6 dagen Herfstshoppen in Dresden en Praag

vanaf € 369,-
Excl. € 40,- kosten per boeking o.b.v. 2 personen.
 • Vervoer per luxe Comfort Class touringcar
 • Verblijf in een 3* hotel nabij Dresden o.b.v. ontbijt en diner
 • Shoppen in barokke stad Dresden
 • Shoppen in veelzijdige stad Praag
 • Bezoek porseleinstad Meissen en zilverstad Freiberg
 • Natuurtocht Sächsische Schweiz
Uw reisgezelschap
Kies uw gewenste vertrekdatum
Prijzen zijn exclusief € 40,- kosten per boeking o.b.v. 2 personen. Deze kosten worden in de kassabon naast de prijzen gespecificeerd. Getoonde prijzen zijn per persoon en op basis van bezetting in een 2-persoonskamer.
* Onder voorbehoud van annuleringen en wijzigingen.
 • Boek veilig en vertrouwd online Wij zijn aangesloten bij het SGR & ANVR
 • Boek nu, betaal later Wel zo fijn. Betalen wanneer het u uitkomt, zonder bijkomende kosten.
 • Persoonlijke klantenservice Onze medewerkers staan u graag te woord bij vragen

Zaterdag: Heenreis

Vanaf onze verzamelplaats rijden we met verschillende stops naar ons hotel nabij Dresden. Nadat u uw bagage naar uw kamer heeft gebracht, kunt u genieten van het diner.

Zondag: Meissen en Freiberg

Na het ontbijt bezoeken we de stad Meissen, even ten noorden van Dresden. Meissen is een leuk en eeuwenoud stadje dat bekendheid verwierf door zijn indrukwekkende porselein. In het porseleinmuseum staan meer dan 3.000 porseleinstukken opgesteld. Het letterlijke hoogtepunt van de stad is de Albrechtsburg, het kasteel dat op een rots over de stad en de rivier uitkijkt. In de middag bezoeken we Freiberg. Door de vondst van zilvererts ontwikkelde Freiberg zich als een rijk stadje, dat nog altijd terug te zien is in het straatbeeld. Het heeft een schitterend historisch centrum. Hier kunt u ook het Bergbaumuseum bezoeken, gewijd aan de zilvermijnen.

Maandag: Dresden

Vandaag maken we kennis met de stad Dresden. Ondanks de hevige bombardementen in de Tweede Wereldoorlog zijn veel mooie gebouwen behouden gebleven of weer in originele staat herbouwd. Vooral de Semperoper, de barokke vesting Zwinger en de Frauenkirche zijn een bezoek meer dan waard! Dresden is winkelstad bij uitstek! De Prager Strasse, aan de rand van het oude centrum, geldt als één van de meest geliefde winkelstraten van Duitsland. Hier vindt u ook de Altmarkt-Galerie, een modern winkelcentrum met meer dan 200 winkels van de bekende merken, cafés en restaurants. In het oude centrum is het vooral goed toeven rondom de Frauenkirche en het aan de overzijde van de Elbe gelegen Barockviertel, waar u talloze antiekwinkeltjes en boetiekjes vindt.

Dinsdag: Praag

“Gouden stad”, of “Stad met de honderd torens”, superlatieven komen tekort voor Praag. Het is een waar openluchtmuseum dat in tweeën wordt gedeeld door de rivier de Moldau. Aan de ene kant ligt de Praagse Burcht, met het koninklijk paleis, de St. Vituskathedraal en het Gouden straatje. Via de beroemde Karelsbrug bereikt u aan de andere zijde van de Moldau het oude centrum met fraaie pleinen, het Astronomisch uurwerk en de Joodse wijk. Tussen al deze culturele hoogtepunten in het oude centrum vindt u een aaneenschakeling van kleine boetiekjes en winkeltjes vol snuisterijen, afgewisseld met winkels van de bekende merken. Belangrijkste winkelstraten zijn de Na Prikope en Pariziska, waar u designermerken vindt.

