Najaarsaanbieding 5 dagen Minicruise Noorse Fjorden: Stavanger en Preikestolen

 • Unieke minicruise waarbij u drie landen aandoet: Duitsland, Denemarken én Noorwegen
 • Vervoer per luxe Comfort Class touringcar
 • Halfpension in de hotels (ontbijt en diner)
 • Twee overnachtingen aan boord inclusief ontbijt
 • Ontdek Jelling met haar UNESCO Werelderfgoed en Aarhus
 • Bezoek de oude Noorse havenstad Stavanger
 • Excursie naar natuurfenomeen Preikestolen aan de Lysefjord voordeling bij te boeken
Uw reisgezelschap
Kies uw gewenste vertrekdatum
Prijzen zijn exclusief € 40,- kosten per boeking o.b.v. 2 personen. Deze kosten worden in de kassabon naast de prijzen gespecificeerd. Getoonde prijzen zijn per persoon en op basis van bezetting in een 2-persoonskamer.
* Onder voorbehoud van annuleringen en wijzigingen.
 • Boek veilig en vertrouwd online Wij zijn aangesloten bij het SGR & ANVR
 • Boek nu, betaal later Wel zo fijn. Betalen wanneer het u uitkomt, zonder bijkomende kosten.
 • Persoonlijke klantenservice Onze medewerkers staan u graag te woord bij vragen

Dag 1: Heenreis

Vanaf het verzamelpunt rijden we richting Noord-Duitsland. Onderweg maken we de nodige stops. ’s Avonds dineren we in ons hotel.

Dag 2: Bezoek Jelling, aanvang minicruise

Vanuit Flensburg rijdt de chauffeur met ons Denemarken in. We rijden door het glooiende agrarische landschap richting Jelling. In de Vikingtijd was Jelling gedurende enige decennia de woonplaats van de Deense koningen. Deze koningen hebben de beroemde monumenten van Jelling nagelaten: twee enorme grafheuvels en twee stenen met inscripties in runenschrift. De grafheuvels, runenstenen en de kerk van Jelling werden in 1994 op de Werelderfgoedlijst van UNESCO geplaatst. We maken hier een stop zodat u deze monumenten kunt bezichtigen. We vervolgen de reis naar de Himmelbjerget, één van de hoogste natuurlijke punten in Denemarken. Op de heuvel staat een uitkijktoren uit het jaar 1875. Vanaf de top heeft u een prachtig panorama over de Deense natuur. We vervolgen de route naar Hirtshals, waar we rond 18.00 uur aankomen om in te schepen op de Fjordline. De ferry vertrekt om 20.00 uur richting Noorwegen. Het schip is voorzien van allerlei moderne faciliteiten en verscheidene restaurants, cafés, bars en winkels. Op het schip overnacht u in een 2-persoonsbinnenhut.

Dag 3: Vrije tijd Stavanger of wandeling naar de Preikestolen

In de vroege ochtend rond 07.00 uur komen we aan in de haven van Stavanger. Het kleine oude centrum van Stavanger heeft nauwe straatjes en gekleurde houten huizen in typisch Scandinavische stijl. Er is een mooie kathedraal en er zijn een aantal leuke musea te vinden, zoals het oliemuseum en het Hermetikk museum over de geschiedenis van het inblikken van sardientjes. Vanaf Stavanger kunt u mee op de excursie naar de Preikestolen oftewel de ‘preekstoel’, de overhangende rots die meer dan 600 meter boven de Lysefjord uittorent. Het pad naar de top vanaf de parkeerplaats is een kleine 4 km lang. De wandeling is te doen voor iedereen die in goede conditie is en gewend is om te wandelen. Het eerste deel van het pad gaat snel de hoogte in. Daarna zijn er nog twee steilere delen waarna er telkens een vlakker stuk volgt, waarvan één deels over vlonders door een moeras loopt. Aangekomen bij de Preikestolen is het uitzicht op de fjord spectaculair. Nadat u bent afgedaald brengt de chauffeur u naar het centrum van Stavanger. Rond 19.00 uur is het schip weer terug in Stavanger en gaan we aan boord. De afvaart richting Denemarken is rond 20.00 uur. U overnacht weer in uw 2-persoonsbinnenhut op het schip.

