telefoonnummer klantenservice 088 10 30 800
ma. t/m vr : 08:30 - 18:00 uur zaterdag : 08:30 - 16:30 uur
Naar 'mijn reis' omgeving

Muziekreis 8 dagen Tiroler Alpenspektakel

8,8 Zeer goed!
16 beoordelingen
fantastisch-genoten.
Lees de hele ervaring
 • Halfpension (ontbijt en diner)
 • Inclusief 3 muziekavonden en Almabtrieb
 • Onze jaarlijkse muziektopper
 • 3 muziekavonden in de feestzalen in Westendorf of Hopfgarten (exclusief drankjes)
 • Boerenmarkt
 • Vervoer per Comfort Class touringcar
Uw reisgezelschap
Kies uw gewenste vertrekdatum
*Onder voorbehoud van annuleringen.
 • Boek veilig en vertrouwd online Wij zijn aangesloten bij het SGR & ANVR
 • Geen verplichte aanbetaling Bij ons hoeft u geen aanbetaling te doen voor uw geboekte reis
 • Persoonlijke klantenservice Onze medewerkers staan u graag te woord bij vragen

Dag 1 Heenreis

Vandaag vertrekken we voor onze reis naar het Tiroler Alpenspektakel. Vanaf onze verzamelplaats rijden we naar het Brixental in Oostenrijk. Onderweg stoppen we om te dineren. Na het diner vervolgen we onze weg naar ons hotel in de regio Elmau, Kirchberg, waar we de komende nachten zullen verblijven.

Dag 2 Natuurtocht en jodelavond

Na het ontbijt maken we een rondrit door de omgeving met een bezoek aan de plaats Kufstein of aan Kitzbühel. Voor het diner keren we terug naar ons hotel. 's Avonds treedt er een lokale muzikant op.

Dag 3 Brixxleg, Rattenberg en muziekavond

In de ochtend rijden we naar Brixlegg, waar u kunt zien hoe de handgemaakte kaarsen worden gemaakt en beschilderd. ‘s Middags brengen we een bezoek aan Rattenberg. Met zijn prachtige beschilderde huizen is dit het oudste en kleinste stadje van Tirol met een echt middeleeuws karakter. De ruim 600 jaar oude plaats is vooral bekend om zijn glasblazerskunst. In de smalle verkeersvrije straatjes vindt u leuke winkeltjes waar u mooi glaswerk kunt bewonderen en kopen. Na het diner in het hotel gaan we naar Westendorf waar u in de Alpenrosensaal van een echte Tiroler Jodel show kunt genieten. Met typische Tiroler instrumenten, bekende jodelliedjes, een leuk Tiroler dansje en een snelcursus dijenkletsen belooft het een gezellige avond te worden.

Dag 4 Boerenmarkt en Alpenspektakel

U kunt deze dag naar eigen inzicht indelen. U hebt de mogelijkheid om ’s middags een bezoek te brengen aan de boerenmarkt, hier vindt u de traditionele Tiroler ambachten. Tevens is hier iemand aanwezig die u uitleg kan geven over de oude Tiroler gebruiken en het handwerk. Bij het muziekpaviljoen hebt u de mogelijkheid om iets te eten en te drinken en is er live muziek. Bij slecht weer wordt de markt naar binnen verplaatst. Na het eten worden wij verwacht in Hopfgarten voor het grote Alpenspektakel. Dit vrolijke muzikale cabaret zal lang in uw herinnering blijven.

Dag 5 Bergerlebnis en muziekavond

Na het ontbijt stappen we in de bus en rijden we naar Scheffau, vanwaar we met de gondel naar een hoogte van 1650 meter gaan. Aangekomen bij bergstation Brandstadl heeft u een prachtig uitzicht op de Wilden Kaiser. U wordt met schnaps ontvangen door een Tiroler Dame. De Weisenbläsern verzorgen de muzikale omlijsting hoog in de bergen. U kunt een mooie bergwandeling maken, een korte jodelcursus volgen bij Peter en een cocktail drinken bij de hoogst gelegen beachbar van de Alpen. Na het diner rijden we naar Hopfgarten voor een Tiroler Heimatabend met volksdans, Tiroler muzikanten en de Schuhplattler. Bij deze dans slaan de jongens met de handen op de zolen van hun schoenen tijdens het dansen.

