telefoonnummer klantenservice 088 10 30 800
ma. t/m vr : 09:00 - 17:30 uur zaterdag : 10:00 - 16:00 uur
Naar 'mijn reis' omgeving

Najaarsaanbieding 5 dagen Minicruise Noorse Fjorden: Stavanger en Preikestolen

 • Unieke minicruise waarbij u drie landen aandoet: Duitsland, Denemarken én Noorwegen
 • Vervoer per luxe Comfort Class touringcar
 • Halfpension in de hotels (ontbijt en diner)
 • Twee overnachtingen aan boord inclusief ontbijt
 • Ontdek Jelling met haar UNESCO Werelderfgoed en Aarhus
 • Bezoek de oude Noorse havenstad Stavanger
 • Excursie naar natuurfenomeen Preikestolen aan de Lysefjord voordeling bij te boeken
LET OP: Wij adviseren u dringend alleen gevaccineerd met ons op reis te gaan i.v.m. de verscherpte maatregelen. Een volledige vaccinatie betekent in de meeste gevallen dat de laatste prik minimaal twee weken geleden gezet moet zijn. Ook een bewijs van herstel na een corona-infectie volstaat op de meeste bestemmingen. Kijk hier voor de actuele richtlijnen.
Uw reisgezelschap
Kies uw gewenste vertrekdatum
* Onder voorbehoud van annuleringen en wijzigingen i.v.m. covid-19.
 • Boek veilig en vertrouwd online Wij zijn aangesloten bij het SGR & ANVR
 • Boek nu, betaal later Wel zo fijn. Betalen wanneer het u uitkomt, zonder bijkomende kosten.
 • Persoonlijke klantenservice Onze medewerkers staan u graag te woord bij vragen

Dag 1: Heenreis

Vanaf het verzamelpunt rijden we richting Noord-Duitsland. Onderweg maken we de nodige stops. ’s Avonds dineren we in ons hotel.

Dag 2: Bezoek Jelling, aanvang minicruise

Vanuit Flensburg rijdt de chauffeur met ons Denemarken in. We rijden door het glooiende agrarische landschap richting Jelling. In de Vikingtijd was Jelling gedurende enige decennia de woonplaats van de Deense koningen. Deze koningen hebben de beroemde monumenten van Jelling nagelaten: twee enorme grafheuvels en twee stenen met inscripties in runenschrift. De grafheuvels, runenstenen en de kerk van Jelling werden in 1994 op de Werelderfgoedlijst van UNESCO geplaatst. We maken hier een stop zodat u deze monumenten kunt bezichtigen. We vervolgen de reis naar de Himmelbjerget, één van de hoogste natuurlijke punten in Denemarken. Op de heuvel staat een uitkijktoren uit het jaar 1875. Vanaf de top heeft u een prachtig panorama over de Deense natuur. We vervolgen de route naar Hirtshals, waar we rond 18.00 uur aankomen om in te schepen op de Fjordline. De ferry vertrekt om 20.00 uur richting Noorwegen. Het schip is voorzien van allerlei moderne faciliteiten en verscheidene restaurants, cafés, bars en winkels. Op het schip overnacht u in een 2-persoonsbinnenhut.

