Muziekreis 7 dagen Andrea Bocelli in Wenen

 • Vervoer per luxe Comfort Class touringcar
 • Verblijf o.b.v. halfpension (ontbijt en diner)
 • Concert Andrea Bocelli, met goede categorie B zitplaatsen
 • Uitgebreid bezoek aan Wenen
 • Rondrit Wienerwald
 • Optioneel bezoek Slot Schönbrunn
 • Bezoek Stift Melk
Uw reisgezelschap
Kies uw gewenste vertrekdatum
Prijzen zijn exclusief € 40,- kosten per boeking o.b.v. 2 personen. Deze kosten worden in de kassabon naast de prijzen gespecificeerd. Getoonde prijzen zijn per persoon en op basis van bezetting in een 2-persoonskamer.
 • Boek veilig en vertrouwd online Wij zijn aangesloten bij het SGR & ANVR
 • Boek nu, betaal later Wel zo fijn. Betalen wanneer het u uitkomt, zonder bijkomende kosten.
 • Persoonlijke klantenservice Onze medewerkers staan u graag te woord bij vragen

Maandag: Heenreis

Via één van onze servicelijnen reist u naar ons centrale overstappunt, waar u een kopje koffie of thee krijgt aangeboden. Aansluitend rijden we naar ons hotel in Duitsland voor diner en overnachting.

Dinsdag: Passau en aankomst Oostenrijk

Vanaf ons overnachtingshotel rijden we verder naar Oostenrijk. Tegen de middag komen we aan in de plaats Passau, waar u op eigen gelegenheid kunt lunchen. Ook heeft u de mogelijkheid om de kathedraal, waar het grootste kerkorgel van de wereld staat, te bezoeken. Vervolgens rijden we door het prachtige Oostenrijkse landschap naar ons hotel in de omgeving van Wenen waar we in de namiddag zullen arriveren.

Woensdag: Wenen

Na het ontbijt rijden we naar Wenen. ’s Morgens maken we een uitgebreide stadswandeling o.l.v. een Nederlandssprekende gids langs de bekendste bezienswaardigheden, zoals bijvoorbeeld het operagebouw, het Raadhuis en de Hofburg. Na de wandeling heeft u vrije tijd in de stad. U kunt bijvoorbeeld een bezoek brengen aan de exclusieve winkelstraten Mariahilfer Strasse en de Kärnter Strasse of een museum bezoeken. Aan het eind van de middag rijden we terug naar ons hotel voor het diner.

Donderdag: Vrije dag Wenen of optionele excursie Slot Schönbrunn

’s Morgens rijden we weer naar Wenen en kunt u op eigen gelegenheid het centrum van de stad verkennen. Met diegene die het voordeelpakket hebben bijgeboekt brengen wij een bezoek aan het schitterende Slot Schönbrunn, eens de zomerresidentie van de Habsburgers, met het prachtige slotpark. Het meer dan 1.400 vertrekken tellende slot was de residentie van de beroemde Keizerin Maria Theresia. Ook Keizer Franz Josef I en Keizerin Elisabeth (Sissi) hebben hun stempel op het slot gedrukt. We bezichtigen het weelderige interieur in de vierenveertig pronkkamers die tijdens een rondwandeling bezocht kunnen worden. De privé-salon van Maria Theresia, de zogenaamde Miljoenenkamer, wordt als de fraaiste beschouwd.

Vrijdag: Wienerwald en avondconcert Andrea Bocelli

Na een laat ontbijt vertrekken we voor een rondrit door het prachtige Wienerwald, vroeger het jachtgebied van de adel. Het is de meest noordelijke uitloper van de Alpen met zijn bossen, riviertjes en leuke dorpjes, waar u de romantiek van weleer nog proeft. We bezoeken de plaatsen Hinterbrühl, Heiligenkreuz en Mayerling. We keren op tijd terug naar het hotel voor het diner. Na het diner vertrekken we naar Wenen voor het concert van Andrea Bocelli in de Wiener Stadthalle. Tijdens het concert heeft u uitstekende zitplaatsen in categorie B.

Zaterdag: Melk en vertrek Oostenrijk

Helaas moeten we weer afscheid nemen van ons hotel in de omgeving van Wenen. Na een laat ontbijt rijden we richting Duitsland, onderweg stoppen we in de plaats Melk om het wereldberoemde Stift Melk (klooster) te bezichtigen. Hierna vervolgen we onze weg naar Duitsland voor onze laatste overnachting.

Zondag: Terugreis

De laatste etappe van onze muziekreis. Via de Duitse autowegen rijden we terug naar Nederland. Op ons centrale overstappunt krijgt u, voordat u weer met één van onze servicelijnen huiswaarts wordt gebracht, een goed verzorgd afscheidsbuffet aangeboden.

