6 dagen Herfstshoppen Hamelen, Paderborn en Kassel - All inclusive

vanaf € 479,-
Excl. € 40,- kosten per boeking o.b.v. 2 personen.
 • Vervoer per luxe Comfort Class touringcar
 • Verblijf o.b.v. All inclusive
 • Gratis drankjes tussen 17.00 - 23.00 uur in het hotel
 • Uitgebreid avondprogramma
 • Shoppen in Paderborn en Kassel
 • Bezoek Hamelen
 • Excursie Schloss Arolsen
Uw reisgezelschap
Kies uw gewenste vertrekdatum
Prijzen zijn exclusief € 40,- kosten per boeking o.b.v. 2 personen. Deze kosten worden in de kassabon naast de prijzen gespecificeerd. Getoonde prijzen zijn per persoon en op basis van bezetting in een 2-persoonskamer.
* Onder voorbehoud van annuleringen en wijzigingen.
 • Boek veilig en vertrouwd online Wij zijn aangesloten bij het SGR & ANVR
 • Boek nu, betaal later Wel zo fijn. Betalen wanneer het u uitkomt, zonder bijkomende kosten.
 • Persoonlijke klantenservice Onze medewerkers staan u graag te woord bij vragen

Zaterdag: Heenreis en Höxter

Met één van onze servicelijnen reist u naar ons centrale overstappunt, waar u een kopje koffie of thee krijgt aangeboden. Na de overstap kan de reis beginnen en rijden we naar ons hotel in Nieheim waar we worden ontvangen met een lunch. In de middag bengen we een bezoek aan Höxter, gelegen aan de oevers van de Wezer. Het middeleeuwse stadje staat bekend om zijn historisch centrum met vele vakwerkhuizen die op een indrukwekkende manier versierd zijn. Buiten de poorten van het oude centrum ligt de Abdij van Corvey. Dit immense klooster is in 815 gesticht en staat vermeld op de werelderfgoed lijst van UNESCO.

Zondag: Externsteine en Bad Arolsen

In de ochtend maken we een mooie natuurtocht. We rijden naar de rotsformatie de Externsteine, die abrupt opdoemt uit het landschap. Na een korte wandeling vanaf de parkeerplaats ziet u de indrukwekkende rij van 13 rotsen, die 20 tot 38 meter hoog boven de bergrug uitsteken. We vervolgen onze tocht en rijden langs het Hermannsdenkmal, een massief beeld van 53 meter hoog van de Germaanse veldheer Hermann Arminius. Na de lunch rijden we via een mooie route naar Bad Arolsen, waar u een bezoek kunt brengen aan het Residenzschloss Arolsen. Dit 18e-eeuws kasteel is gebouwd in barokstijl en diende tot 1918 als residentie van de familie Waldeck-Pyrmont. De moeder van koningin Wilhelmina, koningin Emma, is hier geboren. Daarna rijden we terug naar ons hotel om te genieten van het all-inclusive pakket.

Maandag: Bad Pyrmont en Hamelen

Na het ontbijt rijden we via een mooie route richting Hamelen. Onderweg stoppen we in Bad Pyrmont, één van de bekendste kuuroorden van Duitsland met een rijke historie. Deze stad wordt ook wel de kuurplaats met Oranjetraditie genoemd, omdat koningin Emma hier ten huwelijk is gevraagd door Wilhelm III. Aansluitend rijden we verder naar Hamelen, de stad van het wereldbekende sprookje: De Rattenvanger van Hamelen. U kunt hier een bezoek brengen aan het museum Hamelen of aan de Bungelosenstrasse, de straat waar volgens de legende de rattenvanger de kinderen de stad uit leidde.

Dinsdag: Kassel

Na het ontbijt rijden we naar Kassel. Deze veelzijdige stad beschikt over een pittoresk stadscentrum, indrukwekkende kastelen, fonteinen en parken. U heeft hier ruim de tijd om te gaan shoppen en eventueel de stad te ontdekken. In het stadsdeel Vorderer Westen vindt u naast de mooie architectuur vele boetiekjes en bijzondere winkels waar u unieke souvenirs of regionale producten kunt kopen. Tevens is een bezoek aan het Bergpark Wilhelmshöhe zeker de moeite waard. Het park is tegen een berg aangelegd met op de top het Hercules monument. Vanaf het uitkijkplatform op 33 meter hoogte geniet u van een uniek uitzicht over het Bergpark, de stad Kassel en de wijde omgeving.

