telefoonnummer klantenservice 088 10 30 800
ma. t/m vr : 09:00 - 18:00 uur zaterdag : 10:00 - 16:00 uur
Naar 'mijn reis' omgeving

Muziekreis 4 dagen Oktoberfest Thüringen

  • Halfpension
  • Vervoer per Tourist Class touringcar
  • Berghotel Friedrichroda 3***
  • Gezellig muziekprogramma
Uw reisgezelschap
Kies uw gewenste vertrekdatum
*Onder voorbehoud van annuleringen.
  • Boek veilig en vertrouwd online Wij zijn aangesloten bij het SGR & ANVR
  • Boek nu, betaal later Wel zo fijn. Betalen wanneer het u uitkomt, zonder bijkomende kosten.
  • Persoonlijke klantenservice Onze medewerkers staan u graag te woord bij vragen

Dag 1 Heenreis

We rijden via een prachtige route door Duitsland richting Friedrichroda. Onderweg brengen we een bezoek aan de geboortestad van Johann Sebestian Bach, Eisenach. De Wartburg is de bekendste bezienswaardigheid in deze stad. Deze burcht, gelegen op een heuvel van 441 meter hoogte, torent hoog boven de stad uit. Aangekomen bij het hotel staat er een goed verzorgd koud en warm dinerbuffet voor u klaar. We starten het weekend met een DJ! De voetjes kunnen van de vloer op deze gezellige avond.

Dag 2 Arnstadt, Holzhausen en Erfurt

Na het ontbijt vertrekken wij naar Arnstadt, de oudste stad van Thüringen. Hier kunt u op eigen gelegenheid de stad verkennen. U kunt de Bachkirch en de Liebfrauenkirche bezoeken, gezellig gaan winkelen of een terrasje pakken. Vervolgens rijden we richting Holzhausen, naar het braadworstmuseum. Hier komt u alles te weten over deze oer-Duitse snack. 's Middags gaan we naar de voormalige Oost-Duitse stad Erfurt. Deze stad is de hoofdstad en tevens de grootste stad van Thüringen. Onder leiding van een gids kunt u een stadswandeling maken. U ziet prachtige monumenten zoals de Dom Severikerk en de Kramerbrücke. Op deze brug vindt u in de voormalige woonhuizen diverse winkeltjes. Bij terugkomst in het hotel wacht u een speciaal Oktoberfest buffet. Om alvast in de stemming te komen krijgt u hierbij 1 'Humpen' bier. Het Oktoberfest programma biedt u 's avonds veel muziek, vertier en bovenal typisch duitse gezelligheid.

Dag 3 Schmalkalden en Meiningen

In de morgen vertrekken we richting Schmalkalden, gelegen aan de zonnige kant van het Thüringer Woud. Bezienswaardigheden zijn het Middeleeuws Raadhuis, de laatgotische hallenkerk St. Georg en de Slotkapel. We brengen hier een bezoek aan de chocoladefabriek Viba Nougat Welt. Hier kunt u het productieproces van chocolade en noga van dichtbij meemaken en natuurlijk niet te vergeten, proeven van de heerlijke chocolade en noga! 's Middags zullen we het stadje Meiningen aandoen. U kunt hier bijvoorbeeld de Stadskerk Onze-Lieve-Vrouw en het kasteel Elisabethenburg bezichtigen, lekker wandelen door het Goethepark of genieten van één van de terrasjes. Aan het eind van de dag rijden we via een prachtige route langs Suhl en Oberhof terug naar ons hotel, waar het diner voor ons klaarstaat. Na het diner organiseert het hotel een muziekavond met gitaar of piano.

Dag 4 Bad Arolsen en terugreis

Na het ontbijt verlaten we Friedrichroda. Onderweg maken we nog een stop in Bad Arolsen. Deze barokstad is in Nederland vooral bekend vanwege het kasteel "Residenzschloss". Koningin Emma stamt af van dit vorstenhuis. Vervolgens vertrekken we richting Nederland. U krijgt nog gelegenheid om iets te eten, alvorens u met onze servicelijn naar uw opstapplaats gebracht wordt.

Duitsland

Oppervlakte: 357.121 km²
Inwoners: 80.854.408
Hoofdstad: Berlijn
Regeringsvorm: Parlementaire republiek
Religie: Katholiek / Protestants
Valuta: Euro (€)
Elektriciteit: 220V, stekkers type C & F, geen verloopstekker nodig
Taal: Duits
Tijdzone: UTC+1, zelfde als Nederland


  









Eten en drinken
Duitsland is het walhalla voor bierliefhebbers. In het land zijn meer dan 1.300 bierbrouwerijen gevestigd, wat neer komt op maar liefst 40% van alle bierbrouwers ter wereld. Jaarlijks wordt in Duitsland zo’n 100 miljoen hectoliter (10.000.000.000 liter) bier gebrouwen. Naast de bieren zijn ook de Duitse wijnen, en dan vooral de witte wijnen, bekend. In het zuiden en zuidwesten van het land, uitgezonderd Saale-Unstrut en Saksen, liggen de meeste wijngebieden. Wie naar Duitsland gaat, kan niet om de Wurst heen. Elke regio heeft een eigen worst. Daarnaast zijn de bekende Kaiserbrötchen (harde broodjes) erg gewild.

