.

Donderdag: Terugreis

Na het ontbijt nemen wij helaas al weer afscheid van Soltau. We rijden terug naar Nederland, waar u kunt genieten van een goed verzorgd afscheidsbuffet (niet inbegrepen, te reserveren bij uw chauffeur). Vervolgens gaat u met een van onze servicelijnen weer huiswaarts.

Landkaart: Herfstshoppen in Hamburg en Bremen

N.B. in voorkomende omstandigheden kunnen er wijzigingen optreden in het dag-tot-dag programma.

Hotel Meyn, Soltau

Het hotel ligt op loopafstand van het centrum van het historische stadje. In het voetgangerscentrum vindt u leuke winkeltjes, gezellige restaurantjes en cafeetjes. Het hotel beschikt over een receptie, 2 restaurants, bar, danszaal en tuin. Alle kamers beschikken over een televisie en een badkamer met douche, toilet en haardroger. Wifi is gratis in het hotel.

Duitsland

Oppervlakte: 357.121 km²
Inwoners: 80.854.408
Hoofdstad: Berlijn
Regeringsvorm: Parlementaire republiek
Religie: Katholiek / Protestants
Valuta: Euro (€)
Elektriciteit: 220V, stekkers type C & F, geen verloopstekker nodig
Taal: Duits
Tijdzone: UTC+1, zelfde als Nederland


  

Eten en drinken
Duitsland is het walhalla voor bierliefhebbers. In het land zijn meer dan 1.300 bierbrouwerijen gevestigd, wat neer komt op maar liefst 40% van alle bierbrouwers ter wereld. Jaarlijks wordt in Duitsland zo’n 100 miljoen hectoliter (10.000.000.000 liter) bier gebrouwen. Naast de bieren zijn ook de Duitse wijnen, en dan vooral de witte wijnen, bekend. In het zuiden en zuidwesten van het land, uitgezonderd Saale-Unstrut en Saksen, liggen de meeste wijngebieden. Wie naar Duitsland gaat, kan niet om de Wurst heen. Elke regio heeft een eigen worst. Daarnaast zijn de bekende Kaiserbrötchen (harde broodjes) erg gewild.

Flora en fauna
Duitsland bestond aan het begin van de jaartelling voor maar liefst 80% uit bos. Bebossing is erg belangrijk voor het Duitse landschap. De hoeveelheid bossen liep echter snel terug, rond 1800 bestond nog maar 20% van het land uit bebossing. Inmiddels gaat het weer de goede kant op. Hedendaags nemen bossen zo’n 30% van de totale oppervlakte in. De dierenwereld in het noorden en westen is te vergelijken met die van Nederland. In het oosten en zuiden leven ook andere dieren, zoals wolven, die in Nederland niet te vinden zijn.

Prijsniveau
Winkelen in Duitsland is meestal voordeliger dan in Nederland. Dat komt door het 2% lagere Btw-tarief en de grotere Duitse afzetmarkt, waardoor goedkoper geproduceerd kan worden.

Leuke feitjes:
  • Duitsland ligt in het hart van Europa en grenst aan maar liefst 9 landen. Het is daarmee het Europese land met de meeste buurlanden.
  • In 1916, tijdens WO I, voerde Duitsland als eerste de zomertijd in. Dit werd vooral gedaan om het steenkoolgebruik te verminderen, omdat ze steenkool hard nodig hadden voor de oorlog.
Telefoonnummer klantenservice 088 10 30 800
Openingstijden
ma. t/m vr. uur
zaterdag uur
Gedetailleerde gegevens
Postadres
Effe Weg
Vendelier 61-B
3905 PD Veenendaal
E-mail info@effeweg.nl
Tel. +31 (0)88 10 30 800
KvK 30060880
BTW NL 826428782 B01
IBAN NL71 RABO 0325 6913 12
11:56:25 | 0,17 | effeweg | GCP-NMT-WEB-102 TourWeb © NetMatch