Woensdag: Bastei en Königstein

Even ten zuidoosten van Dresden ligt het schitterende natuurpark ‘Sächsische Schweiz’, met de kenmerkende rotsformatie Bastei. Vanaf een hoogte van 305 meter, heeft u een adembenemend uitzicht! Vervolgens bezoeken we het plaatsje Königstein gelegen aan de Elbe. Hier kunt u een bezoek brengen aan de vesting Königstein, één van de grootste bergforten van Europa. Vervolgens rijden we terug naar Dresden, waar u de rest van de middag naar eigen inzicht kunt besteden.

Donderdag: Terugreis

Na het ontbijt rijden we weer terug naar Nederland. Op ons centrale overstappunt kunt u genieten van een goed verzorgd afscheidsbuffet (niet inbegrepen, te reserveren bij uw chauffeur), alvorens u met één van onze servicelijnen naar uw opstapplaats terug gebracht wordt.

Landkaart: Herfstshoppen in Dresden en Praag

N.B. in voorkomende omstandigheden kunnen er wijzigingen optreden in het reisplan.

Quick Hotel Dresden-West 3*

Het hotel is gelegen aan de rand van Dresden, in Kesselsdorf. Iedere kamer beschikt over een eigen televisie, telefoon, radio, bad/douche en föhn. In het hotel vindt u verder een restaurant, bar, terras, sauna en lift. Wifi is gratis.

Duitsland

Oppervlakte: 357.121 km²
Inwoners: 80.854.408
Hoofdstad: Berlijn
Regeringsvorm: Parlementaire republiek
Religie: Katholiek / Protestants
Valuta: Euro (€)
Elektriciteit: 220V, stekkers type C & F, geen verloopstekker nodig
Taal: Duits
Tijdzone: UTC+1, zelfde als Nederland


  

Eten en drinken
Duitsland is het walhalla voor bierliefhebbers. In het land zijn meer dan 1.300 bierbrouwerijen gevestigd, wat neer komt op maar liefst 40% van alle bierbrouwers ter wereld. Jaarlijks wordt in Duitsland zo’n 100 miljoen hectoliter (10.000.000.000 liter) bier gebrouwen. Naast de bieren zijn ook de Duitse wijnen, en dan vooral de witte wijnen, bekend. In het zuiden en zuidwesten van het land, uitgezonderd Saale-Unstrut en Saksen, liggen de meeste wijngebieden. Wie naar Duitsland gaat, kan niet om de Wurst heen. Elke regio heeft een eigen worst. Daarnaast zijn de bekende Kaiserbrötchen (harde broodjes) erg gewild.

Flora en fauna
Duitsland bestond aan het begin van de jaartelling voor maar liefst 80% uit bos. Bebossing is erg belangrijk voor het Duitse landschap. De hoeveelheid bossen liep echter snel terug, rond 1800 bestond nog maar 20% van het land uit bebossing. Inmiddels gaat het weer de goede kant op. Hedendaags nemen bossen zo’n 30% van de totale oppervlakte in. De dierenwereld in het noorden en westen is te vergelijken met die van Nederland. In het oosten en zuiden leven ook andere dieren, zoals wolven, die in Nederland niet te vinden zijn.

Prijsniveau
Winkelen in Duitsland is meestal voordeliger dan in Nederland. Dat komt door het 2% lagere Btw-tarief en de grotere Duitse afzetmarkt, waardoor goedkoper geproduceerd kan worden.

Leuke feitjes:
 • Duitsland ligt in het hart van Europa en grenst aan maar liefst 9 landen. Het is daarmee het Europese land met de meeste buurlanden.
 • In 1916, tijdens WO I, voerde Duitsland als eerste de zomertijd in. Dit werd vooral gedaan om het steenkoolgebruik te verminderen, omdat ze steenkool hard nodig hadden voor de oorlog.
Telefoonnummer klantenservice 088 10 30 800
Openingstijden
ma. t/m vr. uur
zaterdag uur
Gedetailleerde gegevens
Postadres
Effe Weg
Vendelier 61-B
3905 PD Veenendaal
E-mail info@effeweg.nl
Tel. +31 (0)88 10 30 800
KvK 30060880
BTW NL 826428782 B01
IBAN NL71 RABO 0325 6913 12
03:45:12 | 0,19 | effeweg | GCP-NMT-WEB-102 TourWeb © NetMatch