Najaarsaanbieding 5 dagen Blankenberge, Brugge, Gent, Belgische kust

 • Vervoer per luxe Comfort Class touringcar
 • Overnacht in een hotel op loopafstand van het centrum
 • Verblijf o.b.v. halfpension (ontbijt en diner)
 • Bezoek Brugge, Gent én Antwerpen
 • Inclusief tour langs de Belgische kust
 • Inclusief afscheidsbuffet in Nederland
Uw reisgezelschap
Kies uw gewenste vertrekdatum
Prijzen zijn exclusief € 40,- kosten per boeking o.b.v. 2 personen. Deze kosten worden in de kassabon naast de prijzen gespecificeerd. Getoonde prijzen zijn per persoon en op basis van bezetting in een 2-persoonskamer.
* Onder voorbehoud van annuleringen en wijzigingen.
 • Boek veilig en vertrouwd online Wij zijn aangesloten bij het SGR & ANVR
 • Boek nu, betaal later Wel zo fijn. Betalen wanneer het u uitkomt, zonder bijkomende kosten.
 • Persoonlijke klantenservice Onze medewerkers staan u graag te woord bij vragen

Dag 1: Antwerpen en Blankenberge

Met één van onze servicelijnen reist u naar ons centrale overstappunt, waar u een kopje koffie of thee krijgt aangeboden. Aansluitend kan de stedenreis naar Blankenberge beginnen. Onderweg brengen we een bezoek aan de stad Antwerpen. Hier heeft u vrije tijd om het gezellige centrum te bekijken. De Grote Markt met het Raadhuis en de Grote Kerk vormen het hart van de stad. Ook heeft u gelegenheid hier de lunch te gebruiken (niet inbegrepen). Na dit bezoek rijden we door naar Blankenberge, waar we in de loop van de middag aankomen bij ons hotel.

Dag 2: Brugge en Damme

Vandaag staan de stad Brugge en het plaatsje Damme op ons programma. Onder leiding van een lokale gids maken we een wandeling door het historisch centrum van Brugge. We zien o.a. het gotische stadhuis, de Halle en het Belfort. Vervolgens heeft u vrije tijd in Brugge om te lunchen of bijvoorbeeld zelf iets te bekijken. Na de middag gaan we op weg naar het lieflijke plaatsje Damme. Damme is Vlaanderen in een notendop, waar elke steen zijn middeleeuws verhaal vertelt, de stad van Tijl Uilenspiegel. Aan het eind van de middag zijn we terug in ons Hotel Sabot d’Or.

Dag 3: Kusttour, Veurne, Diksmuide en Ieper

Na het ontbijt maken we een mooie tocht langs de Belgische kust. Via Oostende en Nieuwpoort komen we in de plaats Veurne. Deze stad dateert uit de 9e-eeuw. De sporen uit het verleden zijn nog steeds aanwezig. Veurne kent vele gotische gebouwen, waarvan de meeste rond de Grote Markt zijn gesitueerd. Aansluitend rijden we naar Diksmuide, waar ooit de zuivelhandel de belangrijkste inkomstenbron was. De stad is het meest bekend geworden door het IJzerfront, oftewel de beruchte dodengang uit de Eerste Wereldoorlog. Dit stukje niemandsland is op sommige plaatsen amper 50 meter breed. U kunt de loopgraven bezichtigen om een goed beeld van de waanzin van de grote oorlog in Westhoek te krijgen. Na de middag bezoeken we Ieper. Al vanaf de 11e-eeuw is de naam Ieper bekend en deze naam zou afkomstig zijn van het riviertje de Ieperlee. Tijdens de Eerste Wereldoorlog heeft de stad zwaar onder vuur gelegen en is destijds geheel verwoest. Onder leiding van architect Jules Coomans is de stad weer geheel opgebouwd. De 40 jaren die voor de wederopbouw nodig waren, hebben geresulteerd in wat de stad nu is. Tegen de avond zijn we terug bij ons hotel in Blankenberge.

Dag 4: Gent

Vandaag gaan we de prachtige stad Gent bezoeken. Gent kenmerkt zich door een groot aantal schitterende gebouwen. De meest bezochte bezienswaardigheden zijn de St. Baafskathedraal, de Lakenhal en het Belfort. U kunt de stad op eigen gelegenheid gaan verkennen. Ook kunt u iets drinken op één van de gezellige terrasjes in het centrum of een leuke boottocht op de Leie maken (niet inbegrepen). Via het mooie plaatsje Sluis rijden we terug naar ons hotel in Blankenberge.

