telefoonnummer klantenservice 088 10 30 800
ma. t/m vr : 09:00 - 18:00 uur zaterdag : 10:00 - 16:00 uur
Naar 'mijn reis' omgeving

Muziekreis 4 dagen Thüringen Wald en Wiesenfest

  • Halfpension
  • Vervoer per Tourist Class touringcar
  • Berghotel Friedrichroda 3***
  • Gezellig muziekprogramma
  • Gebruik van zwembad
Uw reisgezelschap
Kies uw gewenste vertrekdatum
*Onder voorbehoud van annuleringen.
  • Boek veilig en vertrouwd online Wij zijn aangesloten bij het SGR & ANVR
  • Boek nu, betaal later Wel zo fijn. Betalen wanneer het u uitkomt, zonder bijkomende kosten.
  • Persoonlijke klantenservice Onze medewerkers staan u graag te woord bij vragen

Dag 1 Heenreis

We rijden via een prachtige route door Duitsland richting Friedrichroda. Onderweg brengen we een bezoek aan de geboortestad van Johann Sebastian Bach, Eisenach. De Wartburg is de bekendste bezienswaardigheid in deze stad. Deze burcht, gelegen op een heuvel van 441 meter hoogte, torent hoog boven de stad uit. Aangekomen bij het hotel staat er een goed verzorgd koud en warm dinerbuffet voor u klaar. We starten het weekend met een DJ! De voetjes kunnen van de vloer op deze gezellige avond.

Dag 2 Schmalkalden en Meiningen

Na het ontbijt vertrekken we richting Schmalkalden, gelegen aan de zonnige kant van het Thüringer Woud. Bezienswaardigheden zijn het Middeleeuws Raadhuis, de laatgotische hallenkerk St. Georg en de Slotkapel. We brengen hier een bezoek aan de chocoladefabriek Viba Nougat Welt. Hier kunt u het productieproces van chocolade en noga van dichtbij meemaken en natuurlijk niet te vergeten, proeven van de heerlijke chocolade en noga! ‘s Middags zullen we het stadje Meiningen aandoen. U kunt hier bijvoorbeeld de Stadskerk Onze-Lieve-Vrouw en het kasteel Elisabethenburg bezichtigen, lekker wandelen door het Goethepark of genieten van één van de terrasjes. Aan het eind van de dag rijden we via een prachtige route langs Suhl en Oberhof terug naar ons hotel. Bij terugkomst wacht u een typisch Thuringer feestavond: het Wald en Wiesenfest. Een gezellige avond met een typisch Thuringer dinerbuffet, gezellige blaasmuziek en een heuse roofvogelshow!

Dag 3 Glasstudio Reuss en Oberweißbach

In de morgen brengen we een bezoek aan Glasstudio Reuss in Gräfenroda. Hier kunt u een 80 jaar oude familietraditie glasblazen bekijken. Hierna rijden we door het Thüringer Woud naar de stad Oberweißbach. Een bijzondere ervaring is het om hier met de steilste treinbaan ter wereld de berg op te gaan. Na het diner in het hotel organiseert het hotel een muziekavond in de bar.

Dag 4 Terugreis en Kristalgrotten

Vandaag is alweer de laatste dag van ons bezoek aan Thüringen. Na het ontbijt beginnen we aan de terugreis naar Nederland. We brengen eerst nog een bezoekje aan de Mariënglashöhle, dit zijn één van de grootste kristalgrotten van Europa. U zult versteld staan van de prachtige patronen in de kristallen. Hierna vervolgen we onze weg weer naar Nederland. Bij het centrale verzamelpunt in Nederland heeft u de mogelijkheid om deel te nemen aan het afscheidsdiner alvorens u met de servicelijn naar uw opstapplaats wordt gebracht.

 

Duitsland

Oppervlakte: 357.121 km²
Inwoners: 80.854.408
Hoofdstad: Berlijn
Regeringsvorm: Parlementaire republiek
Religie: Katholiek / Protestants
Valuta: Euro (€)
Elektriciteit: 220V, stekkers type C & F, geen verloopstekker nodig
Taal: Duits
Tijdzone: UTC+1, zelfde als Nederland


  

Eten en drinken
Duitsland is het walhalla voor bierliefhebbers. In het land zijn meer dan 1.300 bierbrouwerijen gevestigd, wat neer komt op maar liefst 40% van alle bierbrouwers ter wereld. Jaarlijks wordt in Duitsland zo’n 100 miljoen hectoliter (10.000.000.000 liter) bier gebrouwen. Naast de bieren zijn ook de Duitse wijnen, en dan vooral de witte wijnen, bekend. In het zuiden en zuidwesten van het land, uitgezonderd Saale-Unstrut en Saksen, liggen de meeste wijngebieden. Wie naar Duitsland gaat, kan niet om de Wurst heen. Elke regio heeft een eigen worst. Daarnaast zijn de bekende Kaiserbrötchen (harde broodjes) erg gewild.