Dag 3: Vrije tijd Stavanger of wandeling naar de Preikestolen

In de vroege ochtend rond 07.00 uur komen we aan in de haven van Stavanger. Het kleine oude centrum van Stavanger heeft nauwe straatjes en gekleurde houten huizen in typisch Scandinavische stijl. Er is een mooie kathedraal en er zijn een aantal leuke musea te vinden, zoals het oliemuseum en het Hermetikk museum over de geschiedenis van het inblikken van sardientjes. Vanaf Stavanger kunt u mee op de excursie naar de Preikestolen oftewel de ‘preekstoel’, de overhangende rots die meer dan 600 meter boven de Lysefjord uittorent. Het pad naar de top vanaf de parkeerplaats is een kleine 4 km lang. De wandeling is te doen voor iedereen die in goede conditie is en gewend is om te wandelen. Het eerste deel van het pad gaat snel de hoogte in. Daarna zijn er nog twee steilere delen waarna er telkens een vlakker stuk volgt, waarvan één deels over vlonders door een moeras loopt. Aangekomen bij de Preikestolen is het uitzicht op de fjord spectaculair. Nadat u bent afgedaald brengt de chauffeur u naar het centrum van Stavanger. Rond 19.00 uur is het schip weer terug in Stavanger en gaan we aan boord. De afvaart richting Denemarken is rond 20.00 uur. U overnacht weer in uw 2-persoonsbinnenhut op het schip.

De excursie Preikestolen dient bij boeking te worden doorgegeven.

Dag 4: Bezoek Aarhus

’s Ochtends vroeg varen we de haven van Hirtshals weer binnen. Rond 08.00 uur gaan we van boord en rijden we door het glooiende landschap van Jutland naar Aarhus. De havenstad Aarhus is de op een na grootste stad van Denemarken. De 13e-eeuwse kathedraal is de grootste kerk van Denemarken en de Universiteit van Aarhus is de op één na oudste en grootste universiteit van Denemarken. Een hoofdattractie voor toeristen is Den Gamle By, een openluchtmuseum met oude gebouwen uit de Deense geschiedenis, die uit het hele land verzameld zijn. U kunt in Aarhus een stadswandeling o.l.v. een gids maken. Na dit bezoek rijden we naar ons overnachtingshotel.

De stadswandeling dient bij boeking te worden doorgegeven.

Dag 5: Bezoek Hamburg en terugreis

Alweer de laatste dag van een avontuurlijke reis. We rijden vanuit het hotel naar Hamburg. In de stad vindt u schitterende villa’s, het Raadhuis uit 1897 en de St. Michaeliskirche. Er zijn prachtige parken en natuurlijk de bekende Reeperbahn. Rondom de haven staan talloze pakhuizen. Hamburg wordt dan ook wel Speicherstadt, oftewel pakhuizenstad, genoemd. Deze ochtend is ter vrije besteding. U kunt gaan winkelen, een havenrondvaart maken of een bezoek brengen aan het grote miniatuur modelspoorwegmuseum. ’s Middags vertrekken we richting Nederland. Op het verzamelpunt heeft u de gelegenheid om deel te nemen aan het afscheidsdiner. Vervolgens reist u met de servicelijn naar uw opstapplaats.

​N.B. in voorkomende omstandigheden kunnen er wijzigingen optreden in het dag-tot-dag programma.

We verblijven tijdens deze reis in diverse goede 3* hotels in Noord-Duitsland en Zuid-Denemarken op basis van halfpension.

Fjordlines

Tijdens de overtocht naar Noorwegen slaapt u in een comfortabele binnenhut op één van de schepen MS Stavangerfjord of MS Bergensfjord van Fjordlines.

De actuele coronamaatregelen zullen vermeld worden in uw reispapieren.

Oppervlakte: 357.121 km²
Inwoners: 80.854.408
Hoofdstad Berlijn
Regeringsvorm: Parlementaire republiek
Religie: Katholiek / Protestants
Valuta: Euro (€)
Elektriciteit: 220V, stekkers type C & F, geen verloopstekker nodig
Taal: Duits
Tijdzone: UTC+1, zelfde als Nederland


  

Eten en drinken
Duitsland is het walhalla voor bierliefhebbers. In het land zijn meer dan 1.300 bierbrouwerijen gevestigd, wat neer komt op maar liefst 40% van alle bierbrouwers ter wereld. Jaarlijks wordt in Duitsland zo’n 100 miljoen hectoliter (10.000.000.000 liter) bier gebrouwen. Naast de bieren zijn ook de Duitse wijnen, en dan vooral de witte wijnen, bekend. In het zuiden en zuidwesten van het land, uitgezonderd Saale-Unstrut en Saksen, liggen de meeste wijngebieden. Wie naar Duitsland gaat, kan niet om de Wurst heen. Elke regio heeft een eigen worst. Daarnaast zijn de bekende Kaiserbrötchen (harde broodjes) erg gewild.