N.B. In voorkomende omstandigheden kunnen er wijzigingen optreden in het reisplan.

Hotel Steinberger 4*

We verblijven in het bij Nederlanders bekende Hotel Steinberger. Dit hotel ligt in het rustige dorpje Altlengbach en beschikt over een receptie, lounge met bar, Stube, restaurant, binnenzwembad, wellness-ruimte en lift. De kamers beschikken allen over een badkamer met bad of douche en toilet, haardroger, radio, telefoon en televisie. Wifi is gratis in het hotel.

Oostenrijk

Oppervlakte: 83.871 km²
Inwoners: 8.711.770
Hoofdstad: Wenen
Regeringsvorm: Federale Republiek
Religie: Katholiek
Valuta: Euro (€)
Elektriciteit: 220V, stekkers type C & F, geen verloopstekker nodig
Taal: Duits
Tijdzone: UTC+1, zelfde tijd als in Nederland
Reisdocumenten: Paspoort of identiteitsbewijs geldig tot terugkomst Nederland
 
Eten en drinken
In Oostenrijk wordt vaak simpel gegeten. Meestal wordt gestart met soep, gevolgd door een stuk vlees en een eenvoudige salade. Het meest bekende gerecht uit de Oostenrijkse keuken is natuurlijk de schnitzel. Ook typisch Oostenrijkse gerechten zijn de Wiener Kaffee met Apfelstrüdel of Sachertorte. Wijn is ook populair in Oostenrijk. Er worden niet alleen internationale wijnen gemaakt, maar ook wijnen van eigen druiven.

Flora en Fauna
Oostenrijk behoort tot de meest bosrijke landen van Europa. De oppervlakte bestaat voor ongeveer 38% uit bebossing. De verschillen in hoogtes zorgen voor veel verschillende soorten begroeiing. Tot 800 meter hoogte zijn er vooral veel akkers en weiden. Op grotere hoogte, vanaf 800 meter, zijn voornamelijk loofbomen (in de lagere gebieden) en naaldbomen (in de hoger gelegen gebieden) te vinden. Vanaf 1.800 meter hoogte beginnen de alpenweiden, welke in de winter bedekt worden door een dikke laag sneeuw. In de lente ziet het er juist kleurrijk uit, want dan bloeien de felgekleurde bloemen.

In de Oostenrijkse bossen leven veel herten, zwijnen, reeën en dassen. Heel sporadisch wordt er een beer gezien, maar dat komt zelden voor. Op grotere hoogte leven steenbokken, gemzen, Alpenmarmotten en sneeuwhazen. De lammergier, Europa’s grootste roofvogel, leeft ook in dit gebied.

Geschiedenis
Gedurende de historie van Oostenrijk werd het land bewoond door een heel aantal verschillende volken, zoals de Romeinen, Hummen, Lombarden en Franken. In 1806 werd het Keizerrijk Oostenrijk opgezet, nadat het Roomse Rijk werd afgeschaft. Vanaf 1867 vormde Oostenrijk een dubbelmonarchie met Hongarije, welke bleef bestaan tot het eind van WO I. Toen werden Hongarije en Oostenrijk weer gescheiden. Na hun volk te hebben geraadpleegd sloten Vorarlberg, Burgenland en Karinthië zich aan bij Oostenrijk. Het huidige Oostenrijk was hiermee ontstaan. Oostenrijk verenigde zich in 1938 in het Derde Rijk. Nadat de Nazi’s zich overgaven, kwam Oostenrijk in handen van de geallieerden. Oostenrijk werd in 1955 weer een opzichzelfstaand land, voorwaarde hiervoor was dat het land in het vervolg neutraal bleef.

Prijsniveau
De prijzen zijn vergelijkbaar met die in Nederland.

Leuke feitjes
 • Oostenrijk is twee keer zo groot als Nederland, maar heeft de helft van het aantal inwoners.
 • Oostenrijk heeft meer dan 800 bergen hoger dan 3000 meter. Van de oppervlakte van het land ligt slechts een derde deel lager dan 500 meter.
Telefoonnummer klantenservice 088 10 30 800
Openingstijden
ma. t/m vr. uur
zaterdag uur
Gedetailleerde gegevens
Postadres
Effe Weg
Vendelier 61-B
3905 PD Veenendaal
E-mail info@effeweg.nl
Tel. +31 (0)88 10 30 800
KvK 30060880
BTW NL 826428782 B01
IBAN NL71 RABO 0325 6913 12
11:35:21 | 0,2 | effeweg | GCP-NMT-WEB-101 TourWeb © NetMatch