Flora en fauna
Duitsland bestond aan het begin van de jaartelling voor maar liefst 80% uit bos. Bebossing is erg belangrijk voor het Duitse landschap. De hoeveelheid bossen liep echter snel terug, rond 1800 bestond nog maar 20% van het land uit bebossing. Inmiddels gaat het weer de goede kant op. Hedendaags nemen bossen zo’n 30% van de totale oppervlakte in. De dierenwereld in het noorden en westen is te vergelijken met die van Nederland. In het oosten en zuiden leven ook andere dieren, zoals wolven, die in Nederland niet te vinden zijn.

Geschiedenis
Theoretisch gezien bestaat Duitsland nog niet zo lang. Het huidige Duitsland was tot 1862 een gebied met veel kleine koninkrijken. Vanaf 1862 vormden deze kleine koninkrijken één land, Duitsland, en begon het Europa te beheersen. Uiteindelijk leidden allerlei conflicten, eind 19e en begin 20e eeuw, tot de Eerste Wereldoorlog. Na deze oorlog was Duitsland belast met enorme schadevergoedingen. Hitler speelde hierop in met mooie praatjes en beloftes, waardoor hij aan de macht kwam. In 1939 viel het Duitse leger Polen binnen, het begin van de Tweede Wereldoorlog. Toen de Duierikanen. Dwars door Berlijn liep het IJzeren Gordijn, de scheiding tussen de twee delen. Hier stond ook de Berlijnse Muur. In 1989 viel te muur en was Duitsland weer één geheel: Bondsrepubliek Duitsland.

Prijsniveau
Winkelen in Duitsland is meestal voordeliger dan in Nederland. Dat komt door het 2% lagere Btw-tarief en de grotere Duitse afzetmarkt, waardoor goedkoper geproduceerd kan worden.

Leuke feitjes
  • Duitsland ligt in het hart van Europa en grenst aan maar liefst 9 landen. Het is daarmee het Europese land met de meeste buurlanden.
  • In 1916, tijdens WO I, voerde Duitsland als eerste de zomertijd in. Dit werd vooral gedaan om het steenkoolgebruik te verminderen, omdat ze steenkool hard nodig hadden voor de oorlog.

Berghotel Friedrichroda 3*

Het hotel ligt aan de rand van de plaats Friedrichroda. Alle kamers beschikken over douche, toilet, tv, telefoon en föhn. Het hotel is voorzien van zwembad, sauna (handmatige) kegelbaan en beautycentrum. Daarnaast heeft het een restaurant, een lounge en een 'Biergarten'. Het hotel beschikt over meerdere liften. De avondprogramma’s in het hotel zijn onder voorbehoud.

Het Berghotel Friedrichroda heeft 2 type kamers:
Standaard kamers (is inbegrepen bij de reissom) en Classic kamers (tegen toeslag te reserveren). De kwaliteit van beide kamers is gelijk. Het verschil is dat er enkele trappetjes genomen moeten worden om de standaard kamers te bereiken en de Classic kamers per lift bereikbaar zijn.

Opstapplaatsen en vertrektijden

Genoemde tijden zijn richttijden en kunnen wijzigen. Wanneer u een reis heeft geboekt krijgt u ongeveer een week voor vertrek de definitieve reisbescheiden. Hierin staat de definitieve opstaptijd.

Groningen > Apeldoorn
Opstaplocatie Opstaptijd
Route C
Groningen
Assen
Hoogeveen
Meppel
Nieuwleusen
Zwolle
Apeldoorn
Leeuwarden > Harderwijk
Opstaplocatie Opstaptijd
Route C
Leeuwarden*
Heerenveen*
Emmeloord
Lelystad
Harderwijk*
Roosendaal > Oss
Opstaplocatie Opstaptijd
Route C
Roosendaal
Breda
Tilburg
Den Bosch
Oss
Eindhoven > Nijmegen
Opstaplocatie Opstaptijd
Route C
Eindhoven
Uden
Nijmegen
Leiden > Den Haag
Opstaplocatie Opstaptijd
Route C
Leiden
Den Haag
Rotterdam > Arnhem
Opstaplocatie Opstaptijd
Route C
Rotterdam Capelse Brug
Dordrecht
Gorinchem
Tiel
Arnhem
Enschede > Zutphen
Opstaplocatie Opstaptijd
Route C
Enschede
Hengelo
Almelo
Deventer
Zutphen
Utrecht
Opstaplocatie Opstaptijd
Route C
Utrecht
Hoorn > Ede
Opstaplocatie Opstaptijd
Route C
Hoorn*
Purmerend*
Zaandam
Amsterdam Zuid
Amersfoort
Ede
Verzamelpunt
Opstaplocatie Opstaptijd
Route C
Nieuw-Dijk / Didam
Telefoonnummer klantenservice 088 10 30 800
Openingstijden
ma. t/m vr. uur
zaterdag uur
Gedetailleerde gegevens
Postadres
Effe Weg B.V.
Den Hulst 134
7711 GT Nieuwleusen
E-mail info@effeweg.nl
Tel. +31 (0)88 10 30 800
KvK 05077081
BTW nr. NL814069538B01
IBAN NL71 RABO 0325 6913 12
19:16:12 | 0,3 | effeweg | NMT-WEB-118 TourWeb © NetMatch