Flora en fauna
Duitsland bestond aan het begin van de jaartelling voor maar liefst 80% uit bos. Bebossing is erg belangrijk voor het Duitse landschap. De hoeveelheid bossen liep echter snel terug, rond 1800 bestond nog maar 20% van het land uit bebossing. Inmiddels gaat het weer de goede kant op. Hedendaags nemen bossen zo’n 30% van de totale oppervlakte in. De dierenwereld in het noorden en westen is te vergelijken met die van Nederland. In het oosten en zuiden leven ook andere dieren, zoals wolven, die in Nederland niet te vinden zijn.

Geschiedenis
Theoretisch gezien bestaat Duitsland nog niet zo lang. Het huidige Duitsland was tot 1862 een gebied met veel kleine koninkrijken. Vanaf 1862 vormden deze kleine koninkrijken één land, Duitsland, en begon het Europa te beheersen. Uiteindelijk leidden allerlei conflicten, eind 19e en begin 20e eeuw, tot de Eerste Wereldoorlog. Na deze oorlog was Duitsland belast met enorme schadevergoedingen. Hitler speelde hierop in met mooie praatjes en beloftes, waardoor hij aan de macht kwam. In 1939 viel het Duitse leger Polen binnen, het begin van de Tweede Wereldoorlog. Toen de Duierikanen. Dwars door Berlijn liep het IJzeren Gordijn, de scheiding tussen de twee delen. Hier stond ook de Berlijnse Muur. In 1989 viel te muur en was Duitsland weer één geheel: Bondsrepubliek Duitsland.

Prijsniveau
Winkelen in Duitsland is meestal voordeliger dan in Nederland. Dat komt door het 2% lagere Btw-tarief en de grotere Duitse afzetmarkt, waardoor goedkoper geproduceerd kan worden.

Leuke feitjes:
 • Duitsland ligt in het hart van Europa en grenst aan maar liefst 9 landen. Het is daarmee het Europese land met de meeste buurlanden.
 • In 1916, tijdens WO I, voerde Duitsland als eerste de zomertijd in. Dit werd vooral gedaan om het steenkoolgebruik te verminderen, omdat ze steenkool hard nodig hadden voor de oorlog.

Opstapplaatsen

Effeweg.nl heeft meer dan 60 opstapplaatsen door heel Nederland. Vanaf uw opstapplaats wordt u per touringcar naar ons verzamelpunt gebracht.

Voor deze reis is het verzamelpunt Nieuw-Dijk (Didam):
Restaurant Juffrouw Tok | Tolweg 9 | 6942 HX Didam

Klik hier voor een overzicht van alle opstapplaatsen voor deze reis

Tijdens het maken van de boeking kunt u een keuze maken uit de opstapplaatsen welke op uw vertrekdatum van toepassing zijn. De definitieve opstaptijd die bij de gekozen opstapplaats hoort ontvangt u in uw reisbescheiden, welke u circa een week voor vertrek ontvangt. Wij adviseren u een kwartier voor de opstaptijd aanwezig te zijn.

Telefoonnummer klantenservice 088 10 30 800
Openingstijden
ma. t/m vr. uur
zaterdag uur
Gedetailleerde gegevens
Postadres
Effe Weg B.V.
Den Hulst 134
7711 GT Nieuwleusen
E-mail info@effeweg.nl
Tel. +31 (0)88 10 30 800
KvK 05077081
BTW nr. NL814069538B01
IBAN NL71 RABO 0325 6913 12
10:33:29 | 0,46 | effeweg | NMT-WEB-118 TourWeb © NetMatch