De excursie Preikestolen dient bij boeking te worden doorgegeven.

Dag 4: Bezoek Aarhus

’s Ochtends vroeg varen we de haven van Hirtshals weer binnen. Rond 08.00 uur gaan we van boord en rijden we door het glooiende landschap van Jutland naar Aarhus. De havenstad Aarhus is de op een na grootste stad van Denemarken. De 13e-eeuwse kathedraal is de grootste kerk van Denemarken en de Universiteit van Aarhus is de op één na oudste en grootste universiteit van Denemarken. Een hoofdattractie voor toeristen is Den Gamle By, een openluchtmuseum met oude gebouwen uit de Deense geschiedenis, die uit het hele land verzameld zijn. U kunt in Aarhus een stadswandeling o.l.v. een gids maken. Na dit bezoek rijden we naar ons overnachtingshotel.

De stadswandeling dient bij boeking te worden doorgegeven.

Dag 5: Bezoek Hamburg en terugreis

Alweer de laatste dag van een avontuurlijke reis. We rijden vanuit het hotel naar Hamburg. In de stad vindt u schitterende villa’s, het Raadhuis uit 1897 en de St. Michaeliskirche. Er zijn prachtige parken en natuurlijk de bekende Reeperbahn. Rondom de haven staan talloze pakhuizen. Hamburg wordt dan ook wel Speicherstadt, oftewel pakhuizenstad, genoemd. Deze ochtend is ter vrije besteding. U kunt gaan winkelen, een havenrondvaart maken of een bezoek brengen aan het grote miniatuur modelspoorwegmuseum. ’s Middags vertrekken we richting Nederland. Op het verzamelpunt heeft u de gelegenheid om deel te nemen aan het afscheidsdiner. Vervolgens reist u met de servicelijn naar uw opstapplaats.

​N.B. in voorkomende omstandigheden kunnen er wijzigingen optreden in het dag-tot-dag programma.

We verblijven tijdens deze reis in diverse goede 3* hotels in Noord-Duitsland en Zuid-Denemarken op basis van halfpension.

Fjordlines

Tijdens de overtocht naar Noorwegen slaapt u in een comfortabele binnenhut op één van de schepen MS Stavangerfjord of MS Bergensfjord van Fjordlines.

Noorwegen

Oppervlakte: 385.155 km²
Inwoners: 4.801.100
Hoofdstad: Oslo
Regeringsvorm: Constitutionele monarchie
Religie: Noorse staatskerk
Valuta: Noorse Kroon (NOC)
Elektriciteit: 220V, stekkers type C en F, u bent geen verloopstekker nodig
Taal: Noors
Tijdzone: UTC +1, dezelfde tijdzone als Nederland (in de zomer +2)
 
Eten en drinken
Vanwege de hoge prijs van uit eten gaan, eten de Noren meestal gewoon thuis. Er zijn wel kleine eettentjes (konditori of gatekjokken). Deze zijn goedkoper en er worden broodjes en plaatselijke
lekkernijen verkocht. Specialiteiten van de Noorse keuken zijn laks (gegrilde of gerookte zalm), geitost (zoete geitenkaas), torks (kabeljauw en Reker (gekookte garnalen). Alcoholische dranken zijn in Noorwegen ook erg duur, door hoge belastingen. De kwaliteit is wel goed, maar u moet er wat voor over hebben.