Dag 6 Almabtrieb

Vandaag rijden we naar Westendorf of omgeving om de Almabtrieb bij te wonen. We kunnen hier zien hoe de boeren met hun prachtig versierde vee de bergen afkomen. Het vee wordt door de straten geleid onder begeleiding van Tiroler muziek. Ook de specialiteiten uit de Tiroler keuken zullen niet ontbreken. Na het diner in het hotel is de avond ter vrije besteding.

Dag 7 Krimmler watervallen en natuurtocht

Na het ontbijtbuffet vertrekken we voor een mooie tocht naar de Krimmler watervallen in het natuurgebied Hohe Tauern. Met een totale hoogte van 380 meter is dit de hoogste waterval van Europa. In drie etappes stort de waterval omlaag; een indrukwekkend stukje natuur. Rondom de watervallen zijn diverse souvenirwinkels en restaurants om een kopje koffie te drinken. In de middag rijden we via de Gerlosspas langs het stuwmeer Durlassboden. Onderweg kunt u genieten van de prachtige natuur. Via een mooie route rijden we terug naar ons hotel.

Dag 8 Terugreis

’s Morgens vroeg vertrekken we naar Nederland. Bij ons verzamelpunt krijgt u de gelegenheid om iets te eten, alvorens u met onze servicelijn naar uw opstapplaats gebracht wordt.

NB. Programma is onder voorbehoud van tussentijdse wijzigingen en eventuele weersomstandigheden.

Oostenrijk

Oppervlakte: 83.871 km²
Inwoners: 8.711.770
Hoofdstad: Wenen
Regeringsvorm: Federale Republiek
Religie: Katholiek
Valuta: Euro (€)
Elektriciteit: 220V, stekkers type C & F, geen verloopstekker nodig
Taal: Duits
Tijdzone: UTC+1, zelfde tijd als in Nederland
Reisdocumenten: Paspoort of identiteitsbewijs geldig tot terugkomst Nederland
 
Eten en drinken
In Oostenrijk wordt vaak simpel gegeten. Meestal wordt gestart met soep, gevolgd door een stuk vlees en een eenvoudige salade. Het meest bekende gerecht uit de Oostenrijkse keuken is natuurlijk de schnitzel. Ook typisch Oostenrijkse gerechten zijn de Wiener Kaffee met Apfelstrüdel of Sachertorte. Wijn is ook populair in Oostenrijk. Er worden niet alleen internationale wijnen gemaakt, maar ook wijnen van eigen druiven.

Flora en Fauna
Oostenrijk behoort tot de meest bosrijke landen van Europa. De oppervlakte bestaat voor ongeveer 38% uit bebossing. De verschillen in hoogtes zorgen voor veel verschillende soorten begroeiing. Tot 800 meter hoogte zijn er vooral veel akkers en weiden. Op grotere hoogte, vanaf 800 meter, zijn voornamelijk loofbomen (in de lagere gebieden) en naaldbomen (in de hoger gelegen gebieden) te vinden. Vanaf 1.800 meter hoogte beginnen de alpenweiden, welke in de winter bedekt worden door een dikke laag sneeuw. In de lente ziet het er juist kleurrijk uit, want dan bloeien de felgekleurde bloemen.

In de Oostenrijkse bossen leven veel herten, zwijnen, reeën en dassen. Heel sporadisch wordt er een beer gezien, maar dat komt zelden voor. Op grotere hoogte leven steenbokken, gemzen, Alpenmarmotten en sneeuwhazen. De lammergier, Europa’s grootste roofvogel, leeft ook in dit gebied.

Geschiedenis
Gedurende de historie van Oostenrijk werd het land bewoond door een heel aantal verschillende volken, zoals de Romeinen, Hummen, Lombarden en Franken. In 1806 werd het Keizerrijk Oostenrijk opgezet, nadat het Roomse Rijk werd afgeschaft. Vanaf 1867 vormde Oostenrijk een dubbelmonarchie met Hongarije, welke bleef bestaan tot het eind van WO I. Toen werden Hongarije en Oostenrijk weer gescheiden. Na hun volk te hebben geraadpleegd sloten Vorarlberg, Burgenland en Karinthië zich aan bij Oostenrijk. Het huidige Oostenrijk was hiermee ontstaan. Oostenrijk verenigde zich in 1938 in het Derde Rijk. Nadat de Nazi’s zich overgaven, kwam Oostenrijk in handen van de geallieerden. Oostenrijk werd in 1955 weer een opzichzelfstaand land, voorwaarde hiervoor was dat het land in het vervolg neutraal bleef.

