Najaarsaanbieding 5 dagen Bohemen en Praag

  • Vervoer per luxe Comfort Class touringcar
  • Verblijf in het prima Hotel Bezdez 3* o.b.v. logies en ontbijt
  • Ontdek zowel Praag beneden- als Praag bovenstad
  • Rondrit Boheems Paradijs, stadswandelingen, boottocht en meer voordelig bij te boeken
Uw reisgezelschap
Kies uw gewenste vertrekdatum
Prijzen zijn exclusief € 40,- kosten per boeking o.b.v. 2 personen. Deze kosten worden in de kassabon naast de prijzen gespecificeerd. Getoonde prijzen zijn per persoon en op basis van bezetting in een 2-persoonskamer.
* Onder voorbehoud van annuleringen en wijzigingen.
  • Boek veilig en vertrouwd online Wij zijn aangesloten bij het SGR & ANVR
  • Boek nu, betaal later Wel zo fijn. Betalen wanneer het u uitkomt, zonder bijkomende kosten.
  • Persoonlijke klantenservice Onze medewerkers staan u graag te woord bij vragen

Dag 1: Heenreis

We vertrekken vanaf onze verzamelplaats via Duitsland naar ons hotel in Staré Splavy. Hier verblijft u de komende 4 nachten. Na aankomst in het hotel kunt u genieten van een goed verzorgd diner (voordeelpakket).

Dag 2: Praag benedenstad

’s Morgens rijden we rechtstreeks naar Praag, welke in tweeën wordt gedeeld door de rivier de Moldau. Aan de ene kant ligt de Praagse Burcht met het koninklijke paleis en de Sint Vitus kathedraal. Aan de andere zijde vindt u het oude centrum met fraaie pleinen, gezellige terrasjes en het beroemde Astronomische Uurwerk. O.l.v. een Nederlands sprekende gids maken we een stadswandeling door de benedenstad (voordeelpakket). De middag is ter vrije besteding of u kunt een boottocht maken over de Moldau. U wordt ontvangen met een welkomstdrankje. Daarna staat er een warm en koud buffet met gebak en fruit voor u klaar en wordt er muziek gespeeld (voordeelpakket). Aan het einde van de middag rijden we terug naar ons hotel.

Dag 3: Glasfabriek en Boheems Paradijs

Vandaag (zie voordeelpakket) gaan we naar de glasfabriek in Novi Bor. U maakt kennis met het oude ambacht glasblazen en u kunt hier heel voordelig Boheems glaswerk kopen. Na dit bezoek wordt u een kopje koffie met gebak aangeboden. 's Middags rijden we naar de stad Jicin (de stad van Wallenstein). Daarna volgt een tocht naar het Boheems Paradijs. Grillige en bizar gevormde rotsformaties bepalen hier het beeld. Zon, water en vorst hebben de zogenaamde rotsdorpen gevormd. Als een markant oriëntatiepunt is de burchtruïne Trosky overal te zien. 's Avonds is er een muziekavond in het hotel (voordeelpakket).

Dag 4: Praag bovenstad

Vandaag gaan we terug naar de Gouden Stad Praag. We maken een wandeling o.l.v. een Nederlands sprekende gids door de bovenstad (voordeelpakket). U kunt ook een bezoek brengen aan de Sint Vitus kathedraal. Om 12.00 uur kunt u getuige zijn van de wisseling van de wacht bij de Praagse Burcht. De rest van de middag is ter vrije besteding. Daarna rijden we via het mooie Kokorindal terug naar Staré Splavy voor het diner (voordeelpakket).

Dag 5: Terugreis

Alweer de laatste dag! We rijden terug naar Nederland. Net over de grens in Nederland wordt u een afscheidsdiner (niet incl.) aangeboden alvorens u met onze servicelijn naar uw opstapplaats wordt gebracht.

N.B. in voorkomende omstandigheden kunnen er wijzigingen optreden in het dag-tot-dag programma.

Hotel Bezdez 3*

Het hotel bevindt zich in de plaats Staré Splavy, gelegen aan de oever van het Macha meer. Het hotel is voorzien van een restaurant/bar, sauna, beauty salon, overdekt zwembad en poolbiljart. In de lobby en bar is er gratis wifi. Iedere kamer beschikt over een toilet en douche, balkon en tv. Het hotel beschikt over een lift. Er is gratis wifi in de bar.

Tsjechië

Oppervlakte: 78.864 km²
Inwoners: 10.674.947
Hoofdstad: Praag
Regeringsvorm: Republiek
Religie: Rooms-katholiek
Valuta: Tsjechische kroon (CZK)
Elektriciteit: 220V, stekkers type C & F, geen verloopstekker nodig
Taal: Tsjechisch
Tijdzone: UTC +1, dezelfde tijdzone als Nederland
Reisdocumenten: Paspoort of identiteitsbewijs geldig tot terugkomst Nederland
 
Eten en drinken
De Tsjechische keuken laat invloeden zien van omliggende landen, voornamelijk van Hongarije en Oostenrijk. Specialiteiten zijn de Weens gevulde pannenkoeken en de Boheemse Palacinky. Tsjechen drinken graag sterke dranken. Becherovka is de meest populaire. Bij het eten wordt vaak een pivo gedronken, dat is een groot glas bier. Over de kwaliteit van het Tsjechische bier wordt zeer uiteenlopend gedacht.

Flora en Fauna
De flora in Tsjechië is veelzijdig. Dit komt door de centrale ligging van het land. Er is veel bebossing, dit neemt zo’n 30% van de totale grondoppervlakte in. Vooral in de Bohemen, gelegen in het noorden, zijn gebieden met veel bos te vinden. Het karakter van de fauna in Tsjechië is Midden-Europees. In de bergen komen vooral bergmarmotten en gemzen voor. Heel af en toe wordt hier een lynx of een wilde kat gespot. In de bosgebieden leven onder andere beren en herten.

Geschiedenis
Tsjechië heeft nog maar een zeer korte geschiedenis. In 1992 werden Tsjechië en Slowakije pas uit elkaar gehaald. Vanaf toen kwam ook pas in beeld hoe Tsjechië had moeten afzien onder het communistische regime. Het land moest gereorganiseerd worden om de economie weer op te laten bloeien. In de begin periode hadden de Tsjechen het moeilijk met de maatregelen van de reorganisatie. Inmiddels is Tsjechië de inzinking grotendeels te boven gekomen.

Prijsniveau
De prijzen in Tsjechië zijn, vergeleken met Nederland, erg laag. Vooral buiten Praag.

Leuke feitjes
  • De hoofdstad van Tsjechië, Praag, is één van de mooiste steden van Europa. Het historische centrum van de stad staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO.
  • Ondanks dat Tsjechië onderdeel is van de EU heeft Tsjechië zijn eigen munt, de Tsjechische kroon. Eén Euro is ongeveer 27 Tsjechische kronen.
  • Bier is in een Tsjechisch café vaak goedkoper dan water. Bier is namelijk de nationale drank.
Telefoonnummer klantenservice 088 10 30 800
Openingstijden
ma. t/m vr. uur
zaterdag uur
Gedetailleerde gegevens
Postadres
Effe Weg
Vendelier 61-B
3905 PD Veenendaal
E-mail info@effeweg.nl
Tel. +31 (0)88 10 30 800
KvK 30060880
BTW NL 826428782 B01
IBAN NL71 RABO 0325 6913 12
03:34:58 | 0,16 | effeweg | GCP-NMT-WEB-102 TourWeb © NetMatch