Woensdag: Paderborn

Vandaag brengen we een bezoek aan de historische stad Paderborn. Op woensdag vindt er voor de Dom de weekmarkt plaats. Naast professionele marktlieden bieden ook lokale winkeltjes en particulieren hier hun producten aan. In het centrum van Paderborn bevinden zich vele winkel- en warenhuizen, boetiekjes, speciaalzaken en gezellige cafés. Kortom voor elk wat wils!

Donderdag: Möhnesee en terugreis

Na het ontbijt nemen we afscheid van Nieheim en rijden we richting Nederland. Onderweg maken we een stop bij de Möhnesee. Geniet van de prachtige natuur rondom dit stuwmeer, die de natuurlijke noordgrens van het Sauerland vormt. Na deze stop vervolgen we onze route terug naar Nederland. Bij aankomst op ons centrale overstappunt kunt u genieten van een goed verzorgd afscheidsbuffet (niet inbegrepen, te reserveren bij uw chauffeur). Vervolgens keert u weer huiswaarts met één van onze servicelijnen.

Landkaart: Herfstshoppen Hamelen, Paderborn en Kassel - All inclusive

N.B. In voorkomende omstandigheden kunnen er wijzigingen optreden in het reisplan.

Parkhotel Nieheim

Het Parkhotel Nieheim is gelegen aan de bosrand en beschikt over een receptie, lounge, bar, restaurant en zonneterras. Alle kamers zijn voorzien van een satelliet-televisie, telefoon, radio, bureau, zithoek en een badkamer met douche, toilet en haardroger. Wifi is gratis in het hotel.

Duitsland

Oppervlakte: 357.121 km²
Inwoners: 80.854.408
Hoofdstad: Berlijn
Regeringsvorm: Parlementaire republiek
Religie: Katholiek / Protestants
Valuta: Euro (€)
Elektriciteit: 220V, stekkers type C & F, geen verloopstekker nodig
Taal: Duits
Tijdzone: UTC+1, zelfde als Nederland


  

Eten en drinken
Duitsland is het walhalla voor bierliefhebbers. In het land zijn meer dan 1.300 bierbrouwerijen gevestigd, wat neer komt op maar liefst 40% van alle bierbrouwers ter wereld. Jaarlijks wordt in Duitsland zo’n 100 miljoen hectoliter (10.000.000.000 liter) bier gebrouwen. Naast de bieren zijn ook de Duitse wijnen, en dan vooral de witte wijnen, bekend. In het zuiden en zuidwesten van het land, uitgezonderd Saale-Unstrut en Saksen, liggen de meeste wijngebieden. Wie naar Duitsland gaat, kan niet om de Wurst heen. Elke regio heeft een eigen worst. Daarnaast zijn de bekende Kaiserbrötchen (harde broodjes) erg gewild.

Flora en fauna
Duitsland bestond aan het begin van de jaartelling voor maar liefst 80% uit bos. Bebossing is erg belangrijk voor het Duitse landschap. De hoeveelheid bossen liep echter snel terug, rond 1800 bestond nog maar 20% van het land uit bebossing. Inmiddels gaat het weer de goede kant op. Hedendaags nemen bossen zo’n 30% van de totale oppervlakte in. De dierenwereld in het noorden en westen is te vergelijken met die van Nederland. In het oosten en zuiden leven ook andere dieren, zoals wolven, die in Nederland niet te vinden zijn.

Prijsniveau
Winkelen in Duitsland is meestal voordeliger dan in Nederland. Dat komt door het 2% lagere Btw-tarief en de grotere Duitse afzetmarkt, waardoor goedkoper geproduceerd kan worden.

Leuke feitjes:
 • Duitsland ligt in het hart van Europa en grenst aan maar liefst 9 landen. Het is daarmee het Europese land met de meeste buurlanden.
 • In 1916, tijdens WO I, voerde Duitsland als eerste de zomertijd in. Dit werd vooral gedaan om het steenkoolgebruik te verminderen, omdat ze steenkool hard nodig hadden voor de oorlog.
Telefoonnummer klantenservice 088 10 30 800
Openingstijden
ma. t/m vr. uur
zaterdag uur
Gedetailleerde gegevens
Postadres
Effe Weg
Vendelier 61-B
3905 PD Veenendaal
E-mail info@effeweg.nl
Tel. +31 (0)88 10 30 800
KvK 30060880
BTW NL 826428782 B01
IBAN NL71 RABO 0325 6913 12
13:22:21 | 0,2 | effeweg | GCP-NMT-WEB-101 TourWeb © NetMatch