Flora en fauna
Duitsland bestond aan het begin van de jaartelling voor maar liefst 80% uit bos. Bebossing is erg belangrijk voor het Duitse landschap. De hoeveelheid bossen liep echter snel terug, rond 1800 bestond nog maar 20% van het land uit bebossing. Inmiddels gaat het weer de goede kant op. Hedendaags nemen bossen zo’n 30% van de totale oppervlakte in. De dierenwereld in het noorden en westen is te vergelijken met die van Nederland. In het oosten en zuiden leven ook andere dieren, zoals wolven, die in Nederland niet te vinden zijn.

Geschiedenis
Theoretisch gezien bestaat Duitsland nog niet zo lang. Het huidige Duitsland was tot 1862 een gebied met veel kleine koninkrijken. Vanaf 1862 vormden deze kleine koninkrijken één land, Duitsland, en begon het Europa te beheersen. Uiteindelijk leidden allerlei conflicten, eind 19e en begin 20e eeuw, tot de Eerste Wereldoorlog. Na deze oorlog was Duitsland belast met enorme schadevergoedingen. Hitler speelde hierop in met mooie praatjes en beloftes, waardoor hij aan de macht kwam. In 1939 viel het Duitse leger Polen binnen, het begin van de Tweede Wereldoorlog. Toen de Duierikanen. Dwars door Berlijn liep het IJzeren Gordijn, de scheiding tussen de twee delen. Hier stond ook de Berlijnse Muur. In 1989 viel te muur en was Duitsland weer één geheel: Bondsrepubliek Duitsland.

Prijsniveau
Winkelen in Duitsland is meestal voordeliger dan in Nederland. Dat komt door het 2% lagere Btw-tarief en de grotere Duitse afzetmarkt, waardoor goedkoper geproduceerd kan worden.

Leuke feitjes
  • Duitsland ligt in het hart van Europa en grenst aan maar liefst 9 landen. Het is daarmee het Europese land met de meeste buurlanden.
  • In 1916, tijdens WO I, voerde Duitsland als eerste de zomertijd in. Dit werd vooral gedaan om het steenkoolgebruik te verminderen, omdat ze steenkool hard nodig hadden voor de oorlog.

Berghotel Friedrichroda 3*

Het hotel ligt aan de rand van de plaats Friedrichroda. Alle kamers beschikken over douche, toilet, tv, telefoon en föhn. Het hotel is voorzien van zwembad, sauna (handmatige) kegelbaan en beautycentrum. Daarnaast heeft het een restaurant, een lounge en een 'Biergarten'. Het hotel beschikt over meerdere liften. De avondprogramma’s in het hotel zijn onder voorbehoud.

Het Berghotel Friedrichroda heeft 2 type kamers:
Standaard kamers (is inbegrepen bij de reissom) en Classic kamers (tegen toeslag te reserveren). De kwaliteit van beide kamers is gelijk. Het verschil is dat er enkele trappetjes genomen moeten worden om de standaard kamers te bereiken en de Classic kamers per lift bereikbaar zijn.

Opstapplaatsen en vertrektijden

Genoemde tijden zijn richttijden en kunnen wijzigen. Wanneer u een reis heeft geboekt krijgt u ongeveer een week voor vertrek de definitieve reisbescheiden. Hierin staat de definitieve opstaptijd.

Groningen > Apeldoorn
Opstaplocatie Opstaptijd
Route A
Groningen
Assen
Hoogeveen
Meppel
Nieuwleusen
Zwolle
Heerde
Apeldoorn
Leeuwarden > Harderwijk
Opstaplocatie Opstaptijd
Route A
Leeuwarden*
Heerenveen*
Emmeloord
Lelystad
Harderwijk*
Goes > Oss
Opstaplocatie Opstaptijd
Route A
Goes*
Roosendaal
Breda
Tilburg
Den Bosch
Oss
Maastricht > Nijmegen
Opstaplocatie Opstaptijd
Route A
Maastricht*
Sittard*
Roermond
Venlo
Boxmeer
Nijmegen
Weert > Uden
Opstaplocatie Opstaptijd
Route A
Weert
Eindhoven
Helmond
Veghel
Uden
Delft > Bodegraven
Opstaplocatie Opstaptijd
Route A
Delft
Den Haag
Leiden
Alphen aan den Rijn
Bodegraven
Vlaardingen > Arnhem
Opstaplocatie Opstaptijd
Route A
Vlaardingen
Rotterdam Capelse Brug
Dordrecht
Gorinchem
Tiel
Arnhem
Enschede > Doetinchem
Opstaplocatie Opstaptijd
Route A
Enschede
Hengelo
Almelo
Deventer
Zutphen
Doetinchem
Alkmaar > Veenendaal
Opstaplocatie Opstaptijd
Route A
Alkmaar*
Beverwijk*
Haarlem
Utrecht
Veenendaal
Hoorn > Ede
Opstaplocatie Opstaptijd
Route A
Hoorn*
Purmerend*
Zaandam
Amsterdam Zuid
Almere
Hilversum
Amersfoort
Ede
Verzamelpunt
Opstaplocatie Opstaptijd
Route A
Nieuw-Dijk / Didam
Telefoonnummer klantenservice 088 10 30 800
Openingstijden
ma. t/m vr. uur
zaterdag uur
Gedetailleerde gegevens
Postadres
Effe Weg B.V.
Den Hulst 134
7711 GT Nieuwleusen
E-mail info@effeweg.nl
Tel. +31 (0)88 10 30 800
KvK 05077081
BTW nr. NL814069538B01
IBAN NL71 RABO 0325 6913 12
18:56:59 | 0,39 | effeweg | NMT-WEB-118 TourWeb © NetMatch