Dag 5: Blankenberge en terugreis

De ochtend in Blankenberge kunt u zelf indelen. Na de lunch (niet inbegrepen) rijden we naar Nederland terug. Op ons overstappunt krijgt u een goed verzorgd afscheidsbuffet aangeboden, waarbij u kunt nagenieten van deze goed verzorgde reis naar Blankenberge, Brugge en Gent. Tot slot wordt u met één van onze servicelijnen weer huiswaarts gebracht.

Landkaart: Blankenberge, Brugge, Gent, Belgische kust

​N.B. in voorkomende omstandigheden kunnen er wijzigingen optreden in het dag-tot-dag programma.

Hotel Sabot d’Or 3*, Blankenberge

Dit familiehotel ligt op loopafstand van het centrum van Blankenberge en heeft een receptie, restaurant, lounge, bar en lift. Alle kamers zijn voorzien van een satelliet-televisie, telefoon en een badkamer met douche en toilet. Wifi is gratis in het hotel. Het hotel heeft een privé-parkeerplaats (beperkt beschikbaar en reserveren via het hotel). Er bevindt zich een openbare parkeergelegenheid op ca. 1 minuut wandelen van het hotel.

België

Oppervlakte: 30.528 km²
Inwoners: 11.267.910
Hoofdstad: Brussel
Regeringsvorm: Constitutionele monarchie
Religie: Christendom
Valuta: Euro (€)
Taal: Nederlands, Frans, Duits
Tijdzone: UTC +1, zelfde tijd als in Nederland
 
Eten en drinken
De Vlaamse frieten uit België zijn alom bekend. Daarnaast is ook chocolade een typisch Belgisch gerecht. Op jaarbasis wordt door Belgen wel 8,3 kilo chocolade gegeten. Een veel gekochte souvenir zijn dan ook de Belgische bonbons. Bierliefhebbers zijn in België op de juiste plek. De diversiteit aan smaken is zeer groot en ook de alcoholpercentages lopen nergens zover uiteen.

Flora en Fauna
Aangezien België behoort tot ’s Werelds dichtstbevolkte landen, is er niet veel ruimte voor natuur. Desondanks groeien er wel veel verschillende soorten planten. De Belgische Ardennen is een groot en bekend natuurgebied. De diersoorten in België komen overeen met die in Nederland. Er leven vooral kleine zoogdieren en er zijn veel verschillende diersoorten, het merendeel leeft in de Ardennen.

Geschiedenis
Tijdens haar rijke geschiedenis is België meerdere keren van machthebber gewisseld. De tweetaligheid is altijd een issue geweest voor het land. In 1799 pleegde Napoleon een staatsgreep en kwam aan de macht. In eerste instantie waren de Belgen redelijk positief. Maar toen Napoleon de Franse taal als officiële taal wilde invoeren en verbood te handelen met Engeland, verdween dit positieve gevoel. Uiteindelijk werd Napoleon verslagen tijdens de welbekende Slag bij Waterloo. Op verzoek van Engeland werden de Zuidelijke Nederlanden (België) en de Noordelijke Nederlanden (Nederland) samengevoegd. Weer vormde de taal een barrière. Nederland werd door Koning Willem I ingevoerd als officiële taal. De adelen waardeerden dit niet, want Nederlands werd gezien als de taal voor het ‘gewone’ volk. Als gevolg ontstonden rellen in 1830, waarna België op 4 oktober 1930 afhankelijk werd. Nederland erkende België pas in 1839 al een onafhankelijk land.
 
Prijsniveau
De prijzen in België zijn over het algemeen vergelijkbaar met die in Nederland.
 
Leuke feitjes
 • België heeft de meeste kastelen per vierkante kilometer dan enig ander land ter wereld.
 • Brussels International Airport is het grootste chocoladeverkooppunt ter wereld.
 • De eerste spoorweg op het Europese vasteland opende in België in 1835 en verbond Brussel met Mechelen.
Telefoonnummer klantenservice 088 10 30 800
Openingstijden
ma. t/m vr. uur
zaterdag uur
Gedetailleerde gegevens
Postadres
Effe Weg
Vendelier 61-B
3905 PD Veenendaal
E-mail info@effeweg.nl
Tel. +31 (0)88 10 30 800
KvK 30060880
BTW NL 826428782 B01
IBAN NL71 RABO 0325 6913 12
03:54:51 | 0,23 | effeweg | GCP-NMT-WEB-102 TourWeb © NetMatch