Flora en Fauna
De natuur van Noorwegen is zeer indrukwekkend. Het land heeft de laagste bevolkingsdichtheid van Europa, waardoor er veel ruimte is voor de natuur. De fjorden zijn het meest bekend. Deze diepe inhammen in de bergachtige kusten en steil oplopende rotsen, uitgesleten door gletsjerwerking, behoren tot de meest populaire bezienswaardigheden van Noorwegen. Daarnaast zijn in Noorwegen ook de grootste hoogvlaktes van Europa te vinden. Door uit te kijken over de uitgestrekte vlaktes bezorgd u zichzelf een verbazingwekkend gevoel van vrijheid. Een ander bewonderenswaardig uitzicht heeft u vanaf de vele bergtoppen. De afwisseling van de natuur in Noorwegen in prachtig. In een uur kunt u zee, bergen en zelfs een skigebied bewonderen. Wat ook bijzonder is, is dat het in het hoge Noorden van Noorwegen, dichtbij de poolcirkel, niet donker wordt in de zomer. Het zal hoogstens een aantal uren schemerig zijn, maar echt donker wordt het niet. Als klap op de vuurpijl is in Noorwegen één van de mooiste natuurverschijnselen te zien, namelijk het noorderlicht. In de winter kleurt de lucht in de meest uiteenlopende kleuren. Met een beetje geluk is dit in heel Noorwegen zichtbaar.

De lage bevolkingsdichtheid zorgt ook voor veel ruimte voor de fauna. Dieren die veel voorkomen zijn wolven, herten, rendieren, elanden, lynxen, beren, bevers, otters en lemmingen. Noorwegen is een walhalla voor vogelspotters. Op sommige eilanden komen meer dan 200 verschillende vogelsoorten voor. De papegaaiduiker is de meest opvallende soort.

Geschiedenis
Onderzoek wijst uit dat het huidige Noorwegen vlak na de laatste ijstijd, zo’n 10.000 jaar geleden al bevolkt was. Germaanse stammen worden echter als de eerste echte bewoners van het land gezien. Dit volk kwam zo’n 4.000 jaar geleden naar Scandinavië. De Vikingen zijn de meest bekende inwoners van Noorwegen. Hun naam komt van het Noorse vikingr, wat piraat betekend. Heel Europa vreesde voor hen. De Vikingen hebben eigenlijk Amerika ontdekt, omdat ze als eerste Europeanen over de Atlantische Oceaan zijn gevaren en op Amerika aangekomen zijn. In 1397 trad de koning van Noorwegen en Zweden (dat was toen één land) in het huwelijk met de Deense koningin. Als gevolg hiervan vormden Noorwegen, Zweden en Denemarken één unie, waarover Denemarken de macht had. Zweden verliet de unie in de 16e eeuw, Noorwegen en Denemarken bleven wel verbonden met elkaar. In 1814 scheidde Napoleon deze twee landen. De Denen waren voorstander van het Napoleontische stelsel, omdat het handel met Engeland verbood. Engeland was de grootste concurrent van Denemarken op de graanmarkt. Noorwegen was geen voorstander van het stelsel, omdat het land juist veel handelde met Engeland.

Prijsniveau
Het prijsniveau van Noorwegen is een stuk hoger dan in Nederland. Prijzen van levensmiddelen liggen zo’n 30% tot 75% hoger dan in Nederland.

Leuke feitjes
 • De fjorden van Noorwegen hebben wereldwijd diverse prijzen gewonnen. Deze prijzen zijn te danken aan de schoonheid van de fjorden.
 • Tussen de plaatsen Aurland en Lærdal in het Sognefjordgebied, lig een autotunnel van 24,5 km lang. Dit is de langste autotunnel ter wereld.
Telefoonnummer klantenservice 088 10 30 800
Openingstijden
ma. t/m vr. uur
zaterdag uur
Gedetailleerde gegevens
Postadres
Effe Weg
Vendelier 61-B
3905 PD Veenendaal
E-mail info@effeweg.nl
Tel. +31 (0)88 10 30 800
KvK 30060880
BTW NL 826428782 B01
IBAN NL71 RABO 0325 6913 12
03:56:00 | 0,16 | effeweg | GCP-NMT-WEB-101 TourWeb © NetMatch