Prijsniveau
De prijzen zijn vergelijkbaar met die in Nederland.

Leuke feitjes
 • Oostenrijk is twee keer zo groot als Nederland, maar heeft de helft van het aantal inwoners.
 • Oostenrijk heeft meer dan 800 bergen hoger dan 3000 meter. Van de oppervlakte van het land ligt slechts een derde deel lager dan 500 meter.

Familiehotel in Tirol in de regio Elmau, Kirchberg

U verblijft in een gezellig familiehotel in Tirol in de regio Elmau, Kirchberg. In het hotel is een restaurant en alle kamers zijn voorzien van eigen douche en toilet.

Opstapplaatsen en vertrektijden

Genoemde tijden zijn richttijden en kunnen wijzigen. Wanneer u een reis heeft geboekt krijgt u ongeveer een week voor vertrek de definitieve reisbescheiden. Hierin staat de definitieve opstaptijd.

Groningen > Apeldoorn
Opstaplocatie Opstaptijd
Route A
Groningen
Assen
Hoogeveen
Meppel
Nieuwleusen
Zwolle
Heerde
Apeldoorn
Leeuwarden > Harderwijk
Opstaplocatie Opstaptijd
Route A
Leeuwarden*
Heerenveen*
Emmeloord*
Lelystad*
Harderwijk*
Goes > Oss
Opstaplocatie Opstaptijd
Route A
Goes*
Roosendaal
Breda
Tilburg
Den Bosch
Oss
Maastricht > Nijmegen
Opstaplocatie Opstaptijd
Route A
Maastricht*
Sittard*
Roermond
Venlo
Boxmeer
Nijmegen
Weert > Uden
Opstaplocatie Opstaptijd
Route A
Weert
Eindhoven
Helmond
Veghel
Uden
Delft > Bodegraven
Opstaplocatie Opstaptijd
Route A
Delft
Den Haag
Leiden
Alphen aan den Rijn
Bodegraven
Vlaardingen > Arnhem
Opstaplocatie Opstaptijd
Route A
Vlaardingen
Rotterdam Capelse Brug
Dordrecht
Gorinchem
Tiel
Arnhem
Enschede > Doetinchem
Opstaplocatie Opstaptijd
Route A
Enschede
Hengelo
Almelo
Deventer
Zutphen
Doetinchem*
Alkmaar > Veenendaal
Opstaplocatie Opstaptijd
Route A
Alkmaar*
Beverwijk*
Haarlem
Utrecht
Veenendaal
Hoorn > Ede
Opstaplocatie Opstaptijd
Route A
Hoorn*
Purmerend*
Zaandam*
Amsterdam
Almere
Hilversum
Amersfoort
Ede
Verzamelpunt
Opstaplocatie Opstaptijd
Route A
Nieuw-Dijk / Didam

Muziekreis 8 dagen Tiroler Alpenspektakel

15 reizigers bevelen deze reis aan
8,8 Gemiddelde beoordeling
Zeer goed!
16 beoordelingen
 • Algemene beoordeling 8,8
 • Prijs/kwaliteit verhouding 8,6
 • Vervoer per touringcar 9,4
 • Chauffeur 9,5
 • Reisprogramma 8,8
 • Accommodatie 7,6
 • Contact met Effeweg.nl 8,8
Telefoonnummer klantenservice 088 10 30 800
Openingstijden
ma. t/m vr. uur
zaterdag uur
Gedetailleerde gegevens
Postadres
Effe Weg B.V.
Den Hulst 134
7711 GT Nieuwleusen
E-mail info@effeweg.nl
Tel. +31 (0)88 10 30 800
KvK 05077081
BTW nr. NL814069538B01
IBAN NL71 RABO 0325 6913 12
17:01:38 | 0,44 | effeweg | NMT-WEB-119 TourWeb © NetMatch